Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Da li neko zna za aplikaciju koja bi mi omogućila da napravim vidžet ili zasebno prečice na homescreen-u takve da funkcionišu kao prekidači za 2 različite wifi mreže. U smislu: tapnem prečicu A - telefon se poveže na wifi A; tapnem na prečicu B - telefon se poveže na wifi B?

Hvala na predlogu ali koliko sam video nema te opcije.

Edit: uspeo sam pomoću Macro Droid aplikacije

Poslednja izmena:
Zanima me koliko dugo važi podrška za određenu Android verziju. Na primer ako imam tablet sa Android 8.1 verzijom koliko dugo ću moći da update-ujem aplikacije na njemu?
Uzeo bih jedan tablet, stariji, da mi bude kao alternativa za mail i brzo surfovanje kad sam kod kuće.
Na primer ako imam ovaj tablet lenovo_tablet, koliko dugo ču moći da ga koristim pre nego što aplikacije ne budu mogle da se apde-tuju?

To zavisi od aplikacije do aplikacije, ali uglavnom traje dugo, 5 godina sigurno..

Nije ovde ram toliko usko grlo za browsing, koliko je procesor. I nije problem azuriranje aplikacija, i starije verzije ce raditi jos dugo, problem je sto se vremenom menja zahtevnost web stranica, pa zato sve vise zastarevaju stariji uredjaji.

Jel ima neko iskustva sa Wormhole aplikacijom?

S obzirom da na laptopu imam problema sa web kamerom, mislio sam da video sastancima pristupam preko telefona a da onda to mirror-ujem preko neke aplikacije bezicno nazad na laptop zbog veceg ekrana. Koliko sam izguglao, Wormhole deluje kao OK resenje. Koliko su aplikacije tog tipa "bezbedne"?

Imam onu mi naprednu pametnu vagu i jel ima neka bolja opcija od mi fit aplikacije za nju?
Da može da se vidi grafik istorije merenja za sve opcije koje računa a ne samo weight i body fat?

^ i mene to zanima, bukvalno nema nacina da vidis istoriju, mnogo jadno napravljena aplikacija

Ima i MT modula, nije samo SD podržan (ne kažem za ovu aplikaciju, već generalno).

Imam onu mi naprednu pametnu vagu i jel ima neka bolja opcija od mi fit aplikacije za nju?
Da može da se vidi grafik istorije merenja za sve opcije koje računa a ne samo weight i body fat?
^ i mene to zanima, bukvalno nema nacina da vidis istoriju, mnogo jadno napravljena aplikacija
To su možda izbacili u nekoj novijoj verziji, ali na TV Box-u imam Mi Fit v4.0.8 i to sve radi. To je verzija iz negde 2019. i nisam nikada ni probao da je update-ujem.

I Mi Fit v3 (npr. poslednja - v3.6.0) radi sa vagom i još je mnogo brža, "lakša", preglednija od v4.x.x, ali nema belančevine i onu procenjenu starost tela.

Probajte to?... Mada... sada razmišljam... ja imam onu prvu, plastičnu Mi vagu, iz negde 2017, a vi možda imate novije staklene, pa je možda i software u njoj promenjen? Pojma nemam.

Ako vam Mi Fit aplikacija služi i za npr. neki noviji Mi Band, onda ove starije verzije Mi Fit aplikacije neće raditi sa novijim Mi Band-om.

... Uglavnom, imam Mi Fit v4.0.8 na Android TV Box-u i prvu plastičnu verziju Mi vage - i ta istorija radi. Vagu i onako ne iznosim iz kuće.

https://www.apkmirror.com/uploads/?q=mi-fit - ovde imate 200 verzija Mi Fit APK-ova, pa probajte nešto starije od toga što imate.

Vaga može da se poveže i sa Samsung Health aplikacijom - https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/s-health/

Poslednja izmena:
Jel može preporuka za aplikaciju preko oje bi se doterale slike (sharpness, saturation...)?

Photoshop aplikacija je sramna, bolje da nemaju svoju aplikaciju, nego sto su pod svojim imenom izbacili aplikaciju sa Instagram filterima.

Potrebna mi je offline aplikacija za vodjenje dnevnika sa fotografijama.
Još ako ima i eksport opcije, da mogu recimo da sačuvam neki period u posebnom PDF fajl.

Poslednjih godina za to koristim Facebook u private modu (only me) i to je generalno OK, osim što zavisim od njih i sve je na njihovim serverima. Moj public profil ima do 5 objava godišnje, tako da lako i pronađem šta tražim.

Svako malo mi iskoči neki podsetnik gde sam bio i šta sam radio pre nekoliko godina na taj dan i nekako mi popravi dan :)

Screenshot_20210829-180956_WhatsApp.jpg Jel nekome stizalo nešto ovako? Malopre krenulo da mi stiže na WA i Telegram...

Koja je najbolja aplikacija za vreme trenutno?

Nazad
Vrh Dno