Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Pojavile su se informacije na netu da ce da izbace novi telefon, pod oznakom Xiaomi 11 Lite 5G NE (New Edition), koji ce mesto dosadasnjeg SD 780 da ima SD 778G, osim promene SD cipa sve ostalo bi trebalo da ostane isto.

A sto im to treba ne znam ali valda oni znaju bolje.

Pa to je baš bezveze, čuj NEW EDITION kao da se ovaj izdaje godinama a ne par meseci, ili kao da ovaj 780G ima neki problem onda, kao prvenac telefon sa tim SoC. Plus što nema ni romova, niti interesovanja kod developera.

Razmišljate li možda da nemaju istih čipova, a da je potražnja modela telefona velika pa zbog toga?

Koliko sam ja čuo nestašica je snapdragona 780G (5nm Samsung) i zato prelaze na 778G (6nm TSMC).

Ostadoh dužan info što se debloata tiče, evo šta sam ja obrisao, uređaj radi najnormalnije već nedelju dana.
Debloat.png

Fluidniji je uređaj mada je baterija identična. Ono što mi nije popravilo situaciju je problem s gugl dialerom koji opet laguje. Kad ga force stopujem i obrišem keš, radi normalno par dana i onda opet zakucava, incoming calls se prikažu posle 4-5 sekundi recimo a zvoni uredno u pozadini, užas. Probao sam i da obrišem apdejte za google dialer, bez promjena. Ne znam koji mu je, mada se ne nerviram previše jer se telefon neće puno zadržavati kod mene...

Stavih upravo True Dial da probam, vidjećemo. Nego sam izbjegavao jer me baš zanimalo zašto nativni dialer ne radi kako treba...

Znam, na Mi 10T Pro sam imao XEU samo zbog Mi Dialera koje je odličan, nego ovaj Mi 11 Lite uzeh ženi, tj. testiram ga 10-ak dana i već me opasno nervira. :)

PS: True Diler radi bez greške.

Ja sam se rastao sa 11 Lite 5G nakon par nedelja druženja, iz dva razloga: baterija i grejanje. Baterija mi par puta bila dobra, na početku je jedva dan izdržala posle malo bolje i na kraju opet loše je držala, a pritom je bio dosta topao pri normalnoj upotrebi. Sve ostalo je zaista dobro ali meni je najbitnije da može bar dan da izdrži, očekivao sam bolje a toliko su hvalili taj čipset da je dobar i efikasan..

Koji uzimas kao zamenu?
Meni je odlicno sto je dosta lagan telefon, ne bih mogao da se vratim na ove sa 5k+ mAh baterijom koji su mi kao cigla u ruci. To je cena slabije baterije...
Trenutno mi gura oko 5h SOT i tada sam nesto iznad 20 posto preostale baterije i ide na punjac. Punjac je dobar pa se napuni skroz za manje od sat vremena.
Greje se i meni ponekad, mada mislim da ce to biti ispeglano softverski.

Evo posle mesec dana korišćenja ja nemam zamerki.Baš sam danas iz radoznalosti pustio youtube da vrti.Krenuo je sa 92% i posle osam ipo sati bio na 41%.Iznenadila me baterija prijatno, imam utisak da se vremenom popravila.Proveravao sam nekoliko puta temperaturu baterije i uvek vila na 31°, dok sam telefon uopšte nije bio zagrejan.Screenshot_2021-08-28-18-55-50-616_com.miui.securitycenter.jpg

Ovo je zaista dobro, čitao sam recenzije korisnika na netu nekima drži 2 dana a nekima ni dan ne može...meni je temperatura baterije išla do 37-38 stepeni na sobnoj temperaturi uz normalno korišćenje.

Nema šanse 2 dana da može.Kada sam na poslu uglavnom koristim službeni telefon.Ovaj koristim za 5-6 poziva i pola sata-sat interneta(surf uglavnom i malo fb).Skidam ga sa punjača u 6h i oko 40% baterije mi ostane naveče oko 11h.Redmi Note 5 je suvereni šampion što se tiče baterije od svih smart telefona koje sam koristio.Sporo punjenje ali zato gazi 2-3 dana najopuštenije...

Evo posle mesec dana korišćenja ja nemam zamerki.Baš sam danas iz radoznalosti pustio youtube da vrti.Krenuo je sa 92% i posle osam ipo sati bio na 41%.Iznenadila me baterija prijatno, imam utisak da se vremenom popravila.Proveravao sam nekoliko puta temperaturu baterije i uvek vila na 31°, dok sam telefon uopšte nije bio zagrejan.Pogledajte prilog 316029
To je istina, i ja sam imao takvu potrošnju kada sam koristio telefon na taj način...međutim u realnoj potrošnji on ima maksimum 5h sot i to je to....da ne kažem da je 4 h realnije od 5...ali jeste tako

Ma nema govora da je ok, cim u idle toliko troši to je samo loš kernel, a posto je napušten soc teško da ce biti ispravljeno. :-(

To je istina, i ja sam imao takvu potrošnju kada sam koristio telefon na taj način...međutim u realnoj potrošnji on ima maksimum 5h sot i to je to....da ne kažem da je 4 h realnije od 5...ali jeste tako
Tako je, u stand by-u troši previše.Skinem ga sa punjača 100% za desetak minuta mirovanja već je na 99%.do nekih 60% popije bateriju neverovatno brzo, ali imam utisak da posle polovine bolje drži.Mada nekad ne izvuče ni 4h.Telefon je nov videćemo koliko će se situacija pogoršati vremenom.

Tako je, u stand by-u troši previše.Skinem ga sa punjača 100% za desetak minuta mirovanja već je na 99%.do nekih 60% popije bateriju neverovatno brzo, ali imam utisak da posle polovine bolje drži.Mada nekad ne izvuče ni 4h.Telefon je nov videćemo koliko će se situacija pogoršati vremenom.
Skinuo sa punjača, mirovanje, posle nekih 1h30m-1h45m je pao na 99%.
Baš ću ispratiti tokom noći koliko skine.

Meni je fascinantno koliki je to u stvari problem ako ti telefon ne izdrzi ceo dan. Ja sam imao taj problem sa Mi 9T i rešio se telefona. Ali ovaj Mi 11 Lite ima 33W punjac. Pa nakacite ga na punjac bukvalno na 15min i resen problem. Ajde da telefon ne podrzava QC pa da ga punis 4 sata onda razumem... Ali ovako. 😅

Ni meni nije baš najjasnija ta opsjednutost SOT-om, posebno ne danas u doba QC-a 30w+, ali eto... :)

Evo ako hocete telefon sa dobrim SoT. Poco X3 Pro. Uz to ukljucen 120 hz non stop.

Prvo sam gledao da uzmem Mi 11 Lite 5g ali se nesto iskomplikovalo i na kraju sam uzeo ovaj. Sada vidim da nisam pogresio bar sto se tice baterije ali da je telefon velik i malo tezi to se odmah oseti i treba bukvalno par dana da se priviknete.

Tako da ako neko gleda telefon gde ce mu baterija sigurno drzati dva dana to je ovaj model.

Prilozi

• Screenshot_2021-08-15-12-25-59-320_com.gsamlabs.bbm.pro.jpg
    Screenshot_2021-08-15-12-25-59-320_com.gsamlabs.bbm.pro.jpg
    99.8 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_2021-08-23-20-44-14-518_com.gsamlabs.bbm.pro.jpg
    Screenshot_2021-08-23-20-44-14-518_com.gsamlabs.bbm.pro.jpg
    100.1 KB · Pregleda: 22
Jedno glupo pitanje ,ali ne mogu da nadjem odgovor.Gde se nalaze snimljeni telefonski razgovori.

Ako koristis ovu novu funkciju u Dialer-u za snimanje, cuva se u poslednjim pozivima. Kliknes na poziv i onda tu imas dugme za pustanje. Pojma nemam gde je u fajlovima, ali interesantno su odradili to...

Ni meni nije baš najjasnija ta opsjednutost SOT-om, posebno ne danas u doba QC-a 30w+, ali eto... :)
Pa nije baš opsednutost...pišemo o tome onako kako jeste....i nisu svi poslovi isti, neko nema pristup punjaču dok radi, neko ne nosi punjač sa sobom...nekome znači a nekome ne znači, sto ljudi sto ćudi...
Meni izgura dan i ne žalim se, a SOT je takav kakav je i ne vidim zašto je pogrešno napisati nešto o tome

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno