Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Meni sa 12.5 bateriju jede ko lud. Jest da je bluetooth stalno upaljen i uparen sa satom, a kad vozim onda sa autom, ali opet mi brzo trosi. Evo i slika
Screenshot_2021-08-19-17-42-23-491_com.miui.securitycenter.jpg
Meni na 12.5 bateriju jede ko lud. Evo i slikaPogledajte prilog 315184

Skoro da sam odlučio da ga kupim preko A1, nadajući se da će problemi vremenom da se reše. Ali sad kad vidim nivo postprodajne usluge za premijum brend, def odustajem. Žao mi samo što prodadoh Mi Note 10 lite...

Ljudi, ok, svako ima svoje mišljenje, ali mislim da preteraste sa ocrnivanjem sasvim po meni dobrog telefona. Osim proximitija koji sam mislio da će me žestoko nervirati, sve ostalo radi perfektno. Proximity zabaguje po nekad, već sam se navikao, ne pravi preterano probleme tako da više skoro i da ne obraćam pažnju. Mislim da bi za opšti utisak najbolje bilo da admin u temu postavi jednostavan poll sa dve opcije:"U globalu zadovoljan telefonom, ponovo bih ga kupio" i "U globalu nezadovoljan telefonom, ne bih ga ponovo kupio". Mislim da tema previše ističe mane u odnosu na vrline telefona, što je donekle i razumljivo, te se stvara neopravdano loša slika nekome ko eventualno razmišlja o ovom modelu.

Kakva crna neopravdano loša slika i naravno da ću isticat probleme, koji su i više nego očiti.

Adaptivni refresh rate 144hz je smijurija u odnosu na klasični 120hz.
Dobar je dok ne padne tamo gdje osjetiš razliku.
Step counter mi nije radio, a ako si netko tko dosta priča na telefon (što je i logično, jer ipak se radi o telefonu), proximity zna zadat takve glavobolje da je to strašno.

I onda nakon svega toga da kažem sa je telefon odličan ?

Kakva crna neopravdano loša slika i naravno da ću isticat probleme, koji su i više nego očiti.

Adaptivni refresh rate 144hz je smijurija u odnosu na klasični 120hz.
Dobar je dok ne padne tamo gdje osjetiš razliku.

Naravno. Oni koji su zadovoljni svojim telefonom se ne javljaju na svakoj strani da kažu kako kod njih sve radi. :)

Adaptivni refresh rate je odličan. Na prvoj verziji softvera, sa kojom je telefon izašao, umeo je da obori u nekim aplikacijama i to se primeti. Ali već poslednjih par verzija softvera nemaju taj problem, ispravljeno je i ne obara refresh bez razloga, funkcioniše odlično. To sam utvrdio i uključivanjem FPS brojača u developerskim podešavanjima i testiranjem.

Sve u svemu, telefon je odličan. Jedina mana, po meni, su malo veće dimenzije. Dolazimo do granice kada je torbica za telefon postala obavezna i meni smeta što ne mogu da ga normalno uglavim u daljinski za dron.
Sve ostalo - 9/10

Svr si lepo rekao.
Btw kod mene proximity radi savršeno zadnjih desetak dana što ranije nije bio alučaj. Kako se kome zalomi izgleda

Sasvim je normalno da negativne stvari prevladavaju u odnosu na pozitivne, to je jednostavno prirodno.
Isto kao što na Huawei temi prevladava priča oko GMS-a, kao što na Samsung temi prevladava priča oko baterije, tako ovdje prevladava priča o softveru koji nije u stanju kvalitetno ispratit dobro sklepan hardver.

Sasvim je normalno da negativne stvari prevladavaju u odnosu na pozitivne, to je jednostavno prirodno.
Isto kao što na Huawei temi prevladava priča oko GMS-a, kao što na Samsung temi prevladava priča oko baterije, tako ovdje prevladava priča o softveru koji nije u stanju kvalitetno ispratit dobro sklepan hardver.
Po xxx put cu ponoviti, nije mi jasno da neko kupi saomi telefon ima tolike probleme i na kraju ne preduzima nista po tom pitanju ali zato je redovno na forumu da pise negativna iskustva i upusta se u raspravu zasto taj proizvod ne valja.

Jel kada kupis tipa pokvaren sendvic, jel uzmes pa ga pojedes do kraja pa onda ides po gradu i pricas kako su ti prodali pokvaren sendvic i kako si se ti zbog tog sendvica razboleo ili ga bacis?

Tako i ovde neces baciti telefon ali ga prodas i kupis neku drugu marku. Bar danas na trzistu imas izbora da biras koji hoces telefon.

Ja sam telefon prodao i trenutno koristim Samsung, ali svejedno volim popratit sve teme.
Ali isto tako neću govorit da je Samsung bajan i uvjeravat sebe da je sve krasno, jer niti mi itko od njih nosi kruha, niti me hrani.

Ali me smeta kad netko dođe i kaže "ljudi pretjeruju , sve je super i sl.".
Svatko ima pravo napisat ono što osjeća i kako vidi iz svojih očiju.

A isto vrijedi i za tebe, ako te smeta, zaobiđeš temu i amen.
A da sam prije kupovine imao prilike pročitat sve negativne strane, vjeruj mi da ga ne bih ni kupio, pa iz tog razloga cijenim ovakve komentare.

Hahahaha jao opet prica kako je ok da nesto ne radi kako treba... ne smeta mi ili treba se naviknuti 😂
Kada nesto novo kupis, ocekujes da radi kako treba ili da se ispravi apdejtima. Nemojte da pricate kako je ok kada nije.

A zamjenit cu tel, naravno. Dok se steknu uslovi za nesto sto valja. Xiaomi sigurno ne.
A dok ne zamjenim, pricat cu sta mi valja , a sta ne.

Refresh rate mi je ok, kamere ok , baterija top , brzina svakako ok. Minus je proximity i koja vec tehnologija. Mene *****ava i kad slusam govorne poruke sa whatsup npr. Moram tel spustit na sto i ne dirati, u suprotnom gasi ekran i pusta na mali zvucnik. Ima jos nekih bagova kao minimiziranje programa dok tipkam al manje bitno.

Poslednja izmena:
Desetak dana ne nosim masku kako bih smanjio problem sa pozivima.
Verujem da ce mi ovo biti poslednji Xiaomi, evo surak kupio pre neki dan Poco i ima istinproblem. To mi je znak da je problem na sve vise modela i sto rizikovati sa narednim? Bukvalno macka u dzaku.

Veliki je hype za Xiaomi u nasem okruzenju konkretno, k'o da uzimas Boga Oca za male pare, zato se narod nalozi. Vise mi idu na zivce Saomi pa Saomi a pojma nemaju. Ista prica za Viber.

Software sklepan samo tako, zeni sam uzeo Poco M3 koji bi trebao da radi pristojno osnovne radnje, makar kretanje kroz meni i aplikacije, ali daleko od toga. Isto ne gasi ekran, ne radi kako treba, wireless nikakav, mora restart svako malo..

Ja ovo sebi nikad ne bih uzeo sve da ima i SD888 sa najmocnijim kamerama, ekranima, zvucnicima, a da makar nemam krsten AOSP za njega.

A to da li ko prijavljuje greske i mane, pa kao i sve u zivotu. Zavisi od covjeka i kriterijuma, neko je perfekcionista pa mu sve smeta, neko je traljav i nemaran pa mu nista ne smeta niti primjecuje bilo sta.

Softver radi bez greške. Proximity brljavi, to smo se svi složili. Nekome smeta, nekome ne. Svesno sam uzeo telefon znajući da može senzor da me zeza. Učestalost paljenja ekrana tokom razgovora nije tolika koliko sam očekivao da može biti, a ljudi su izneli alternativna rešenja tog problema.

Poenta je da ste sveli temu na to da li je telefon đubre ili ne zbog proksimitija. Što se mene tiče, telefon je odličan. Kad me neko pita, tako mu i kažem, napomenem problem oko senzora, pa nek sam odluči. Nikakvih drugih bagova nema, a telefon ne gasim i ne resetujem maltene od kada je kupljen, izuzimajući resete pri apdejtu.

Do pre neki dan sam koristio gore pomenuti Mi Note 10 lite 8/128. Sve je bilo super, od dimenzija preko fluidnosti, ekrana, kamere I baterije. Problem mi je pravio baš taj senzor blizine, tj.povremeno she dešavalo da ne zaključa ekran ili ga uključi u sred razgovora I tad stavim mikrofon na mute obrazom. To mi je jednostavno neprihvatljivo jer imam dosta razgovora I bitan mi je kvalitet istih. Moj fon je kupio momak kome pomenuto ne smeta ali ja ne mogu da prihvatim da uredjaj koji košta toliko ne vrši svoju osnovnu namenu.

Do pre neki dan sam koristio gore pomenuti Mi Note 10 lite 8/128. Sve je bilo super, od dimenzija preko fluidnosti, ekrana, kamere I baterije. Problem mi je pravio baš taj senzor blizine, tj.povremeno she dešavalo da ne zaključa ekran ili ga uključi u sred razgovora I tad stavim mikrofon na mute obrazom. To mi je jednostavno neprihvatljivo jer imam dosta razgovora I bitan mi je kvalitet istih. Moj fon je kupio momak kome pomenuto ne smeta ali ja ne mogu da prihvatim da uredjaj koji košta toliko ne vrši svoju osnovnu namenu.
Ljudi to ne kapiraju i pravdaju glupostima da funkcija razgovora za telefon nije toliko bitna!

To je kao da kupiš auto i onda taj novi, skupi auto se u toku voznje gasi i pali naizmenično i ti kažeš ma super je auto. Odličan je. Meni ionako ne treba kao prevozno sredstvo, vec sam ga uzeo jer ima odlican infotejment, brz, fluidan, ma milina! Veliki ekran bre. Ne smeta mi sto motor ili menjac ne rade kako treba. Kome treba da se vozi neka proda ovaj Xiaomi auto i neka kupi neki normalan auto!
Ajde bre!

Workaround je da se preko Tasker, MacroDroid i sl. aplikacije namjesti npr. kada se uspostavi poziv ili 'Proximity sensor near' (trigger) u toku poziva (constraits), zakljuca ekran (lock screen). Ukoliko app ne zakljuca ekran, potrebno je minimizirati Phone aplikaciju (Home screen), App u tom slucaju zahtjeva administratorske privilegije, sto nije problem. Staviti power dugme da prekida poziv. Pravio sam Task-ove na par telefona i funkcionisalo je.

Mozda jesu male akrobacije, ali druge nema.

Svi mi koji smo imali ili još uvek imamo problem sa proximity senzorom mogli smo da odemo do radnje u kojoj smokupili telefon i da tražimo nov. Ili da reklamiramo problem. Ako ne prihvate reklamaciju postoji tržišna inspekcija. Čak i na pominhanje inspekcije većina radnji će nam uvažiti reklamaciju. Ali to niko nije uradio. Ja to nisam uradio zato što mi je dve ostalo na telefonu radilo top. Sad mi i taj famozni proximity radi dobro. Aman ljudo, napraviste od odličnog telefona najgore đubre! Ok, ima pravo da piše ko šta hoće ali to ne rešava problem. Vi kojima je telefon još pod garancijom idite u radnje u kojima ste kupili telefon pa reklamirajte problem. Nema vam druge!

10 godina kasnije, i dalje ce ista grupa ljudi trubiti o proximity senzoru 😂😂😂

Što se mene tiče, Xiaomi je zakucao poslednji ekser..
. i da, želim da mi radi sve, za moj novac ,pa čak i ptoximity senzor..
Upravo to ja govorim od pocetka.
A mnogi me za mrzitelja proglasise...

Pored svih bugova, imam problema sa bt satom, sa njhovim pro2 skuterom...u po frke, otkaci se bt itd itd...

Ljudi to ne kapiraju i pravdaju glupostima da funkcija razgovora za telefon nije toliko bitna!

To je kao da kupiš auto i onda taj novi, skupi auto se u toku voznje gasi i pali naizmenično i ti kažeš ma super je auto. Odličan je. Meni ionako ne treba kao prevozno sredstvo, vec sam ga uzeo jer ima odlican infotejment, brz, fluidan, ma milina! Veliki ekran bre. Ne smeta mi sto motor ili menjac ne rade kako treba. Kome treba da se vozi neka proda ovaj Xiaomi auto i neka kupi neki normalan auto!
Ajde bre!
Niko ne pravda glupost ali za ulozeni novac ono sto dobijes kod konkurencije ne mozes da dobijes ni kutiju od telefona sa dodatnom opremom a kamoli jos i telefon i jos takvih specifikacija.

Napisao si sve i svasta da nisi ni sam svestan sta si napisao.
Pa sigurno da da, jer ako Xiaomi nakon 10 godina nike u stanju riješit problem nego prodavat igračke, onda sigurno sa ćemo tupit.

Isto kao što ću tupit za svaki drugi problem na svakom drugom uređaju.
Ali koja svrha sada tvog pisanja, ti nemas vise saomi telefon pa ne razumem cemu sada drvlje i kamenje po necemu sto vise ne koristis.

Što se mene tiče, Xiaomi je zakucao poslednji ekser..
. i da, želim da mi radi sve, za moj novac ,pa čak i ptoximity senzor..
I ja hocu puno sto sta u zivotu ali ne moze, eto prvi bih hteo da kupim graficku karticu po preporucenoj ceni ali nece da moze brale jer ih nema a ko ih ima taj je digo cenu.

Hoces da ti sve radi, sto nisi kupio Mi 11 Ultra na njemu sve radi, koliko vidim na njega se niko ne zali, nego svi bi da kupe vrhunski telefon za sto manje para a ne racunaju da su u takvim uredjajima morali da se prave neki kompromisi da bi bila ta cena koja jeste.

Tema ima 95 stranica, na 85 je kukanje o proximity senzoru 😂 slobodno proverite.
Malo li je?
Pratio sam i druge teme gde su ljudi imali isti problem, ali ova je neprevaziđena.

Niko ne pravda glupost ali za ulozeni novac ono sto dobijes kod konkurencije ne mozes da dobijes ni kutiju od telefona sa dodatnom opremom a kamoli jos i telefon i jos takvih specifikacija.

Napisao si sve i svasta da nisi ni sam svestan sta si napisao.

Ali koja svrha sada tvog pisanja, ti nemas vise saomi telefon pa ne razumem cemu sada drvlje i kamenje po necemu sto vise ne koristis.

I ja hocu puno sto sta u zivotu ali ne moze, eto prvi bih hteo da kupim graficku karticu po preporucenoj ceni ali nece da moze brale jer ih nema a ko ih ima taj je digo cenu.

Hoces da ti sve radi, sto nisi kupio Mi 11 Ultra na njemu sve radi, koliko vidim na njega se niko ne zali, nego svi bi da kupe vrhunski telefon za sto manje para a ne racunaju da su u takvim uredjajima morali da se prave neki kompromisi da bi bila ta cena koja jeste.
Ovde si nesvestan jedino ti.
Za cenu 10T Pro, tj. 550€ kad se pojavio, itekako mozes da dobijes dobar telefon bilo kog prozivodjaca, a da ne pominjem da prox.senzor radi normalno i na telefonima od 100€.

Da su ga lepo izreklamirali kao telefon koji nije za telefoniranje, tj. vodjenje razgovora, ne bi bilo problema. LEpo su mogli da kazu, sa ovim telefonom mozete sve, osim da normalno razgovarate, ne bi bilo problema. Sve ostalo je ok, ali ovo sa senzorom je nedopustiv problem o kojem se globalno malo prica, jer Xiaomi ne slusa svoje korisnike, tj. ignorise.

Nazad
Vrh Dno