Šta je novo?

[A1] VoLTE

Danas mi opet nestao VoLTE na A1 (Telenor radi normalno). Ovo mi se već jednom desilo ranije da nestane sam od sebe, pa sam morao da zovem cc i da tražim da mi opet aktiviraju. Zanima me da li se ovo još nekom desilo? Nemam nameru da ih zivkam na svakih 3 meseca da mi iznova aktiviraju. 😡

Danas mi opet nestao VoLTE na A1 (Telenor radi normalno). Ovo mi se već jednom desilo ranije da nestane sam od sebe, pa sam morao da zovem cc i da tražim da mi opet aktiviraju. Zanima me da li se ovo još nekom desilo? Nemam nameru da ih zivkam na svakih 3 meseca da mi iznova aktiviraju. 😡
E i meni je danas na kratko nestao tipa 5 min. Po prvi put. Ja bio restartovao telefon. 18h i nešto bilo.

Opet na A1 nema volte signala. Na slici i tačno vreme.

Prilozi

• Screenshot_20210811-044802_Chrome.jpg
    Screenshot_20210811-044802_Chrome.jpg
    213.7 KB · Pregleda: 153
Evo vratio se i kod mene tokom noći. Juče ga nije bilo celog dana i to na više lokacija, Ni - Kg - Ja.

Sada primećujem da A1 ne podržava Vilte (video pozivanje direktno preko operatera) a Telenor podržava.

Na Samsungu sam u podešavanjima izabrao "Make video calls using default phone app". Ovo podešavanje je dostupno samo kada mi je aktivan internet na Telenor kartici. Kod A1 ovo podešavanje ne postoji.
Screenshot_20210824-215009_Call settings.jpg

Kod Telenora mi nudi da napravim video poziv ovako:
Screenshot_20210824-213812_Phone.jpg

Ali kada prebacim na A1, opcija video poziva je nedostupna:
Screenshot_20210824-213802_Phone.jpg

Dakle, na oba broja je aktivan Volte servis ali samo na Telenoru radi i Vilte, to jest video pozivanje preko 4G.
Da li je i kod vas ovako ili nekome možda radi video pozivanje direktno preko preko operatera?

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: mnt
Ljudi jel ima neko problem sa VoLTE uslugom,sad su mi aktivirali,dobio sam poruku,ali i dalje samo LTE+ i nestaje internet tokom razgovora. U podešavanjima uključio VoLTE.Telefon sam kupio juče Samsung A72?

Pa je l' ti silazi na 3G za vreme poziva?
Ako da, onda ne radi VoLTE :D

Ne razumem, kako misliš gasi internet?
Da li je i dalje na 4G tehnologiji za vreme poziva ili je na 3G?

Pa spusti ga na nižu tehnologiju znači, nije možda prošla još aktivacija..

Pa spusti ga na nižu tehnologiju znači, nije možda prošla još aktivacija..
Poslali mi poruku kažu jeste samo da aktiviram u podešavanjima i eventualno resetujem što sam sve uradio.imam 4g ali kad nekog zovnem izgubi se i nije mi nikad pisalo VoLTE.

Prilozi

• Screenshot_20210912-135205_Call settings.jpg
    Screenshot_20210912-135205_Call settings.jpg
    100.2 KB · Pregleda: 106
Isti problem imam i ja sa A52s. Zvao sam ih da mi aktiviraju VoLTE, nakon 2 dana sam dobio SMS da je usluga aktivirana, u telefonu je sve podešeno, ali VoLTE ne radi. Prilikom poziva prebacuje na 3G.

Isti problem imam i ja sa A52s. Zvao sam ih da mi aktiviraju VoLTE, nakon 2 dana sam dobio SMS da je usluga aktivirana, u telefonu je sve podešeno, ali VoLTE ne radi. Prilikom poziva prebacuje na 3G.
Ja sam svoj problem juce resio i sad funkcionise.Vratio sam karticu u stari Samsung A7 i ukljucio na par minuta pa je opet vratio u nov Samsung A72 i tek onda je proradila usluga i izasla oznaka VoLTE....kao da je kartica bila nesto brljnula....tako da pokusaj i ovo mozda upali...

Kod mene posle poruke da je aktivan, jedostavno sam restrtovao telefon i voLTE se pojavio. Dok nisam restartovao i ako je sve bilo podeseno nije bilo voLTE usluge. Da li je neko proveravo kako voLTE utice na trajanje baterije?

Meni i dalje ne radi, pokušao sa prebacivanjem kartice u drugi telefon, ali uvek prebacuje na 3G tokom poziva. Moraću da ih zovem da vidim da li postoji mogućnost da moja kartica podržava samo LTE, ali ne i VoLTE.

Da li neko ima Poco X3 Pro i da je pokušao da koristi VoLTE u vipu/A1 ?
Da li funkcioniše VoLTE forsiranje sa 86583 kodom ?

Hvala unapred

Telenor bez problema aktivira VoLTE za iPhone… i radi iako telefon upozori da mreza nije serifikovana, a A1 i dalje nista…

A1 baš testira živce htedoh reći VoLTE.
Danas ubacim karticu u treći telefon (A72) pozovem da ukljuce opet isti odgovor kao za Poco F1 i Motorola Edge 20 pro. Ne može a na pitanje što ne može kažu to sistem sam aktivira ( sistem je malo majmunče u tenku izgleda) A70/71 može a A72 ne može. Telefoni imaju tu opciju godinama operater je reklamira da ima ali ne može. Kraj 2021 godine oni VoLTE ne mogu da savladaju voimeoca.

Meni obećavaju uvek kad pitam da će biti "sledećeg meseca" za non-samsung/huawei na postpaidu, ali nešto ništa od toga.

Vrh Dno