Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Saj je skroman , eth moze ladno na 0,2 BTc da se zaustavi a ltc na 0,1 , kad ce to biti neznam , bit ce kada veliki odluce. setite se kako je btc trebalo relativno malo od 4k$ na 20K$ ....
verovatno i on to misli al ne sme da ga kaze :p ha ha ha :D

sto se tice monera i pored ovoliko mrznje i napada od strane sistema ima lepu cenu. jednog dana kada se probudimo , mozda cemo primetiti x20 ...

Ono sto kaze BioLed... Iz ciklusa u ciklus gledam kako ljudi prodaju prerano. 90% ako ne i 95% ljudi ne doceka ni polovinu cene. I uvek je kuknjava kako su mogli da zarade jos brdo para.
4 godine cekamo ciklus, sada je prilika da naplatite sve. Ako vi ne uzmete lovu neko ce na vasim novcicima uzeti brdo para. Ja bih vise voleo da to budete vi.
Stvarajte ozbiljan kapital za sledeci ciklus umesto da se zadovoljite sada nekom cifrom koji cete potrositi do sledeceg ciklusa. Ne mora mene niko da slusa niti da se slaze samnom ali bih stvarno voleo da svi uzmu ozbiljnu lovu, mnooogo vise od mene. U Srbiji se to ne zaradjuje a da obraz ostane cist ;)

Saj je govorio isto i na ATH-u 2018-te, kako BTC ide na 35k, kako je samo mala korekcija, na kraju smo pali godinama na 3k levele, dakle tad nije uzeo profit a koliko vidim nece ni sad. Koga ne mrzi neka vrati bas u ovoj temi postove i neka cita.

Nista nemam protiv lika, cenim njegovo misljenje, zbog njega sam i uzeo 2 puta LTC i obrnuo lepu kintu, al opet just sayin' :rolleyes:

Bolje da nista nisi ni napisao ako vec ne mozes da vidis razliku izmedju 2018-e i 2021-e godine. Nisi pomogao nikome tim postom, eventualno si pokolebao nekoga u godini kada se uzimaju pare.
Mozes slobodno i svoju prognozu da das pa da moze neko da te prozove za par godina a mozes slobodno i meni licno da se obratis kad vec o meni pises, nekako je kulturnije nego tako u trecem licu kao da nisam tu ;)
Nisam se prozvao, opusteno :)

Nemojte ljudi prodavati niko nece ostati da diskutuje o ceni :)
Upravo ovo🤣

Slazem se sa Saj, nije jos vrijeme za prodaju ETH. Ok je prodati 10% cisto da se osjecas bolje, ili sve ako si postigao svoj cilj.
Treba razdvojiti pohlepu od postavljenih ciljeva i planova!

Ja sam dio btc koji sam prebacio u eth na 0.035 vratio nazad u btc na 0.05 👌
Prodavat cu ozbiljnije kolcine eth na 0.08 btc pa na vise, pola u usdc pola u btc za long hold.

Ako su prognoze za btc 100k+ za ovaj ciklus onda 10k+ za eth nije nedostizno, cak je i realno.
Ja imam i dio eth stejkovan u eth2.0, jer sam believer/sucker 😂

Naglasavm, ovo je MOJ plan i sta JA radim, svako nek odluci sam za sebe.

DXY izgleda kao da se sprema da krene na gore. Ako se to desi BTC gotovo uvek ide u kontra smeru. Tako da treba iskoristiti još ovaj dan za eventualno neki swing trade i da se spremno dočeka ponedeljak.

Kad se samo setim da sam davao eth za 100$ muka me uhvati 😬 a za iste pare i 1060ke od 6gb prodavao...*** nije bilo vere a i strpljenja

Burza je to, kao i svaka druga :)

Skocio moj HAPI, bio sam razocaran u njega par nedelja koliko me je samo namucio,ali sad je ok 80% zarade za samo 3 dana. Not bad :D

Ja srećom nisam prodavao ETH na sto dolara - nisam imao! Iz prošlog bulla sam izašao sa nešto opreme za mining, koju bi bilo najpametnije da sam prodao, sačekao malo i posle kupovao kripto ili hardver. Kako je lako videti unazad gde je čovek grešio, u svemu u životu. Zar svi vi koji niste u ovome par godina, ne bi bili milioneri kada bi sa ovim znanjem prošli kroz 2017-18 ponovo? Ima dosta prilika za nerviranje u kripto svetu zbog propuštenih prilika za zaradu, ali bolje i to nego nerviranje zbog gubitka postojećih koina.

ali ako se svakih 4 godine ponavlja ciklus... sta je problem sacekati sledeci... sta ja sad da kukam sto sam prodao bitcoin za 100 dolara tamo 2012. godine ili kad vec jer sam dobio ultimatum da je to droga, narkomanija, pranje para, da se otarasim toga i krijem da sam kopao, i ce nas poapse sve 🤣

Ima narodna izreka: "Ko zna zašto je to dobro" :) .
I da vidiš, ima istine u tome. Jedan moj prijatelj, pun je kao brod nema šta nema...nesrećnijeg čoveka nisam upoznao! Opsednut je crnim mislima da će sve da mu propadne i da će osiromašiti koliko sutra...izem ti takav život. Jedan drugi je milioner u nekretninama ali džaba kad mu se sin odmetnuo i sad ga šikanira i hoće sve to da mu to raskući, izlude čovek načisto.
Zato postoji i druga izreka: "Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari" :).

Neko rece dosli smo do fibo levela na ETH na 3k, a i psiholoska granica je... Ko bi zeleo da proda 10-15% (ako je zadovoljan s cenom) ovo je pravi trenutak... Ukoliko padne na 2300-2500 moze opet da se dokupi, ako ne idemo gore opet dobro.

Opsednut je crnim mislima da će sve da mu propadne i da će osiromašiti koliko sutra...izem ti takav život.
ha! kao da gledam i slusam sta se meni desilo. ultimatum da prodam btc i prestanem da kopam je dosao od tadasnje bivse devojke koja je bila iz izuzetno bogate porodice i plasili su se za svoje bogatstvo da mu se nesto ne desi jer sam ja umesan u droge i narkomanije :D ucite iz mojih gresaka ljudi :D

Ima narodna izreka: "Ko zna zašto je to dobro" :) .
I da vidiš, ima istine u tome. Jedan moj prijatelj, pun je kao brod nema šta nema...nesrećnijeg čoveka nisam upoznao! Opsednut je crnim mislima da će sve da mu propadne i da će osiromašiti koliko sutra...izem ti takav život. Jedan drugi je milioner u nekretninama ali džaba kad mu se sin odmetnuo i sad ga šikanira i hoće sve to da mu to raskući, izlude čovek načisto.
Zato postoji i druga izreka: "Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari" :).
Uvek bilo vazda da su najbogatiji cesto najnesrecniji. Znam takvog, ima jako bolestan odnos prema parama i samo o parama i poslu prica. Bolest, krajnje neprijatan lik
Nemojte dozvoliti da postanete takvi ako vec niste, prevelik znacaj se daje parama.
Na kraju nista to nije bitno, zivot je kratak svakako

Poslednja izmena:
Vidi ga ovaj Pera Lozac. 3k je odlicna cifra i da ode na 10k kasnije. Prodas deo i ne razmisljas sta ako. Bolje se osigurati sada i napraviti nesto, nego ostati bez icega. Meni je odlicna cifra bila i 1.5k. Doduse da sam sacekao sada bih imao penthaus :)
Ne mogu da se setim da li sam ti javno napisao ili postavio pitanje zasto na toj cifri!? Kako bilo, nisam u ETH a moja neka procena je da ce biti izmedju 5-7.5k do kraja, neki tvrde vise, ko zna... po meni i to je odlicno.
Svakako si trebao cekati jos 3 meseca ali msm da si sam napisao da ti treba zvog stana tako da... ybga... Ja koji nisam trejder znao sam da. ce ETH kao i 2017 da se naknadno probudi. i krene ali dobro, logicno je plasiti se "sta ako" i na kraju ipak dobro je osigurati se.

Ko moze da ceka cikluse onda forumi nisu mjesto za njega, nego neke egzoticne destinacije. :)
Zasto ovaj bull run nije kao predhodni? Ovaj ce trajati duze od prethodnog? Ili ce trajati do kraja nasih zivota?
Nemoguce da nesto moze duzi vremeski period da raste, nekad mora i da pada. :)
Ko onda gubi ako svi dobijaju, razmislite o tome...
Sjecam se 2018 kad sam odlucio da predjem u fiat, kad je u kripto usao mesar, automehincar, kondukter, tetkica iz skole, pekar i ostali, znao sam da je bull runu dosao kraj, medjutim citajuci forume i slusajuci drugove koji su isto kao i ja duze vremena u kriptu, svi su bili sigurni da btc i sve ostalo sa njim ne moze da padne, slusajuci njih u februaru 2018 portfolio mi je bio na nekih -40%, svi su imali neku pricu "to je zdrava korekcija" itd, cekajuci jos portfolio je pao za -60%, tad sam i presao u fiat, ali to je bilo dosta kasno. Sad moze neko da mi kaze - da nisi prodao tad btc na 10k i eth na 250$, sad bi bio u velikom plusu, e taj koji to kaze neka procita prvu recenicu. :) U suprotnom, ako ste usli u kripto da brzo napravite pare, vjerujte mi bolje da zalite za 50% plusa nego da prodajete na 50% minusa. Moje misljenje je da bull run ne moze jos dugo da traje i da cemo vrlo tesko vidjeti cifre koje se ovdje pominju - btc preko 100k, eth 10k, ltc 5k itd, nije nemoguce i naravno da bi nam svima to odgovaralo, ali kako vrijeme prolazi sumjam da ce se to desiti, kao sto sam i prije negdje napisao btc u ovom krugu 70-80k, eth 3-4k, ostale i ne pratim iskreno.

Ja srećom nisam prodavao ETH na sto dolara - nisam imao! Iz prošlog bulla sam izašao sa nešto opreme za mining, koju bi bilo najpametnije da sam prodao, sačekao malo i posle kupovao kripto ili hardver. Kako je lako videti unazad gde je čovek grešio, u svemu u životu. Zar svi vi koji niste u ovome par godina, ne bi bili milioneri kada bi sa ovim znanjem prošli kroz 2017-18 ponovo? Ima dosta prilika za nerviranje u kripto svetu zbog propuštenih prilika za zaradu, ali bolje i to nego nerviranje zbog gubitka postojećih koina.
Pa ko kaze da nisu milioneri?

@everyone
Samo sto vecina njih vise nije na ovom forumu bas zbog prozivanja zbog jedne lose prognoze, pa uspesan trader je onaj sa 51% pogodjenih trejda, niko ne pogadja 100%.
Sad se ljudi okomili da nam prozivaju i ovog poslednjeg (milionera ne tradera) kao da je nesto pogresio. Pa jel vam covek lepo rekao 2018te, ne prodajte ETH na 1400$ u bezcenje jer ce 2021. da bude 3000$. I sad vam kaze, ne prodajte ETH na 3000$ u bezcenje jer ce biti 10k$ a vama smeta sto neko ovde na forumu iznosi svoje misljenje. Ako vam smeta sto neko iznosi svoje misljenje idite na yt pa u komentarima prozivajte Maska i Saymona oni ipak najvise ke**ju da ce BTC da bude milion $, mozete i tamo da im napisete "e pa nemoj tako da pricas, moze neko da pomisli i stvarno!"
Ljudi ovo je forum i svako moze da iznese svoje misljenje a vi mozete da se slazete sa tim ili ne, ne postoji Cancel taster za nesto sto vam se ne svidja.

Jedno je sigurno za sve:
-prvi krug - ne verujes, sve je to piramida, to nikad nece da zazivi, ali moze da se zaradi pa daj da udjem, udjes kasno i na kraju kruga prodas opremu da budes na nuli, sve sto si zaradio je znanje,
-drugi krug - opazis ga na vreme, krenes na vreme, kupis jedan rig ili malo crypta (zavisi za koju se opciju opredelis) na vreme, zaradis za nase uslove ozbiljne pare, na kraju kruga izadjes na ceni od 50% od ATH i opet si dobar masnu svotu $, plus si sakupio ozbiljno iskustvo i znanje,
-treci krug - ubijas kraljicu i prelazis igricu, pustas likovima po forumu onaj "first time" meme ;)
Epa svako nek sam pronadje gde je i u kom krugu.

ha! kao da gledam i slusam sta se meni desilo. ultimatum da prodam btc i prestanem da kopam je dosao od tadasnje bivse devojke koja je bila iz izuzetno bogate porodice i plasili su se za svoje bogatstvo da mu se nesto ne desi jer sam ja umesan u droge i narkomanije :D ucite iz mojih gresaka ljudi :D
Zamisli gde bi sad bio da si tada otkačio nju a zadržao btc. ***

Ne mogu da se setim da li sam ti javno napisao ili postavio pitanje zasto na toj cifri!? Kako bilo, nisam u ETH a moja neka procena je da ce biti izmedju 5-7.5k do kraja, neki tvrde vise, ko zna... po meni i to je odlicno.
Svakako si trebao cekati jos 3 meseca ali msm da si sam napisao da ti treba zvog stana tako da... ybga... Ja koji nisam trejder znao sam da. ce ETH kao i 2017 da se naknadno probudi. i krene ali dobro, logicno je plasiti se "sta ako" i na kraju ipak dobro je osigurati se.

Ethereum Vaskrse, $recan ATH! :)

Nije bas tako jednostavno. Da sam cekao jos 3 meseca tog stana i na toj lokaciji ne bi bilo. Imao sam neki plan ( dok je bio oko 150$ ) da ETH prodam izmedju 700 i 900eu za stan i odvojenu kolicinu za to a prodao sam za 300eu vise u proseku tako da sam vise nego zadovoljan. Iz ove perspektive je lako reci trebao sam da cekam kada je ETH 3000$ ali meni je sigurnost tada bila mnogo bitnija nego potencijalni ETH na 3k ili vise. To ne moze da se zna. Kao sto ni sada ne moze da se zna da ce otici na 10k. Naravno da se svi nadamo da ce otici na 10k i vise ali neke stvari jednostavno moraju da se urade kada se ukaze prilika. S' druge strane ja sam prodao samo jedan deo ETH-a tada. Vecina ETH-a ceka te sulude cifre kao i ostali coin-i iz mog portfolia. Ali uglavnom ETH prodajem za troskove jer njega mine-ujem pa imam konstantan priliv novih coin-a. Prodavao sam ga i po 50 komada mesecno kada je bio 90$ pre dve godine jer sam morao da placam struju. Iz ove perspektive to je najskuplja struja ikada ali ne moze se tako gledati. Drugo bi bilo da sam prodao 90% na toj cifri kada sam kupovao stan a nisam ni 5%. Da ne pricamo o tome da sam ja u ETH-u od kada je bio 7-8eu i kada se sa 15-ak rigova ( po 4 grafike 580 4/8GB ) kopalo oko 5-6 komada dnevno. Tako da pratim neki svoj plan. Ako ode krajem godine izmedju 8k i 10k prodajem i tada jedan deo koji planiram za jos 2 stana na NBG-u. Ali otom-potom. Za sada sve ide kako treba.

Drugo bi bilo da sam prodao 90% na toj cifri kada sam kupovao stan a nisam ni 5%.

"ona cifra je samo 5%" 😬😬😬😬😬😬😃😃😃😃👌👌👌👌👌

Auuu... "baci mi jedan al po ceni te struje iz tog perioda sto si placao" 🤣🤣🤣🤣

Evo izzy je mnogo bolje to objasnio kroz konkretan primer. Ne bih da iznosim svoje prognoze jer portfolio gradim tako da budem zadovoljan na koju god stranu da krene. Iskreno ja BTC prodajem stepenasto od 14k, cak sam i vecu kolicinu tad prodao na 14k jer sam ocekivao pad ( ne zbog futures gap-a nego zbog neizvesnosti na Americkim izborima )

Dakle bolje je osigurati neki profit, pa i da ode voz bez vas opet imate te pare za dokup u bear-u ili u slucaju korekcije. U svakom slucaju osiguran profit. Nemam nista protiv tebe SAJ nego budi oprezan samo da ne napravis i drugi put istu gresku.

Nije lose i sad prodati ETH , ali da stavis na DASH,LTC,NEO pa cak i na DODGa koji ce biti sigurno 1$ u skorije vreme i to pre XLM-a.

btw. Imam ortaka u Dubai-u i druzi se sa trejderima,kaze cekaju ga na 8k,on uzeo 10 komada odma za 150$ i ne planira jos uvek da ih proda.Kaze i da bude 7k i da mi padne na 6k , 6k mi je extra.

Poslednja izmena:
S kakve cifre se ovde frljate, kuku mene majko.
Ja u naj boljem slucaju mogu tek da vratim ono sto sam puko u proslom ciklusu, bem ti kripto.
I to ako uspem bicu srecan kao prase u blatu, ali jos sam daleko od toga da budem na pozitivnoj nuli.

Forumaši, voleo bih da vidim vaše najoptimističnije i najpesimističnije prognoze za cenu LTC-a, u ovom bulu. Možete i navesti razloge za vaše mišljenje, ako vas ne mrzi...

S kakve cifre se ovde frljate, kuku mene majko.
Ja u naj boljem slucaju mogu tek da vratim ono sto sam puko u proslom ciklusu, bem ti kripto.
I to ako uspem bicu srecan kao prase u blatu, ali jos sam daleko od toga da budem na pozitivnoj nuli.
Kako si covece uspeo da budes na nuli, kad je 80% coina otislo x 10 od decembra...

Jel gaji neko od vas DOT....ja sa ga uzimao na 5 dolara, imam nekih par destina komada...mada vec duze vreme nema neki znacajan pokret. Jel ga neko ozbiljnjie prati da kaze neku prognozu?

Poceo je da me smara...al tako me je i VET smarao, nisam ga prodavao pa sad trljam ruke....

Kako si covece uspeo da budes na nuli, kad je 80% coina otislo x 10 od decembra...
Uspeo sam da puknem sve sto sam imao jer sam trgovao sa polugama. Ustvari puko sam mnoho vise jer sam digao kredu 🖕.U ovom krugu sam usao sa malo para, posle dodao malo i za sad je ok. Ako bude islo muski bicu srecan ako budem na nuli, ali nisam bas toliki optimista. Sve jedno, nesto cu da vratim.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno