Šta je novo?

Realme 6/6 Pro

Sto se prvog pitanja tiče, neka proba da ukljuci samo vibraciju, a u Allow calls from u DND stavi na starred.

Sto se drugog pitanja tice, neka proba da zakljuca te aplikacije koje su joj potrebne. Klik na "dugme" sa tri linije, pa na dve tacke u gornjem desnom uglu zeljene aplikacije i na lock.

Samsung je inače poznat po teškim bagovima na jeftinijim telefonima. Prijatelj je kupio j7 2018. godini i tri puta radio factory reset te ga na kraju zamenio (samo jedan primer). Jeftine samsung telefone nema smisla kupovati.
Uvek će optimizacija UI biti bolje odrađena za skuplje telefone nego li za jeftinije - velika narodna mudros'.
Realme je brend jeftinih telefona. Ne možeš očekivati da rade i imaju karakteristike kao skuplji telefoni a da su džaba. Uvek je kompromis na delu - ''Nema džabe ni kod...''!
Ako hoćeš da ti telefon ne baga, kupi iphone. Android je sistem koji pruža velike mogućnosti (za veliki broj različitih uređaja) i zbog toga će uvek biti nešto da ne šljaka ili da se podešava (isto ko za linux).
Моја искуства су другачија. Ј7 2016, купљен у фебруару 2017 и даље ради. Баговала је само Опера када не избришем кеш, или због неке апликације, дакле нема везе са самим Самсунгом. Телефон и даље лепо ради, не багује. Плаћен је 200 евра.
Ако је 2017 могао да се купи телефон за мало новца, сада је још много већа конкуренција у сегменту 150 - 250 евра, тако да је питање само који телефон изабрати.
И при томе можеш да деинсталираш гомилу апликација, и нема разних питања и потврда као код Шаомија и немогућности деинсталирања чак ни основних апликација као што је Chrome.

Poslednja izmena:
Misljenja sam da vecina ljudi promene telefon u nekih dve godine. S obzirom da Realme daje 3 godine validne garancije, bezbrizni smo i duze od toga. Meni telefon generalno treba za poziv, poruku i malo interneta, ovaj svakako ne bih menjao jos najmanje god i po samo kad bi ispeglali softver.
Зар није само на неке моделе гаранција три године ? Или на све ? Било је у Комтрејду на пар модела три године гаранције.

Nisam upoznat kako je za druge modele, za Realme 7 daju 3 god. Mislio sam da je za sve tako, ali moguce da za ostale daju manje.

Sto se prvog pitanja tiče, neka proba da ukljuci samo vibraciju, a u Allow calls from u DND stavi na starred.

Sto se drugog pitanja tice, neka proba da zakljuca te aplikacije koje su joj potrebne. Klik na "dugme" sa tri linije, pa na dve tacke u gornjem desnom uglu zeljene aplikacije i na lock.

Hvala na odgovoru!

Ovo prvo smo pokušali i ne vredi, opet nekad zvoni nekad ne. Plus i notifiakcije nekih aplikacija vibriraju iako je dnd i piše silent notifications, tačno je nešto zeznuto...

Ovo drugo, nismo bili sigurni koje tri linije? Našao sam locked apps u recent task manager-u, je l to? To sam stavio ali i dalje je zaustavlja mada od prekjuče nije nijednom javio sam telefon da ima app running in background nego kad se uđe u app, ona svaki put ponovo traži dozvolu za to. i mora da se dozvoli i pokrene.

Danas.

Screenshot_2021-05-18-12-34-40-72.jpg

Tu opciju nisam primetio ni u desetki, iskreno. Imam Realme 7 i nigde ne videh "edge lighting".

Tu opciju nisam primetio ni u desetki, iskreno. Imam Realme 7 i nigde ne videh "edge lighting".
Ta opcija postoji u UI 2.0 , ali samo za skuplje modele, cutali su o tome do pred sam izlazak updatea UI 2.0, citam po stranim forumima mnogi korisnici Realmea 7 pro su razocarani. Ti ne mozes to da imas jer je predvidjeno samo za amoled ekrane, tvoj Realme 7 ima Lcd ekran.
Ta opcija postoji u UI 2.0 , ali samo za skuplje modele, cutali su o tome do pred sam izlazak updatea UI 2.0, citam po stranim forumima mnogi korisnici Realmea 7 pro su razocarani. Ti ne mozes to da imas jer je predvidjeno samo za amoled ekrane, tvoj Realme 7 ima Lcd ekran.

Prilozi

• EDGE.jpg
    EDGE.jpg
    72.5 KB · Pregleda: 19
Pozdrav,
imam problem oko obavestenja ali znam razlog njihovih kasnjenja ali ne znam zasto se to desava pa ako nekom nesto pada na pamet, voleo bih cuti predloge za resavanje problema.
Naime u stanju mirovanja telefona, kad se ne koristi 15-ak i vise minuta i kad mu probudim ekran, primetio sam da gore ne pokazuje signal interneta operatera ni wifi, recimo sekundu/dve i onda se pojave (koristim oba i wifi i int. operatera) - tad mi i poruke pocnu da stizu koje su u medjuvremenu trbale da stignu.
E sad cini mi se da se to desava u glavnom od ponoci. Glegao sam podesavanja u vezi wifi-a i isprobao sve kombinacije ali se nije nista izmenilo.
Svaka ideja-predlog je dobro dosao.

Poslednja izmena:
Pozdrav,
imam problem oko obavestenja ali znam razlog njihovih kasnjenja ali ne znam zasto se to desava pa ako nekom nesto pada na pamet, voleo bih cuti predloge za resavanje problema.
Naime u stanju mirovanja telefona, kad se ne koristi 15-ak i vise minuta i kad mu probudim ekran, primetio sam da gore ne pokazuje signal interneta operatera ni wifi, recimo sekundu/dve i onda se pojave (koristim oba i wifi i int. operatera) - tad mi i poruke pocnu da stizu koje su u medjuvremenu trbale da stignu.
E sad cini mi se da se to desava u glavnom od ponoci. Glegao sam podesavanja u vezi wifi-a i isprobao sve kombinacije ali se nije nista izmenilo.
Svaka ideja-predlog je dobro dosao.
Ne znam koji je telefon u pitanju. Pogledaj pod Realme lab, poslednja stavka u podesavanjima inace, da ti nije ukljuceno Super noćno vreme pripravnosti, ili Nocni rezim ako si slučajno upalio iz padajuceg menija.
Ja sam konkretno to Super noćno vreme pripravnosti ukljucio, i bas tako funkcionise, odlozi sve notifikacije, i tek ako se u toku noci probudim, pa otkljucam telefon, stizu notifikacije. Otprilike "nauci" kada u toku noci ne koristis telefon, i tada aktivira.

HVALA ti punoooo!!
Znao sam da to postoji na tel. ali nisam mogao da se setim gde se nalazi.
Bilo je ukljuceno.
Hvala jos jednom.

Ne znam da li sam na pravoj temi, ali vidim da se ovde pise o svim modelima Realme serije...

Uglavnom, nikada nisam imao iskustvo sa Realme telefonom, imam trenutno Redmi Note 8 Pro, ali bih rado da promenim brend a Realme mi deluje kao najpriblizniji pandan.

No pitanje konkretno, uzeo bih Realme 8 u 4/64 GB varijanti... Skladistni prostor mi nije bitan jer koristim jako malo aplikacija pa mi je 64GB dovoljno, ali me interesuje jel 4 GB radne memorije dosta, kako je Realme optimizovan po tom pitanju. Uzgred, nisam neki multitasker, ne igram igrice, pa me interesuje samo da li 4 GB radi posao...

I ima li neko Realme 8, kakva su mu iskustva ako ima? Nije mi se kupovao jer mi je bio mnogo ruzan sa onim sloganom ali sam video da je stigao u prodaju u boji bez natpisa, pa mi je sad vec ozbiljan pik.

Ovo ti je nekako tema za sve Realme telefone, pošto nisu dovoljno popularni da svaki ima svoju. Što je šteta, telefoni su stvarno dobri, ovde u Grčkoj su prilično popularni. Ja sam takođe došao sa Xiaomi, hteo sam prvo da kupim Realme 8, ali me je odbila nejasna situacija sa NFC. Evropski model bi trebalo da ga ima, ali ovde stižu modeli i za druga tržišta koji ga nemaju, a to mi je bila bitna stavka pošto želim da uvek imam platnu karticu sa sobom. Zato sam na kraju završio sa Realme 7 Pro, Realme 8 je blagi downgrade u odnosu na njega, ali ništa strašno.

Da ti odgovorim na pitanje, Realme ima neki čudan memory management, ne drži aplikacije u memoriji dugo. Na većini drugih telefona kad pritisneš hamburger dugme možeš da listaš aplikacije od Kulina bana, ovde obično samo nekoliko aplikacija se vidi. Imam model sa 8 GB RAM-a, ali ne vidim prednost od tolike memorije. Ako je budžet tesan, idi slobodno na 4 GB. Po ocenama korisnika na najvećem portalu ovde, Realme 8 ima ocenu 4.8 od 5, ljudi ne pominju neke probleme sa njim, a kao slabu tačku uglavnom navode snimanje videa.

Hvala na odgovoru...

Ima 8-ica NFC, barem ova sto je u zvanicnoj prodaji... Video sam ga izlozenog u jednoj radnji i bas proverio.

I ja sam celi zivot na Xiaomiju, 8 Pro mi je stvarno lepo radio posao ali uvek nekako nezgrapan, a ovaj Realme 8 deluje dosta ugodnije za ruku. Listam ustiske oko novih Xiaomi telefona, pa retkost je naci da negde za neki nema neke zalbe, pa rekoh mozda je pametnije da se presaltam na konkurenicju, a i malo bih da promenim korisnicko iskustvo, MIIUI me malo prezasitio.

Cudno mi je da Realme nije nesto popularniji, jer bas citam iskustva, niko se ne zali ni na sta, deluju sasvim konkuretno Xiaomiju i po hardveru i po ceni.

Uzecu onda 8, kupujem u zvanicnoj prodaji a razlika izmedju 4/64 i 6/128 je 6k, a znaci mi usteda, tako da cu izabrati ovaj prvi, jer rekoh nisam gejmer, nemam potrebu za nekim jakim multitaskingom tako da kapiram da ce biti taman 4GB.

Bio sam odustao samo zbog onog slogana, koliko god delovalo kao glupost, ali bas mi je bilo ruzno pa makar i ispod maske se naziralo samo, a onda kada sam video da je na drugim trzisitma poceo da se pojavljuje bez slogna skapirao sam da je i sam Realme zakljucio da je ljudima ona varijanta sa ogromnim sloganom prosto odbojna.

Imao sam Realme 6 za 4GB, za nezahtevne korisnike zauata dovoljno memorije.

Ipak, predložio bih ti Redmi Note 10 Pro ako ti budzet dozvoljava.

Ne bih, jer vec rekoh, trazim manju formu od trenutnog Redmi Note 8 Pro, dakle nesto ispod 6.5" a da bude u okviru cene, a Realme 8 zadovoljava kriterijume.

Gledao sam obican RN10, mada mislim da je Realme 8 bolji, prevashodno zbog procesora. Ovim G90T sam stvarno prezadovoljan na RN8 Pro, a koliko sam shvatio taj Snapdragon na RN10 je solidno slabiji od G95 na Realme 8.

Da li je na Poco telefonima takođe problem sa MIUI i softverom ?
Gledam Realme 8 i Poco M3 Pro..

Realme 8 ti je dosta bolji telefon, sem ako iz nekog razloga insistiraš na 5G.

Meni je jedino MIUI prepreka, inace bih odmah zamenio Realme 7 za Note 10 Pro. Sto se velicine tice, u danasnje vreme je gotovo nemoguce naci dobre kompakt telefone, tako da vise i ne uzimam to kao reper.

Otkad su telefoni od 16cm kompakt?

Hahaha, ne verujem sta citam! :D

Ja se za nekih godinu i po dana nikada nisam navikao na velicinu i tezinu RN 8 Pro, uvek mi je kvarilo nekako utisak iako je u svakom pogledu telefon odlican... Najvise mi smeta tezina nakon duzeg vremena drzanja u ruci, em je inace tezak jos na njemu maska i staklo...
Pogledam Realme 8 u prodavnici i vidim drugacije, lakse, komfornije za ruku. Pogledam kasnije poredjenje i ne verujem da su razlike u svega par milimetara sirine, ni jedan pun mm debljine i desetak grama tezine. Ali valjda taman za toliko malo je ipak primetna razlika.

Ne razumem da je danas toliko tesko naci pristupacan telefon a da je dijagonala ispod 6.5", glefam gomilu ovih Xiaomi telefona od 6.67" i to za mene nisu telefoni nego fableti.

Nisam pratio desavanja oko telefona i onda se jos neprijatno iznenadim koliko se ljudi stalno zale nesto na Xiaomi, vidim negde problemi sa senzorom, drugde sa ekranom, negde sa MIUI, i nije mi jasno jel to ljudi preteruju ili je stvarno taj kvalitet opao, posto ja sa svojim 8 Pro stvarno nikada nijedan problem, ni u radu ni u softveru...

Evo skoro je izašao kompakt tel - Asus 8. Top tel - inače se slažem tvom zapažanju 👍

Narucio sam Realme 8 danas pa cu podeliti utiske ako nekoga zanima. 😀

Prijatno me i cena iznenadila, barem mislim da je 24k korektno za 4/64 model. U principu necu dobiti nesto bolje od RN 8 Pro, niti meni realno treba bolje, ali svejedno kada sam kupovao RN8 Pro bio je neke 33k a evo ovaj koji je slicnih specifikacija njemu je sada 10k jeftiniji, jos ima nekih unapredjenja kao sto je samoled ekran.

I ja sam sa Miui-ja prešao na Realme (7 pro), a merkao sam Redmi Note 10 seriju, i nisam se ni malo pokajao. OS skoro uopšte nema bloata, a i ono što ima bez problema može da se deinstalira. Ekran posle RN5 Pro fenomenalan, mnogo bolje vidljiv na suncu, nisam zahtevan korisnik pa su mi 8GB rama i ovaj procesor overkill, ali neka ih, bolje da ima nego da nema.
Zna li neko od članova koji duže imaju Realme kako da omogućim VoLTE? MTS mi je to aktivirao ali nigde u opcijama nemam da ga uključim u samom telefonu. Probao sam par kodova koje je google izbacio ali telefon ne reaguje.

Nazad
Vrh Dno