Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne volim nešto Benjamina Cowena i teško je vršiti ekstrapolaciju na osnovu dva ciklusa (tri, ako se računa ciklus pre prvog halvinga) ali ima smisla teorija o dužim ciklusima sa manjim ROI (return on investment). Gledajući tako na stvar ovaj ciklus se završava negde u prvoj polovini 2022. godine i 64k nije top, imaćemo još jedan peak koji će biti viši. Koga zanima neka pogleda video. P.S. Uklapa se i u priču onog lika čiji tweet sam okačio, koji je rekao da ćemo da testiramo 40k sada i onda da se konsolidujemo na preko 50k i odatle na novi ATH.

Cak i ako odemo na 150+ k mislis da se vracamo na 10?

Nemamo mi ovde prostora za 150k. Što je još gore, pitanje je da li imamo i vremena.

Da ti maksimalno uprostim moju strategiju. Gledaj US10Y i DJT, oni moraju da nastave konsolidaciju i krenu naviše, HYG ne sme da krene da pada, dok DXY mora da probije naniže iz njegovog rastućeg klina i nastavi da polako pada. Ako se svi ti uslovi ispune, mislim da imamo još nekoliko nedelja ili meseci rasta berze, što daje kriptu vremena da se istrči. Ako ne bude tako, rizik od velike korekcije ubrzano raste.

A u kom to bullu smo imali veliki rast, novi ATH, pa je onda cena pala vise od 50% i 2 meseca je bila prepolovljena cena, pa onda kreće novi peak sa većim ATHom? Pa to nikad nije bilo. Uvek je u bullu bio samo jedan rast, i veliki rast je kratko trajao, i posle toga je bio pad. A u padu su se uvek javljale mrtve macke, sto je i logično jer cena sa velike visine ne može samo da ide nizbrdo, mora da se stvori neki skok pa onda nastavlja da pada. Nikako mi nije jasno odakle ta teorija kako bull još traje jer sada ide novi još veći peak. Po toj teoriji bi ispalo da bull traje nekoliko godina, što je preveliki period. Za ljude očigledno ne postoji ni bear, ni mrtva mačka, već samo bull i korekcija, a to je neodrživo. Kažu ljudi da nikad nećemo pasti na 20.000$, na 30.000$. Pa čak i da imamo novi peak sa novim ATHom, eto da odemo na npr 100.000$, pa valjda mora nekad doći bear? I ako cena padne 80% u bearu, koliko je onda to? Ili možda mislite da će novi peak biti pola miliona? A to bi značilo da ćemo još godinama biti samo u bullu, sto je neodrživo. I gde su ti veliki ulagači u Bitcoin, gde su institucije? I svi pričaju o velikim institucijama, a sve se svodi na MicroStrategy. MicroStrategy je najveći ulagač, a njegova kupovina nije ni 1% market capa. Ne može to da pogura cenu Bitcoina ni 2%, a kamoli novi ATH.

Poslednji put kad je Michael Sailor pazario u dot com bubble, kupio je u piku rasta cene pred slom i pukao ogromnu lovu.. Sada vidim da je kupio brdo BTCa na tipa 48K .. Da li se ponovo usrecio, videcemo uskoro ..

Gledaj US10Y i DJT, oni moraju da nastave konsolidaciju i krenu naviše, HYG ne sme da krene da pada, dok DXY mora da probije naniže iz njegovog rastućeg klina i nastavi da polako pada.
Pazi sad komplikacije:

Michael Burry je shortovao iShares 20+ Year Treasury Bond, kada bond pada tada US10Y raste (što je dobro za kripto) jer je BTC uglavnom bio u korelaciji sa US10Y. Po njemu bi 10Y mogao da dodje i do 1.8 - 2. E sada, Burry je takodje najavio i slom BTC-a kao i da je to najšpekulativniji balon u istoriji.

Sutra imamo i obraćanje FED-a na simpozijumu. Biće zanimljiva jesen

Michael Burry je shortovao iShares 20+ Year Treasury Bond, kada bond pada tada US10Y raste (što je dobro za kripto) jer je BTC uglavnom bio u korelaciji sa US10Y. Po njemu bi 10Y mogao da dodje i do 1.8 - 2. E sada, Burry je takodje najavio i slom BTC-a kao i da je to najšpekulativniji balon u istoriji.

Uvek je bio isti scenario pri slomu, prvo padne US10Y, pa onda transportation indeksi, pa onda sve ode u tri lepe. Ja ne mogu pouzdano da znam da li će ako se sada US10Y i DJT oporave to stvarno odložiti krah, ali ako nastave da padaju, i totalni Saj mora da ukapira šta nam sledi. Da će kripto biti najgore pogođen, to je prosto zdrava pamet, ovo su obični internet tokeni bez ikakve realne vrednosti, trgujemo maglom.

jutros se budim kad COTI lud :D trazim vest zasto ej skočio i ništa, prodam sve, sad cekam ulaz, ovo je vec drugi put da mi coti da 60%, što se mene tiče ja sam prodao deo ADA, XRP toliko da vratim pare, na adi sam bio 140%. ostatak čeka bull, a pare čekaju bear :D samo ovaj matic me zivcira, neki dan sam hteo ga celog prodati, 1.5 mi ja average.... a da ne pricam koliki sam FEG ispao (al to je holda ha ha ha)

jutros se budim kad COTI lud :D trazim vest zasto ej skočio i ništa, prodam sve, sad cekam ulaz, ovo je vec drugi put da mi coti da 60%, što se mene tiče ja sam prodao deo ADA, XRP toliko da vratim pare, na adi sam bio 140%. ostatak čeka bull, a pare čekaju bear :D samo ovaj matic me zivcira, neki dan sam hteo ga celog prodati, 1.5 mi ja average.... a da ne pricam koliki sam FEG ispao (al to je holda ha ha ha)
Svaka cast! :D

Solana moze jos gore! :sneaky:

Taj famozni slom berze... Kao Kina kad zabranjuje kripto. Dokle vise te price?
Jednom ce se stvarno slomiti ali ne ove godine. Ako neko stvarno veruje u to neka proda sve sto ima, nakupuje brdo hrane i cao.

Izlistan je na Coinbase Pro i Huobi, zato je skocila cena.
Jednom ce se stvarno slomiti ali ne ove godine. Ako neko stvarno veruje u to neka proda sve sto ima, nakupuje brdo hrane i cao.
Pa, kad god da se slomi, nama je cilj da tada udjemo, a da do tada ne trošimo pare i da cekamo, budemo strpljivi i izbegnemo FOMO. Ipak je bolje uci po ceni od max 30.000$, nego po ceni od 46.000$. Sada uci, rizik je veliki a profit mali, jer cene mogu skočiti max još 2x ako nije bear. Sačekati slom, rizik je mali, a potencijalni profit mnogo veći. Strpicemo se mi ako treba i nekoliko meseci, dok počne sledeca godina, nije nikakav problem. Ko misli da neće sada biti sloma, neka sve sto ima ulozi sada u crypto i neka u novom peaku uzme profit.

Poslednja izmena:

Ne verujem da iko ocekuje 1929. godinu ponovo da bi kupovao hranu .. Ocekuje se jaca korekcija jer je trziste "overbought" i od Marta prosle godine, dakle skoro godinu i po dana samo raste .. Kada se berza skljoka, ljudi ce poceti da povlace pare iz rizicnih aseta kao kripto i napraviti dobru priliku za kupovinu ..

Misljenja sam da ce mali ljudi poceti da povlace novac iz banki uskoro kada banke budu ponovo digle % na sve pa cak i na cuvanje novca. Jako veliki broj ce izguglati famozni kripto i u to uci kao u alternativu. Mislim da je to ono sto ce dici cenu na 100+k. Vidite da je Septembar neka prekretnica, a do NG cifre u nebo. Sta nas ceka 2022 ko zna, ali slom kakav smo imali mislim da vise nikad necemo videti.

Bice ga sigurno ne kao poslednji i nikada vise necemo imati ovakve skokove po x20 i x30 na svim coinima.
Tako da ce i zarada biti manja jer je trziste svakako stabilnije. Ja sam nazalost malo okasnio i nisam uspeo da zaradim, tj izrudarim i iskupujem na vreme, onoliko koliko sam planirao da vise ne bih radio :( (skroman sam, nisu milioni u pitanju).
Ostace zal jer nisam krenuo sa rudarenjem 2013-14 kad sam hteo ali nisam finansijski bio u mogucnosti. :'(

Misljenja sam da ce mali ljudi poceti da povlace novac iz banki uskoro kada banke budu ponovo digle % na sve pa cak i na cuvanje novca. Jako veliki broj ce izguglati famozni kripto i u to uci kao u alternativu. Mislim da je to ono sto ce dici cenu na 100+k. Vidite da je Septembar neka prekretnica, a do NG cifre u nebo. Sta nas ceka 2022 ko zna, ali slom kakav smo imali mislim da vise nikad necemo videti.
Od kako postoji svet, bilo je i biće slomova. Prvi svetski rat, velika kriza 1929e, drugi svetski rat itd. Pa nas od sloma na berzi deli samo jedna velika losa vest! Znaci samo jedna! A uvek ce se od nekud roditi neka losa vest. Eto prosle godine pojavi se Corona, i u toku jednog dana se desi slom na berzi. Ove godine Mask izjavio da ne prima Bitcoin, i odmah slom berze. Pa sad kad bi Mask twittnuo nešto loše o Bitcoinu, to bi bio veliki pad. Zamisli da Mask twittne:”Bitcoin je prevara”. Berza bi potonula. Ljudi nisu ni svesni koliko su staklene noge crypto berzi. Pa jedan covek ju twittovima ljulja kako hoće. Biće tu još dosta slomova, samo treba biti strpljiv. I ne mesajte crypto berzu sa drugim brezama, jer crypto je puno nestabilniji.

Potrebno je unistenje da bi se obnovila i pospesila potrosnja i proizvodnja. Upravo je unistenje bilo eskalacija vecine kriza u proslosti.

Bas gledam prethodni pocetak bear marketa i ADA .. Bila je $1.11 na vrhuncu, a samo par meseci kasnije 0.02 .. Pad od 98% o_O ..

@Nemam ime , mislim da nije dobro da toliko ubedjujes ljude u bear. Nisi vlasnik 90% BTC pa da znas kako ce se kretati trziste jer od tebe zavisi... Lepo je sto si izneo misljenje, ali bas forsiras tu Bear varijantu. Meni ne smeta, nego ti kazem da ne ukanalis nekog jer ne zna niko gde ce ici i koliko ce ici, da znamo, ne bi gubili vreme po forumima nego bi cevcili neki koktelcic sa 5 crnkinja okolo.... Iskuliraj malo, drugariski savet.

@Nemam ime , mislim da nije dobro da toliko ubedjujes ljude u bear. Nisi vlasnik 90% BTC pa da znas kako ce se kretati trziste jer od tebe zavisi... Lepo je sto si izneo misljenje, ali bas forsiras tu Bear varijantu. Meni ne smeta, nego ti kazem da ne ukanalis nekog jer ne zna niko gde ce ici i koliko ce ici, da znamo, ne bi gubili vreme po forumima nego bi cevcili neki koktelcic sa 5 crnkinja okolo.... Iskuliraj malo, drugariski savet.
Sirakuska starica je pisala o Cardano na 2 centa, Morbius je napisao da ćemo pasti na 10.000$ bar u weaku, znaci oni još lošije prognoze pisu nego ja, a ti se bas mene uhvatio.

Ne verujem da iko ocekuje 1929. godinu ponovo da bi kupovao hranu .. Ocekuje se jaca korekcija jer je trziste "overbought" i od Marta prosle godine, dakle skoro godinu i po dana samo raste .. Kada se berza skljoka, ljudi ce poceti da povlace pare iz rizicnih aseta kao kripto i napraviti dobru priliku za kupovinu ..
Zaboravio sam da odgovorim na ovo a vredno je pisanja...
Mozda bude korekcije a mozda i ne. Overbought je samo iz razloga sto se nastampala nenormalna kolicina love. Ta lova je morala negde da ode. Pare kao pare ne sluze nicemu ako sede dok se nova lova stampa, zato se kupovalo sve. Za zadnjih 2 godine nastampalo se novih 40% dolara!!! Ljudi nisu svesni kolika je to cifra. Amerika nije stampala sama, stampali su svi ali ne bas toliko. Realno, inflacija bi morala da bude surovo velika ali nije. Zbog toga cak i ne ocekujem neku korekciju. S druge strane ako krene bezanje kripto je najbolja varijanta za beg. Svi su vec svesni toga. Zasto bi neko bezao u dolar koji se obezvredjuje sa svakim novim odstampanim dolarom. BTC-a ima samo 18M do sada ;)
Iz svake krize je kripto izlazio jaci.
Ja bar odradim analizu, zazmurim i obradjujem informacija, ne pratim "ekonomiste i strucnjake" koji prave FUD. Secam se ja i ekonomista, banaka i profesora sa prestiznih univerziteta koji su BTC i kripto nazivali piramidom, prevarom, balonom koji ce puci itd.

Secam se kada me je jedan ekonomista ovde pitao da mu objasnim sta je i kako funkcionise BTC. Odgovor je poceo sa: "Da bi mogao da shvatis, zaboravi na trenutak sve sto znas o ekonimiji".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno