Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Zeho.. lepo piše, nisu hladile.

Dobri ljudi, treba mi preporuka za inverter klime koje bi hladile i (ako je moguce) grejale prostor od 70-ak kvadrata. U pitanju je solidno izolovan stan u potkrovlju.
E sad sledi tezi deo - sta u moru ponuda odabrati a da cena po jedinici, bez ugradnje, bude do nekih 500-550 EUR (ako je tako nesto uopste izvodljivo)?
Dakle, standardne zelje - da malo kosta a da dobro radi :).
Do sada sam dobio preporuku za sledece uredjaje iz razlicitih klasa:
  • BERGEN PINE BEST BER12QB-G19 WiFi R32
  • Fujitsu DC inverter ASYG 12 LLCE
  • Midea klima inverter Mission II
  • Hisense Energy Pro HiNano 12K
Da li su dve 12 klime dovoljne za ovu povrsinu?
Svaka pomoc, preporuka servisera i uredjaja su vise nego dobrodosli. Hvala unapred :)

Pozdrav ljudi, stigla Panasonic Z25 Etherea, ovih dana ide ugradnja. Uzeta je primarno za grejanje i hladjenje oko 40m2 prostora, za sada imam jednu Fujitsa luca sa njom grejem oko 35m2 i prezadovoljan sam. Javljam se kad se montira i kad testiram potrošnju modulaciju i ostalo.
Kakvi su ti utisci sa Panasonicom za sada?

Dobri ljudi, treba mi preporuka za inverter klime koje bi hladile i (ako je moguce) grejale prostor od 70-ak kvadrata. U pitanju je solidno izolovan stan u potkrovlju.
E sad sledi tezi deo - sta u moru ponuda odabrati a da cena po jedinici, bez ugradnje, bude do nekih 500-550 EUR (ako je tako nesto uopste izvodljivo)?
Dakle, standardne zelje - da malo kosta a da dobro radi :).
Do sada sam dobio preporuku za sledece uredjaje iz razlicitih klasa:
  • BERGEN PINE BEST BER12QB-G19 WiFi R32
  • Fujitsu DC inverter ASYG 12 LLCE
  • Midea klima inverter Mission II
  • Hisense Energy Pro HiNano 12K
Da li su dve 12 klime dovoljne za ovu povrsinu?
Svaka pomoc, preporuka servisera i uredjaja su vise nego dobrodosli. Hvala unapred :)
Daj skicu stana prostora

Ja bih ovako.Mada to je moj predlog bice ih i vise.
Dnevni boravak 12 lmce
Soba 7 lmce
Soba 7 lmce
Kupatilo videces ako bude hladno uzmes "grejalicu" da zgreje pre kupanja,sto se mene tice tako. Javice se jos sa predlozima. Mozes bolju klimu u dnevnu a u sobe neke jeftinije,mada ako ces da grejes trebas da gledas kvalitetnije klime...ebem li ga,cujmo jos predloga.

Sta je pandam gree amber klimi kod japanskih proizvodjaca?

Nordic modeli bi mogli da dođu u obzir, ali osim Heatcharge ne znam da se još neki prodaju u Srbiji, a i cene su paprene...

Sta je pandam gree amber klimi kod japanskih proizvodjaca?
Fujitsu klima uređaj zidni inverter ASYG12LTCA / AOYG12LTC.Predviđena za grejanje do -20.Spoljna jedinica teška 40kg.Ili Fujitsu LFCA18 obe klime su primer kako treba napraviti dobru klimu po pristupačnoj ceni a uz to imaju i dobru modulaciju šta reći drugo nego stara škola Fujitsu inverter klima.Ne znam koliki bi prostor grejao ali ovo ti je moj predlog.

Pozdrav svima, molim vas za pomoc. Potrebana mi je klima za detetovu sobu od 15m2, i eventualno hodnik, koja bi bila jedino grejno telo. Samo bih naglasio da je izolacija zgrade prilicno losa. Gledao sam neke klime kao sto su MIDEA MSAGBU-12HRFN8 i

GREE ECO PLUS PULAR 12K INVERTER + SET ZA INSTALACIJU. Da li bi mi preporucili nesto od toga preporucili, ili paj nesto trece u tom cenovnom rangu, ili maksimum do 60.000. Hvala unapred

Nego sta nego poceo, hladno napolju, u stanu jos hladnije. Samo sto se ja grejem sa matorom Housel on/off klimom :D

Sinoc sam prvi put ukljucio grejanje na Mission II, iiiiii prilicno sam razocaran bukom spoljasnje jedinice. Prilicno je bucna, ne smem ni da pomislim kako ce to da izgleda kada bude minus...
Ako stavim automatsku brzinu ventilatora, spoljasnja i unutrasnja se cuju kao da MiG polece! Potom sam smanjio na 30%, i tada se unutrasnja skroz utisala, ali je spoljasnja nastavila da divlja. Pred spavanje, smanjim ventilator na 5% i tada se i spoljasnja smirila, medjutim iz samo njoj poznatog razloga, posle nekih pola sata pocela je ponovo da se cuje kao avion.

Pokusacu veceras da snimim, pa postavljam snimak ovde!

. Pred spavanje, smanjim ventilator na 5% i tada se i spoljasnja smirila, medjutim iz samo njoj poznatog razloga, posle nekih pola sata pocela je ponovo da se cuje kao avion.
Ti si ograničio brzinu turbine, što se samo trenutno odrazilo na potrebu angažovanja spoljašnje jedinice.. čim je pala temp u prostoriji, ona se zaletela da nadoknadi.

Šta ne bilo loše da znamo.. da li se "kao avion" čuje ventilator ili kompresor?

Koji proizvodjaci/firme nude bezuslovnu garanciju 5+ godina?
Citao sam za Vox da navodno daju, pretpostavljam da ih ima jos takvih?
Ako je za produzenje(obicne garancije) potrebno da ovlascena firma uradi godisnji servis a servisera sve manje i/ili teze doci do njih, pogotovo u malim mestima, da li je onda bolja varijanta naci nesto sa bezuslovnom garancijom i na taj nacin 'biti miran' ?

Verovatno glupo pitanje, ali nemam puno iskustva sa klimama :) Recimo kod mene blizu ima neka ciglana, koja neverovatno smrdi, da li se oseti to unutra kad radi klima ili ona to nekako "procisti"?

@bombaš

Ventilator, ali ima tu jos nekih zvukova. Ne znam kako se cuje kompresor, zato cu se potruditi da snimim, pa da postavim ovde.

Verovatno glupo pitanje, ali nemam puno iskustva sa klimama :) Recimo kod mene blizu ima neka ciglana, koja neverovatno smrdi, da li se oseti to unutra kad radi klima ili ona to nekako "procisti"?
Klima vrti unutrašnji vazduh.

Pa ***, ja sam tvrdio da koristi unutrasnji vazduh I na poslu me ubede da uvlaci spolja, sto nema nikakve logike.
Hvala na info

Postoji svega par modela koji mogu da uvlače spoljni vazduh kod nas. Svakako se pre radi o izuzetku.

Da li ima velike razlike izmedju r410 I r32 gasa?

Vrte unutrasnji vazduh, ali kroz crevo od kondenzata ili oko instalacija ako nije zadihtovano dobro, zna da se uvuce smrad od spolja.

Imate li sikustva sa BOSCH Klima uređaj inverter 5000 12000 BTU, razgledao sam malo invertere jednoj radnji u centru . Prodavac se kune u ovak model.

Prodavac se uvek kune u ono za sta mu treba da ostvari target ili bonuse :)

Nazad
Vrh Dno