Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

Taj Fuji nema kaonsto rekose, drugo nema neke stvari koje trazim.
Daljinsko upravljanje mi je pod moranjem.
Van kuce sam 10 sati, necu da drnda sve vreme,a necu da dodjem u pakao ili ledaru i cekam da odradi svoje. ***, zivim u potkrovlju i to se oseti....

Tesko da Fuji ovako fusari. Snimio sam klip, ali ne mogu da ga okacim ovde da cujete kako skripi ovo smece...
Ne moze tel da docara koliko se cuje, a klima radi vec sat vremena, nije dakle ono kao prvih par minuta...
E zamisli onda legnes da spavas, tisina i ovo tako skripi..

Inace, nakon sat i kuair rada po skirinoj instrukciji, kaze da je u sobi 27 stepeni, a saomi i termometar kazu 22...
Poslednje sto vidim, 29 stepeni u sobi...ai mode. Xiaomi kaze 23...

@nemanjabgd84 klima u režimu grejanja će ti morati raditi 24/7. U nekom prelaznom periodu, kada bude malo hladnije nego što je sad, možeš koristiti funkciju tajmera da se pali u zadato vreme. Imam wifi i ne koristim ga često. Jedino gde je nezamenljiv je kada si duže odsutan iz stana. Moraš da znaš i da wifi ume da bude bagovit, pa kada zakoči pomaže samo čupanje iz utičnice.

Pa sto bi radila 10 sati ako nikoga nema kuci?! Zar nije ok da je upalim cca pola sata, sat pre dolaska kuci ?

Prilozi

• Screenshot_2021-10-07-23-01-40-058_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    Screenshot_2021-10-07-23-01-40-058_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    44 KB · Pregleda: 53
Poslednje sto vidim, 29 stepeni u sobi...ai mode. Xiaomi kaze 23

Pa sto bi radila 10 sati ako nikoga nema kuci?! Zar nije ok da je upalim cca pola sata, sat pre dolaska kuci ?

Ugasio ai, kaze klima malo posle toga, da je u sobi 33 stepena :))
Jel uvijek koristis klimu u automodu?

Ne, skira mi rece da pokusam ovako.
Letos sam koristio ai

Da se zidovi ne ohlade, mi koji se godinama grejemo na klime ne gasimo ih, ni frzider ne gasis kad ides od kuce.
Pa u frizideru cuvam hranu i skupe lekove, koje ne bih voleo da bacim.

Zidovi se hlade, tj. greju kako god okrenem, pogotovo zato sto je potkrovlje. Tesko da bih ista ustedeo sa 10 sati grejanja prazne kuce po skupoj struji

Evo ovako danas su mi bili majstori i ugradili Hisense Fresh Master HiNano , prosto neverovatno da je sve ispostovano iz dogovora vakuum pumpa , 15cm od plafona unutrasnja i sve te osnovne stvari koje vecina ovlascenih ne rade kako treba i da gumeni odbojnici pravi a ne one obicne gumice sto znaju da uvaljuju.
Ukupno me je kostalo 17500din (demontaza stare,montaza + 3m instalacije i gumeni odbojnici koje sam trazio.
Nisam bio kuci ali sam je ostavio da radi na 25C , za 9h je potrosila 5,6KW sto znaci da je u proseku trosila 620W . Malo pre sam je spustio na 23C i merac mi pokazuje na 360W sto je sasvim ok. A dok aplikacija pokazuje 29C sto je ocigledno neka greska u aplikaciji,iskreno to meni ne smeta. Ja npr nikakvog pucketanja plastike ne cujem,sad dal je razlika u modelu ne znam

@nemanjabgd84
Za hladjenje tako mozda mozes, za kvalitetno grejanje nema sanse. Posto si tek uzeo klime, mozda bi bilo pametno da poslusas nekog ko se vec 10 godina greje na klime.
Mada ako je u pitanju stan i malo spoljnih zidova i odlicna izolacija i stolarija, sve je moguce.
Za pocetak procitaj sta je nisko temperaturno grejanje u sta spadaju i klime.

Ugasio ai, kaze klima malo posle toga, da je u sobi 33 stepena :))

Ne, skira mi rece da pokusam ovako.
Letos sam koristio ai

Pa u frizideru cuvam hranu i skupe lekove, koje ne bih voleo da bacim.

Zidovi se hlade, tj. greju kako god okrenem, pogotovo zato sto je potkrovlje. Tesko da bih ista ustedeo sa 10 sati grejanja prazne kuce po skupoj struji
Gresis. Za inverter klimu je bolje da radi non stop i da odrzava. Manje ce struje da potrosi odrzavajuci temperaturu za tih 10 sati nego radeci punom snagom da nadoknadi to kad je upalis. To pogotovu vazi za grejanje, na hladjenju je malo manje izrazeno.
Ako ti ljudi koji se greju i hlade klimama 24/7 kazu da je bolje da bude upaljena nema potrebe da izmisljas toplu vodu ;)

Jel razlika izmedju rada non stop i rada sa gasenjem samo u potrosnji ili ima razlike i u trajanju uredjaja?

Ima. Kada bude hladno, ako je budeš gasio, kompresor će raditi većom snagom.

Jel razlika izmedju rada non stop i rada sa gasenjem samo u potrosnji ili ima razlike i u trajanju uredjaja?
Ja sam mislio da si razumeo princip rada inverter klime...Dakle ona se uključi i ne isključuje se, podesiš temperaturu i to je to. Kod invertera se dešava da recimo pri početku grejanja (nakon 5-6h) ona podiže temperaturu za 2 stepena u odnosu na postavljenu tako da kad recimo klima dostigne 24 stepena u prostoriji na klimi je postavljeno 22 stepena, samo je spustiš na 20 i ona će održavati 22 stepena, naravno tu je i momenat izolacije prostora koji se greje. Ona sa dužim radom smanjuje potrošnju struje, kompresor klime je tako napravljen da povuče najjače kad se upali...što duže radi modulira i smanjuje potrošnju struje a isporučuje recimo grejanje. Zato ti govorim da je sve ok i da klime rade kako treba samo je bag u aplikaciji...

A vidim da ljudi ne kapiraju šta sam pokušao da ti pokažem...dakle sa postavljanjem određene temperature i uključivanjem nakon toga na AI mod-a aplikacija radi kako treba i prikazuje tačnu temperaturu koja piše na samoj unutrašnjoj jedinici. Ako ti tako pokaže mislim da ti je sve ok sa klimama...

Evo konkretno upravo mi na spoljnim senzorima pokazuje 24 stepena, na klimi podešeno 22 stepena a u aplikaciji stoji 25 stepeni. Ja temperaturu podešavam prema spoljnim senzorima isključivo...tako sam radio i sa starim inverterom i prethodnih 5 godina je sve bilo ok. Sad je velika razlika u vremenu koje je potrebno da se zagreje ili ohladi prostor u korist HiNano...

Ja sam mislio da si razumeo princip rada inverter klime...Dakle ona se uključi i ne isključuje se, podesiš temperaturu i to je to. Kod invertera se dešava da recimo pri početku grejanja (nakon 5-6h) ona podiže temperaturu za 2 stepena u odnosu na postavljenu tako da kad recimo klima dostigne 24 stepena u prostoriji na klimi je postavljeno 22 stepena, samo je spustiš na 20 i ona će održavati 22 stepena, naravno tu je i momenat izolacije prostora koji se greje. Ona sa dužim radom smanjuje potrošnju struje, kompresor klime je tako napravljen da povuče najjače kad se upali...što duže radi modulira i smanjuje potrošnju struje a isporučuje recimo grejanje. Zato ti govorim da je sve ok i da klime rade kako treba samo je bag u aplikaciji...

A vidim da ljudi ne kapiraju šta sam pokušao da ti pokažem...dakle sa postavljanjem određene temperature i uključivanjem nakon toga na AI mod-a aplikacija radi kako treba i prikazuje tačnu temperaturu koja piše na samoj unutrašnjoj jedinici. Ako ti tako pokaže mislim da ti je sve ok sa klimama...

Evo konkretno upravo mi na spoljnim senzorima pokazuje 24 stepena, na klimi podešeno 22 stepena a u aplikaciji stoji 25 stepeni. Ja temperaturu podešavam prema spoljnim senzorima isključivo...tako sam radio i sa starim inverterom i prethodnih 5 godina je sve bilo ok. Sad je velika razlika u vremenu koje je potrebno da se zagreje ili ohladi prostor u korist HiNano...

Da ne kucam sve sada.
Uglavnom, ni na ai modu ne pokazuje dobru temp. Pokusao sam sta si napisao, mrka kapa...
Kao da ne koristimo isti uredjaj.
Stvarno pocinjem da mislim da sam kupio bofl i da je zato i cena bila takva...

Što se cene tiče dobio si je po nabavnoj, ja sam moju uzeo direktno od distributera preko firme mog druga. Mada meni je tako Emmi prodao faličnu karticu i znali su za to ali su je ipak prodali... Da li ti obe klime rade isto ili ima razlike?

Svakako odradi servisere a moj ti je savet da sve što navodiš snimiš u videu i pokažeš ovim šošonima koji dođu. Da ne bude sve je ok neka radi još malo pa ćemo videti...

Pa ja sam kupio u BC za 58k i klima radi normalno, baš kako i treba da radi.

Što se cene tiče dobio si je po nabavnoj, ja sam moju uzeo direktno od distributera preko firme mog druga. Mada meni je tako Emmi prodao faličnu karticu i znali su za to ali su je ipak prodali... Da li ti obe klime rade isto ili ima razlike?

Svakako odradi servisere a moj ti je savet da sve što navodiš snimiš u videu i pokažeš ovim šošonima koji dođu. Da ne bude sve je ok neka radi još malo pa ćemo videti...

Dobro si rekao, sosoni.
Pa ovlasceni servis koji na osnovu mojih info i par screenshotova zakljuci da ne ume da popravi i prosledi drugom servisu. Pri tome im niko nije trazio da popravljaju, vec da izadju i utvrde postojanje problema...
Obe rade slicno, jedna malo vise brljavi sa temp od druge i jedna malo vise krcka.

Pa ja sam kupio u BC za 58k i klima radi normalno, baš kako i treba da radi.

Vecini radi kako treba, ali moje i skirina ne rade isto, definitivno.
Podesio sam kako mi on rece i drugaciji ishod...

Da, jasno je da tvoja ne radi kako treba da radi, tebi se baš zalomilo

Ako klima zaista ima spec koje pisu (ili barem priblizne) i to ti odgovara, mozda je bolje pokusati popraviti, zameniti senzor ili elektroniku, uciniti joj nesto da radi kako treba, umesto da je demontiras, vraćaš i uzimas neku drugu, skuplju i onda opet placas montazu... razmisli o tome...
Obaska sto su 2 klime...

Ja bih od distributera tražio da mi dostave nove jedinice i da sa serviserima srede oko ugradnje. Obzirom da je već sve odrađeno što se tiče bušenja, podešavanja rupa i td. Samo bih zahtevao da se na ta mesta zamene možda čak i samo unutrašnje jedinice obzirmo da spoljašnje ne prave probleme.

Ljudi, za ves masinu sam tako pojeo g. I popravljao. Evo dan danas se kajem za taj Candy.
Ne popravljam vise nikada nista sto moze da se vrati.
Necu ni da im radim kontrolu kvaliteta vise.
Posle svega ovoga sa servisima itd, Hisense i Gorenje su zavrsili kod mene na duzi rok.

Nekome ko ce ovo upaliti kad je hladno i ugasiti kad je toplo, tj. obrnuto, ova klima ce zavrsiti posao. Samo, onda mu niti treba inverter niti ima potrebe da kupuje bolje od Vox/Vivax. Stavise, duza je garancija sa istima.

Naravno, ovo pisem vrele glave, jer me hebu od ponedeljka kao konja za nesto sto oduzima 10 minuta, max 15.

Pa nije baš da možeš uzeti bilo šta za grejanje...

Karikirao sam, ali starno za ove pare ima i drugih modela, veceg pedigrea, koje mogu naprosto da ugreju ili ohlade prostoriju.
Elem, preko ovog njihovog sajta nema ni imejl adrese, vec samo kontakt forma koja ne salje autoreply da ste im pisali. Nikakav pisani trag nemam da sam im do detalja opisao celu agoniju...

Klima mi sada hladi, zadata je temp 24, koju je prema temp koju preciscavac ocitava postigla.
Prema app u sobi je 28 stepeni.
Druga klima, isti slucaj, samo temp u sobi prema app je 30.
E sad, da li hladi zbog temp koju ocitava app iz UJ ili da bi odrzala realnu temp sobe, ne znam.

Jesi li probao da deinstaliraš aplikaciju?

Probao da je reinstaliram, gasio klime iz struje, prebacivao i iFeel i nazad....

Elem, zvali su me.iz ovog drugog servisa.
Propitao je covek pametne stvari tipa koliko je od plafona, zida, da li korostim iFeel, ako sam probao gde je bio daljinski, jel sam jednim daljinskim probao za obe klime iFeel itd.
Uglavnom, kaze covek da sa ovim modelom nisu imali problema i da mora da vidi sa ovima iz Hisensa sta i kako, posto je i aplikacija ukljucena u pricu...Kaze covek mi taj deo ne radimo.
Saobraznost pokriva hardver i softver, tj. funkcionalnost uredjaja.
Ovo pisem jer ce mozda morati inspekcija da se ukljuci, a ako je ovo stav da se ne radi nista oko problema sa app, onda manje vise bolje i da ne kupujemo klime sa wifi i app jer nam ne garantuju funkcionalnost istih...

Klima mi sada hladi, zadata je temp 24, koju je prema temp koju preciscavac ocitava postigla.
Prema app u sobi je 28 stepeni.
Druga klima, isti slucaj, samo temp u sobi prema app je 30.
E sad, da li hladi zbog temp koju ocitava app iz UJ ili da bi odrzala realnu temp sobe, ne znam.
Ne vezano za problem sa aplikacijom.
Tebi je klima podesena na AUTO (tako se bar videlo na nekom SS iz aplikacije sto si okacio)? Klima postavljena u modu grejanja NECE nikada hladiti, vec ce podici krilca i turbinu vrteti "kontrolnom" brzinom pri cemu ispod same klime mozes ocekivati da "duva/pirka hladno", tj. posto radi samo fan i nema grejanja/hladjenja onog sto klima usisa, to ce i da izduvava.

edit:
Jos nesto, ne vidim da ti je skira rekao da postavis klimu u AUTO modu vec da ukljucis AI opciju. Na SS-e koje si okacio, a na koje sam ja na brzinu bacio pogled, se vidi da ti je AUTO mod ukljucen, a AI mod iskljucen?

Poslednja izmena:
Taj auto mode je bio jedan od pokusaja da vidimo gde je zapelo.
Imas pre toga screenshote, rezim grejanja.
Na auto rezimu je sam prebacio na hladjenje, kako sam mu menjao zadatu vrednost, a koja je svakako bila veca od realne temperature sobe.
Kao da, u zavisnosti od rezima rada, pokazuje od 2,3 do 10 stepeni vecu temperaturu prostorije od realne i po njoj se ravna.
Dok iFeel ukaci pravu temp i ravna prema njoj.

Garantujem da senzor na uj meri stvarnu temperaturu na mestu na kome se i nalazi. Tako je bilo i na mom Vivaxu, gde sam merio temperaturu samog senzora i izmerena temperatura senzora i ona koju je on prijavljivao na aplikaciji se poklapala. Ta temperatura se mora softverski umanjiti jer se senzor nalazi visoko u zatovrenom prostoru neposredno iznad isparivača.

Garantujem da senzor na uj meri stvarnu temperaturu na mestu na kome se i nalazi. Tako je bilo i na mom Vivaxu, gde sam merio temperaturu samog senzora i izmerena temperatura senzora i ona koju je on prijavljivao na aplikaciji se poklapala. Ta temperatura se mora softverski umanjiti jer se senzor nalazi visoko u zatovrenom prostoru neposredno iznad isparivača.
Kako si resio to?

Nikako. Radi kako radi.

Zašto ne probaš da pišeš direktno Hisense global tehničkoj podršci? Pošalješ recimo i na UK, Germany, China, objasniš lepo u čemu je problem. Iskreno, ne verujem da će neko ovde uspeti da ti brzo reši stvar, jednostavno pošto nema dovoljno tehnički upućenih servisera i inženjera. Cela stvar oko Hisense klimatizacije je relativno nova. A mislim da bi i tebi više odgovaralo da rešiš problem nego da menjaš sada klime i da se cimaš sa tim. I veruj mi, neće inspekcija verovatno ništa mnogo posebno da ti pomogne, iz ličnog iskustva pričam. Sve je to na papiru ok, ali u realnosti je druga priča.
Ja sam svojevremeno, kada sam kupio prvi inverter (pre 10ak godina), pisao tako direktno u Fujistu da pitam za problem koji sam imao, i japanac mi odgovorio i rešio stvar :)

Ovi iz servisa su poslali Hisense tehnickoj podrsci,a na teren moraju izaci. Ja sam za sada svoje uradio, mogu jos samo inspekciju da jurim...a problem necu da resavam na drugi nacin osim povracaja novca, pa tacno izgubio i vreme i morao da doplacujem za drugu. Ovo ****** necu da gledam i da me nervira narednih 5-10 godina, nije vredno toga

Ne vezano za problem sa aplikacijom.
Tebi je klima podesena na AUTO (tako se bar videlo na nekom SS iz aplikacije sto si okacio)? Klima postavljena u modu grejanja NECE nikada hladiti, vec ce podici krilca i turbinu vrteti "kontrolnom" brzinom pri cemu ispod same klime mozes ocekivati da "duva/pirka hladno", tj. posto radi samo fan i nema grejanja/hladjenja onog sto klima usisa, to ce i da izduvava.

edit:
Jos nesto, ne vidim da ti je skira rekao da postavis klimu u AUTO modu vec da ukljucis AI opciju. Na SS-e koje si okacio, a na koje sam ja na brzinu bacio pogled, se vidi da ti je AUTO mod ukljucen, a AI mod iskljucen?

Kasno sam video tvoj edit.
Malo im glupo pise, tj. kada pise turn off znaci da je ugasena i obrnuto...
Bilo je na ai i on je sam tako podesio.
Samo na iFeel ovo radi kako treba, tj. postiglo je temp i odrzava je na "leru"

Prilozi

• Screenshot_2021-10-08-19-56-16-272_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    Screenshot_2021-10-08-19-56-16-272_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    53 KB · Pregleda: 42
Nazad
Vrh Dno