Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja kupio eth tad, pa sam prodao kad su otisli gore sledeci mesec. Tkd, bez kajanja.
Pazi kada je i Vitalik prodao ETH početkom avgusta 2020 za oko 5m USD ako se ne varam..

Zaraditi i opstati u kriptu je umestnost, nije *******cija. Najprostiji moguçi trejd, a samim tim i najcesci ovde na temi su ovi što jure pumpanja raznih koina. Uleću na nenormalnim cenama i izlaze par procenata iznad, takozvani brzi prsti, zato i nestane vecina njih cim se zacrveni a kada dodje bear nema ih ni na mapi. Ne shvataju da se tada prave planovi, da se tada akumulira i bogati na osnovu tih kupovina.

Ni kada sam najveci noob bio nisam kupovao napumpane shitove, tako i sada. Samo me BTC zanima u ovom trenutku.

Pisac je hteo da kaze, apropo price o akumulaciji BTC-a, kupovine zadnje 3 godine po 100e koje su spominjale kolege itd da ljudi nemaju taj osecaj hvatanja buducnosti, posebno ne sada kada je ocigledan Pump Dump svaki cas. Pricam sa tacke jednog prosecnog gradjanina koji ima npr 10k eura u steku i eto nece da stoje u banci pa je cuo za kripto i sagledao mogucnosti. Pogleda desavanja i nece svojih 10k da stavi negde gde su danas 10k sutra 100k, a prekosutra 2k. E zato nema puno onih koji odvajaju po 100e mesecno, i onih koji akumuliraju duzi period. To je mali broj ljudi.

I apropo onoga sto sam rekao da ce btc skociti najvise kada bude imao svoj maksimalni broj korisnika, a to moze biti onda kada mali ljudi udju. Nije bitno kolika ce njemu cena biti, onog trenutka kad BTC bude siguran kao Stena, bez obzira na cenu, prodavace ga sigurnost ulaganja! Eto nadam se da je Pisac objasnio.
Pa dobro, svako ima neku svoju strategiju, kako za ulaganje, tako i za trejdovanje.
10k je bilo dosta keša i pre 6-7 godina kad sam ja ulazio, pa pogledaj gde je bio btc tada, a gde je sada. Mislim, taj ko drži u banci 10k, sigurno ni ne razmišlja o kupovini kripta, već se zadovoljava sa 1-2% godišnje kamate, što je besmisleno po meni... ali ko sam ja ili ti ili bilo ko da im pametujemo :)

A što se tiče cene, btc ne verujem da će u skorijoj budućnosti biti siguran kao stena, kako kažeš ( prvi put čujem ovaj izraz :) ), i ni ne treba se voditi tim nadanjem. Dug je još put do toga, ali smo bar na dobrom putu, to je najbitnije.

Poslednja izmena:
Ne mora samo BTC da se kupuje i LTC se kupovao po 25-35$ prije dvije godine a sad moze da se uzme x6. Malo li je. Ne treba samo ulaziti u svaki shit ako hoces da holdas jer oni kad je bear uglavnom umiru. E sad sto ljudi hoce da se obogate preko noci to je vec nesto drugo.

Mi smo samo kap u moru koja nesto zicne sa strane i zato sam ja za to da se seruju informacije maksimalno kako bi smo zicnuli malo vise...

To sam ja zaključio i pre nego sam ušao u ovo a kasnije sam i shvatio da hodl nije za mene čim sam zaglavio sa LTC i ICP. Za sada samo scalping trade i zato su mi je svaka realna informacija dragocena, kao npr. za AVAX i COTI. Simketu hvala što nesebično šeruje tehnologiju trgovanja, ima tu mnogo vrednih detalja, izgledaju kao sitnice a svi znamo da se đavo krije upravo u sitnicama.

Majneri koje ja poznajem ni ne gledaju koliko su iskopali, ne zanima ih, cak su platili druge ljude da im prate sisteme. Kako god, vecina je kako vetar duva, cim se zacrveni krece plac, cim se zazeleni svi su vec otili na 1 bilion BTC. Zelje su jedno, stvarnost drugo, a buducnost sasvim trece. Svaka pumpa BTCa je bila bukvalno Pumpa, nesto sto ima vrednost i cija potraznja raste, ne spava 4 godine da bukne pa se opet skljoka. BTC je postao pumpa i privilegija bogatih da se jos vise obogate . Mi smo samo kap u moru koja nesto zicne sa strane i zato sam ja za to da se seruju informacije maksimalno kako bi smo zicnuli malo vise...
Ja nista ne razumem sta ti pricas. Ima li neke poente ili da se ne udubljujem uopste?

meni je tebalo par godina da da spoznajem da znam da neznam :p , ali sam i naucio da kada nesto ima ime tipa "futures" uzmes ga a ono pase .. :/.
po meni, takva imena odbijaju i zato samo hodl. ili izlaz na kraju tunela ili orjent express.
bajdvej solana na sta vas sve podseca .... :)

Prosle godine kad je skocilo s 10 na 40K sigurno to nisi pricao ;)

Pritom, pricas za likove kako akumuliraju i ne trose nista... Ti imaju brdo para i bas ih briga, novac im ne treba, hoce da ulazu u nesto a novcica ima sve manje na trzistu i pametni su sto cuvaju. Nije ni istina da niko nista ne izvlaci. Pogledaj samo koliko je ljudi nestalo odavde iz teme. Izasli su s lovom i dobar deo ih se nikada vise nije ni vratio, neki retki su i pukli. Majneri svi do jednog izvlace, oni ne akumuliraju.
Saj nije mi jasno kako si ti jos uvek ovde? Bio si tu jos kad je bilo zabranjeno pisanje mladjim clanovima u ovoj temi pre par godina, a primetio sam jednom prilikom kad sam bio dokon pa iscitavao desavanja jos na samom pocetku rudarenja, da si bio i tada i to uveliko rudario? Bas sam se to tada pitao, nadam se da je pitanje na mestu.

Stvarno nema smisla kako se ovaj btc krece. Onomad je pao za 8k u danu a sad je skocio dosta. Sta je sledece 🤪
Altovi slabo mrdaju...sve na kasicicu. Cini se da je bolje bilo u bearu *** :)

Saj nije mi jasno kako si ti jos uvek ovde? Bio si tu jos kad je bilo zabranjeno pisanje mladjim clanovima u ovoj temi pre par godina, a primetio sam jednom prilikom kad sam bio dokon pa iscitavao desavanja jos na samom pocetku rudarenja, da si bio i tada i to uveliko rudario? Bas sam se to tada pitao, nadam se da je pitanje na mestu.
Ne znam zasto ne bih bio ovde? Mislis da sam namakljao toliko para ili da me novu nisu smorili ili da me nisu oterali ovi sto prozivaju?
I ako uzmem lovu necu otici niti ce me iko oterati odavde. To sam vise puta rekao. Jesam dugo u ovoj prici, ima ljudi koji su i duze i vecina ne pise nista ali budi siguran da citaju.

BTW, BTC napada 48K. Ako ovih dana probijemo 50K to ce biti zalet koji nam je trebao posto vec jako dugo nema snage za to. Bice zanimljivih par dana svakako ;)

Poslednja izmena:
On ima najvise zivaca od svih nas da objasnjava ono sto je vec hiljadu puta objasnjeno, bilo je mnogo zanimljivije dok smo bili samo rudari i BTC bio 0,1 $ ali vremena su se promenila. Evo ja cekam da padne na 30K ;) posle 130K i naravno limunade od LTC.

Znas kako ja to vidim...jeste se promenilo. Nadiremo mi novi. Prica se sve vise siri i ljudi ulaze u kripto.
Mislim da je ovo jos nista sta ce d bude 🥳

I ako uzmem lovu necu otici niti ce me iko oterati odavde.
Upravo je to moj utisak sto se tebe tice 😃. Vece zadovoljstvo ti je da pises ovde, nego da namlatis neke pare.
Mozda si i u pravu. Kupis Ferari, malo Bahami, koka, ovo, ono i sta? Dosadi posle mesec dana. A ovde, malo- malo pa slom berze, ban, tu d mun, zategla se pracka, poslednji voz...adrenalin samo radi, bolje od se..a 😁😁😁

Ne sumnjam da si zaradio, kad sam i ja zaradio poslednjih godinu i kusur dana mogu da zamislim koliko si ti... Ja licno da sam zaradio neke ozbiljnije pare, verovatno ni telefon vise ne bih nosio :)
Drugi momenat me je interesovao, da li postoji neko na primer ko je rudario btc ili ltc u ono vreme, a da odredjenu kolicinu nije prodao sve do sada? Verovatno bi u tom slucaju sada imao mnogo miliona... Ja recimo nikad ne bih uspeo da odolim na tolikim skokovima da ne prodam sve te godine. Vise puta sam se pitao to, jer sam hteo da udjem u pricu 17-18-te ali na zalost nisam imao para,citao forum, edukovao se...

Ne sumnjam da si zaradio, kad sam i ja zaradio poslednjih godinu i kusur dana mogu da zamislim koliko si ti... Ja licno da sam zaradio neke ozbiljnije pare, verovatno ni telefon vise ne bih nosio :)
Drugi momenat me je interesovao, da li postoji neko na primer ko je rudario btc ili ltc u ono vreme, a da odredjenu kolicinu nije prodao sve do sada? Verovatno bi u tom slucaju sada imao mnogo miliona... Ja recimo nikad ne bih uspeo da odolim na tolikim skokovima da ne prodam sve te godine. Vise puta sam se pitao to, jer sam hteo da udjem u pricu 17-18-te ali na zalost nisam imao para,citao forum, edukovao se...

Takvo mitsko bice ne postoji... 😅

Prilikom jedne kupovine sam popricao sa covekom koji mi je rako da je prodao preko 500eth za sve ove godine..pa vi racunajte..

Ali nije bitan toliko cilj koliko je bitna voznja i da se uziva u njoj :cool:

Ima li nekih predloga za eth/btc trejd. Gde biti sta cekati?

Takvo mitsko bice ne postoji... 😅

Prilikom jedne kupovine sam popricao sa covekom koji mi je rako da je prodao preko 500eth za sve ove godine..pa vi racunajte..

500 ETH je nista :D, koje su se kolicine prodavale na 35-45$. 😀😀
Kad bih samo preracunao koliko sam koja kola platio po danasnjim vrijednostima coin-a (+ ostale raznorazne stvari placene coinima)…
Uglavnom, o tome ne vrijedi razmisljati, jedino je bitno da si uvijek u plusu (po mogucnosti debelom 😇)

Gledam HOT samo jer sam do guse u govnima sa njim,jel i ostali altovi izgledaju kilavo kao i HOT,manje otisao gore nego btc,hoce biti sta od njega ili da se besim 😁

Kad bi pisali koliko se kripta provrtelo tamo-vamo za sve ove godine, pukao bi forum od silnih nula po sadašnjoj vrenosti. 500 eth-a je realno sića za sve ove godine

Gledam HOT samo jer sam do guse u govnima sa njim,jel i ostali altovi izgledaju kilavo kao i HOT,manje otisao gore nego btc,hoce biti sta od njega ili da se besim 😁

Ma skoro svi altovi ko šlogirani ali zna se da generalno oni kasnije reaguju, samo strpljivo.

P.S.
Sad gledam, pa HOT je skočio +14% a MATIC 10% a baš MATIC je pre umeo da otkine, biće da su još svi u šoku :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno