Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Meni ova igra bas ostavlja blag utisak.. nekako meh.

Pozdrav svima, trazim pomoc strucnjaka. Kako da namestim 120hz na ps5-ci. Imam monitor AlienWare aw2521hf 240hz 1ms i kada upalim performanse mod i udjem u COD cold war nista se ne desi tj ostane na 60hz. Koristim 2.1 hdmi kabel koji je dosao uz sony. A monitor je 2.0 support. Na internetu sam nasao da odredjenim ljudima radi 120hz na istom modelu monitora. Da li neko zna o cemu se radi? Da li ima nesto sto drugi ne zele da pokazu 😁

Ako radi kod drugih, vidi da podesis konzolu da radi u 1080p, onda ce ti mozda proraditi 120hz mod. HDMI 2.0 nije dovoljan za 4K120 koji konzola hoce da izbaci.

A inace, COD je rana igra [valjda jedina?] koja nije podrzavala OS opciju za Peformance rad, mora unutar igre valjda da se ukljuci 120fps mod.

Probao sam da stavim sa automatik na 1080p i nista. Skinucu fortnite da probam i tamo, ali mislim da cu dzaba skidati, trebalo bi svuda da radi.

Pozdrav svima, trazim pomoc strucnjaka. Kako da namestim 120hz na ps5-ci. Imam monitor AlienWare aw2521hf 240hz 1ms i kada upalim performanse mod i udjem u COD cold war nista se ne desi tj ostane na 60hz. Koristim 2.1 hdmi kabel koji je dosao uz sony. A monitor je 2.0 support. Na internetu sam nasao da odredjenim ljudima radi 120hz na istom modelu monitora. Da li neko zna o cemu se radi? Da li ima nesto sto drugi ne zele da pokazu 😁
Da li ti je možda konzola povezana kroz PSVR?

Nesto od ovih uputstava?

@mil0jica
Ono što ja znam čitajući teme za 120hz mod na PS5 da neki monitori neće da rade iako su gaming i imaju 120hz+ iz nekog razloga. Konkretno u većini slučajeva je do monitora, recimo meni nije htelo da radi na Acer XV242YP jer je zaključano preko HDMI porta 1080p/120, teška glupost a može na PC u 144hz preko njega recimo, bar tako stoji u listi od proizvođača gde piše preko kog kabla radi i šta.
Evo ja imam sad AOC 27G2U i igram normalno COD u 120hz, i to radi odmah bez ikakvih podešavanja.
Pogledaj listu ovde monitora za koje ljudi tvrde da rade, tu je i moj i pročitaj utiske možda nađeš nešto korisno.

Hvala na odgovorima, ali i dalje nista. Mada jedinu razliku koju ja vidim jeste da kod ljudi kojima radi "yt izvor" na istom monitoru sam pronasao da im je firmware monitora M3B102, dok je u mom slucaju M3B101. E sad neko vreme vec pokusavam da update-ujem firmware ali je to izgleda nemoguce. Jer mi non stop izbacuje poruku kako je vec update-van i da ne postoji veci od M3B101 -.-

Da li neko koristi Pulse3D slušalice i kakvi su utisci? Već dva dana vagam koje slušalice da uzmem da spasim pokućstvo od TLOU2 i ne mogu da se odlučim. Ne treba mi preporuka za slušalice jer ovo nije tema za to već samo utisak o Pulse3D ako ih neko ima.

Hvala na odgovorima, ali i dalje nista. Mada jedinu razliku koju ja vidim jeste da kod ljudi kojima radi "yt izvor" na istom monitoru sam pronasao da im je firmware monitora M3B102, dok je u mom slucaju M3B101. E sad neko vreme vec pokusavam da update-ujem firmware ali je to izgleda nemoguce. Jer mi non stop izbacuje poruku kako je vec update-van i da ne postoji veci od M3B101 -.-
Probaj da vratiš na fabrička podešavanja.
I da, još jedan savet koji sam čuo da se isključi Freesync / Gsync šta već imaš, jer zna da ne radi i zbog toga 120hz.

Probaj da vratiš na fabrička podešavanja.
I da, još jedan savet koji sam čuo da se isključi Freesync / Gsync šta već imaš, jer zna da ne radi i zbog toga 120hz.
Hvala na odgovorima, prvo sam uradio reset na monitoru, zatim sam iskljucio freesync i opet nista.
Mislim da je jedini problem u tom firmware monitra, to je jedina razlika koju sam uocio, ali ne znam kako da ga manuelno update-ujem, jer preko njihovog sajta kad skinem program za update drivera, pise da je poslednji vec instaliran. Ako ima neko ko se raume u update firmware-a i zeli da objasni bio bih mu zahvalan :)

Da li neko koristi Pulse3D slušalice i kakvi su utisci? Već dva dana vagam koje slušalice da uzmem da spasim pokućstvo od TLOU2 i ne mogu da se odlučim. Ne treba mi preporuka za slušalice jer ovo nije tema za to već samo utisak o Pulse3D ako ih neko ima.
uzeh ih ja pre nedelju dana, ocekivao sam vise ali ipak igram skoro non stop na njima... gt sport je fantastican svaki detalj se cuje... na pc se spajaju plug and play rade odlicno... na laptopu za posao isto za skype i teams rade savrseno

Bogami dobar Returnal

Prijavio sam se na razmeni za gosta, ako neko hoće da delimo nalog neka se javi. Nije problem ni da ja budem nosilac

Lici na onu visoku iz Game Of Thrones :)

Koristim ih i ja. Lepe su, ali su plastika i nista spektakularno mada rade posao i sasvim su dobre za ono sto im je namena.

za 100e su super sluske.

I ja sam uzeo Pulse, svaka preporuka. Udobne su, zvuk je dobar. Doduse ja ih koristim na ps4 pa ne znam kakav utisak ostavlja 3d zvuk, ali i ovako sam bas zadovoljan.

ma to 3d je svemirska patka, ili je mene surround razmazio pa previse ocekujem... jaoj kad bi mogao plafone da busim pa jedan 9.4.2 sistem da spakujem

Ok, dosta je sa offtopicom. Postovi obrisani. Čuđenja, kritike i savete u vezi sa kupovinom možete prebaciti u temu "Playstation 5 - Gde da kupim?". Ili ne morate, pošto svakako nema poentu. :)

Stigao mi je sistematski update od 902,3Mb. Nisam video šta donosi novo, znali neko o čemu se radi?

Yup i meni stigao update sad.
Sistemsko azuriranje samo.

Jel danas objavljuju free igre za Maj (zadnja sreda u mesecu), zna li neko u koliko sati po nasem vremenu?

Nazad
Vrh Dno