Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Interesantno je kako malo ko piše šta je kupio kad je market u crvenom -20 -30%, a kad je +30% u zelenom, onda svi pitaju štada kupim, kad da kupim, kad će korekcija da se nakupujem :D ... i onda kad sve pocrveni na par dana, onda se čeka da padne još samo malo :ROFLMAO: i tako većina izgubi gomilu para, jer ni ne dočeka.
Ja sam ovih dana sakupio sav slobodan keš, pa kupio par BCH po oko 1100$. Zatim je on još pao na blizu 1000$, ali mi nije bilo krivo, jer smatram da je tu negde dno.
Eno ga sada se vratio na 1109$. Čini mi se kao da smo blizu dna. Ništa ne prodajem, samo čuvam i čekam skokove. Zahvaljujući Simketu sam ušao u ADA na 0,9$ i to mi je odlično, jer je ADA skoro lepo narasla, a sada nije puno izgubila. Najviše imam u ETH, pa LTC, pa ADA, pa XRP, ... Simke samo nastavi sa svojim mišljenjima, dragocena su za mnoge.

Nije uspeo mask da ga spusti dovoljno, ima da proda i tesline novcice da ga spusti jos.

Ja evo sad gledam u delta app i vidim da sam 11% u plusu u zadnjih mj. dana kroz USD, i 50% u plusu kroz BTC.

Ne vidim razlog za paniku, ne moze uvijek ici samo up up up, mora i korekcija da bude.
Ovo je dobra prilika za stepenastu kupovinu, a ne kraj bulla.

Dobar dio ETH sam prebacio u BTC na 0.08, sve po planu 😉

Znam samo da necu nikad kupiti Teslu ili bilo sta od Elona.
Ipak on vise zagadjuje nego pow od BTC.

Poslednja izmena:
Koliko vidim 6 maja pala cena ispod 40k, sad smo vec na 28k :)
Ako malo bolje pogledas videces da su svece proizvoljno spajane da bi se dobio zeljeni oblik. Takodje je i pocetak proizvoljno uzet, krece od februara i 28k.
Gavro, nekako mi dodjes kao Melita Bihali u ovom odlomku... 😅

Kako mislis lepubtendenciju rasta?

Nemam XEM ali mi se chart svidja. Dug period low akumulacije. Realno je da da nekix bar x3 prema BTC-u.

Upravo to. Lepo se XEM/BTC i pri ovom padu odrzao a mislim da ne moze jos mnogo dole koliko ima potencijal za rast.

Dosadno je samo sedeti i hodlati, mora da se obrce nesto. :ROFLMAO:

Sta ste kupili kupili na 42K polako gore

na svasta moze da se naleti xD

Pogledajte prilog 306871
Uzimanje profita i prodaja dela BTC-a je krenula kada se BTC približio market capu od 1 bilion $ sto je sasvim normalno. Institucije kao i svi profi igraci koji su usli u BTC ga nece drzati zauvek koliko god ga na youtubu, twitteru promovisali zvali zlato 2.0 itd. Radim reply na Wyckoff model jer je zadnjih dana postao must seen svuda, ja imam jedan stav kojeg se u zivotu drzim. Ukoliko svi brinu oko jedne te iste stvari, zaista u stvari nema razloga za brigu uopšte.
Wyckoff model postaje aktuelan na kraju korekcije, moj stav je ne nasedajte!
Juce sam u mojim ocekivanjima rekao da ocekujem jos jedan znatniji pad i potencijano nivoe 39-37k ali nisam rekao da sam kupovao na levelima 44-42k sto je jako bitno. Uopste se ne trudim da uhvatim dno i svi koji cekate to dno kad i ako dodje 39k cekacete i dalje. Cena BTC-a od 42k je fenomenalna ako se uzme u obzir da idemo prema 100k, svako onaj ko veruje da idemo prema 100k vec je trebao da 70% svojih sredstava iskoristi i kupi poplarno zvani "buy the dip". Jedan od retkih postova gde je neko napisao da je kupio Link na 38.5 i Ltc na 280, ja mislim da su to odlicne kupovine i da ce mu na forumu svi cestitati kad bude prodavao za mesec-dva na cenama x2-x3 minimum (da ne spominjem da LTC cekamo na 4 cifre).
Ako ste 100% u kesu i dalje cekate pad na 35k sa svim kesom market vrlo lako moze da se preokrene i da vas ostavi cekajuci i onda cete kupovati na 60-70k.
Vazna napomena: korekcija BTC-a od 64.8k - 42k je 35% najveci deo korekcije je vec odradjen da li ce biti jos 5% ili ne suvise je veliki rizik cekati.

Uzimanje profita i prodaja dela BTC-a je krenula kada se BTC približio market capu od 1 bilion $ sto je sasvim normalno. Institucije kao i svi profi igraci koji su usli u BTC ga nece drzati zauvek koliko god ga na youtubu, twitteru promovisali zvali zlato 2.0 itd. Radim reply na Wyckoff model jer je zadnjih dana postao must seen svuda, ja imam jedan stav kojeg se u zivotu drzim. Ukoliko svi brinu oko jedne te iste stvari, zaista u stvari nema razloga za brigu uopšte.
Wyckoff model postaje aktuelan na kraju korekcije, moj stav je ne nasedajte!
Juce sam u mojim ocekivanjima rekao da ocekujem jos jedan znatniji pad i potencijano nivoe 39-37k ali nisam rekao da sam kupovao na levelima 44-42k sto je jako bitno. Uopste se ne trudim da uhvatim dno i svi koji cekate to dno kad i ako dodje 39k cekacete i dalje. Cena BTC-a od 42k je fenomenalna ako se uzme u obzir da idemo prema 100k, svako onaj ko veruje da idemo prema 100k vec je trebao da 70% svojih sredstava iskoristi i kupi poplarno zvani "buy the dip". Jedan od retkih postova gde je neko napisao da je kupio Link na 38.5 i Ltc na 280, ja mislim da su to odlicne kupovine i da ce mu na forumu svi cestitati kad bude prodavao za mesec-dva na cenama x2-x3 minimum (da ne spominjem da LTC cekamo na 4 cifre).
Ako ste 100% u kesu i dalje cekate pad na 35k sa svim kesom market vrlo lako moze da se preokrene i da vas ostavi cekajuci i onda cete kupovati na 60-70k.
Vazna napomena: korekcija BTC-a od 64.8k - 42k je 35% najveci deo korekcije je vec odradjen da li ce biti jos 5% ili ne suvise je veliki rizik cekati.

Ja se slazem, jedino sto mislim da ko kupuje, treba da kupuje BTC. Ostavice sve altove iza sebe nakon ovoga. Lako je kasnije kroz odnos preci u alt.

Ovo se ne odnosi na ltc, koji je tradicionalno ozbiljno krvario.

Ja uzeh Matic nesto malo na 1$ i dodao jos na 1.6$, ispostavilo se (makar trenutno) da je dobra odluka bila.

Матик и ааве, не знају ни они где ће више.

Чини ми се да сви сад као да чекају да виде где ће бтц.
Алтови више мање мирују, тешко је проценити где и када вратити део усд-а.

Short je mnogo *******iji od longa jer nista ne moze da padne vise od 100 %, ali zato moze da skoci 20000%, a tu se puca. Uvek je bolji long, narocito u bulu.
Sa polugama pucaju i iskusni trejderi,a ne mi.
Potpuno se slazem. Short treba izbegavati. Kao i velike poluge, pa i samo trgovanje sa polugama. Gledajuci siru sliku, makar do sada, btc je gotovo stalno u longu.
Drugi razlog je ako nisi rasprodao kripto short nema velikog smisla, zaradis na shortu, padne ti portfolio, nista nisi uradio.
Koristiti short kao hedge opet nema velikog smisla, jer je lakse I sugurnije prodati deo portfolio i tako se osigurati ako padne cena.
Na kraju, na spotu se jako lepo moze zaraditi, a cak i ako padne vrednost nije sve izgubljeno. Uvek moze hodl.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno