Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

Prvo klimu povežeš na wifi, pa onda ideš na povezivanje aplikacije sa klimom preko iste mreže.
Kako klimu povezem na wifi 😂... Sad si me skroz zbunio... Nisam ni znao da ima neki korak pre same aplikacije... Kao sto rekoh ovo mi je skroz novo

Kada je ukljucena opcija iFeel daljinski treba da bude blizu klime.
Suprotno. Poenta senzora na daljinskom je da ti bude zeljena temperatura u delu prostorije gde se nalazi daljinski.
Koja je svrha 2 termostata jedan pored drugog, na klimi i na daljinskom?

Takodje, treba da se zna da daljinski mora da bude uperen u klima uredjaj i na mestu odakle senzor moze da dobaci signal do klime, jer ne radi na BT ili nesto slicno, vec istim IR senzorom salje signal klimi, kao kada podesavate temperaturu.

Kako klimu povezem na wifi 😂... Sad si me skroz zbunio... Nisam ni znao da ima neki korak pre same aplikacije... Kao sto rekoh ovo mi je skroz novo
Imaš u uputstvu, određeno dugme pritiskaš više puta i uključi se wifi na klima uređaju...počne da blinka (ikonica na unutrašnjoj jedinici).

Onda ideš u aplikaciju i povezuješ sve. Imaš uputstvo na posebnom papiru koji ide sa klimom...

Najaviše mi montažu za utorak, pa onda javljam utiske

Prođe instalacija bezbolno. Cena 12000 dinara
Prvi utisak je da je klima ogromna, mnogo veće zapremine nego sve dosadašnje. SJ jedinica baš velika zapreminski i sa svojih nekih 35kg prilično masivna.
Drugi utisak je da hladi kao blesava, prvo uključivanje i test hlađenje, i potpuno je nečujna. Spajanje na WiFi prošlo bukvalno u par sekundi po uputsvu sa QR coda, bez ikakvih problema.
Daljinac veliki, masivan i informativan.
Više podataka posle malo duže eksploatacije

Ovih par vrelih dana sempembra, kad mu vreme nije, hladi kao blesava. Jako brzo ohladi i dostigne zadate temperature.
Aplikacija radi baš dobro.

• Like
Reagovanja: RRR
Jel ima negde pdf uputstvo za ovu klimu, ne nalazim?!
Gledam kako da je ocistim

Nesto nije ok... U kuci def nema 30 c, ni po xiaomi preciscavacima, ni po nama kojim je bilo hladno pa sam malopre i upalio da grejem.
Neka ideja?

Prilozi

• Screenshot_2021-10-04-05-53-12-024_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    Screenshot_2021-10-04-05-53-12-024_com.hisense.hismartinternationalforandroid.jpg
    52.9 KB · Pregleda: 103
Krilca su oborena dole ili su paralelna sa plafonom?

Krilca u režimu grejanja trebaju da budu usmerena na dole. Topao vazduh uvek ide na gore. Kod hlađenja je obrnuto.

krilca automatski se pomeraju na dole kada pocne da greje a paralelna su kada je u off modu i dok je izduv jos hladan.
Tebi je sigurno temp. senzor pobrljavio pa probaj da iskljucis napojni kabl iz struje pa malo sacekaj pa ukljuci ponovo.

Evo pokusao opet. Klima bila ugasena sat vremena.
Krilca skroz dole. Stavio na 30c i temperatura sobe je po aplikaciji ocas posla otisla na 30, a preciscavac pokazuje 24...
Izgleda da je bofl.
Zovem servis, legende traze racun.
Objasnjavam im da preduzetnici ne moraju da mi izdaju fiskalni, ali upinje zena...
I sad juri majstore da mi ispiskaraju blok racun da bi zadovoljili neku glupu formu, koja veze nema sa sustinom...
Nerealno mi je da obe klime imaju isti problem...
Uglavnom, eto veselja ako klime imaju defekt, taman da dezurni nahrane ego :)
Ne znam sta da radim ako se pokaze da su klime falicne. Da popravljam, menjam ili uzmem pare pa kupim druge?!

Probaj da pojacas brzinu ventilatora ili pritisni I Feel opciju.

Senzor meri verovatno tačno (kao i na mom Vivaxu), ali ne umanjuje izmerenu temperaturu, kako bi trebalo da uradi.

Ukoliko dođe do toga da menjaš te klime koje imaš sad moja preporuka je Fujitsu LLCE 12.Nema WI FI ali radi bez problema.

Dodatak. Kako su klime kupljene u BC, oni imaju i neki svoj servis i pozovem da pitam sta i kako.
Oni kao i njima racun, stikeri, opis kvara itd.
Kapiram da je to bespotreban korak ako sam vec zvao ovlasceni servis?
IFeel daljinski kaze 24 stepena, koliko i preciscavac. Klima kaze 34 :)))
Cim nije upaljen iFeel aplikacija pokazuje mnogo vecu temperaturu...Senzor je neispravan izgleda...

Nije nepotreban korak. Uvoznik plaća izlazak servisera, a forma zahteva da se zna ko je kupio i ko je ugradio uređaj.

@nemanjabgd84

ukljuci i f-feel na daljincu pa ces videti trenutnu temperaturu na daljincu a i klima nece cesto da se pali/gasi.

Probaj da pojacas brzinu ventilatora ili pritisni I Feel opciju.
Probaj ovako. Rano je za donosenje nekih zakljucaka o kvalitetu klime ( nemoguce da su obe pokvarene ) napolju je suvise toplo i meni bergen ode na 25 na zadanu 23 pa se ugasi, kad padne na 22 opet se upali i tako on/off ali evo napolju je 18 sacekaj da ceo dan bude temp. Ispod 10 spolja pa cemo videti.

U prelaznom periodu kad nije bas hladno klime luduju,resenje je i-feel.

Nije nepotreban korak. Uvoznik plaća izlazak servisera, a forma zahteva da se zna ko je kupio i ko je ugradio uređaj.

Sve ok, ali na racunu za uredjaje pise moje ime, tj ime kupca,a garancija je overena pecatom i potpisom, te se vidi i ko je i kada ugradio iste. Ne znam da li vrse refundaciju novca koji sam dao za ugradnju ili ce mi oni izvrsiti istu za druge uredjaje?!

@nemanjabgd84

ukljuci i f-feel na daljincu pa ces videti trenutnu temperaturu na daljincu a i klima nece cesto da se pali/gasi.

IFeel pokazuje istu temp kao i Xiaomi preciscavac. Problem je sto cim iFeel nije ukljucen, unutrasnja jedinica, tj njen senzor meri temp, a taj posao ne radi kako treba jer pokazuje 8-10 stepeni vise.

Probaj ovako. Rano je za donosenje nekih zakljucaka o kvalitetu klime ( nemoguce da su obe pokvarene ) napolju je suvise toplo i meni bergen ode na 25 na zadanu 23 pa se ugasi, kad padne na 22 opet se upali i tako on/off ali evo napolju je 18 sacekaj da ceo dan bude temp. Ispod 10 spolja pa cemo videti.

Nije ovo otislo par stepeni vise, nego luduje jer ocitava mnogo vecu temperaturu prostorije, tj. prostorija jer su dve klime u dve razlicite sobe.
Ne gubi mi se mnogo vreme na cekanje da jos zahladi, jer onda necu imati cime da se grejem, a imam bebu. Moram to da resavam odmah

Mislim da ne vraćaju novac za ugradnju. Ali možeš da insistiraš na drugom uređaju (neki drugi Hisense model), a da ugradnja bude o njihovom trošku. Tvoje je samo da doplatiš razliku u ceni. Ali pre svih mora servis da izađe. Kod mene je procedura bila sledeća. Prvo je došao majstor koji mi je ugradio klimu, pa pošto on nije mogao da otkloni kvar došli su serviseri uvoznika (uvoznik poseduje svoj servis), pa pošto ni oni nisu garantovali da će kvar biti trajno popravljen, odobrena mi je zamena uređaja uz moju doplatu za novi uređaj. Trajalo je to sve ukupno nekih mesec dana.

E to je hit, kome doplacujes i po cijem cenovniku, jer npr. cena u Gorenju i BC nije ista, a kupljeno je kod jednih, reklamaciju resavaju drugi?!
To bi mi imalo smisla ako daju mizernu doplatu za onu jacu Fresh master, kako li, seriju.
Imas jos jednu stvar, a to je oko popravke. U prvih 6 meseci imas vise opcija, posle nema, osim ako se ne smiluju.
Sada bi po zakonu ako utvrde bilo kakav kvar bili duzni da postupe prema mom zahtevu, bilo da je to popravka, zamena ili vracanje novca.

Doplatio sam uvozniku. On je preuzeo moju staru klimu i poslao svoje majstore koji su ugradili novu. Doplata nije bila razlika u ceni između nove i stare klime, već je bila umanjena za nekih 100 eur.

Doplatio sam uvozniku. On je preuzeo moju staru klimu i poslao svoje majstore koji su ugradili novu. Doplata nije bila razlika u ceni između nove i stare klime, već je bila umanjena za nekih 100 eur.
Pitao ja ove iz Gorenja, kazu to se resava sa prodavcem. Ispadne da oni vracaju svu kintu po racunima, pa ti onda ponovo kupuj, ugradjuj...Nije bas ok varijnata na pocetku grejne sezone da budea bez grejanja, a sa dve povece rupe u zidu...

Moje laicko misljenje je da je vec pominjano da je na tim klimama crkavao ventilator sto sugerise da im komponente nisu pozudane. Samim time vrlo moguce je da je sensor unutrasnje jedinice pokvaren, zasto ne sacekas majstore i ne zamenis to i sve moze biti super :)

Da nije mozda problem do aplikacije? Kada kazes da na daljincu meri normalno. Promeni ovde i stavi fahrenheit, mozda radi konverziju iz F to C.

Screenshot 2021-10-04 135212.png

Takodje, da bi iFeel temperatura sa daljinca bila "poslata" na sam klima uredjaj, daljinac mora biti u "vidiku" klima infrared receiver-a, znaci okreni daljinac ka klimi da bi poslao izmerenu temperaturu na klimu, i onda dalje tebi na aplikaciju.

Moje laicko misljenje je da je vec pominjano da je na tim klimama crkavao ventilator sto sugerise da im komponente nisu pozudane. Samim time vrlo moguce je da je sensor unutrasnje jedinice pokvaren, zasto ne sacekas majstore i ne zamenis to i sve moze biti super :)

Znas kako. Za ves masinu sam se *****ao i popravljao u garanciji, umesto da je vratim. Svaki cas problem sa njom. Posle toga vise ne popravljam, vracam ako mogu.

Da nije mozda problem do aplikacije? Kada kazes da na daljincu meri normalno. Promeni ovde i stavi fahrenheit, mozda radi konverziju iz F to C.

Pogledajte prilog 319494

Takodje, da bi iFeel temperatura sa daljinca bila "poslata" na sam klima uredjaj, daljinac mora biti u "vidiku" klima infrared receiver-a, znaci okreni daljinac ka klimi da bi poslao izmerenu temperaturu na klimu, i onda dalje tebi na aplikaciju.

Ne verujem da je do aplikacije, jer ona pokazuje temp koju prima od senzora. Sa daljinca prima pravu, sa UJ prima neku idiotsku...
A i klima, mislim da hede gona...namestena da greje na 27. Senzor pokazuje 34 i ona greje i dalje ko luda.
Ohladi se kuca, ugasena klima, nevezano z iFeel, temp u kuci 23, klima podesena da greje na 25...i umesto da greje ona hladi...
Dakle, ispada da je dogrevala kada nije trebalo i da je hladila kada je trebalo da dogreva.
Pa stara on-off klima je radila bolje.
Nisam zadovoljna uopste i ako izvucem pare nema sanse Hisense. Mozda preko servisa uzmem Haier Flexis. Za nju su mi odma rekli da je top, a da ce Hisense mozda da zeza.

Nazad
Vrh Dno