Stock
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.09.2018
- Poena
- 655

List of PS5 games with 120 FPS support
Ultra-fast framerates on your console.

Stigao hladnjak, ubacen SSD, pre toga proveren ima najnoviji FW ali brzina koju prijavljuje sony je 5563.541 MB/s tako da malo razocarenje u startu jer ipak je ratovana na 7000 MB/s plus vec je dosla s najnovijim FW (nema novijeg). U radu nema problema i sve radi brzo kao i sa internog SSDa.Meni je to u planu u narednih dan dva, samo da mi stigne hladnjak za ssd![]()
Koji hladnjak si uzeo? Trebaće i meni, samo za WD SN850.Stigao hladnjak
Neki genericki (slika u prilogu), dosao je u kompletu sa 2 tanje i dve deblje termalne podloge. Koliko sam video preko dosta je hvaljen za PS5.Koji hladnjak si uzeo? Trebaće i meni, samo za WD SN850.
Ima, ja ne znam jednostavniji način, ali ovaj radi...Jel ima neki nacin da provalim sa kod regiona imam save game za igru na cloud storage-u? Konkretno me zanima za Last of Us part 2, ne secam se koji je region bila igra, a uzeo bih isti zbog new game +.
Slika jeste s KP ali nije uzet na KP , malo je drugaciji hladnjak, tipa ima gravuru firme na drugom kraju u odnosu na oznaku M2, ali da kazemo isti suJesi to na KP uzeo? Vidim da ima za 950 dinara, rekao bih baš taj po slici
Slika jeste s KP ali nije uzet na KP , malo je drugaciji hladnjak, tipa ima gravuru firme na drugom kraju u odnosu na oznaku M2, ali da kazemo isti su
Moj izbor je pao na taj jer taj ima iskosene proreze koji idu u pravcu ventilatora pa valjda ce zbog toga bolje da se hladi pritom za taj sam video da staje lepo i sirinom i visinom dok za ostale cak i preporucene na YT da ne moze lepo da se zatvori poklopac SSD slota.
Sto se tice SSDa sad kad sam malo kopao, def ga ne bi preporucio za PS5, jer mi je neshatljivo da neke stvari koje mu omogucavaju da radi reklamiranim brzinama budu iskljucene (pitanje je zasto je nesto sto mu omogucava da radi na deklarisanoj brzini iskljuceno OOB, dal je u pitanju zivotni vek ili pregrevanje ili ...). Vrv cu ga zameniti prvom prilikom za neki od "proverenih SSDova"![]()
Pazi, ja samo prenosim moje iskustvo, vidim da je internet pun identicnog iskustva. Za nesto sto kosta toliko koliko kosta sa ovim izdivljanim cenama itekako se osecam prevareno od strane samsunga. Sinoc sam hteo cak i da izvadim SSD iz PSa , ali sam na kraju odustao jer nisam imao snage da se cimam jer je i tih 5563.541MB/s (ako ti treba slika kao dokaz da postavim nikakav problem) "vece" od trazeniih 5500 MB/s. Re-formatirao sam ga i onda je pokazao cifru od nekih 58xx MB/s. Da napomenem da je memorija uzeta "preko" i bila je oznacena kao PS5 compatible na sajtu s kog sam ga kupio tako da sam svakako ocekivao bar brzine ravne WDSN850B-u.Ćao, ovo je dosta čudna situacija budući da na apsolutno svakom sajt benchmark-u i sl. Samsung 980 PRO preopručuju ili blago ispred WD SN850 (koji je navodno jedini zvanično preporučen od strane Sony inženjera). Evo sa određenog sajta šta sam našao na temu:
Pogledajte prilog 319930
Veoma moguće, pogotovo ako si lično iskusio, sa moje strane samo navodim šta sam čitao na kojekakvim test sajtovima... Elem, dakle ispada da je WD SN850 bolji izbor. Baš planiram da nabavim WD SN850 bez heatsink-a, pa da mu naknadno dodam identičan heat sink koji si iznad share-ovao (našao na Ali-u).Pazi, ja samo prenosim moje iskustvo, vidim da je internet pun identicnog iskustva. Za nesto sto kosta toliko koliko kosta sa ovim izdivljanim cenama itekako se osecam prevareno od strane samsunga. Sinoc sam hteo cak i da izvadim SSD iz PSa , ali sam na kraju odustao jer nisam imao snage da se cimam jer je i tih 5563.541MB/s (ako ti treba slika kao dokaz da postavim nikakav problem) "vece" od trazeniih 5500 MB/s. Re-formatirao sam ga i onda je pokazao cifru od nekih 58xx MB/s. Da napomenem da je memorija uzeta "preko" i bila je oznacena kao PS5 compatible na sajtu s kog sam ga kupio tako da sam svakako ocekivao bar brzine ravne WDSN850B-u.
Ono sto vidim je da WD SN850B ko god je snimio pokazuje cifre od preko 6000 MB/s na PS5
Mali info sto se tice nekih stvari koje mogu drugima da pomognu:
- na SSD sam prebcio 345GB (4-5) igara, a kad sam to hteo da vratim na interni SSD velicina je bila 6GB veca
- prebacivanje igara je bilo bar 3x duze sa 980PRo na interni SSD tako da interni SSD vrv ima daleko manju brzinu upisa od onoga sto traze za m.2 ssd
Ja sam hteo da uzmem SN850, ali sam naleteo na akciju za 980Pro i odma sam uzeo (cena je bila manja onoliko koliko su i performanse manje od deklarisanihVeoma moguće, pogotovo ako si lično iskusio, sa moje strane samo navodim šta sam čitao na kojekakvim test sajtovima... Elem, dakle ispada da je WD SN850 bolji izbor. Baš planiram da nabavim WD SN850 bez heatsink-a, pa da mu naknadno dodam identičan heat sink koji si iznad share-ovao (našao na Ali-u).
Što se tiče brzine upisa, ovo su prilično skuplji SSD-ovi (kako si i sam rekao), pa je pitanje da li je Sony stavljao identične u konzolu kao interni (u šta sumnjam iskreno).
Ispade na kraju da od tolike reklame za magicnu brzinu internog SSD da je..z To obican SSD koji uzimaju svi gejmeri i svak ko kupuje nov racunar…Ja sam hteo da uzmem SN850, ali sam naleteo na akciju za 980Pro i odma sam uzeo (cena je bila manja onoliko koliko su i performanse manje od deklarisanih).
Da napomenem nemam problem s igricama , sve radi super, rekao bih da se oseti malo topliji vazduh na izduvu sonija od kako sam stavio SSD, ali jednostavno 56xx kao ni 58xx MB/s nije ni blizu deklarisanih 7k MB/s. Koliko vidim ostali proizvodjaci na soniju outOfTheBox isporucuju otprilike deklarisane brzine samo je za 980Pro potrebno staviti zadnji fw+full power mode,....
Sto se tice brzina upisa koliko sam video Digital Foundry je testirao SSDove kojima je brzina ispod preporucene i nije imao nikakvih problema. Tako da vrv je i ovaj requirement malo naduvan da bi se prodavali noviji skuplji SSDovi, ili se planiraju igre koje su zahtevnije i koje ce traziti te vece brzine upisa.
Sa hladnjakom mislim da neces pogresiti , savrseno staje u slot i memorija nije vrela cak ni posle prebacivanja ~350GB tamo/vamo (topla jeste ali ne preterano na dodir ne verujem da ima preko 40-45' subjektivno). Takodje imas ga na KP kao sto neko rece i cena je tu negde....
A njihov interni je def sporiji od 980PRO po gore pomenutom iskustvu tako da sam 99% ubedjen da interni sonijev ssd ne ispunjava brzine koje traze od "dodatog" m.2 ssda
Pa read speed je jedno a write sasvim drugo. Sasvim je moguće da interni SSD ima read 5500 MB/s a write znatno manji jer mu nije potreban. 980 Pro ima po specifikaciji 7000 read i 5000 write i zato se na njega brže prebacuje. Međutim, da interni nije super brz u čitanju ne bi se tako brzo prebacivalo sa njega na 980 Pro...Ja sam hteo da uzmem SN850, ali sam naleteo na akciju za 980Pro i odma sam uzeo (cena je bila manja onoliko koliko su i performanse manje od deklarisanih).
Da napomenem nemam problem s igricama , sve radi super, rekao bih da se oseti malo topliji vazduh na izduvu sonija od kako sam stavio SSD, ali jednostavno 56xx kao ni 58xx MB/s nije ni blizu deklarisanih 7k MB/s. Koliko vidim ostali proizvodjaci na soniju outOfTheBox isporucuju otprilike deklarisane brzine samo je za 980Pro potrebno staviti zadnji fw+full power mode,....
Sto se tice brzina upisa koliko sam video Digital Foundry je testirao SSDove kojima je brzina ispod preporucene i nije imao nikakvih problema. Tako da vrv je i ovaj requirement malo naduvan da bi se prodavali noviji skuplji SSDovi, ili se planiraju igre koje su zahtevnije i koje ce traziti te vece brzine upisa.
Sa hladnjakom mislim da neces pogresiti , savrseno staje u slot i memorija nije vrela cak ni posle prebacivanja ~350GB tamo/vamo (topla jeste ali ne preterano na dodir ne verujem da ima preko 40-45' subjektivno). Takodje imas ga na KP kao sto neko rece i cena je tu negde....
A njihov interni je def sporiji od 980PRO po gore pomenutom iskustvu tako da sam 99% ubedjen da interni sonijev ssd ne ispunjava brzine koje traze od "dodatog" m.2 ssda
VEoma dobro znam sta je read asta je write zato sam i napisao sta sam napisao. Sony ti daje read speed info nakon sto ubacis i formatiras SSD , 980Pro je deklarisan na 7000 a sony je izbacio u prvom formatiranju 56xx u drugom 58xx za read speed.Pa read speed je jedno a write sasvim drugo. Sasvim je moguće da interni SSD ima read 5500 MB/s a write znatno manji jer mu nije potreban. 980 Pro ima po specifikaciji 7000 read i 5000 write i zato se na njega brže prebacuje. Međutim, da interni nije super brz u čitanju ne bi se tako brzo prebacivalo sa njega na 980 Pro...
Jonsbo M.2 hladnjak. Imam dva i dobri su. Ja ih platio 800rsd po komadu.Neki genericki (slika u prilogu), dosao je u kompletu sa 2 tanje i dve deblje termalne podloge. Koliko sam video preko dosta je hvaljen za PS5.
Nesto citam po netu izgleda da treba da se i ukljuci poer mode na 980Pro da bi imao peak performance, a ne samo da se ima najnoviji fw , obzirom da pokazuje nesto vecu brzinu od trazenih 5500 MB/s a ne vidim da ima problema u radu za sad nek ostane gde je....
Jel si nabavio nove stranice ili je samo folija?
Sjajno izgleda. Ako moze, sibni mi link na pp.. hvala.
Super izgleda ali nisi lepo stavio donju stranicu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari