Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po tehničkoj analizi je krenuo bear market. Fale neke stvari, kao blow of top i zaista neke otežavajuće okolnosti da bi se zvanično i konačno to reklo. Ali generalno, po tehničkoj analizi sada smo u bear marketu. Samo što ta tehnička analiza ne može da predvidi koliko dugo taj bear market može trajati niti možemo znati da li se ciklus završio.
Dosta je ovde licitiranja gde je sledeca stanica za BTC (altovi me ne zanimaju na duze staze pa njih i ne razmatram a i previse ih je i iziskuju previse vremena)
Elem, mnogi kazu da TA ne radi ali evo, kada je bilo stani-pani, postavio sam target od oko 28.000.Naravno, do kraja godine moze da sibne i prema 30.000 ali to je tu negde. Pitanje je gde ce BTC iduce godine. Kao i svi, evo i ja malo da nagadjam, ali i da to nagadjanje ne bude samo istresanje iz rukava upotrebicu i poneku alatku
Za bolji uvid cu uzeti godisnji chart . Na zalost, nemam pristup ni jednoj platformi gde bih uradio bolju analizu pa cu ugrubo postaviti ˝nagadjanje˝
Na godisnjem chartu vidimo da je ovogodisnji candle upravo izasao iz trading range.Pogledajte prilog 294770
To je veoma bullis momenat.Sledeci candle(po mom misljenju) bi trebao biti barem kao onaj iz 2017 a jos verovatnije kao iz 2013. ako ne i veci. Koja ce to biti cena, ne mogu da kazem jer kao sto rekoh, nemam odgovarajucu platformu sa godisnjim chartom. Dakle ako je sada (plus minus) 25.000, do kraja sledece godine bi trebalo minimalno biti 250.000
To je ujedno i vrh kanala logaritamskog charta Pogledajte prilog 294771
E sad, mnogi govore samo o gornjim granicama & vasioni. Koja je to donja granica, nazovimo je ˝granicom bola˝koji cemo moguce je da istrpimo i kada ovaj scenario nije vise validan.
Ako je candle open bio (otprilike)7.000 a close bude recimo 25.000(jos cemo videti gde ce zatvoriti do Nove godine), onda bi max korekcija za predstojeci bull candle bila 50% fibbo, a to je negde oko 16.000. Licno mislim da ce to biti nesto vise.(moguce je i da ovogodisnji close bude nesto vise pa se matematika promeni :) )licno mislim da je verovatnije da korekcija bude Izmedju 18.000 i 20.000. Verovatno je da se kurs vrati da testira stari vrh (oko 20.000) , i da malo pokupi tradere (1000-2000 ispod)
I jos samo jednu razmisljanciju da stavim na papir. Ja cu svakako izaci sledece godine. Mislim da ce to biti poslednji ozbiljniji skok BTC-a. Zasto? U sklopu predstojeceg reseta, fundamentalno mesto ce zauzeti-Zelena ekonomija. To ce biti i era svesnijeg trosenja resorsa & usporavanja rasta. Mozda i potpunog prestanka rasta.Moguce , prvi put nakon industrijske revolucije.Btc pri ovoj ceni trosi oko 0.3 % energije na svetskom nivou. Sa cenom od 250.000 skace drasticno potrosnja i to u sklopu sveprisutnog ¨zelenog¨ narativa,politicki nece biti odrzivo.U to vreme ce se pojaviti i CBDC a Centalne banke naravno ne zele ˝nelojalnu˝konkurenciju;). Sve ovo je naravno SF (za sada).U svakom slucaju svima zelim Happy trading & Novu godinu
Sa jedne strane je CTR99 u pravu. Ako pogledamo neke indikatore, mozemo da budemo i pesimisticni.(al sta ce nam to;))E sad, moze li TA nesto da predvidi ili ne,ebem li ga. Obicno analiticari objasnjavaju sta se desilo i zasto se desilo kada se vec desilo.Sve je stvar ugla posmatranja & koje alatke ubacujes itd.Sa druge strane , ako ne koristimo tu prokuzenu TA,cime onda da se rukovodimo kada ulazemo? Cijim misljenjem? Klint Istvud ima cuvenu recenicu o misljenju i dupetu, da ga ne citiram
Namerno ponovo quotujem sebe (a koga bi drugog:D), vracajuci se na Big Picture pricu.Ako pogledamo ovaj pad iz drugacije perspektive, mozda mozemo da kazemo da je ovo 2. najidealnije vreme za ulazak.(za one sa jajima od celika ;)).Otud (po meni) i toliki volume. Od prosle godine kada sam postavio target do danas , nista se nije promenilo.Zahvaljujuci ovom padu,unutar glavnog kanala , nacrtao sam manji kanal(valjda nece da kalira 🙃) koji nas vodi do 250k (otprilike)do kraja godine. Nista se nije promenilo ni u godisnjem kandlu.
Po meni, ovaj pad je zapravo transfer iz tzv.weak u strong hands. Rast koji je do sada bio je samo uvertira za ono sto nas ceka 💥
Naravno, uvek postoji mogucnost da nisam u pravu. 😇 Zato, ulazite onoliko koliko mozete da halalite

Prilozi

• btc final.png
    btc final.png
    454.9 KB · Pregleda: 128
Nisam u kriptu, niti me zanima da ulažem, ali mi je interesantno ono što mogu ovde da pročitam.
Pričate bukvalno istim jezikom kao moji ortaci koji vise u kladionici i stalno preračunavaju neke kvote.

@hogarstrasni svidja mi se crtez 😁

Elem, podjimo od realnog, ovo je institucionalni ciklus. Da bi neko dobio, neko mora da izgubi. Mozda je prisutan veliki broj pojedinaca poput nas, ali je vec doslo vreme velikih institucionalnih holdera. Kako ce izgledati 'otresanje' jednih institucionalnih holdera, spram drugih cemo tek videti. To, da li sam ja ili Ivanovic bio weak hands i prodao tokom korekcije je manje bitno u globalu u ovom ciklusu, bitan je nacin kako ce jedni institucionalni holder nadmudriti druge.

Iz tih raloga bojim se da ne bude igra zivaca, i bear ne traje jako jako vremenski dugo i jako dole do ponovnog bulla.

Slika koju je @zechs postavio je vrlo istinita 😊

Nisam u kriptu, niti me zanima da ulažem, ali mi je interesantno ono što mogu ovde da pročitam.
Pričate bukvalno istim jezikom kao moji ortaci koji vise u kladionici i stalno preračunavaju neke kvote.
I jedno i drugo, ili treće (prava berza), pa i četvrto (bilo kakva druga vrsta ulaganja) je klađenje.

Razlika je u nivou obrazovanja i ličnih sklonosti ka riziku.

@RingeRaja, Kad ulazis u market jel gledas cene ili kvote ? Inter 1.95 sto vise se klade na njega kvota ide dole.
1 nedelja Chipsy 10$
2 nedelja Chipsy 8.65$
U kojoj nedelji ce vise zaraditi?

Nedeljna Bitcoin analiza by morbius. Noćas ćemo zatvoriti nedeljnu sveću ispod 21WMA, što je u mojoj knjizi jedan od dva neophodna uslova da se uđe u bear market. Drugi je presek 50 i 200 DMA koji će se ako cena nastavi da kilavi na ovim nekim nivoima desiti za oko nedelju dana. Ako se to desi, ja istresam sve, pravilo iz pokera kaže baci karte u trenutku kad shvatiš da ne možeš da dobiješ.

Iskreno, stvarno bi me čudilo da bull market bude gotov ispod 80k i sa ovako zaravnjenim vrhom umesto šiljka. Zato smatram da je bull scenario još uvek moguć i pratiću tu mogućnost sve do death cross-a. Tako je recimo 2013 krenuo bearish period usred ciklusa, ali je death cross izostao i imali smo još jedan peak. Sad je produženi vikend u Americi, ajkule su očekivano navalile na BTC da ga sruše, ako se BTC ipak održi do utorka i ne napravi novo dno, to je vrlo bullish znak.

Ukratko, dok god je 50 iznad 200 DMA, postoji nada u još jednu etapu bull run-a. Kad više nije, bolje je ne držati nikakav kripto. Čak i da taj neki bear period ne bude dug i mi opet krenemo na gore za nekoliko meseci, svako odlaganje uvećava rizik da nas u nekom momentu poklopi naizbežni slom stock market-a, a to kad se desi, ode Bitcoin na 10k.

Preterao si. Ja, kao pesimista čekam btc na 22 i eth na 1.8k, i čini mi se da sam i ja previše nisko postavio order...
Ja ne vidim zašto je preterao. U kriptu je sve moguće. Možda ode i ispod 10 pa se ne oporavi ni za 5 godina. Niko ništa ne zna, nagađanja, pretpostavke i na kraju čista sreća koga kako opali.

Svakako cena moze otici toliko nisiko. Kao sto je Tesla odustala od btc-a, tako moze i Paypal i Visa i Micro Strategy i ostali. I eto nas ispod 10k. Ali kao sto kaze Saj onda nema bull marketa jos dugo.
Ko se nada 100k do kraja godine trebalo bi sad da kupuje, eventualno da ostavi neki nizi order za svaki slucaj.

Nece niko odustati od BTC-a. Elon je manipulator, njega ne racunajte vise. To sto on prica i radi radi za sabe. Nemojte da se cudite da ga ponovo uvede za mesec dva pod izgovorom kako su se dogovorili da ce kao da bude "zeleniji" ;)
Kad je godina bika ne racunajte da iko stvarno odustaje, nemojte biti naivni. Tako se igra igra na visokom nivou ;)

Pa nikad se ne zna. Oko 20k je jak suport, ali ko ce ga znati, mozda bljesne na kratko i probusi mnogo nize.
Ako se bude ponasao kao u proslom bearu, odskocice fino, samo je pitanje odakle.
Po meni mi i jesmo i bear-u, ali neki kazu da jos nismo, Ce vidimo. Moze da proba, mozda mu se i posreci.
koliko je bilo cudno da sa 60k zvizne do 30k ?
Jos ako mesecnu svecu zatvori ovako nisko onda je verovatno to to,

Dok je btc bio na 50k nekoliko nedelja vecina je pisala ovdje da ide na 80-90-100-150k, kad je btc pao na 35k, isti ti pisu cifre 10-15k, a u medjuvremenu vjerovatno gube fiat i mlate praznu slamu...

Nece niko odustati od BTC-a. Elon je manipulator, njega ne racunajte vise. To sto on prica i radi radi za sabe. Nemojte da se cudite da ga ponovo uvede za mesec dva pod izgovorom kako su se dogovorili da ce kao da bude "zeleniji" ;)
Kad je godina bika ne racunajte da iko stvarno odustaje, nemojte biti naivni. Tako se igra igra na visokom nivou ;)
Verovatno ce ga i uvesti ponovo, sto se moze i naslutiti iz tvita o razgovoru sa majnerima, ali ce to uraditi kada njima bude odgovaralo. Da li za mesec, dva, sest ili godinu tesko je reci.
Bez tako nekih krupnih stvari nece cena ici gore. Da li ce uci Apple u igru, Facebook ili neko treci nije bitno, ali takva neka vest je potrebna za nastavak bula.

A to sto je godina bika je potpuno irelevantno, smesno je ubacivati nesto tako nebitno kao sto je horoskop u bilo kakvu analizu.

Verovatno ce ga i uvesti ponovo, sto se moze i naslutiti iz tvita o razgovoru sa majnerima, ali ce to uraditi kada njima bude odgovaralo. Da li za mesec, dva, sest ili godinu tesko je reci.
Bez tako nekih krupnih stvari nece cena ici gore. Da li ce uci Apple u igru, Facebook ili neko treci nije bitno, ali takva neka vest je potrebna za nastavak bula.

A to sto je godina bika je potpuno irelevantno, smesno je ubacivati nesto tako nebitno kao sto je horoskop u bilo kakvu analizu.
Jel me zezas ili si ozbiljan za horiskop? Izvnini ali stvarno ne znam da li si ozbiljan.
Jel stvarno mislis da ja gledam u horoskop kada pisem o kriptu?

Kad kazem godina bika mislim na godinu kada je pump, kada je bull market. Cak ni u sali nisi imao razloga da spominjes horoskop. Ostavio si me u soku majke mi. Posle ovoga ne znam sta da mislim o tebi :ROFLMAO:

Izvini Saj, cilj je bio da se primis. Isto kao i onaj za maline.
Zar mislis da ne znam da ti posle 10 godina ne gledas u pasulj. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno