Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Moj S20 5G pre neki dan dobio Septembarski apdejt (kad pre?)!

Da samo razjasnim situaciju sta i kako se desilo, ako neko bude imao slican problem..

Bio sam ubedjen da je u pitanju softverski bug i sve probao zivo, najvise sam mislio jer ortak isto ima s20 ultra i isti apsolutno problem.
Medjutim, obojica smo bajkeri i slucajno naletim na nekom moto forumu na upozorenje da se sjebe kamera na dosta modela usled vibracija jer drzimo svi telefone na kormanu...
Tek tad sam skapirao sta je u stvari, odneo sam mob u Pro Mobi i sredili su mi za dan, kazu modul kamere otisao... Sad sljaka sve kako treba.
Pozdrav kolega bajkeru. 😀
Video sam i ja tu temu, svi telefoni koji imaju optičku stabilizaciju, mogu doživeti tu sudbinu kao ti. Kupi neki jeftin telefon ako ti treba samo zbog navigacije i uživaj. 😉

Pozdrav kolega bajkeru. 😀
Video sam i ja tu temu, svi telefoni koji imaju optičku stabilizaciju, mogu doživeti tu sudbinu kao ti. Kupi neki jeftin telefon ako ti treba samo zbog navigacije i uživaj. 😉
Pozdrav, kolega!
Apple je to neki dan i javno priznao (https://support.apple.com/en-us/HT212803)
Prave navigacije za motore su neprakticne za svaki dan, prespore.
Ne znam sta mi je ciniti, wireless punjenje mi je na tome, zgodno mi zbog multimedije i muzike da stoji na tom mestu i navikao sam jednostavno tako..
Ima da stoji na istom mestu pa makar poispadali svi delovi iz njega :D , ako rikne kamera opet ima da uzmem fotoaparat onda i gotovo.

Razumem te, iz tog razloga i ja koristim telefon za navigaciju. Dosta zavisi verovatno i od tipa motora. Ja vozim Suzuki bandit 1250s koji ima minimalne vibracije, na kormanu pogotovo, pa verovatno zbog toga do sada nisam imao problema. Ako ti vozis nesto sa dva cilindra veće kubikaže, ili sa jednim, vreme je da menjas motor. 😀

Razumem te, iz tog razloga i ja koristim telefon za navigaciju. Dosta zavisi verovatno i od tipa motora. Ja vozim Suzuki bandit 1250s koji ima minimalne vibracije, na kormanu pogotovo, pa verovatno zbog toga do sada nisam imao problema. Ako ti vozis nesto sa dva cilindra veće kubikaže, ili sa jednim, vreme je da menjas motor. 😀
Nisam siguran da je do motora, vozim r1250gsa i ne stoji mi na kormanu direktno vec gde treba fabricka navigacija, tu ima manje vibracija. Drugar ovaj vozi z800 i quadlock na kormanu i isto mu se desilo.... Previse nezne telefone prave :D

Izgleda da je to u pitanju. Ništa, to je onda još jedan rizik koji moramo prihvatiti kad sednemo na motor. 😉

Jel ima nekog ko koristi S20 Ultra i kakvi su utisci posle dužeg korišćenja, koje su vam prednosti i mane ?
Sestra hoće da uzme polovan SD model, pa bih voleo da čujem neka iskustva iz prve ruke?

Ja sam ga koristio jedno dvadesetak dana, pa sam se menjao sa sinom za njegov S20.
Odličan telefon u svakom pogledu. Baterija odlična, ali to pre svega zavisi od načina korišćenja telefona.
Zvuk jak da ga i ja ovako nagluv dobro čujem(mislim na ringtone i razna druga obaveštenja).
Izrada vrhunska, jedino mi se ne sviđa to klizavo staklo na leđima, mada ga odmah stavljam u silikon. Kvalitet i prikaz na ekranu naravno najbolji posle S21serije, a evo posle tri meseca nema ni tačkicu mada nema ni foliju niti zaštitno staklo.
Prijem signala i wifi odlični.
Kamera odlična.
Ne znam šta bih još napisao...pitaj pa ću probati da odgovorim.

@marinko98 pre svega hvala na detaljnom odgovoru, ni ja ne znam šta bih još mogao da pitam. 😀 Ono što sam hteo da čujem, jeste to neko iskustvo, eventualne prednosti, mane,
Drago mi je što čujem da su utisci pozitivni, i što nema većih zamerki, jer sve vreme imam utisak da taj telefon nije baš dobro prihvaćen na tržištu, možda najviše zbog svoje cene u to vreme izlaska.

Pa mana je fokus kamere i nesretni exynos (koji ti nećeš uzeti)...za sve ostalo nema se šta zameriti (naravno kome dimenzije nisu problem).

Samo jedna mala konstatacija na moju žalbu da je Finger Print senzor spor. Bio je spor ali sada radi malte-ne momentalno. Nervirala su me ona highlight obaveštenja koja su iskakala na vrhu ekrana. U Settningsu/Notifications promenim sa Brief na Detailed i tako ubijem 2 muve!
Ne pojavljuju se više ona mala iskačuća i svetleća obaveštenja na vrhu ekrana a FP senzor radi, malte-ne, momentalno!!!

Jel ima nekog ko koristi S20 Ultra i kakvi su utisci posle dužeg korišćenja, koje su vam prednosti i mane ?
Sestra hoće da uzme polovan SD model, pa bih voleo da čujem neka iskustva iz prve ruke?
Koristim S20 Ultra Exynos varijantu punih godinu dana i samo pohvale imam za telefon. Kupio sam telefon kada je update-ima sređen fokus, i kamera je dosta unapređena update-ima od dana predstavljanja, tako da je sada ovo odlična kamera u svakom smislu. Zvuk, ekran, kvalitet izrade, sve je vrhunsko. Toliko sam zadovoljan sa S20 Ultra da nisam imao želju da menjam za S21 Ultra. Baterija će nekom biti možda mana, meni sastavi dan korišćenja, intenzivnog korišćenja, no ja se bavim kancelarijskim poslom pa su mi kako zični tako i bežični punjač non stop na dohvat ruke pa nikada nisam obraćao previše pažnje na bateriju. Što se tiče zagrevanja, ne greje se više od S21 Plus niti iPhone 12 Pro Max, upoređivao sam sa ova dva modela.
Ako tvoja sestra nije uživo pogledala telefon, neka pogleda prvo uživo telefon pre kupovine zbog dimenzija. Telefon je dosta veliki i dosta težak. S20 Ultra, S21 Ultra i iPhone 12 Pro Max su najteži flagship uređaji koje sam držao u ruci. Ta težina može nekome smetati, a opet neko voli teške uređaje, prmera radi S20 Ultra deluje nešto malo manje od Note 20 Ultra, ali je Note 20 Ultra osetno lakši od S20 Ultra. Moja preporuka za S20 Ultra, ako te još nešto zanima, slobodno pitaj.

Poslednja izmena:
Hvala svima na podeljenim savetima.
@NemanjaZ88 dobro je što su ti problemi sa fokusom sređeni u međuvremenu. A što se baterije i zagrevanja tiče, mislim da neće biti nikakvih problema, jer se radi o SD-u.
Upozorio sam je da se radi o velikom i teškom telefonu, međutim koristila je velike telefone i u prošlosti, (plus verzije ajfona), pa pretpostaljam da joj to neće biti veliki problem. Ja lično ne znam da li bih mogao da koristim toliko veliki telefon, i krivo mi je što samsung uskraćuje kompaktnije modele iz S serije za ultra specifikacije.

Meni izgura uglavnom ceo dan (ujutru od ~8h, pa do ~ponoći), sve živo mi je popaljeno...

^ Takođe. Izgura mi radni dan bez problema, pritom ja punim do 80% i od 20ak %. Oko 4 do 5h sot, ukupno nekih 15ak h rada. Dosta zavisi i od toga šta radim i koliko sam na mobilnom netu, ali ispod 4h sot retko. Sa "celom" baterijom može to i primetno više ali meni je ovako sasvim dovoljno.

Jel moguce sad uopste resetovati uredjaj koji je zakljucan za google nalog?

Brat ima s20+. Pijan promenio PIN i da bi otkljucao pin resetuje ga preko bootloadera. Ne moze sad da se uloguje preko goole naloga jer prepoznaje novi uredjaj i trazi verifikaciju preko broja, prepoznaje da je ulogovan na neke uredjaje koje vise nema i salje broj na njih. On radi u Nemackoj i valjda sad google-u sumnjivo da se loguje odavde. Ne moze sada nista da uradi.

Pa ako ima kutiju ili neki dokaz o kupovini odnese u ovlasceni servis i caskom mu obrisu.

Ne verujem da neko nosi kutiju sa sobom, tako da tek kad se vrati u Nemačku.

Da li kod nas u ponudi ima S20 sa Snapdragon chipsetom ili su to samo Exynos modeli?

Ja posedujem S20 5G sa Snapdragonom za USA trziste i on je SingleSIM.
Telefon se kod nas kupuje kao G981U a dolazi, uglavnom, sa open USA ROMom sa XAA CSC-om sto ce reci da ima koliziju za apdejt te se ROM celog telefona mora prebaciti da bude G981U1 (open USA) i tek onda ce moci da se savsim normalno i neopmetano apdejtuje...

Sve ovo što se kod nas prodaje sa SD a za USA tržište a počev od s10e, s10, s10+, s20 5g, s20+, s20 ultra su, po mom mišljenju, neke budževine odnosno renew (kako ih Samsung naziva) modeli ili ti refurbished, tj. reparirani modeli pa ko voli, nek' izvoli...
P.S. Mala ispravka.
Svi telefoni su sa ROMom za USA mreže ali sa XAA (open USA) CSC-om i to stvara blokadu regularnog apdejta.

Poslednja izmena:
Drustvo jel vam radi google discover,tj one kartice sa vestima?

Ako misliš na ono skroz levo kad skroluješ, meni radi

Ono levo je Samsung Free što je u stvari neka vrsta Google Discover-a i uopšte ne prati moja interesovanja tako da sam to isključio ali mi Discover radi iz Chrome-a sasvim normalno.
Maločas mi se fon ažurirao na Oktobarski apdejt...

Vrh Dno