Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sada je najmanji broj walleta u poslednjih godinu dana sa 100+ Bitcoina. Toliko o ulasku institucija, i o akumulaciji pred bum. Institucije polako izlaze i uzimaju profit, a cenu održavaju gradjani koji kupuju misleci da dolaze institucije i da idemo na ATH. Takodje, MicroStrategy osniva novu kompaniu na koju će preneti svoje Bitcoine kako bi mogao da proda Bitcoine bez kontrole nadležnog organa. To su najnovije vesti koje nagovestvaju šta će biti.

Koliko se secam, Matic je bio dobacio do 2.7, tako da je jos daleko od Ath. Ja sam stavio vrlo sitne ordere, jedan pokupljen na 1.68, sledeci na 1.86, a nesto konkretnije tek na 2.2, pa cemo videti.

Btw, jel neko ispratio Quant? Kad sam video sinoc koliko je skocio nije mi bilo dobro. Usput procitam nesto malo o projektu i vidim da je sve imalo smisla, ali ovde nije nesto mnogo pominjan. Ko ga je kupio na vreme, svaka cas'.

Poslednja izmena:
Pretra ga stvarno, slom, pa krah, pa slon. :D
Neće biti ničeg sličnog, jer ako su uspeli da održe inflaciju na ovom nivou sa gomilama keša koje su naštampali u zadnjih 18 meseci, nema frke.

Hehe, FED se slepo drži Filipsove krive verujući da će veća inflacija kreirati više poslova, ali umesto planiranih 700k novih radnih mesta nastalo je tek trećina. Kovid nadoknade za nezaposlene ističu ovog meseca, ideja je bila da se ekonomija dovede u stanje da apsorbuje te ljude, ali ovako imaju nisku zaposlenost, što rezultuje niskim platama, a cene rastu zbog inflacije, što se zove stagflacija. Iskusni investitori kao Burry se klade da će to naterati FED na povisi kametne stope kako bi sprečio dalji raspad ekonomije i onda špekulativni baloni...

Explosion Explode GIF by Minnesota State University Moorhead

Sada je najmanji broj walleta u poslednjih godinu dana sa 100+ Bitcoina. Toliko o ulasku institucija, i o akumulaciji pred bum. Institucije polako izlaze i uzimaju profit, a cenu održavaju gradjani koji kupuju misleci da dolaze institucije i da idemo na ATH. Takodje, MicroStrategy osniva novu kompaniu na koju će preneti svoje Bitcoine kako bi mogao da proda Bitcoine bez kontrole nadležnog organa. To su najnovije vesti koje nagovestvaju šta će biti.

Ne gledaju se walleti sa 100+ , nego sa 1000+ BTC. Oscilacije u zadnjih godinu dana su +-10%.
Najveći broj je bio 2458 u februaru 2021, 7 maj 2021 2187, sada 2141. Tako da to ne dokazuje apsolutno ništa.

Ovo za MicroStrategy je verovatno inside informacija, koju ti je komšija broker preneo, pošto vest ne postoji na netu?
Razumem da si željan pažnje, napravi lepo nalog na Instagramu, pa lupetaj do mile volje. To je publika na koju trebaš da ciljaš...
Hehe, FED se slepo drži Filipsove krive verujući da će veća inflacija kreirati više poslova, ali umesto planiranih 700k novih radnih mesta nastalo je tek trećina. Kovid nadoknade za nezaposlene ističu ovog meseca, ideja je bila da se ekonomija dovede u stanje da apsorbuje te ljude, ali ovako imaju nisku zaposlenost, što rezultuje niskim platama, a cene rastu zbog inflacije, što se zove stagflacija. Iskusni investitori kao Burry se klade da će to naterati FED na povisi kametne stope kako bi sprečio dalji raspad ekonomije i onda špekulativni baloni...

Explosion Explode GIF by Minnesota State University Moorhead
Burry je ubo jednom, a i tada je malo falilo da bude počišćen.
Lik je pre godinu dana pisao kako nas ubrzo čeka inflacija poput one iz Nemačke 20-tih.

Ne kažem da možda nije u pravu za to što si gore napisao, ali ako jednom godišnje iznosiš apokaliptičke prognoze, jednom ćeš eventualno i pogoditi...
Naravno, osim ako ti nick nije morbius. :D

Poslednja izmena od urednika:
Hajde ovako... Bicemo u ovom kanalu 49-52k neko vreme (mozda par dana, mozda nedelja). U tom periodu cemo videti razne skokive altova prema BTC-u.

Ne bih se zanosio puno l prebacivacu polako kako im trend ka btc ide gore polako vecinu altova u BTC.

BTC dominance se blizi polako 40 i malo ispod.. Dakle ili ce se cena povuci dole ili napadamo 58k i ATH (nije velika mudrost).
Samo se ne treba zanosti sada ulaskom u razne altove.

Ja verujem u korekciju na bar 42k...mada i druga opcija je realna.

Samo moje misljenje. Vidim da se naveliko govori kako ce pojedini altovi cuda praviti uskoro... Pa oprezno!

Hajde ovako... Bicemo u ovom kanalu 49-52k neko vreme (mozda par dana, mozda nedelja). U tom periodu cemo videti razne skokive altova prema BTC-u.

Ne bih se zanosio puno l prebacivacu polako kako im trend ka btc ide gore polako vecinu altova u BTC.

BTC dominance se blizi polako 40 i malo ispod.. Dakle ili ce se cena povuci dole ili napadamo 58k i ATH (nije velika mudrost).
Samo se ne treba zanosti sada ulaskom u razne altove.

Ja verujem u korekciju na bar 42k...mada i druga opcija je realna.

Samo moje misljenje. Vidim da se naveliko govori kako ce pojedini altovi cuda praviti uskoro... Pa oprezno!
Sve sto si rekao ima smisla osim korekcije. Akumulacija je na ovoj cifri i da nije odavno bi ljosnulo dole. Altovi skacu i neki su bas dosta skocili, verujem da ce bas dosta da se prelije u BTC uskoro kad krene gore.

Problem na ovako visokim ciframa i pogotovo kada nema volume-a je da se ne može tako lako razlikovati akumulacija od distribucije.

Inače se skoro potpuno slažem sa Ateluv-om osim šta se nadam prvo 55-58k pa korekciji.

@CTR99 Da li ce doci do 55-58k je moguce ali ne vidim tu neku razliku. Otprilike to je maksimum koji ocekujem.

@[SAJ]
Ti imas filozofiju hodlinga koju podrzavam u tvom slucaju i ne kolebas se... Kad tada ce biti u plusu manje ili vise nije bitno. Sto se Btc tice, budimo realni tesko da ce ponoviti onakav uptrend da bismo videli pik pocetkom sl. godine. Isto tako ne verujem ni u vusegodisnji bear period.

Sve je u ovom sportu moguce... Ne bunim se da se to desi ali...

Na kraju me ne bi cudilo da u celom ovom ludilu neizvesnosti oko inflacije i cene kripta, zlato skoci na jedno $2,000+ u skorijem roku, ionako je potcenjeno godinama ..

Pad moze da bude samo u periodu dok vlasti ne stisnu za ovo gripce , najdalje oktobar. Od sledece godine mozemo ocekivati price o prekidanju koriscenja papirnog novca. Kako li ce proci btc kad svaka drzava bude imala svoj coin...ili mozda budemo svi imali 1 isti sto bi bilo idealno....

Problem na ovako visokim ciframa i pogotovo kada nema volume-a je da se ne može tako lako razlikovati akumulacija od distribucije.

Inače se skoro potpuno slažem sa Ateluv-om osim šta se nadam prvo 55-58k pa korekciji.
Tesko je razlikovati ali ako se milijardu dolara u novcicima skloni s menjacnice svake nedelje onda je jasno. Novcica je sve manje.
Ja dileme uopste nemam i cak ni onaj pad me nije pokolebao ni mrvicu. Skocila cifra 100% ili pala 50% u danu, ne potresa me.

Znam da ljudi prezivljavaju opasan stres zbog padova i nezvesnosti, razumem ih, samo zato i pisem onako optimisticne postove, da im olaksam i da ih ohrabrim.

LTC opet krecez videcemo hoce li uspeti da probije onih 245 koje sam spominjao. Sada se vec otpor razvukao do 250. Nista nedostizno svakako.

Poslednja izmena:
Nesto pocinje da se desava, btc skace, volum se povecao bar 5x. Moz da bude zanimljiva noc

Al ga Btc nagruva na brzinu +1500.
videćeš na kraju ciklusa kad krene da se gruva po 5-10k dnevno. To će biti najbolji pokazatelj da se približava top.
Ovo je smšno još u odnosu na to šta nas očekuje za koji mesec.

Slazem se, ali s obzirom na mrtvilo prethodnih par meseci, ovo deluje kao razjareni bik, kao noz kroz buter..

51.6k btc..

Ovo mi se ni malo ne svidja..

Ocekivao sam korekciju na 42k..

Nisam nista trejdovo, ali bi voleo da vidim korekciju cisto da potvrdimo bull market u nekom mometu...

P.S. I dalje sam bull i full sam u kriptu ( ne trejdujem i samo holdujem )...

Razlog ne sivdjanja je taj sto ako krene neka ludnuca na jesen onda ce me ta ista ludnica naterati na izlazak...

a znam da sve ovo moze mnogo vise da ide ako se taj isti ludacki skok odgodi do proleca...

Poslednja izmena:
Prvo je išao po 10$, pa po 100, pa 1k i sad po 10k... logično, samo se doda po jedna 0 na svakom ciklusu i svi zadovoljni :D
Jedino je prbblem što novima u kriptu to nije lako da shvate, jer se uvek gledaju % a ne broj 0.
10-20% dnevno smo viđali X puta ( kako plus, tako i minus ), samo što je to nekad bilo po par $, pa kasnije po par stotina $, pa par k itd...

Pa ne mogu novi to da shvate kad nisu to doziveli nikada. Nama je ko zna koji ciklus po redu, nema sta nismo proziveli. Mi znamo sta nas ceka, oni se tresu svakog dana.

BTC se izgleda primirio, kao da nece ni napadati otpor na 52K. LTC opet trza na gore polako. Imam utisak da poslednjih par dana neka jako velika imena kupuju. Izdaleka se vidi da ce da opali gore uskoro.

Poslednja izmena:

Na kojim ciframa ocekujete korekciju BTC (ako se desi) ?

Bice i po 10-20K, samo polako ;)
Ovo jeste smesno, ne kapiraju ljudi jos uvek sta se sprema.

Svako kapira šta se sprema. Ti ćeš da čekaš svoje nemoguće targete, balon će da pukne i ti ćeš ostati bag holder sa snovima o penziji koja nikad neće doći. Gomilu puta već viđen scenario.

Na kojim ciframa ocekujete korekciju BTC (ako se desi) ?
Jako je teško pitanje na koji sada nemam odgovor jer zavisi od dosta faktora koje sada ne znamo i koji se mogu dogoditi.

Onako iz glave, 50% na na 50-52k, 40% na 42-45k, i preostalih 10% na 30k.

Ovo je bazirano na pretpostavki da necemo iz prve probiti ATH, a da se bull run nije završio već da nas očekuje reakumulacija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno