Šta je novo?
Ozbiljnost u pravom smislu te reči, ako imaš ispod 2000 na računu možeš da ih podigneš na šalteru samo. Jednom tako na pumpi gorivo sipano a ne prolazi kartica. E tad nastupaju ove paja patak banke gde i da imaš 10 dinara a kupiš žvaku skida sa kartice.
Ozbiljni Rajf neće dostići ni za 5 godina bankomata za uplatu /isplatu evra kao što ih mobi/telenor ima od početka. Da ne pričam da neki drugi nemaju nijedan takav na nivou Srbije.
Jedini limit koji sam ja primetio je da na racunu uvek moraju da budu sredstva u visini odrzavanja racuna (u mom slucaju 250 rsd). Sa ostalim novcem uvek mogu normalno da raspolazem. Prvi put cujem to za 2000 dinara, kada su to uveli? Takodje, RF ima pametne bankomate prakticno na svakom cosku, bar u Beogradu (Ako su podaci na sajtovima banaka tacni, Mobi ima 40 takvih bankomata u Bg, a RF ima 35). Tako da ako vec kritikujemo, bolje da kritiku usmerimo na stvari koje zaista nisu dobre :)

Prednost RF banke je i što skoro nikada nema gužve u poslovnicama. Verovatno je razlog tome i visoka cena.
Pored PŠ, najveće gužve su bile upravo u Intesi i Komercijalnoj, koje su bile najpovoljnije banke sa kompletnom uslugom.
Koliko će zaista ljudi otići iz Intese, videće se i po gužvi u poslovnicama.

Prednost RF banke je i što skoro nikada nema gužve u poslovnicama. Verovatno je razlog tome i visoka cena.
Pored PŠ, najveće gužve su bile upravo u Intesi i Komercijalnoj, koje su bile najpovoljnije banke sa kompletnom uslugom.
Koliko će zaista ljudi otići iz Intese, videće se i po gužvi u poslovnicama
Post automatically merged:

Dodji u Ns, u poslovnicu na Bulevaru pa da vidis kako nema guzve. Kod njih i Erste najgore i uvek tako. Doslo mi jednom da odem da pitam ljude sta cekaju jer je , uglavnom, mladja klikentela. Juce je bilo cupavo i kod Intese ali Erste odnela pobedu.

Devizni se u RF plaća 350 din, i daju ga samo uz Paket od 290din (valjda). Ovo nije dobro kome treba i devizni.

Pa to je link

Greska, ima fusnota koja kaze da se Visa ne naplacuje ako je ugovor sklopljen na daljinu.

Skroluj dole pa ces da vidis uslove. Jedna napomena, vidim u cenovniku da se Visa debitna naplacuje 1000 godisnje.
Možda sam slep, ali nigde ne vidim tarifnik. Kada pritisnem na otvori račun, prebacuje me na neku vest iz 2019. Ima li negde pdf dokument gde mogu da vidim uslove i tarife?

Ne moze jos da se otvori, tek treba da omoguce. To je sada samo njihova priprema, tj. nije jos ni na sajtu najavljeno. Da "Rokitansky" nije postavio direktan link ne bismo ni znali za to.

Dakle, još ništa, dok ne vidim uslove. Ne znam koji bi im bio interes da sve bude 0 dinara? Zvuči suviše lepo da bi bilo istinito.

Za prosta dinarska placanja najbolja je Rajf. banka. Ali su zato jezivo skupi za online placanja u EUR ili USD. Dina iako nebezbedna je ok za placanja gotovinom po SRB, tipa Maxi, Lidl i slicno. Kredite, revolvinge, zaduzivanja ne praktikujem. Pruzam se koliko sam dugacak pa oko toga stvarno ne znam niti me interesuje.

Za online sam koristio Intesa Visu bez odrzavanja ali uplata je pain in the ass (redovi). Nisam je obnovio, nista nisam kupio online iz ino. od korone i kako su Kinezi rekli nema vise fraj slanja braco Srbi a slanje iz SAD poskupelo. Plus lopovska carina cije direktore hapse svaka tri meseca...

Firma bila u Erste, bezveze banka i jos sanjam TAN tablicu. Netbanking iz 2003. godine.

MTS ok dok je dzabe, inace Paja Patak banka. Bas je fora sto se spajaju sa PS jer to je jedina smesnija banka od njih. PS i dan danas ko SDK koji je Dinkic unistio jos pre 20 godina. Sta je to kompjuter, sta je to web, mobile, placanje na stranim sajtovima? Posta banka e bas je kao naziv upucuje, relikt proslosti.

MTS banka je jeftina ali je sve vezi s njima vrlo neozbiljno, odete na autokomandu popricate sa kadrom i sve vam postane kristalno jasno. Dugo je i potrajala.

Mobi je nesto sto se hajpuje na ovom forumu i nigde vise. Otvorio free racun jer sam ovde citao pohvale prosle godine. Racun je free odrzavanje ali svaku uslugu naplacuju uz takav racun. Kadar ne vidimo ako ne racunamo Telenor prodavce ali banka odaje utisak Miki Maus organizacije jednako kao Paja Patak MTS banka. Igrali se bankarstva mobilni provajderi...

AIK je ... bezveze. Nit smrdi nit mirise ali odaje bas bezveze utisak. Nisam se dugo zadrzao, svega par godina. Mozda je kreditiranje povoljno, nemam pojma, nisam od onih u crvenoj zoni sa kreditima u visini 4 i vise plata u svakom momentu.

Ostale nisam probao. Rajf je sinonim za ozbiljnu banku u SRB uz svu skupocu pojedinih usluga. Premium banka u svakom smislu.
Za moje načine korišćenja banke, kombinacija mobi (besplatan) I mts račun plus ispunjava sve uslove. Osnova moje ekonomije je da bankama ne dam ni dinar više nego što moram. Zato me rajfajzen banka ne zanima. Mada se slažem da je ozbiljna banka.

Ozbiljnost u pravom smislu te reči, ako imaš ispod 2000 na računu možeš da ih podigneš na šalteru samo. Jednom tako na pumpi gorivo sipano a ne prolazi kartica. E tad nastupaju ove paja patak banke gde i da imaš 10 dinara a kupiš žvaku skida sa kartice.
Ozbiljni Rajf neće dostići ni za 5 godina bankomata za uplatu /isplatu evra kao što ih mobi/telenor ima od početka. Da ne pričam da neki drugi nemaju nijedan takav na nivou Srbije.
Prvi put za ovo čujem, svojevremeno je bio limit 300din koji nisu mogli da se potroše, već sam da se podignu. To je odavno ukinuto normalno se može potrošiti sve do kraja.
Takođe mreža deviznih bankomata na potezu NBG-Zemun je 10x bolja u odnosu na Mobi, mada oni i nisu banka za moj pojam banke.

@Leckov Ako kliknes na "Usluge koje nisu ukljucene u iRacun" dobices link ka kompletnom cenovniku, ako to smatras pod "konkretnim uslovima".

Za ovih 10ak godina sam promenio redom, mozda cak i preskocim neku:
1. Societe - bili su ok, batalio jer nisu hteli da mi daju kredit za tv iz nekog glupog razloga. Imali su i penzioni fond, koji je prsao, tj. zavrsio kod ddr valjda, nikad nije bilo guzve
2. Intesa, nista pohvalno za njih. Na stranu sto su mi dali pogresan info za amex blue i vezu sa tekucim, pa me je pocepala kamata kada sam podigao vecu sumu. Guzva kao u Posti..
3. Vojvodjanska - kriminal. Kada je bila ona frka da su bankomati gutali kartice zbog neke prevare, meni paroguta bankomat, pitam za pomoc u ekspozituri koja se zatvarala i nakon natezana mi zaposleni rece da jedem g.... Pri tome iz cc mi zena kada sam zalio rece, jao oni su iz NBG, to su sve idioti... :)) Apsolutni hejt za njih
4. Erste - bili su super sem frke oko lokacija bankomata i tablice famozne. Nikad guzva
5. Aik banka - bili su bas povoljni, ali poskupese i problem sa bankomatima. Nikad guzva
6. Telenor banka - bilo ok, ali za neke stvari tipa rate bez kamte, cekovi... Tj za presipanje iz supljeg u prazno nije bio ok izbor, mislim da nije ni sada
7. Unicredit - skroz ok, bila super fora minus do 12000 bez kamate, ali def malo skuplji od ostalih. Bili su najpovoljniji za rate bez kamate
8. MTS banka - meni najbolja do sada, ali mislim da necu ostati kada budu Stedionica
9. Credit agricole, zaboravih ih. Bili su najjeftinija banka sa gold karticom, nikad guzva, ali u BG na glupim lokacijama za bankomate.

E sada posle raspada MTS, imam sledece dileme:
1) Sberbank, uz a1 ponudu daju 5000 dobrodoslice, 6 meseci besplatno odrzavanje tr i one neke servise kao pomoc na putu, majstor, lekara bla bla, redovna cena bese 320 din. Ide i ona Super kartica za placanja koja daje vise bodova za one koji skupljaju. Kapiram da uzmem to, pa palim ako deru?!
2) Direktna banka, deluje mi povoljno i nema guzvi koliko sam primetio
3) Mobi, sve vec receno oko njih, ali kod mene guzva na bankomatu uvek

Uglavnom, nisam zahtevan korisnik, treba mi debitna kartica, mob aplikacija, sto jeftinija placanja preko iste, devizni racun sa pozeljnom menjacnicom sa dobrim kursom i da se ne gubi puno vremena na salterima ili u jurnjavi za podizanje novca. I skrtica sam kada je u pitanju koliko novca bih ostavio banci, jer smatram otimacinom ovo koliko uzimaju po raznim osnovima.

I da, gledam a1 wallet, koji je kao free, pa kapiram da u njemu mogu da se nose pare za ne daj Boze, valjda moze da se podize na svim master card bankomatima?!

Davno je vec bilo, uglavnom Equlibrio i Klasik su im bila imena razlicitih opcija tog penzionog fonda i vrlo brzo su krenuli iz ruke u ruke novih vlasnika. Jednom godisnje salju izvestaje i imam utisak da je svaki put drugi vlasnik. Ne znam sta im je poslo po zlu, ali nije potrajao taj penzioni fond dok su oni bili vlasnici. Vrednost investicione jedinice je lepo rasla kratko vreme, a zatim su usporili u odnosu na konkurenciju i to im je bio kraj. Ocigledno su malo po malo izlazili sa naseg trzista. Prvo taj fond, pa onda banka

Svaka cast kako te nije mrzelo da se zezas oko zatvaranja i papirologije. Iskreno.
Ja zbog par stotina din mesecno (ne kazem da je to bio razlog ali apropo teme jer se razmatra gde je najjeftinije) nema sanse da bih se maltretirao.

Za ovih 10ak godina sam promenio redom, mozda cak i preskocim neku:
1. Societe - bili su ok, batalio jer nisu hteli da mi daju kredit za tv iz nekog glupog razloga. Imali su i penzioni fond, koji je prsao, tj. zavrsio kod ddr valjda, nikad nije bilo guzve
2. Intesa, nista pohvalno za njih. Na stranu sto su mi dali pogresan info za amex blue i vezu sa tekucim, pa me je pocepala kamata kada sam podigao vecu sumu. Guzva kao u Posti..
3. Vojvodjanska - kriminal. Kada je bila ona frka da su bankomati gutali kartice zbog neke prevare, meni paroguta bankomat, pitam za pomoc u ekspozituri koja se zatvarala i nakon natezana mi zaposleni rece da jedem g.... Pri tome iz cc mi zena kada sam zalio rece, jao oni su iz NBG, to su sve idioti... :)) Apsolutni hejt za njih
4. Erste - bili su super sem frke oko lokacija bankomata i tablice famozne. Nikad guzva
5. Aik banka - bili su bas povoljni, ali poskupese i problem sa bankomatima. Nikad guzva
6. Telenor banka - bilo ok, ali za neke stvari tipa rate bez kamte, cekovi... Tj za presipanje iz supljeg u prazno nije bio ok izbor, mislim da nije ni sada
7. Unicredit - skroz ok, bila super fora minus do 12000 bez kamate, ali def malo skuplji od ostalih. Bili su najpovoljniji za rate bez kamate
8. MTS banka - meni najbolja do sada, ali mislim da necu ostati kada budu Stedionica
9. Credit agricole, zaboravih ih. Bili su najjeftinija banka sa gold karticom, nikad guzva, ali u BG na glupim lokacijama za bankomate.

E sada posle raspada MTS, imam sledece dileme:
1) Sberbank, uz a1 ponudu daju 5000 dobrodoslice, 6 meseci besplatno odrzavanje tr i one neke servise kao pomoc na putu, majstor, lekara bla bla, redovna cena bese 320 din. Ide i ona Super kartica za placanja koja daje vise bodova za one koji skupljaju. Kapiram da uzmem to, pa palim ako deru?!
2) Direktna banka, deluje mi povoljno i nema guzvi koliko sam primetio
3) Mobi, sve vec receno oko njih, ali kod mene guzva na bankomatu uvek

Uglavnom, nisam zahtevan korisnik, treba mi debitna kartica, mob aplikacija, sto jeftinija placanja preko iste, devizni racun sa pozeljnom menjacnicom sa dobrim kursom i da se ne gubi puno vremena na salterima ili u jurnjavi za podizanje novca. I skrtica sam kada je u pitanju koliko novca bih ostavio banci, jer smatram otimacinom ovo koliko uzimaju po raznim osnovima.

I da, gledam a1 wallet, koji je kao free, pa kapiram da u njemu mogu da se nose pare za ne daj Boze, valjda moze da se podize na svim master card bankomatima?!
Mogu ti reci za Sber. Sve to dobijes za tih 320 din. Online placanje je 20 sin mislim po transakciji. Fakticki dobijas 4 racuna, 2 dinarska i 2 devizna. Imas jednu karticu , ja sam uzeo master i tu kreditnu. Imali su , bar u Ns, express banku sto mu dodje stand u Mercator centru. Tamo mozes zavrsiti sve, nema guzve. Ne znam sta bi ti dalje rekao . Kurs je katastrofa 115-120, ako ti je to bitno.

Ja zbog par stotina din mesecno (ne kazem da je to bio razlog ali apropo teme jer se razmatra gde je najjeftinije) nema sanse da bih se maltretirao.
Ja sam na kraju izračunao da su mi uštede koje sam dobio promenom banke mnooogo veće od par stotina dinara. Pa samo mi je kurs u online menjačnici povoljniji 0.4% nego u Intesi. Trebalo je i pre da se selim, ovo poskupljenje je bilo samo okidač... Nego nisam ni znao baš precizno ranije šta mi je sve alternativa.

Mogu ti reci za Sber. Sve to dobijes za tih 320 din. Online placanje je 20 sin mislim po transakciji. Fakticki dobijas 4 racuna, 2 dinarska i 2 devizna. Imas jednu karticu , ja sam uzeo master i tu kreditnu. Imali su , bar u Ns, express banku sto mu dodje stand u Mercator centru. Tamo mozes zavrsiti sve, nema guzve. Ne znam sta bi ti dalje rekao . Kurs je katastrofa 115-120, ako ti je to bitno.
U menjacnici preko aplikacije je ovo kurs?!

Ja sam na kraju izračunao da su mi uštede koje sam dobio promenom banke mnooogo veće od par stotina dinara. Pa samo mi je kurs u online menjačnici povoljniji 0.4% nego u Intesi. Trebalo je i pre da se selim, ovo poskupljenje je bilo samo okidač... Nego nisam ni znao baš precizno ranije šta mi je sve alternativa.
Ko menja vece svote naravno. Meni je Intesa najpovoljnija za stambeni i ne postoji alternativa na trzistu pa i ne razmisljam o menjaju.

Meni je Intesa najpovoljnija za stambeni
Da mi trebaju kreditne linije bilo koje vrste, i meni bi Intesa bila među favoritima. Zapravo, sve druge bankarske usluge (sem putnog osiguranja i drugih "uvezenih" usluga) mi trebaju, samo to ne. Nikada nisam imao ni kreditnu karticu ni dozvoljeni minus ni čekove, dok sam bio u Intesi. Ali nije samo kurs u online menjačnici, postoje i neke druge povoljnost na koje uopšte nisam računao (jer nisam razmišljao o njima) kada sam promenio banku.

Vrh Dno