Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Kad pomislim da sam platio telefon 2600x24 i da mu ne radi najosnovnija stvar i meni dodje da psujem ali se nekako uzdrzavam 🙂

Meni proximity od 12.5.1 ne radi, ali nikako.
Nije ni pre toga radio, ali je bio proradio sa poslednjim Google Phone update-om i nakon par dana stigne MIUI 12.5.1 .. as dead as a doornail..(n)

Ujedno, ovo je poslednji put da mi je Xiaomi iskamčio novac iz džepa.

Meni proximity od 12.5.1 ne radi, ali nikako.
Nije ni pre toga radio, ali je bio proradio sa poslednjim Google Phone update-om i nakon par dana stigne MIUI 12.5.1 .. as dead as a doornail..(n)

Ujedno, ovo je poslednji put da mi je Xiaomi iskamčio novac iz džepa.
Koliko ovo jadno a ujedno smesno zvuci, ispada kao da te je xiaomi puskom terao u radnju da ides da kupis telefon kao i onog gore sto kaze da daje 2600x24.

Ljudi naucite da za svoje greske krivite samo sebe a ne druge. Problem je sto u svim temama nebitno koji je telefon... su podeljena misljenja, jednima dobro radi drugima lose. Kao da ne koristite iste telefone.

Nije mi niko terao puskom ali Xiaomi mora jasno da upozori kupce da telefoni imaju falinku. Jednostavno ljudi ne znaju za problem, zalete se i kupi Xiaomi telefon.

Ne znam zasto bi bilo ko krivio sebe? Jedino ako ne smatras da je normalno da se prvo istrazuje po forumima pa tek onda da se kupi telefon?

Pa ako je normalno kada se kola kupuju da se raspitujemo na internetu, kod majstora kakva su sto onda to ne bi vazilo za mobilne telefone isto?

Nije mi niko terao puskom ali Xiaomi mora jasno da upozori kupce da telefoni imaju falinku. Jednostavno ljudi ne znaju za problem, zalete se i kupi Xiaomi telefon.

Ne znam zasto bi bilo ko krivio sebe? Jedino ako ne smatras da je normalno da se prvo istrazuje po forumima pa tek onda da se kupi telefon?
Normalno je da se istražuje po forumima i po netu, ali ja mislim da je procenat ljudi koji donosi odluku na taj način, veoma mali. Pogotovo mislim na kupce telefona iz srednjeg cenovnog ranga. Većina donosi odluku na osnovu preporuka iz okruženja ili na osnovu onoga što čuje i vidi u radnjama operatera od prodajnog osoblja. A naše tržište je cenovno osetljivo, kod nas se pre svega gleda cena, pa onda sve ostalo (čitaj napucane specifikacije) a to je ono u čemu xiaomi dominira. Međutim ovo sa proximity senzorom je stvarno sramota, i ja prvi ne bih preproučio xiaomi nekom ko obavlja mnogo razgovora na telefonu.

Mislim da preuveličavaš problem. Od pre neki dan od onog mućkanja koje sam ovde spomenuo, sve radi normalno.

Pa ako je normalno kada se kola kupuju da se raspitujemo na internetu, kod majstora kakva su sto onda to ne bi vazilo za mobilne telefone isto?
Kola su nesto drugo jer se u 99% slucajeva kupuju polovna pa nije na odmet da se covek raspita o kvarovima, ceni servisiranja i slicno, dok je ovo nova stvar neispravna ali nova.

Probao sam sa maskama, sa aplikacijama za zakljucavanje, sa muckanjem, sa instalacijom updatea i bukvalno nista ne resava problem.

Upali neku aplikaciju za kompas. Ako radi normalno, radiće i ovaj lažni proximity. :)

Da li vi ubrzavate animacije preko developer opcija? Meni na x1 rade aplikacije koje instaliram, a ove "sistemske" su se ubrzale... Iako sam na 0.5x stavio.

@nidza ne znam jel do muckanja....ali cini mi se da stabilnije radi. Npr kad na Whatsup glasovnu dobijem, ne prebacuje vise na mali zvucnik...tj tek prebacuje ako naglo telefon dignem.

Sa pozivima se malo zbuni ako sklonim telefon sa uha i vratim.... Ali dok pricam, cibi se ok..

Prije mjesec dana sam primijetio bijelu fleku na ekranu, je li se dešavalo još kome na Mi 10T PRO? Telefon je još godinu u garanciji pa ću reklamirati jer mi se čini da je sve vidljivija, bukvalno je ovako nešto u pitanju, čak se kod mene možda malo i jače vidi https://c.mi.com/oc/thread-2539820-1-0.html?mobile=no

Telefon nikad nije kvašen i slično...

Obično se tako nešto dogodi kada je uređaj ili nagnječen ili nakvašen, pa ostane vlaga unutra. Obavezno ga reklamiraj i javi ishod.

Kola su nesto drugo jer se u 99% slucajeva kupuju polovna pa nije na odmet da se covek raspita o kvarovima, ceni servisiranja i slicno, dok je ovo nova stvar neispravna ali nova.

Probao sam sa maskama, sa aplikacijama za zakljucavanje, sa muckanjem, sa instalacijom updatea i bukvalno nista ne resava problem.
Usustini isto samo druga forma, ovde su kola ovde je telefon. Znaci za kola mozemo da se raspitujemo i interesujemo a za telefone idemo na blef? Ti kazes za polovna kola da se ljudi raspituju, gresis i to jako, ljudi se raspituju i kada treba da kupe nova, sta im se kvari koliko je deo, koliko je mali servis, koliko je veliki, sta su najcesci kvarovi i slicno. Zato kazem usustini sve isto samo druga forma.

*** ja sam znao za ovo prije kupovine, ali tada sam.citao da je proximity problem. Neki felericni, neki nisu...haj kontam, nece me potrefiti, ako potrefi, vratiti. Al kasnije skonto da nema proximity uopste. Ne znam da li bi bilo efekta zaliti se i nositi na servis... Vratit ce mi ga istog haha.

Al ev, prvi put kazem, da ne ureknem, radi bolje nego prije... Formatiro sam.telefon nedavno, a i "muckao" (ovo sto nidza kaze).

Nije perfekt kao proximity, al haj...

Xiaomi je posteno zakomplikovao pricu oko "senzora". Ceo proces je mnogo komplikovan, da bi to radilo kako treba. Ovde je u jednacinu pored AI softvera, ukljucen i hardver koji ne radi kako treba. Tj. da bi senzor ugasio ekran, nije potrebno samo kao kod telefona koji imaju klasican proximity isti "zatvoriti" priblizavanjem glavi(uvetu), nego je potrebno da ziroskop, slusalica i AI softver u svakoj situaciji rade savrsen posao i time ugase display. U prevodu, svako vece pomeranje telefona tokom kretanja, premestanja telefona i slicno ce ukljuciti ekran jer se u takvim situacijama ziroskop pomera. U sustini, ako sam ja dobro shvatio kako je ovo zamisljeno da funkcionise, telefon kada se podigne da se javite, ziroskop skapira promenu, onda se telefon prinosi glavi, slusalica salje "signal" koji treba da se odbije, AI softver dobije te dve promene i ugasi ekran. E sada, jel vama ovo deluje realno da svaki put bude bez greske...

Ja sam odavno napisao da probate da svaki dan restartujete telefon jer ko koristi auto rotaciju ekrana primetice koliko zna da brljavi ziroskop posle nekog vremena, a nakon restarta se vrati u normalu. A da bi ovde sve radilo kako treba, prvi uslov je da ziroskop radi kako treba.

Sve u svemu, lepa zamisao...ali daleko od dobre implementacije...

Poslednja izmena:
Restartuj svaki dan, mućkaj pre poziva, uvek neki štap i kanap sa Xiaomi-em.

Poslednji telefon koji je radio kako Bog zapoveda Mi8.

Meni je autorotacija isključena po default-u, to mi je navika još i od prošlih telefona. Ali se slažem da ume da pobrljavi sa autorotacijom, i to poprilično ozbiljno! Na primer, kada mi je zaista potrebna, ja je uključim, ali kada je isključim, a pri tome se aplikacija nije vratila u "portrait" mod dok je bila uključena, neće se ni vratiti dok je ponovo ne uključim i postavim telefon u uspravan položaj.
Takođe, ne znam da li se i vama to dešava, ali na primer meni youtube ne radi dobro kada premotavam video na double tap. Premota ga, ali slika laguje jedno pola sekunde - sekundu i onda nastavi da radi normalno. Možda je do aplikacije, ali čisto sumnjam. Pokušaću da je reinstaliram, ali do sada je par puta update-ovana, kontam da bi rešili to do sada da je do njih.
A što se tiče tog famoznog problema sa senzorom, mislim da smo odavno skontali da je to većinski, ako ne i potpuno, hardverski problem, i da se jednostavno ne može (barem ne još uvek) ispeglati kroz neki update, i mislim da je već uveliko vreme da se svi pomirimo sa tim.
Moj neki utisak nakon 12.5.1 jeste da možda radi bolje, ređe se pali, ali zato toliko pobrljavi da nekada mogu da ga odmačinjem od uveta koliko god hoću, ekran će ostati ugašen. U par navrata sam pomislio da su na taj način nekako možda i rešili problemČ jednostavno ekran će biti stalno ugašen kada se javiš, pa ako hoćeš da ga upališ, jednostavno pritisni power dugme. Po meni bi to bilo manje iritantno ponašanje nego ovo sa čim se trenutno borimo.

Ovo se odnosi samo za slučaj da ti je bootloader otključan i da imaš flešovan TWRP na telefonu. U slučaju da je tako potražiš poslenji firmware na sajtu čiji sam link postavio i skineš ga. Sačuvaš ga u telefonu., odeš u TWRP, flešneš zip koji si skinuo. Onda odradiš Format data, restartuješ telefon i to je to. Dobiješ stock ROM, TWRP se briše i umesto njega vraća zvanični recovery
Skinuo odavde ovaj EU firmware, sačuvao u rootu telefona, flešnuo taj zip preko TWRP, odradio odmah i format data i dobio sam opet isti XEU formatiran room. :) Mada iskreno i logično mi je bilo, zar ne treba da nađem prvo negdje stock room i njega da prebacim u rootu telefona prvo ?

Uspio na kraju, skinuo s drugog sajta global rom i flešovao ga preko Mi Flash toola.

Ajd da i ja, kao neko ko se ponajviše zalio na prox sensor, napisem neku posle 12.5.1.

Definitivno bolje radi sad i daleko redje pali ekran u toku razgovora. Bez mućkanja, bez restartovanja.

Samo da potraje...

Malo je zamrla tema. Izgleda da je problem sa senzorom blizine ili kako se već zove konačno rešen. Evo skoro nedelju dana nije bilo nijednog paljenja ekrana tokom telefoniranja

E pa nije. Nego me sramota da pisem vise 😀😀😀

I dalje zeza istim tempom. Bilo je dobro 3-4 dana po prelasku na 12.5.1 i sada opet po starom.

Dosta više o proximity, to nikad neće da proradi na nivou namenskog senzora, kao što uređaj sa namenskim senzorom nikad neće moći da ima ovoliku površinu pod ekranom - okreni obrni, sve se manje telefonira, sve se više druge stvari rade na telefonu, tako da taj velik ekran dobro dođe.

Nego imam pitanje, je'l može nekako bez rutovanja da se aktivira desktop mod u 12.5 ? Aktivirao sam Force Desktop Mode u Developer Options, ali mi se ne pali.

Meni 10T Pro radio perfektno i prije apdejta, evo i sad nakon apdejta... Koristim telefon 4-5mj stvarno nisam imao nijedan feler jos... Izgleda to kako se potrefi :D

Nazad
Vrh Dno