Hvala druže, jo od ranije cenim tvoj književni ukus...Adrijan Čajkovski![]()
Nije pitanje u vezi litareture više tehničko pitanje u vezi jednog problemčića sa matorim Nook ST e-ćitačom?I šta sad planiraš da čitaš?![]()
Kao neko ko obično ima suprotan stav od Shamana, ko podržava Rufusa(i kome se dopada Ajuri i Small Regard of Silent Things) ne mogu da podržim Čajkovskog, barem Empire of Black and Gold koji je jedino njegovo delo koje sam pročitao, jedva sam dogurao do kraja, iako je zamisao donekle originalna likovi prosto nisu imali dovoljno mesa za mene.
Meni kod Hyperiona smeta najviše taj religijski deo sa crkvom, relgijom, papom i sl...mislim da je Simons tu pretereo kad je Hyperion u pitanju što je dosta toga ubacio u serijal.Рецимо да сам одрастао на научној фантастици, али ми Hyperion Cantos није легао. Од Симона Стрвинарска утеха је феноменалан роман, буквално се у даху прочита. Али се са овим патих, баш сам на силу прочитао прве 3 књиге, нисам могао више.
Зар „White Sands” није стрип? Добар је и Сандерсон. Мени су рецимо била интересантна и његова предавања (има на ЈубеТубе), где објашњава како он прави ликове (како пази да се разликују ликови и по начину на који причају и речнику који користе...),
U trenutku sam se ponadao kada sam video da je nova vest... Na žalost taj datum stoji od 2018... Ortak koji to više prati kaže da je izdavač prošle godine rekao da već 6 godina nisu dobili ništa novo od njega...Не могу да верујем да ћу доживети да онај дебели заврши серијал о Краљоубици:
„As confirmed by Amazon, Doors of Stone Release Date is set to be July 8, 2021”
![]()
Doors of Stone Release Date TEASED by Patrick Rothfuss
Earlier it was being speculated that the Doors of Stone Release Date is set to be July 8, 2021. However, that was false. We don't have any release date yet.stanfordartsreview.com
Ne placa se po napisanoj stranici, placa se po knjizi. Tehnicki gledano, sto je knjiga kraca (mislim na minimalnu duzinu a to je nekih 120.000 reci za epsku fantastiku) to je isplatljivija za izdavaca, jer jelte stedi na stampi. Dzo pise Herojsku fantastiku, Stivenov serijal je Epska fantastika, ona i jeste sporija. Nisam procitao malaski serijal dok Prvi Zakon jesam. Kod Eriksona me odbija upravo to sto ima milion likova. Vidis moj ujak je procitao oba serijala i njemu je Erikson mnogo bolji pisac od Dzoa, potpuno suprotno od tvog misljenja@NightCrawler
Elem, ja trenutno citam 8. knjigu 'Toll the Hounds' od Stiven Eriksona iz serijala 'Pripovest iz Malaske knjige Palih' (Malazan Book of the Fallen). Mislim da je i ovaj serijal neko ovde preporucio. Kod nas je to pocela da objavljuje Laguna ali su nakon nekoliko knjiga stali i izgleda nemaju nameru da objave, tj. zavrse ceo serijal.
Sto se samog serijala tice... ufff... Stiven Erikson je lik koji je izgleda imao dobru ideju za pricu, ali covek jednostavno nije za 'pisca'. On udavi osobu koja cita njegovu knjigu totalno nepotrebnim, dosadnim recenicama koje cesto zauzmu pola stranice. Onaj ko cita se totalo pogubi pa mora ponovo da procita da bi 'uhvatio' smisao (ako ga uopste ima, a cesto ga nema). Cesto imam osecaj (posto lik pise o svemu) da je gomilu stvari 'pozajmio' iz stvarnog zivota. Milim, ne da imam osecaj, nego JESTE pokupio ideje iz stvarnog zivota, i to one koje nemaju veze sa epskom fantastikom vec ih samo (nekako) prilagodio za epsku fantastiku i 'trucnuo' u knjigu radi popune stranica. Verovatno je bio placen po napisanoj 'stranici'
Jos kada citas na engleskom gde je korisceno toliko 'ne-standardnih' engleskih reci, sticem utisak da se pisac iz petnih zila trudio da dokaze kako je 'nacitan' tj. da mu je fond reci ogroman. Ubija lik koliko davi. Zainatio sam se da zavrsim serijal (koji ima 10 knjiga) samo zato sto je stvorio zanimljiv svet i interesantne likove (kojih ima na stotine pa se skroz oladis od nekih likova koje vrati u pricu nakon 1-2 knjige). Za Stivena Eriksona, Dzo Aberkrombi je izmislio epsku fantastiku, bar u onom smislu kako treba prezentovati pricu citaocu.
Koliko sati na dan citas kada preko vikenda procitas knjigu od 600 strana?Preko vikenda sam pročitao Deca vremena od Čajkovskog, na preporuku @shamanNS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari