Šta je novo?

Ukidanje rominga za Cg, Bih, Srb, Mkd, Alb, a možda i Grčka za srpske operatere

Zna neko da rastumaci roming tarifiranje MTS u Grckoj? Jasno mi je za pozive i sms ali ova razlika cene za net nije!?
Screenshot_900.png

Dve cene za net su glupost/greška. Postoji samo jedna cena, i to je ova gornja od 1RSD za 1MB. Ista cena je i u Telenoru, a A1 će je isto uvesti za neki dan.
Pozdrav

Ako na prepaidu kod VIP-a aktiviram Mesečni plan 300 i odem u neku od zemalja ZB, da li minute i net iz mesečnog plana mogu da koristim ili će mi skidati kredit?
Važi li to i za Grčku ili ne?

@nidzesi
Sadržaj iz mesečnog plana koji imaš nije moguće koristiti dok si u ZB zemlji.
Potrošnja koju bi koristio u zemljama ZB bi se tarifirala iz kredita. Za internet je potrebno da aktiviraš dodatak.

Ako nekoga zanima, M-Tel u Crnoj Gori (Budva)je očajan.Platio sam roming dodatak , ali je net toliko očajan ,da nemam reči kojima bih ga opisao.
Čas ga ima,čas ga nema, a i kada ga ima ,net je nikakav ,pa ni najslabiji mogući Iris go ili Eon go , nisu mogući.

@nidzesi
Potrošnja koju bi koristio u zemljama ZB bi se tarifirala iz kredita. Za internet je potrebno da aktiviraš dodatak.
Jesi siguran? Pise bas za taj paket da ne vazi u ZB ili mislis na Grcku (gde stvarno ne vazi i nindzesi i jeste za nju pitao) a pises ZB (gde ne spada Grcka)?
Svakako cu trositi onaj godisnji poklon roming

Bili u Bosni, kačili se na BH telekom (telenor kartica), na mnogo mesta ide i 4G, sve prošlo bez problema

Jesi siguran? Pise bas za taj paket da ne vazi u ZB ili mislis na Grcku (gde stvarno ne vazi i nindzesi i jeste za nju pitao) a pises ZB (gde ne spada Grcka)?
Svakako cu trositi onaj godisnji poklon roming
Ja sam napisao za ZB i siguran sam u to.

Sad sam se malo raspitao, iscitao, pa sam ovako zakljucio...
Za vip, nema dodataka za roaming niti se moze koristiti.
Za mts, koliko sam skontao samo neki kombo dodatatak vazi.
Za telenor, vaze tarifni dodaci (Manji u celosti, veci, kako koji).
To je to u sustini. Ko je na prepaidu i nema bas neku opciju.

Sad sam se malo raspitao, iscitao, pa sam ovako zakljucio...
Za vip, nema dodataka za roaming niti se moze koristiti.
To je to u sustini. Ko je na prepaidu i nema bas neku opciju.
Jebemumuša 😳
IMG_20210705_092421.jpg

Pogresno sam se izrazio, ima roaminga, a ne bi trebalo da ga bude na prepaidu :D.
Roaming dodaci koliko sam video funkcionise za sve kao i do sada izuzev dolaznih poziva i poneki obican ne roaming dodatak u mts-u i telenoru... Ostali odlazni saobracaj placas kao da si kod kuce ali ko realno koristi cisto kredit za pozivanje? Dok je internet ili papreno skup ili nema bez roaming ili nekog dodatka koji vazi u ZB...
No kontao sam da je ukidanje rominga u ZB poenta price da koristim kao kod kuce a ne da uplacujem Roaming dodatke kao da sam kod kuce ili trosim kredit ili ne mogu da koristim uopste uslugu :)

@nidzesi
Potvrđujem i ja ovo. Ovog puta sa mtel BIH pre paid kartice. Nijedan plan u okviru matične mreže ne važi u zemljama ZB. Samo dodaci. Ovi su ubacili neka dva dodatka samo za net (1 gb za 3 KM i 6 gb za 10 KM)

Juče drug došao iz Bosne u Srb.
On mtel drugarica telenor. Njoj naplatili i dolazne i odlazne pozive prema njemu.
Ja koji sam mts sam mu pisao poruke, zvao on mene i ja njega dok je bio ovde i nikom ništa.

Ja sam na pripejd A1 i imam aktiviran mesečni plan 300, došao jutros u CG i samo da potvrdim da ne važi već se skida sa kredita.

A kako da proverim da li je moj broj registrovan da bi mi dolazni pozivi bili besplatni?

@milkobgd A1 pripejd, ako si registrovan dolazni pozivi su free.

A kako da proverim da li je moj broj registrovan da bi mi dolazni pozivi bili besplatni?
Има у апликацији(а1 постпејд) могућност додавања нерегистрованог припејд броја,па ако те неко повјерљив из породице и сл. не може додати онда си регистрован.Не знам шта се дешава кад те дода као нерегистрованог,мада би се требао сјећати да си ишао у пословницу да се рег.

Sta se desava sa internet romingom u Crnoj Gori.Imam BOX 4 plavi, i tu mi i ovako sleduje 200 M-Tel minuta, ali sta je sa roming internetom.Imam 100gb interneta iz boksa ,plus net na mob paketu.
Jos zanimljivije pitanje je, sta se desava u internet romingu, sa onih 4 mts broja, koji su prijavljeni da koriste zajedničkih 100 gb neta?

Nikom ne vazi tih 100GB. Koristite svi samo osnovni net u paketu.

Sta se desava sa internet romingom u Crnoj Gori.Imam BOX 4 plavi, i tu mi i ovako sleduje 200 M-Tel minuta, ali sta je sa roming internetom.Imam 100gb interneta iz boksa ,plus net na mob paketu.
Jos zanimljivije pitanje je, sta se desava u internet romingu, sa onih 4 mts broja, koji su prijavljeni da koriste zajedničkih 100 gb neta?
Samo internet iz paketa, svaki broj za sebe. Ne može dodatak od 4 u BOX4.

Sledeće kampanje važe u zemljama Zone 0 : Novogodišnja kampanja, Letnja kampanja, Stotka net.

srecom sam pod novogodisnjom kampanjom dobio 100gb na 24 meseca ... lepo sto to moze i u romingu da se trosi '_)

Kao sto su napisali @poglavicas i @miroo, nije omogucen deljeni net od 100 GB iz box paketa ali svima kojima je dodeljeno bonus 100 GB neta za Omorika pakete u toku prve godine, ili obe, ako je Omorika 2, mogu da ih koriste :)

Ovo je iz mail-a na konkretno pitanje za vise naloga, koliko moze da se koristi iz paketa

Dodatnih 100GB interneta u okviru promocije Stotka net koji su Vam dodeljeni, možete koristiti u zemljama Zapadnog Balkana, dok dodatnih 100GB u okviru usluge 4 u BOX 4 možete koristiti samo na teritoriji naše zemlje.

Na svim pripejd A1 karticama imam besplatan dodatak 1GB u romingu (jednom godišnje).
Na novoj kartici, koju sam kupio baš zbog putovanja nemam nijedan besplatno dodatak!?
Ako išta može, šta treba da se uradi?

mislim da je to poklon samo za postojeće korisnike koji su bili aktivni u momentu promene VIP > A1.
I poklon nije jednom godišnje nego samo jednom u ovoj 2021. i to je to

Radi mi mts/mtel u montenegro sasvim korektno, tj ja sam u Herceg Novom, ali sam išao i do Ade Bojane...

Imam iz Omorike 100 gb, pozivi sve free ako nekog zanima.

Kakva je procedura sa Telenorom sto se tice CG? U app mi pise 2.5gb neta, kakva je situacija sa pozivima ka brojevima u Srbiji? Jel treba da se upali roaming data kada se predje granica? Nemam vremena da citam celu temu, pa ako neko moze iz iskustva.. Hvala unapred. GO DATA je paket..

Nazad
Vrh Dno