Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hahahaahah sta sve nece prevesti, valjda na halving btc-a misli. To nece jos ~2-3 godine. Ne zakazuje se datumski vec od broja bloka zavisi.

Malo srbizma nije na odmet ;) Ma znam nego od prilike kad ce nabosti blok

Hvala @ Sasa

Poslednja izmena:
Moze da bude i leto Postoje samo predvidjanja po trenutnoj situaciji koja nece biti ista za godinu dana niti za dve.

Poslednja izmena:
Ima ih takvih na stotine. To su estimatori na osnovu trenutnih podataka kopanja.
Taj samo prvi iskace na googlu nije niti prvi niti najtacnij kako oni navode kako je svaki blok iskopan za manje od 10 minuta sto nema veze sa istinom.
Pa samo ovo leto kad je kina prestala da kopa krajem juna ove godine, prosaceno vreme po bloku je bilo ~20 minuta. Ko zna sta ce biti za godinu dve.
Onaj na cmc predvjidja ~950 dana.
Neki 800.

Jedino ispranvo je da je halving na 4x210k odnosno na 840k bloku. Datum mogu samo da predvjijaju na osnovnu trenutih podataka.

Poslednja izmena:
Kako vreme prolazi, sve vise razmisljam da je ovo najbolja strategija (meni licno, sigurno ne svakome) :
HOLD do penzije, a prodaja odredjenog dela i uzimanje kesha iskljucivo ako mi treba za neku kapitalnu investiciju u zivotu..

Ima ih takvih na stotine. To su estimatori na osnovu trenutnih podataka kopanja.
Taj samo prvi iskace na googlu nije niti prvi niti najtacnij kako oni navode kako je svaki blok iskopan za manje od 10 minuta sto nema veze sa istinom.

S obzirom da se osecam direktno prozvanim (napravio sam sajt koji izmedju ostalog predvidja i kada ce biti polovljenje) 'ajmo da vidimo sta nema veze sa istinom ;)

1634492224600.png

Ako pogledamo na godisnjem nivou ni jedna godina nije zavrsila sa vise ili jednako od 10 min po bloku. Naravno 2009 ne racunamo jer je to godina kada je vecinu vremena diff bio 1 i Satoshi je sam rudario. Takodje ni 2021 ne posmatramo kao gotovou stvar jer jos traje.

Pa samo ovo leto kad je kina prestala da kopa krajem juna ove godine, prosaceno vreme po bloku je bilo ~20 minuta.

Na koju tacno diff eru mislis?

1634493399800.png

Ove godine je samo jedan dan (27.06.2021) imao prosek veci od 20 min po bloku (00:20:10) ali ova godina ima jos 364 dana od kojih je do sada vec 151 zavrsio sa prosekom manjim od 10 min.

Moja tabela trenutno predvidja sledece (racuna na osnovu prosecnog vremena bloka u poslednjih 365 dana):

1634493137500.png

20 minuta je uzet kao primer da prosek nikako nije uvek ispod 10 odnosno da se desi nešto i skače . Bilo je gomila(manje od ispod) dana iznad 10 niti skoro uvek.prosek nije uvek uspeo 10 što je pokazao jun kao ni skoro uvek. Viudemo kako će se godina završiti sto ne govori šta će biti sledeće te neosnovano stoji da većina sajtova pogrešno računa jer uzima at 10. Ne postoji pogrešno već samo šta se misli da je trenutno pogrešno i koji vremenski period se uzme.

Može da at bude 10.1 naredne 2 pa taj što je stavio 10 bude priblizijini od nekog ko je uzeo at zadnjih x godina kada je at ispod 10.
Istorija ne predviđa budućnost i ne možemo reći da neko pogrešno računa jer ne koristi istoriju već je uzeo zavrtanih 10

Poslednja izmena:
20 minuta je uzet kao primer da prosek nikako nije uvek ispod 10

Kada kazes "uvek" na sta tacno mislis? Mislis "svakog dana"? Ne znam da li si primetio ali ja ovde pokusavam da predvidim sta ce da bude za dve i po godine i prema tome savrseno me ne zanima sta se desava na dnevnom nivou. Za takva predvidjanja se koristi prosek a ekstremne vrednosti nemaju uticaj i predstavljaju samo sum. Ako si pogledao pazljivo prvu sliku u mojoj prethodnoj poruci primetices da je za poslednjih 13 godina svake godine prosek bio ispod 10. A ti pricas o jednom danu koji se desio tad i ko zna kad. Pa dva meseca nakon toga (24.08.2021) smo imali dan koji je zavrsio sa prosekom 00:06:59. I sta onda? Nista. Koga briga za jedan dan.

Hashrate je rezultat cene. Kada cena ide na gore rudari ukljucuju opremu a kada ide na dole onda je gase (jer im se ne isplati). To u prevodu znaci da ce prosecno vreme po bloku biti uvek malo ispod 10min. Takodje, kada kazem da "cena ide na gore" ne mislim na dnevnom nivou nego na cetvorogodisnji prosek.

P.S. To sto si svoj odgovor izmenio deset puta mi govori da imas osecaj da si se u nesto upetljao iz cega ne znas kako da se izvuces. Opusteno samo, tu smo da se pomazemo. Bez uzbudjavanja ;)

KOREKCIJA pripazite!

Ocekivan manji pullback. Pod uslovom da sutra ne nastavi dole, rekao bih da cemo imati novi ath u toku nedelje.

Postavljen order za BCH, do duse malo optimistican ali sta se sve do sad desavalo, uopste nije nemoguc :)

Ma kad bi bar pao do 50-55k sledece nedelje da malo odmorimo...

Nije da imam neke pare da kupim ( suv sam ko barut )..

Ne valja da ide po 10% nedeljno non stop..

Skocili smo vec sad 40% u oktobru sto je stvarno mnogo, a nije proslo ni pola meseca Mislim ( koliko se secam oktobar je najjaci mesec u prosenu za kripto ali ovo je stvarni mnogo ako racunas da imamo jos dve nedelje.. )

A da nemam pojma sta ce se desiti osim da ocekujem da ovim tempom idemo nagano na 90+k

Poslednja izmena:
Ma kad bi bar pao do 50-55k sledece nedelje da malo odmorimo...

Nije da imam neke pare da kupim ( suv sam ko barut )..

Ne valja da ide po 10% nedeljno non stop..

Skocili smo vec sad 40% u oktobru sto je stvarno mnogo, a nije proslo ni pola meseca Mislim ( koliko se secam oktobar je najjaci mesec u prosenu za kripto ali ovo je stvarni mnogo ako racunas da imamo jos dve nedelje.. )
Mnogo je kad biju. Bilo bi lepo do kraja oktobra da ga vidimo na 100k, a posle toga lagano ka 500k😂😂

Boga mi lepo se zaleteo uzbrdo BTC, vuce i altove na gore, moz da bude zanimljiva noc.

Mnogo je kad biju. Bilo bi lepo do kraja oktobra da ga vidimo na 100k, a posle toga lagano ka 500k😂😂
Toliko o kratkoricnim prognozama evo nas opet na 61k nije ni do 59k stigao kako treba..

A za dugorocno ako ode do kraja oktobra na 100k ja sam veoma blizu izlaska iz price. A voznju do 500k ne ocekujrm ni u najludjim snovima... Predzadnji put (2013) je otiso na 1k posle toga na 20k( 2017) kad bi ponovo otisao 20x bilo bi 400k ...

A iskreno mislim da je cekati sve preko 200k za izlazak zaista nerealno i previse rizicno .. Koliko god da su se institucije primile i koliko god smo 2017 citali o nekim levim sajtovima kako prihvataju BTC a sad BTC prihvata svaka online kockarnica i pay pal pa i citave drzave ( koliko god el salvador bio mali ) ..

I dalje tvrdim da je sve preko 100k odlican izlazak ( pogotovo ako se ocekuje 70-80% pull back u bear marketu ) -> naravno da nije idealan ali je "dovoljno dobar" ...

Sanse za 500k su ekvivalent da se ja vidim u 4 oka sa pamelom andersoni dianom lane istovremeno ..

Jesmo vecina nas ovde BULL-ovi ali trebamo da budemo i pomalo realni ...

Ali ajde da vidimo kako se odvija situacija .. Za sad samo HOLD i posmatramo ..

Toliko o kratkoricnim prognozama evo nas opet na 61k nije ni do 59k stigao kako treba..

A za dugorocno ako ode do kraja oktobra na 100k ja sam veoma blizu izlaska iz price. A voznju do 500k ne ocekujrm ni u najludjim snovima... Predzadnji put (2013) je otiso na 1k posle toga na 20k( 2017) kad bi ponovo otisao 20x bilo bi 400k ...

A iskreno mislim da je cekati sve preko 200k za izlazak zaista nerealno i previse rizicno .. Koliko god da su se institucije primile i koliko god smo 2017 citali o nekim levim sajtovima kako prihvataju BTC a sad BTC prihvata svaka online kockarnica i pay pal pa i citave drzave ( koliko god el salvador bio mali ) ..

I dalje tvrdim da je sve preko 100k odlican izlazak ( pogotovo ako se ocekuje 70-80% pull back u bear marketu ) -> naravno da nije idealan ali je "dovoljno dobar" ...

Sanse za 500k su ekvivalent da se ja vidim u 4 oka sa pamelom andersoni dianom lane istovremeno ..

Jesmo vecina nas ovde BULL-ovi ali trebamo da budemo i pomalo realni ...

Ali ajde da vidimo kako se odvija situacija .. Za sad samo HOLD i posmatramo ..
Šala je naravno bila u pitanju, a čovek sebi može dati odušku, neko maštanjem o 500k, neko o 10k😀😀 A i Pamela više nije što je nekad bila😂😂

Predzadnji put (2013) je otiso na 1k posle toga na 20k( 2017) kad bi ponovo otisao 20x bilo bi 400k ...

Nikad ne bih savetovao povlacenje paralela na ekstremnim vrednostima. Ako si pratio sta sam pisao ovde uvek sam davao konzervativnije procene za izlazak upravo iz razloga sto su ekstremne vrednosti nepredvidive (otud naziv). Jeste, prosli put se ATH zaustavio na $20K ali to je moglo da bude bilo gde izmedju $12K i $30K. Jednostavno je bio skup raznih okolnosti da se zaustavio bas na $20K ali duzina trajanja cene oko tog nivoa je skroz zanemarljiva. Zato ne savetujem povlacenje paralela oko takvih vrednosti.

A i Pamela više nije što je nekad bila😂😂
I i ja sam u godiama i rado bi "nagno bi tu babu: ... Cisto da kazem unucima po-koju jednog dana .. :)

Nikad ne bih savetovao povlacenje paralela na ekstremnim vrednostima Jednostavno je bio skup raznih okolnosti da se zaustavio bas na $20K ali duzina trajanja cene oko tog nivoa je skroz zanemarljiva. Zato ne savetujem povlacenje paralela oko takvih vrednosti.

Legenda ovog foruma koji dodje ovde jednom u 6 meseci ( mozda je taj post sa screen shootom i dalje ziv i svi znamo kako se zove covek ) je prosli put izasao na ~9-12k ( skoro duplo manje od ATH-a ) zatvorio pricu ostavio screenshoot i to je post koji cu dugo ali dugo vremena da pamtim..

U potpunosti se slazem sa tobom .

Za sad je pomalo rano za to povlacenje, ali nije prerano za to da se pomirimo sa tim da necemo postati "milioneri" ...

Poslednja izmena:
Legenda ovog foruma koji dodje ovde jednom u 6 meseci ( mozda je taj post sa screen shootom i dalje ziv i svi znamo kako se zove covek ) je prosli put izasao na ~9-12k ( skoro duplo manje od ATH-a ) zatvorio pricu ostavio screenshoot i to je post koji cu dugo ali dugo vremena da pamtim ..

Ne znam o kome se radi ali ocigledno neko ko se ne bavi nagadjanjem vec ozbiljnom analizom.

Pre neki dan sam ovde napisao da bih, u zavisnosti od situacije, spremio izlazak na $150K-$200K ali to ne znaci da bi me iznenadilo ako ATH dotakne $300K-$400K ($500K i meni deluje malo nerealno). Meni licno ATH je psiholoska vrednost a ne neki poseban indikator.

Pre neki dan sam ovde napisao da bih, u zavisnosti od situacije, spremio izlazak na $150K-$200K.

Za mene je i to cak previse rizicno ( pod predpostavkom da vidimo tih 150k u novembru ) ... Ali prema svim parametrima ne ocekujem ni 100k pre kraja decembra ... Za sad samo posmatram situaciju i oko prvog decembra donosim sledecu odluku ...

A da radi se o La.prestige-u ... covek je stvarno legenda foruma ozbiljan analiticar i trejder .. ( otprilike tvoj kalibar )

A sad laku noc ... uzivamo i cekamo sta nam sledeca nedelja ( ili par njih ) donosi ..

Skoro da sam zaboravio zasto sam kreno da pisem ovde

Zatvorili smo nedelju iznad svh prethdnih nedelja -> bull pokazatelj ...

"pill back nedeljni" koji se pokazao jako cesto ( nedelja istorijski najbolji dan za kupovinu ) i koji smo jako cesto gledali prosle godine u ovo vreme -> odma se pokupili orderi i odma se vratili sa 59k na 61k....

Izgledea da nema nikakve price ( na moju veliku zalost) o nekoj korekciji ( od 10-20%)...

Svi koji su citali ovaj forum u januaru kad je BTC prvi put otisao na 40k znaju koliko ja zelim da vidim te korekcije ( @weasel i @morbius pogotovo ) ... znaju koliko me to nerivra i koliko ne zelim takve stvari ...

Ne ostaje nam nista dalje nego da se vozimo na ovom talasu i da cekamo ( za sad ) ...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno