Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Ja sam citao i sada citam prequel, Batlerijanski Dzihad, Masinski Krstaski rat i Korinsku bitku. Jako je zanimljivo ko bas voli Dinu, ali su to knjizurine od po 600-700 strana, tako da ima malo lufta. Ali recimo Erasmus je neverovatno dobro opisan, Zensuni tu i tamo. Titani su isto tako dobro napisani,kao i nastanak Holcmanovog pogona. Ima za svakog po nesto

Koliko sati na dan citas kada preko vikenda procitas knjigu od 600 strana?
Оригинални серијал Реда магле (Mistborn) сам прочитао за викенд (све три књиге). Било на почетку епидемије, закљување... а прича никад интересантнија.

Елем, тренутно читам 4-ти део (The Alloy of Law) и иде далеко спорије, што због енглеског језика, што због саме приче. Јесте сличан свет (300 и кусур година касније), али је потпуно другачија прича. Нема ничег епског (свргавање краљевства/бога), ликови су знтно слабије направљени, а и сама прича је више лагани хумор уз примесе фантастике. Држи пажњу, али далеко испод оригиналне трилогије. Видећу како се развија прича до краја, али стоји благо разочарење. Иначе кренуо да читам јер видех да Сандерсон за месец-два завршава и 7-му књигу из серијала (4-ту из серијала Wax&Wayne), па рекох да пробам на енглеском, када ови наши неће да преводе.

Какви су му остали серијали? Видим да хвале The Stormlight Archive да су боље/озбиљније, али сем тог серијала да ли још нешто ваља?

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Ranije se pominjao B. Pekic i njegov opus, za preporuku - Kako upokojiti vampira, sjajna knjiga koja pokrece ozbipjne teme i izbiljne moralne dileme...
P.S. Ja sam veliki fan Pekica pa mozda nisam objektivan 😀

Koliko sati na dan citas kada preko vikenda procitas knjigu od 600 strana?

Inace preporuka i od mene za Pacinko
Nolife-ovao sam, ne pamtim da sam u poslednje vreme ijednu knjigu čitao sa toliko posvećenosti...
E sad koliko strana ima, ne znam, jer sam čitao na e-readeru a tamo ima 1300 elektronskih strana, ali one su manjeg fomata (a i ja opalim veći font da se ne mučim).

Što se tiče Dine, meni jedana od nadražih knjiga ikad, posebno prve tri knjige.
Mogu ti poslati na PP sve knjige u e-formatu, ali tek posle podne.

EDIT: Besnilo, tj cela ta Pekićeva Antropološka trilogije (Besnilo-Atlantida-1999) su odlične knjige.

EDIT2: @malipirat meni je Sanderson-ov Red magle bio dobar, pogotovo taj sistem magija koji je jako detaljan i inovativan, The Alloy of Law nisam počinjao čitati, a The Stormlight Archive sam počeo i u tom momentu mi nije legla, pa sam je odložio i daću joj drugu šansu.

^
Ja sam tako poslenji put citao igru prestola pre X godina, legnem oko 20h da citam i kad pogledam kroz prozor skoro da je zora.

Moze,hvala, kad nadjes vremena posalji

35227432._SY475_.jpg

Space Witch (Star Justice #2) by Michael-Scott Earle

Meni je legla, kao i prvi deo, Space Opera, blesava akciona komedija, sve je manje više površno, nemojte ništa "dublje" da tražite u ovakvim naslovima, neće ih naći sigurno :D.
Kome se dopala prva knjiga, I ova će biti ok, ostali nemaju razloga da nastave dalje.

22081680.jpg

The Utterly Uninteresting and Unadventurous Tales of Fred, the Vampire Accountant (Fred, the Vampire Accountant #1) by Drew Hayes

Izabrao sam je zbog toga što su je radili GraphicAudio, i privukao me naslov.
Malo je neobična, mislim zbog glavnog karaktera, definitivno je drugačiji od klišea koji možemo videti kod drugih vampira, ali sve ostalo je manje više copy paste, plitko je, ali je ujedno i zabavno, držalo mi je pažnju. Ima akcije i komedije, i dozu misterije, dok se sam svet i karakteri otkrivaju. Isto pravilo kao za Star Justice, smamo zabava ništa više.

Što se tehničke strane tiče, nisam nešto oduševljen sa njihovim radom, umeju da preteraju sa jačinom pozadinske muzike, da se narator ne čuje(kod Freda to i nije slučaj), imaju loš osećaj kad je nečga dosta tj previše, dešava se da neki pozadinski zvuk(obično jednoličan) bude previše pristuan(dug) pa krene da ometa i smara.
Dosta Podcasta sam odlušao sa daleko boljom realizacijom, a naš Kosingas je tek posebna kategorija.

Moze pomoc oko izbora sta krenuti naredno? Troumim se izmedju serijala Dine, Pripovesti iz Malaske knjige palih i Rata crvene kraljice, sta je od ovoga najvrednije krenuti prvo?

Beležnica profesora Miškovića

Šta znam, onako, na trenutke zanimljivo ali opšti utisak pomalo zbrzano i nedorečeno

Čovek po imenu Uve - Frederik Bakman.
Još jedna odlična knjiga koju sam pročitao od ovog pisca, nakon "Uznemireni ljudi". Knjiga drži pažnju, a povrh svega ima i par momenata gde ćete se malo i nasmejati iako je u pozadini reč o jednoj tužnoj priči.
Topla preporuka za čitanje.

"Kad motori utihnu" Zlatko Vereš.
Pisac je bio pilot, kontrolor letenja, predsednik komosije za ispitivanje uzroka vazduhoplovnih nesreća.
Nisu samo suvoparne dokumentovane činjenice, već interesantno i sažeto ispričane priče.

Je l je neko citao serijal 'Arsen Lupen' od Morisa Leblana? Isplati li se to uzeti, tj da li je kvalitetna knjiga?

Gde mogu da kupim Točak Vremena knjige/knjigu?

Jeste, kod nas su razdvojili originalnih 14 na 23 knjige.

23 knjiga? Auuuu.
Hvala na informaciji. 😊👍

Beležnica profesora Miškovića

Šta znam, onako, na trenutke zanimljivo ali opšti utisak pomalo zbrzano i nedorečeno

Ne zanam koju si pročitao. Ja imam prvo izdanje Legende iz Čačka. Baš me zanima da li je Laguna dodavala neke priče i menjala stvari, jer knjiga i serija se veoma malo gađaju.

Da li je ovo prva knjiga u serijalu? Da znam odakle da počnem. :)

zenica_sveta-robert_dzordan_v.jpg

Jeste, ali proveri da li su izdali ponovo i ostale knjige, ovo je reizdato zbog najavljene tv serije, nisam siguran da du ponovo štampali i ostale nastavke.

Joj ja sam krenuo Dinu, meni se to tako tesko vuce ufff...mlate on i keva po onoj pustinji smorise i boga i narod :D

Iz razloga koji je shaman naveo. Imam ja u epub formatu ako hoces poslacu ti

Vrh Dno