Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Da li još nekome istovremeno u status baru stoje ikonice za wifi i 4G?

Oduvek držim oba uključena istovremeno ali tek u poslednje vreme sam primetio da stoje dve ikonice. Normalno je valjda da stoji wifi jer se on preferira, a kada nema wifi stoji samo 4G jer se tada on koristi. U podešavanjima za wifi mi je uključena opcija da se automatski prebaci na 4G kada nema ili je loš signal na wifi, ali i kada isključim ovu opciju obe ikonice stoje u status baru.

Sad pogledao kod mene na S20+, stoje ili jedna ili druga...

S20 FE, primjetio sam par puta obe ikonice, ali potraje 10-15-20min i nestane.

Posle restarta stoji samo jedna. Možda je zabagovao a možda me i wifi zeza, užasan je već neko vreme.

Kakva je baterija na modelu S20+? Jel može da izgura dan?

Da li još nekome istovremeno u status baru stoje ikonice za wifi i 4G?

Oduvek držim oba uključena istovremeno ali tek u poslednje vreme sam primetio da stoje dve ikonice. Normalno je valjda da stoji wifi jer se on preferira, a kada nema wifi stoji samo 4G jer se tada on koristi. U podešavanjima za wifi mi je uključena opcija da se automatski prebaci na 4G kada nema ili je loš signal na wifi, ali i kada isključim ovu opciju obe ikonice stoje u status baru.
tu opciju da se prebaci na data protok kad je slab wifi držim oduvek isključenu, prosto telefon svako najsitnije osciliranje wifi signala tumači kao loš wifi i smori sa prebacivanjem...

a obe ikonice mi se pojave, ali na kratko, samo kada koristim google assistant, ili nešto od smart home uređaja...ako stoje stalno obe onda nešto baguje...

Meni se to u poslednje vreme veoma često dešava i obično kada su obe ikonice upaljene, mobilni internet više ne radi. Jedini način da ga ponovo pokrenem je restart telefona

Drugari, jel se desavalo na S20 da pukne staklo kamere samo od sebe? Kod supruge puklo, a telefon sigurno nije ispadao ili udaren ili stojao na suncu. Cak je toliko jedva primetno puklo da smo primetili flare na slikama a ne pukotinu na staklu. Tek pod odredjenim uglom se vidi ali je celom dijagonalom puklo.

U dobrom Nillkin silikonu. Ma i da nije bio, sigurno udaren nije, zato i pitam.

Zato ja koristim Comicell(600din) rupčastu futrolu(već sam pisao o tome), koja odlično štiti telefon i kamere, a istovremeno ima i "promaju". ;)

Drugari, jel se desavalo na S20 da pukne staklo kamere samo od sebe? Kod supruge puklo, a telefon sigurno nije ispadao ili udaren ili stojao na suncu. Cak je toliko jedva primetno puklo da smo primetili flare na slikama a ne pukotinu na staklu. Tek pod odredjenim uglom se vidi ali je celom dijagonalom puklo.
*** ovo ladno tacno:

Da je telefon udaren, pao, stajao na suncu ne bi ni pisao ovde. Ali se secam da sam citao negde o ovom problemu samo nisam uspeo da nadjem. Ima li neko ideju koliko moze da kosta jer ovi kod tesko da ce priznaju barem deo cene... Mob je u garanciji jos godinu dana.

Pises direktno samsung podrsci ako odbiju zamenu
Nadji na netu kontakt centar i to.je.to
Ako ovi nasi odbiju salji za.juznu koreju centrala,meni su tako zamenili olovku na note 2
Cekaces ali sta je tu je

Ako misliš na spoljno staklo kamere koje je sastavni deo poklopca onda je zamena oko 6000 u ovlašćenom servisu i menja se zajedno sa celim leđima a ako je baš od kamere onda ne znam

Probacu da pisem pa javljam sta sam napravio. Hvala drugari na savetu.

Auuuu kakav pad sa 1,5m visine direkt na displej i ekran.Smrzo sam se.Prosao bez ogrebotine.Nisam smeo ni da pogledam sta mu je🤣

Poznato,desilo mi se sa Motorola one Zoom ,smrzo.sam se
Znaci ni tackica na ekranu ,doduse hydro folija na njemu
Fon u fotroli naravno ,ali ohladio sam se
Mogao si pivo da.oladis u mojoj blizini :))

Upravo stigao update na S20 Ultra. Izgleda da je dosta stvari obuhvaćeno update-om, a ne samo security patch, budući da je update preko 600 MB.

Tek sam instalirao update, ali koliko vidim još ništa od Google feeds i dalje je tu Samsung Free.

Probacu da pisem pa javljam sta sam napravio. Hvala drugari na savetu.
Napravio sam nista. Samsung podrska mi je rekla da telefon mogu popraviti u ovlascenom servisu :D U Promobi kazu 9000 zamena ledja. Svima probao da objasnim, da je samo puklo, da nisam sisa da se hebem za zamenu poklopca i da je poznat problem, napravise me na budalu najgoru. Propravicu ledja za 30e i zaboleme, gubim garanciju i prodajem vnogo, i ovako me od starta nervira.

Mislim da sam negde, skoro, citao bas o tom problemu i bas je vezan za S20. Ako se dobro secam, Samsung ladno menja fon za nov uredjaj a bez ikakve popravke, e sada, kako je kod nas to ne znam jer mi smo zemlja Srbija.

Negooo, da pitam sta mislite o S20 5G modelu sa Snapdragon SoC-om? (treba mi manji fon, a dobar pre svega (ili imate neku drugu preporuku))

@geoneo mislim da je i dalje (ubedljivo) najbolji i najkompletniji telefon "malih" dimenzija koji možeš da kupiš (ako nađeš).

Ma nasao sam ali su to modeli G981U sto ce reci Carrier Branded i svi su Single Sim. Lako se prevode pod G981U1 i postaju Unbranded/USA Open sa regularnim apdejtom na XAA (USA Open) CSC. Nego imam dilemu. Mislim da su svi (koji se kod nas prodaju) Renew (odnosno reparirani) sto bi sam Samsung rekao. Nijedan od njih nema fabricku vakum foliju na ekranu i svi dolaze kao Carrier Branded ali sa XAA CSC-om kada se ukljuce, sto je u totalnoj suprotnosti i kao takvi nikada se nece apdejtovati (mada svi dolaze sa Samsung Warrenty Seal-om i u vakum celofanu)...
Svakako cekam da mi sutra jave jos 1nu cenu pa cu prelomiti (za sada ga imam na 540e sa"garancijom").
Javicu sta sam uradio.

Ništa kao g9810...em imaš nadogradnje redovno em dual sim (ili proširiš memoriju ako ti druga karta nije neophodna).

Vrh Dno