Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Laguje li kome google dialer? Tipa, dolazni pozivi se pojave tek posle 5-6 sekundi na ekranu dok telefon uredno zvoni u pozadini. Ovo me užasno nervira, obrisao sam keš od aplikacije i sad je sve ok ali imam neki osjećaj da i dalje fluidno ne radi, da će opet da "zabode". Takođe sam preko adb-a obrisao gotovo sav bloatware, prodisao je telefon, to mu je trebalo ko leba.

Ja već 5 godina koristim TruePhone, plaćenu verziju, s te strane sve savršeno radi, dual sim tj obe kartice koristim, textra messanger sa preko 12k poruka, sve je ko munja. Takođe brisao adbom bloat, uključujući i google app, ali baterija i dalje slaba, AOD ne koristim.

Sta se desava sa apdejtom kada se obrise bloat?
Da li novi apdejt reinstalira obrisane aplikacije ili?

Ja već 5 godina koristim TruePhone, plaćenu verziju, s te strane sve savršeno radi, dual sim tj obe kartice koristim, textra messanger sa preko 12k poruka, sve je ko munja. Takođe brisao adbom bloat, uključujući i google app, ali baterija i dalje slaba, AOD ne koristim.
To ti je vec do telefona zasto slabo baterija drzi, jer da bi telefon bio tako tanak i lak kakav je sada morali su da bateriju srezu maksimalno koliko su mogli. Kada pogledas kakav ima hardver i softver pa na sve to jos velicinu ekrana nije ni cudo koliko mu drzi baterija. Da je bio malo jeftiniji u ternutku kada sam kupovao svoj poco mozda ne bih uzeo poco nego njega ali sada je kasno.
Sta se desava sa apdejtom kada se obrise bloat?
Da li novi apdejt reinstalira obrisane aplikacije ili?
Ne, bar do sada se nije to desavalo. Sto se tice update tu se nista ne menja, nastavis da ga dobijas redovno.

To ti je vec do telefona zasto slabo baterija drzi, jer da bi telefon bio tako tanak i lak kakav je sada morali su da bateriju srezu maksimalno koliko su mogli. Kada pogledas kakav ima hardver i softver pa na sve to jos velicinu ekrana nije ni cudo koliko mu drzi baterija.
Slažem se, naravno, ali ima ovde na forumu primera da im bat traje po 6 i više sati, nekima čak i 2 dana uz umereno korišćenje, pa me zanima koja im je verzija roma.

Slažem se, naravno, ali ima ovde na forumu primera da im bat traje po 6 i više sati, nekima čak i 2 dana uz umereno korišćenje, pa me zanima koja im je verzija roma.
Sve zavisi kako ko i koliko koristi telefon. Onda zavisi jel imaju global rom ili xeu custom rom? Onda jesu preko adb programa ocistili nepotrebne stvari, to isto znaci da se dodatno telefon optimizuje i smanji potrosnja baterije... jer imas neke programe koje jednostavno ne mozes da obrises a ne mozes ni da ih zamrznes a trose bateriju a jednostavno ti ne trebaju u telefonu jer ih neces nikada koristiti.

Poslednja izmena:
Obrisao sam 3,4 aplikacije. Jel moze neko da uslika onaj reinstall tab da vidim sta ste sve "bezbedno" obrisali? :D

Sve što je izlistano (ako si preko onog Xiaomi Platform jara išao kroz adb) je bezbjedno za ukloniti, ja sam preko 20 aplikacija uklonio. Jedino je pitanje kome šta treba.

Obrisao sam 3,4 aplikacije. Jel moze neko da uslika onaj reinstall tab da vidim sta ste sve "bezbedno" obrisali? :D

Tu imas sve sta moze da se brise e sada pre nego sto nesto krenes da brises vidi prvo sta ta app radi sve u telefon (odes na google) u i tako za svaku pojedinacno. Znam da ce to da potraje ali samo tako mozes biti siguran da nesces obrisati nesto sto ce ti dovede telefon u nestabilno stanje. Kada si 100% siguran da je to konacna lista onda ih obrises.

Ne moras bukvalno za svaku stavku da ides na google ali za neke koje nisi siguran bolje proveri.
Sve što je izlistano (ako si preko onog Xiaomi Platform jara išao kroz adb) je bezbjedno za ukloniti, ja sam preko 20 aplikacija uklonio. Jedino je pitanje kome šta treba.
Pa nije bas sve sigurno jer ima nekih fajlova koji su striktno vezani za telefon i ako ih obrises napravi se kurslus. Onda su tu optimizacije za bateriju i jos sto sta. Tako da nije bas sigurno sve brisati.

Nisam pri računaru mislim da možda 10 stavki nisam obrisao, negdje sam čitao na XDA da je sve izlistano "safe to remove", da ne izlistava critical procese, jedino opet ponavljam je pitanje kome šta treba. Ako se koristi Mi Cloud recimo, ne škodi da se skloni iako je da kažemo "ingegrisan". Što se battery procesa tiče mislim da su svi analitički...

Nisam pri računaru mislim da možda 10 stavki nisam obrisao, negdje sam čitao na XDA da je sve izlistano "safe to remove", da ne izlistava critical procese, jedino opet ponavljam je pitanje kome šta treba. Ako se koristi Mi Cloud recimo, ne škodi da se skloni iako je da kažemo "ingegrisan". Što se battery procesa tiče mislim da su svi analitički...
Samo cu reci ovako, ne veruj svemu sto procitas. Imas na primer sitnica ali ako obrises Mi Wallpapre ili Wallpaper Carousel ne mozes da postavis ni jednu pozdainu na telefon, Battery & Performance nesto je oko battery Saver.

Tako da ima tu bitnih stvari nije bas kako se uvek pise.

Nisi čitao šta sam pisao tj. nismo se skapirali, rekao sam da nema procesa koji će izazvati neke errore ili krešovati sistem ako ih ugasiš, kao što bi izazvali neki critical procesi. Ako obrišeš Wallpaper Carousel gubiš mogućnost automatskog mijenjanja pozadina svakodnevno, wallpaperi rade najnormalnije. I da isključiš nešto što možda nisi htio, časkom se kroz istu aplikaciju radi reinstall.

Ovo nije tacno. Imas procese koji su povezani medjusobno i brisanjem pojedinih app/procesa dobijas battery drain...nestabilan rad, pucanje app...
Recimo dosta stvari je vezano za cloud, za security...itd, itd...

Poslednja izmena:
Ovo nije tacno. Imas procese koji su povezani medjusobno i brisanjem pojedinih app/procesa dobijas battery drain...nestabilan rad, pucanje app...
Recimo dosta stvari je vezano za cloud, za security...itd, itd...
Onda se sigurno meni ovo desilo. Baterija mi je bila bolja pre nego što sam disable i uninstall neke aplikacije. Ode mi 10% tokom noći čak i kad isključim net, lokaciju itd. Baš mnogo troši dok je u stand by. Mislio sam vremenom će biti bolja baterija, ono kao nauči kako koristim telefon itd, kad ono međutim obrnuto

Na koje pakete sumnjaš?
Uvek možeš da ih vratiš obratnom komandom (install).

Ne bih znao napamet. Kad povežem na komp pa cu videti i javiti. Sve cu da vratim kao što je bilo pa da ispratim kakvo je stanje sa baterijom

Baterija bi svakako mogla biti bolja ali nije ni tako losa. Ja izvucem 3-4h ekrana tokom dva dana koriscenja. Preko noci u stand by-u za 8h skine 4%

Inace na mi5 sam radio debloat i nikakvu razliku u bateriji ili u brzini telefona nisam primetio, tako da na ovom telefonu necu nista da cackam. Neka radi kako radi.

Na koje pakete sumnjaš?
Uvek možeš da ih vratiš obratnom komandom (install).
Ovo mi je bilo obrisano/disabled. Nema tu nešto mnogo. Na kraju su ostale 3 app za koje mi vraća ADB error kad pokušam da ih vratim.

Prilozi

• reinstaller.PNG
    reinstaller.PNG
    8 KB · Pregleda: 23
  • enabler.PNG
    enabler.PNG
    21.9 KB · Pregleda: 13
  • ne dozvoljava enable.PNG
    ne dozvoljava enable.PNG
    6.7 KB · Pregleda: 23
Baterija bi svakako mogla biti bolja ali nije ni tako losa. Ja izvucem 3-4h ekrana tokom dva dana koriscenja. Preko noci u stand by-u za 8h skine 4%

Inace na mi5 sam radio debloat i nikakvu razliku u bateriji ili u brzini telefona nisam primetio, tako da na ovom telefonu necu nista da cackam. Neka radi kako radi.
Baterija mu nije jača strana, ali za moje potrebe je dobar...slično mi je i trajanje i potrošnja, na početku sam naravno više koristio telefon pa sam imao i drugačiji sot...
Ovaj telefon i nije bio moj prvi izbor ali mi je za sada skroz ok, očekivao sam mnogo više problema, proximity i ostalo, međutim prijatno me je iznenadio....ako se tako nastavi ja nemam nameru da ga menjam bar dve godine

Ovo mi je bilo obrisano/disabled. Nema tu nešto mnogo. Na kraju su ostale 3 app za koje mi vraća ADB error kad pokušam da ih vratim.
Sve sam ovo i ja brisao, osim gmail i analytics, za njega sam čitao da zna da pravi problem zajedno sa miuidaemon, za daemon sam samo povukao autorizacije, ali ga nisam adb-ovao.

@AG.KGB Probaj factory reset, mozda ce on da vrati te 3.
Ja sam obrisao jutjub app, mislio sam da je instaliram preko playstore-a kako bih mogao posle da je brisem i instaliram po potrebi.
Medjutim, kako sam je instalirao preko playstore-a odjednom je ponovo postala stock app, znaci nema vise uninstall opcije.
Tako da sam je opet obrisao preko debloata, jer u sustini jedino koristim yt vanced.
Mislim da ovo brisanje nije u potpunosti brisanje tih aplikacija i ako primetim neke probleme vraticu aplikacije na koje sumnjam da ih prave.
Za sad deluje ok...

Sve sam ovo i ja brisao, osim gmail i analytics, za njega sam čitao da zna da pravi problem zajedno sa miuidaemon, za daemon sam samo povukao autorizacije, ali ga nisam adb-ovao.
Kod sebe sam obrisao nekih 49-50 stavki na poco x3 pro i nemam ni jednog apsolutnog problema, u telefonu je ostalo nekih 15 stvari sto sam smatrao da mi je od koristi i one sto sam dodatno instalirao, poput drustvenih mreza, yt vanced, messenger i slicno ko sta vec koristi.

I tako ga koristim vec nekih mesec ipo dana, nisam primetio nikakav drain baterije ili da nesto ne radi ili zamrzava.

Laguje li kome google dialer? Tipa, dolazni pozivi se pojave tek posle 5-6 sekundi na ekranu dok telefon uredno zvoni u pozadini. Ovo me užasno nervira, obrisao sam keš od aplikacije i sad je sve ok ali imam neki osjećaj da i dalje fluidno ne radi, da će opet da "zabode". Takođe sam preko adb-a obrisao gotovo sav bloatware, prodisao je telefon, to mu je trebalo ko leba.
Probaj sa uninstall updates. Meni radi normalno sa starijom verzijom (na redmi note 8t), inace laguje i kad kucam brojeve...

Jel ti isključen nearby places, možda ga to koči kad srč-uje.

Nego, izgleda da ovaj naš fon ima foliju preko ekrana. Danas tek videh :)

Sve nešto razmišljam da skinem tu foliju kad se vratim sa mora (tamo znači zbog peska itd). Čini mi se da zbog folije ekran ne prima lepo touch komande. Primer tastatura kad kucam moram jače da pritisnem i grešim više nego na prethodnom telefonu koji nije imao foliju. Ako je neko skinuo foliju pa da prenese utiske.

Iskreno fabricku foliju ne skidam dok sama ne spadne. Sto bih preporucio svakome da je ne dira ako ne mora.

Sve nešto razmišljam da skinem tu foliju kad se vratim sa mora (tamo znači zbog peska itd). Čini mi se da zbog folije ekran ne prima lepo touch komande. Primer tastatura kad kucam moram jače da pritisnem i grešim više nego na prethodnom telefonu koji nije imao foliju. Ako je neko skinuo foliju pa da prenese utiske.
Isti osjećaj sam imao kao i ti i smetalo mi je što mi prilikom svajpa zapne prst tj.osjetim prelaz na ivicama ekrana pa je završila u kanti:) Mada ja foliju nisam koristio ni na prethodnim telefonima...

Vrh Dno