Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mora da je neka zavera a?
 
Sad kada mu dođe rodbina u posetu da mu čestita nagradu,dosadiće mu . A veći televozor od sobe ima.
 
I dalje sam bez interneta, od srede popodne, tada sam došao u banju, ko zna koliko i pre toga nije radio. Kakva ciganija, zvao 19900, išao u predstavništvo i ništa
 
@Boemstari šta znači "novija verzija"? Koliko ih ima? Misliš na model? EVW32c je standardno advanced HGW par godina već.

Здраво, било је раније и дискусија и слика на ту тему, искрено мрзи ме да копам по новом форуму да бих ти показао. Постоје бар две верзије које се разликују по спољашњности, мада је скоро идентично изнутра, старија има као дизајнерски неку црту преко стране, а новија има равномерно распоређене рупице без црте.
----------
Пошто је мој пост отишао у заборав без одговора, поновио бих још једном кад већ одговарам Милану;

Здраво свима, ако би неко ко има новију верзију Уби ХГ уређаја био љубазан да ми постује слике следеће три стране
(наравно од некога са Бенча очекујем да буде довољно паметан да затамни делимично битне делове, али не почетне) :
Status/System information
Gateway/LAN/WAN
Gateway/Advanced/Firewall
 

Prilozi

  • 2021-06-26_005353.jpg
    2021-06-26_005353.jpg
    102.8 KB · Pregleda: 115
  • 2021-06-26_005325.jpg
    2021-06-26_005325.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 100
  • 2021-06-26_005255.jpg
    2021-06-26_005255.jpg
    91.9 KB · Pregleda: 106
  • 2021-06-26_005456.jpg
    2021-06-26_005456.jpg
    76.5 KB · Pregleda: 127
Хвала.
Ако можеш само да ми кажеш, пошто видим да си мењао днс(као и ја само што сам ставио 1.1.1.1. сбб-об први и трећи 8.8.8.8.)
да ли се сећаш да ли си нешто мењао под фајрвол или ти је тако стигло?
@Boemstari Evo sa valjda tog novijeg modela.
 
@Boemstari Ja sam menjao DNS. Inače bude onaj njihov na 89.216.1.x.
Не, то сам схватио, више ме је интересовало под фајрвол што стоји, али није толико битно, ионако једва чекам да их се отарасим, само ми се одужило.
Онако успут, мени је иако споља исти уређај, друга верзија под хардвер и бут у односу на оно што је на твојој слици под System Information.
Иначе очај су... последњи мајстор који је био промашио је да убоде мушки у женски конектор, у главној вертикали него сабио жицу, па сам морао сам у 23:00
да намештам да бих имао интернет преко викенда јер ето они раде до 21... а сви знамо да су грешке и проблеми немогући
ван њиховог радног времена ;-)
 
Kako radi eon smart tv na sn mrezi?
Moze na pm replace ac
На МТС оптикци ради све осим СББ канала.
Ја сам сам нешто као пробао. И мени ће требати за два месеца, надам се да ће и даље радити.
 
На МТС оптикци ради све осим СББ канала.
Ја сам сам нешто као пробао. И мени ће требати за два месеца, надам се да ће и даље радити.
Jel u pitanju "EON van mreže" ili EON pozajmljen ko je baš kod sbb-a. Dvoje komšija u mojoj zgradi je prešlo u mts zbog optike i uzeo sam svoj EON box koji je "van mreže" i uredno im radi dakle svi kanali rade.
 
Moram da pitam nesto posle "100 godina".
D3 mini, jel postoji neki nacin za rescan kanala a da to nije factory reset? Desi se, s' vremana na vreme, da se izgubi neki kanal ili samo zvuk ne nekom i sl, a uvek sam to resavao factory resetom gde se resan pokerne.
Juce me nesto narocito mrzelo, potrazio, ali ne nadjoh nigde opciju rescan.
 
el u pitanju "EON van mreže" ili EON pozajmljen ko je baš kod sbb-a.

"Pozajmljen" EON naravno. Na OTT ("van mreže") po ugovoru moraju da rade svi kanali. Samo na "u mreži" nalozima koji se "pozajmljuju" ne rade kanali. To je ponovljeno već milion puta, jedina razlika je što u nekim kombinacijama ipak rade UM kanali na "u mreži" nalozima "pozajmljenim" van SBB mreže, ali to je retkost i polako i to gase.
 
"Pozajmljen" EON naravno. Na OTT ("van mreže") po ugovoru moraju da rade svi kanali. Samo na "u mreži" nalozima koji se "pozajmljuju" ne rade kanali. To je ponovljeno već milion puta, jedina razlika je što u nekim kombinacijama ipak rade UM kanali na "u mreži" nalozima "pozajmljenim" van SBB mreže, ali to je retkost i polako i to gase.
Zato sam ga i pitao jer moj "eon van mreže" radi na mts optici. Jer ne naglase koji je u pitanju već samo napišu ne rade sbb kanali i time stvore konfuziju kod korisnika. Ko bi možda i uzeo eon. Moraju da napišu koji eon je u pitanju
 
Sem sbb kanala ostali rade i ponekad vracanje unazad bas nervira,secka i kuca slika,nije gledljivo uopste.
 
Jendo pitanje. Posle duze vremena udjoh na svoj EON nalog, tmao gde su povezani uredjaji. Imam povezan jedan mobilni telefon, pise slobodnih mesta 1/5 a dole ispod imam povezan Amazon Firestick koji koristi Android TV Aplikaciju (onakva kao na EON boksu).

Ono sto me kopka sto ne vidim nigde opciju da dodam novi uredja tamo gde imam jos 4 slobodna mesta za recimo Android telefon. Vidim samo opciju da obrisem postojece ali ne i da dodam nove. Za Android TV aplikaciju znam da vise nemam mesta.

Ili sam se ja utripovao da je bila opcija da se doda nalog, ili ce se novi uredjaj pojaviti kad aktiviram novu Android aplikaciju za telefon.
 

Prilozi

  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    23.6 KB · Pregleda: 45
  • Capture2.PNG
    Capture2.PNG
    21.5 KB · Pregleda: 42
@Gargamel83 Uređaj dodaješ tako što se na novom uređaju uloguješ na EON.tv sajt ili na EON aplikaciju za iOS ili Android, i on automatski zauzme sledeći slot, dok ne iskoristiš svih 5 slotova, nakon čega ne možeš da se uloguješ na novim uređajima dok ne obrišeš neki postojeći. Imaš maksimalno 2 brisanja mesečno za telefon/tablet/PC i jednom mesečno za Smart TV app.
 
A to jee, e hvala ti, pade mi na kraju na pamet da je tako bas kao sto si napisao. E super a sam resio tu nedoumicu, rekoh da nisam nesto zeznuo..
 
Danas su mi blokirali aplikaciju na Samsung tizenu 65Q82T... eon aplikacija se startuje čitavih 2 min a onda se vidi sve osim samog sadržaja. Prvo su mi preporučili da reinstaliram aplikaciju ali to nije bilo moguće pa sam je deinstalirao. Ponovna instalacija je nemoguća... a koliko vidim registracija tog TVa je nestala sa mog naloga na sbbu....
 
Ja sam i ugasio Firewall. Inače je bio na Low ako se dobro sećam i čekirane su bile dve od 3 stavke valjda.
Хвала, интересовало ме је који су почетни подаци за ФВ, али ускоро их напуштам па није ни битно.

Иначе пошто си питао раније којих више верзија, ево на пример чак и наша два која имају исте кутије се разликују,
што се јасно види по томе што је другачија верзија под "Hardver i Boot" ставкама.

У сваком случају, хвала на одговорима, све најбоље.
 
Pozdrav svima! Treba mi mala pomoc jer nisam imao previse iskustva sa SBB uslovima i kako funkcionisu. Majka je bila na pretplati za SBB TV od 1400RSD mesecno. Cimnula me juce da joj je istekao ugovor pa da treba da potpise neki aneks kako bi obnovila ugovornu obavezu ili sta vec. Da li otkazati pa uvesti ponovo kako bi dobili nekoliko meseci za dzabe ili moze u dogovoru sa njima?
 
^ Mislim da to otkazivanje pa respawn kao novi korisnik posle nekog vremena neće da može...
Možda može majka da otkaže, a neko drugi sa te adrese da zasnuje ugovor na svoje ime, mada ni to ne verujem da će proći ako su prezime i adresa iste...
 
Da li otkazati pa uvesti ponovo kako bi dobili nekoliko meseci za dzabe ili moze u dogovoru sa njima?
Svakako od njih nećeš ništa dobiti a isto tako za "samo TV" ("održavanje") ne daju ništa po dinar. Ako biste prelazili na neki EON ili EON Duo paket isplati se da ne otkazuješ jer će popust biti 12 meseci stara cena na EON paketu ili 6 meseci stara cena na EON Duo paketu, pa kad sabereš to biće poprilična ušteda plaćanje godinu dana 1395 dinara umesto 4000 din ili koliko već košta paket uz plaćanje 6 meseci po dinar. Ako nije presudno to po dinar onda bolje ovako.

A za samo kablovsku ne daju ništa nikome.
 
Pozdrav svima, naime presao sam na EON Premium paket, najvise zbog obecane internet brzine koja je ponudjena u tom paketu.
E sada, njihov tehnicar je bio u mom stanu, stavio mi nove kablove, dakle iz jednog dela od razvodne kutije ispred stana do HG uredjaja, i naravno zamenio mi stari uredjaj nekim Ubee uredjajem koji me je iskreno razocarao nakon par nedelja koriscenja.

Naime njegov prethodnik Cisco EPC3928 se em nije toliko grejao em mi nije pravio probleme u online igrama a imao sam ga skoro 6 godina ako ne i vise, jer ovaj Ubee ima neke cudne simptome gde je odjednom poceo da zuji/cvrci i taj intezitet zujanja/cvrcanja se najvise cuje i pojacava kada se koristi Wireless (nebitno da li je 2,4 ili 5 Ghz ili ako kombinujem mrezu) a takodje otkada je poceo da ispoljava te zvucne simptome on je jebavao i ping jer nakon tog "sloga" koji je doziveo cesto mi u igrama varira ping i "skace" i generalno je spor i cesto se zaglupi gde u onom tab-u Corrected-Uncorrected prijavljuje silne greske koje nakon fabrickog reseta uredjaja se ne pojavljuju po dva-tri dana i kao bude sve ok i "cisto" dok se opet ne zaglupi i pocne da mi izaziva packet loss i te fluktuacije u pingu u online igrama.

Onda je krenulo prenemaganje sa kol centrom gde su oni prebacivali krivicu na mene jer se to, po njima, desava zbog virusa na sistemima, itd, da bi posle 4 poziva i razgovora sa operaterima tehnicar izasao na teren, vrsio proveru signala i utvrdio da je kabl, kao i isporuceni signal i ostali parametri u redu medjutim ruter mu se cudno ponasao, hteo je da izvrsi zamenu za neki Huawei valjda, belo kuciste je u pitanju, medjutim njega nazove neka likusa iz centra i kaze da je do korisnika tj. da virusi jebavaju konekciju i da je sa njihove strane sve u najboljem redu.

Kao prvo nisam pocetnik niti skidam svasta, drugo imam dva vrhunska racunara koje sam sklopio radi igranja i koji rade perfektno sa sveze instaliranim sistemima koji sa prethodnim ruterom nisu imali takvih problema u online igrama. Medjutim momak ne sme protiv odluke ovih iz centra i to ostade tako s tim da mi je dao neki ispravljac jer eto Ubee nekada ima problema sa strujom pa kao zameni sa ovim i to bi bilo to a ako se javi problem zovi opet kol centar, sta da ti kazem, Ubee je los.

E sada mene zanima jel ja imam pravo na zamenu HG uredjaja ili sam zaglavljen sa ovom Ubee prokletinjom dok ne rikne, a koliko se greje iako je u klimatizovanoj prostoriji to mu i ne gine, jer jbt moja i9 se toliko ne greje. lol
 
E sada mene zanima jel ja imam pravo na zamenu HG uredjaja
Imaš pravo, veliki beli je Technicolor CGA2121. Traži njega, budi uporan, dobićeš ga. Daju ih i za mnogo manje pakete a kamo li za najskuplji.

Ubee je težak krš, moj isto crvči ali ne pravi neke posebne probleme pa ga tolerišem jer sam imao u prethodnom stanu situaciju da je CGA koji su mi dali bio otvaran (dole su šrafovi probijeni kroz onu nalepnicu) i pravio probleme i onda su mi dali Ubee pa se on restartovao na pola sata pa mi opet dali drugi Ubee pa se i on restartovao i tako je to išlo u krug pakla dok se nisam odselio. Od tad držim taj Ubee pa neka ga. Ali da, cvrči stalno, kad pustiš speedtest baš se čuje da ciči. I nije napajanje, stavljao sam drugo, isto se ponaša. Ciči kad je download a onda krešti i šišti kad je upload, baš se zna da li je upload ili download na osnovu kreštanja. Možda mu ostali "geni" dial-up-a :D
 
Meni nije jasno kako nisam ranije cuo te zvucne simptome, valjda nisam ogluveo od Battlefielda i igranja igara. 😀
Nista opet krecem u prenemaganje sa kol centrom, ja mislim da se ovoliko ni Frodo sa Semom nije namucio ko mi sa njima. Jel imas neku preporuku kako da obavim tu komunikaciju sa njima sto bezbolnije a da opet dobijem taj Tehnicolor a da me ne oduvaju da je sve ok sa njihove strane ili je sve to na neki nacin sreca?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno