Šta je novo?

Samsung Galaxy A72

Jedno pitanje:Skoro sam pazario ovaj telefon i imam problem sa VoLte.Zvao sam A1,dva puta dobio poruku da je aktiviran,aktivirano u podešavanjima no međutim ne pojavljuje se značkica VOLTE i tokom razgovora telefon prelazi na 3G.Šta da radim?
Kolega jer si resio problem posto ja imam identicansa Samsung A72.Sve sam namestio i uradio kako su rekli (ukljucena opcija,azuriran softver,resetovao...)a VoLTE nema? Ostalo mi je eventualno da zamenim USMS karticu ako ona uopste da se zaje..,mada sam je uzeo pre 6-7 godina i da pravi ovaj problem...

Kolega jer si resio problem posto ja imam identicansa Samsung A72.Sve sam namestio i uradio kako su rekli (ukljucena opcija,azuriran softver,resetovao...)a VoLTE nema? Ostalo mi je eventualno da zamenim USMS karticu ako ona uopste da se zaje..,mada sam je uzeo pre 6-7 godina i da pravi ovaj problem...
Evo da kažem da sam problem rešio ubacujući karticu u stari A7 tel.Kad sam vratio u A. 72 je odmah proradila...možda će nekom pomoći

MSR dobio danas septembarsko ažuriranje, 800 mb.

Prilozi

• Screenshot_20210924-085733_Software update.jpg
    Screenshot_20210924-085733_Software update.jpg
    88.9 KB · Pregleda: 79
Ovo ispade jako underrated telefon, tj. "poklopljen" od konkurentskih Xiaomija. Zadnjih par godina sam u tripu da svako malo mijenjam ove midrangere, volim da testiram. Brend mi nije bitan ali do sada u toj klasi fakat je najviše imao da pruži Xiaomi. Stoga sam imao Mi 9T PRO pa Mi Note 10, zatim Mi 10T PRO i Mi 11 Lite. Između poslednja dva sam kratko imao S20 FE koji sam proslijedio sestri pa se na njega neću osvrćati. Prije neki dan sam u firmi dobio A72, mislio sam se da li da ga uzmem jer sam unaprijed apsolutno sve znao o njemu ali reko ajde, dosadio je i MIUI više. :)

Veliki sam bio skeptik zbog tog SD 720G procesora, 780G u Mi 11 Lite 5G je ipak znatno bolji a nije ni on neki šampion brzine, tj. nije me nešto pretjerano oduševio. Međutim, jako sam prijatno iznenađen, prvo ekran je mnogo bolji kod Samsunga, i kod Xiaomija je amoled ali ovaj samoled kod Samsunga je bukvalno za klasu bolji ekran, to ja jasno posle bukvalno par minuta korišćenja. Onda taj refresh rate, iako je i kod Xiaomija 90hz ovdje je mnogo bolja implementacija, jako fluidno, bukvalno se stiče subjektivno da je kod Samsunga taj refresh rate i veći.

Ali možda i najveća prednost Samsunga je taj OneUI, aplikacije jednostavno bolje rade. Spotify radi nekako fluidnije, instagram takođe. Kameru nisam testirao mada sa OIS-om teško da može da razočara. Baterija BETON, mislio sam da nema šanse da iko ponovi bateriju iz Mi10T PRO, A72 je na putu da ga ozbiljno ugrozi. :)

I na kraju konačno AOD koji stvarno to jeste a ne blijedi pokušaji gdje nestaje posle 10 sekundi uz problem sa prikazivanjem notifikacija na istom. Ako na to dodamo i IP67, baš ozbiljan uređaj u klasi do 400e

Imao sam takođe te Xiaomije srednje klase koje si naveo, a takođe i A72. Jednostavno ne mogu da pariraju Samsung A72 telefonu.

Jel ima još neko bag sa gubljenjem signala od ovog poslednjeg update?
Evo već drugi put mi se pojavi ova ikonica gore kao da uopšte nemam signal, onda restartujem telefon i sve bude ok neko vreme... Pogledajte screenshot.

Prilozi

• Screenshot_20210925-193714_One UI Home~2.jpg
    Screenshot_20210925-193714_One UI Home~2.jpg
    22.8 KB · Pregleda: 48
Žena i brat kažu da nemaju takav problem sa svojim A72, takođe poslednji update 🧐

Nemam tih problema. Posto je ovaj apdejt bio bas veliki,odradio wipe cesha i restart telefona

Ja preko noći stavljam telefon na Airplane mode, možda je nešto oko toga ubagovano. Koristim telefon već par meseci i tek od poslednjeg uodate je ovo krenulo.

Jel ima još neko bag sa gubljenjem signala od ovog poslednjeg update?
Evo već drugi put mi se pojavi ova ikonica gore kao da uopšte nemam signal, onda restartujem telefon i sve bude ok neko vreme... Pogledajte screenshot.
Je l' to ikonica za gubljenje signala ili ispadanje kartice!?

Je l' to ikonica za gubljenje signala ili ispadanje kartice!?
Pa ne znam ni sam. Moguće da je to ikonica kao kad nema kartice u telefonu. Uglavnom to je krenulo da se dešava od kako je stigao update pre desetak dana. Ja karticu nisam dirao od kako sam kupio telefon u junu.

Probaj da je izvadiš i vratiš. Meni zna sim2 da ispadne tako ponekad. Uradio sam to i čekam da vidim da li sam na taj način rešio problem.

Da li neko zna, kada se uzima telefon preko mts-a na primer, da li u poslovnici otvaraju kutiju i pale telefon?

Da li može da su u Recovery mode A72 uđe bez spajanja telefona sa računarom?

Uspeo sam da nadjem kabl za spajanje sa racunarom i usao u RM. Slusalice inace nemam, a ni drugi telefon tada pri ruci.
U svakom slucaju hvala na odgovoru!

Oktobarsko azuriranje,A72 je dobio opciju RAM plus

Jos nista od oktobarskog azuriranja, uzeo ga u Telenoru

Da li je neko instalirao android 11,danas sam dobio i kako radi?Ima li bagova? Hvala

Nazad
Vrh Dno