Šta je novo?

Xiaomi Pocophone X3 NFC

Kliknes na Backups i treba da ti se otvori sam deo gde ce ti pisati da mozes da deinstaliras najnovije azuriranje a u samom Settings pa Apps mozes da odes pod Manage apps pa ces u desnom cosku videti tri tackice pa tu ukljuci da vidis sve sto imas u telefonu pa u Search ukucas Backups pa vidis jel postoji a sigurno da postoji program pa mozes mozda da ga privremeno onemogucis da radi ili da kroz adb komade da ga iskljucis da nikako ne radi ali to ces morati da vidis na YT kako se radi da podpuno uklonis tu funkciju a pored nje ima jos gomila stvari koje mogu da se kroz adb komande iskljuce sa telefona i time dobijas jos bolje korisnicko iskustvo.
Resena enigm, u kontrolnom centru mi bio ukljucen ". Pametni dom" i kad je stiglo neko danasnje azuriranje onda nesto je zekilo. Podeseno na "nista" i sad nema blokiranja.

I kod mene je taj problem sa seckanjem/lagovanjem. Nije pomogao fabrički reset...
Izgleda da nema leka za ovo?
Da se nadovežem, i kod mene je lag posle određenog vremena. Reset telefona ga oživi, ali ubrzo sve više i više secka to slajdovanje, inače telefon radi ok.

Koliko para toliko muzike. Meni je ok bas sve na telefonu.

Da se nadovežem, i kod mene je lag posle određenog vremena. Reset telefona ga oživi, ali ubrzo sve više i više secka to slajdovanje, inače telefon radi ok.
Kako sam ja nešto čitao, uzrok bi trebalo da bude 120 Hz osvežavanje ekrana, čipset u određenim situacijama jednostavno nema dovoljno snage da iscrta duplo više frejmova. Probaj da smanjiš na 60 Hz i vidiš da li se isto dešava.

Pozdrav, hteo sam da pitam jel ima neko problem sa sim karticom kupio sam ga 11.03 ubacio karticu 5 dana max upaljen i onda odjednom gore gde je mreza stoji znak kartice u njemu X, restartujem telefon opet normalno mreza, opet 5 dana max i opet nestane i tako u krug. Da li se nekome desavalo i da li zna neko do cega je?

Pozdrav, hteo sam da pitam jel ima neko problem sa sim karticom kupio sam ga 11.03 ubacio karticu 5 dana max upaljen i onda odjednom gore gde je mreza stoji znak kartice u njemu X, restartujem telefon opet normalno mreza, opet 5 dana max i opet nestane i tako u krug. Da li se nekome desavalo i da li zna neko do cega je?
Ja ga imam 3 meseca i nisam imao tih problema jedino par puta nije mi prepoznao sd karticu i to posle A11. To sam resavao restartom telefona.

Drugar je kupio ovaj telefon i kaže da mu sad stalno skida, odnosno dodaje po 15 dinara na račun. Šta to može da bude i kako to sprečiti?

To mu telefon salje SMS za autentifikaciju SIM kartice,... Tih 15 dinara je cena medjunarodnog SMS-a, s tim da ta autentifikacija ne uspeva cesto pa iznova salje.

Ali ne salje on to sam od sebe, uvek bude notifikacija o neuspeloj autentifikaciji i prompt za ponovno slanje.

Neka obrati malo paznju na notifikacije.

Servis koji to cini je XIaomi SIM Activation Service.

To mu telefon salje SMS za autentifikaciju SIM kartice,... Tih 15 dinara je cena medjunarodnog SMS-a, s tim da ta autentifikacija ne uspeva cesto pa iznova salje.

Ali ne salje on to sam od sebe, uvek bude notifikacija o neuspeloj autentifikaciji i prompt za ponovno slanje.

Neka obrati malo paznju na notifikacije.

Servis koji to cini je XIaomi SIM Activatio
A kako to spreciti?

Kako sam ja nešto čitao, uzrok bi trebalo da bude 120 Hz osvežavanje ekrana, čipset u određenim situacijama jednostavno nema dovoljno snage da iscrta duplo više frejmova. Probaj da smanjiš na 60 Hz i vidiš da li se isto dešava.
Stavio sam sada na 60 pa cemo da vidimo sta se desava.. inace ima li bitne razlike u duzini trajanja baterije izmedju 60 i 120 ?

Žena ima ovaj telefon i namestio sam joj na 60hz. Pre neki dan bacim pogled ma GSam i čini mi se da videh sot od zanjeg punjenja oko 12 sati. Doduše uglavnom na wifi i u kući je bila.
Inače ja nešto ne vidim neku vau razliku između 120hz i 60hz, bar ne na ovom telefonu.

Vidi se razlika. Bas se primeti

A kako to spreciti?

Pa rekoh, ne salje se to automatski, barem ne bi smelo.... Neka nadje XIaomi SIM Activation Service u aplikacijama i onemoguci ih.

Ta se aktivacija koristila za verifikaciju broja i omogucavanje Mi poruka, odnosno slanja SMS poruka preko interneta, dok su Xiaomi telefoni dolazili sa svojom aplikacijom za SMS. Ne znam zasto jos postoji ta aktivacija a ni ne radi.

Pa rekoh, ne salje se to automatski, barem ne bi smelo.... Neka nadje XIaomi SIM Activation Service u aplikacijama i onemoguci ih.

Ta se aktivacija koristila za verifikaciju broja i omogucavanje Mi poruka, odnosno slanja SMS poruka preko interneta, dok su Xiaomi telefoni dolazili sa svojom aplikacijom za SMS. Ne znam zasto jos postoji ta aktivacija a ni ne radi.
Aha, hvala

Probao, malo manje tog shadow laga ima. Ali ne mogu stvarno da sa 120hz na 60hz, tako da taj minorni low performance neće da utiče toliko na mene :D

Nije cipset nego ekran... Pikseli nemaju konzistentan i brz odziv na 120Hz pa se javlja ghosting koji se pojmi samo kao lag.

Ne treba ti zver od procesora za visoku stopu osvezavanja, ali ti treba kvalitetan ekran zato da bi se obezbedila fluidnost.

Zato je ista stvar registrovana i na X3 Pro, koji ima SD 860, pa opet ima ghosting na 120Hz jer sam panel jednostavno nije dovoljno dobar, Jednostavno usteda.

Evo ja da se upisem kao prvi (mozda je bilo jos nekog u ranijim postovima) kome je telefon pao u vodu. Bio je u kanti vode dobrih 10-15 minuta. Izvadio ga i radi skroz ok. Odmah sam ga ugasio i rasklopio, usput sam s*ebao citac otiska a trenutno nema nigde da se poruci deo, tako da sam ostao bez toga.
Sve ispod zadnje maske je suvo skroz, voda je prodrla u sami displej, verovatno u pozadinskom osvetljenju ili tako nesto, u gornji zvucnik i u portove za punjenje i bananicu. Osusio, sklopio i radi bez greske, jedino se displej jos uvek nije potpuno osusio te su mrlje i dalje vidljive, ide ponovo na rasklapanje i displej na grejalicu jos 5+ sati da se potpuno osusi.
Citac otiska cu da prebolim, ionako mi je smetala sama pozicija istog, kad god se dohvatim telefona u dzepu, uvek dodirnem citac, ima tu jos situacija zasto mi pozicija citaca ne odgovara no nebitno. Iz mog iskustva mogu samo da kazem da ovaj telefon moze lagano da izgura 15ak minuta potopljen u kanti vode bez da rikne.

Gledao po netu i nasao citac otiska za Redmi Note 9 Pro, izgleda potpuno identicno, sam kabl, konektor i taster izgledaju isto. Porucicu pa cu napisati ako bude radilo ili ne, mozda zatreba nekom za ubuduce.

Ja samo da dodam da je telefon od danas poceo da dobija SMS poruke od banke, one koje do sada nije primao.
Da li je neki apdejt ili su banka i provajder nesto menjali ne znam.
Bitno mi je da SMS info (za) sada radi kako treba.
Jedan bag resen, nadam se trajno.

Citac otiska cu da prebolim, ionako mi je smetala sama pozicija istog, kad god se dohvatim telefona u dzepu, uvek dodirnem citac, ima tu jos situacija zasto mi pozicija citaca ne odgovara no nebitno.

Ista stvar kod mene, kako god da dohvatim telefon i gde god da je ono prvo za citac.. ni meni licno ne odgovara nikako.

Ista stvar kod mene, kako god da dohvatim telefon i gde god da je ono prvo za citac.. ni meni licno ne odgovara nikako.
Uzeh ovaj telefon. Inače ja sam to rešio opcijom da otključavanje ide kada pritisnem dugme umesto na dodir.

Cek cek, znaci prislonis prst nista.. a kada pritisnes taster ono tek onda aktivira fingerprint ili si namestio bez fingerprinta samo klasicno otkljucavanje na pritisak ?
Sto se tice telefona javi utiske ali dobrodosao u klub korisnika koji ce da imaju razne bagove.

Cek cek, znaci prislonis prst nista.. a kada pritisnes taster ono tek onda aktivira fingerprint ili si namestio bez fingerprinta samo klasicno otkljucavanje na pritisak ?
Sto se tice telefona javi utiske ali dobrodosao u klub korisnika koji ce da imaju razne bagove.
Sto znaci da telefonu nije ukljucena pin zastita i svako moze da ga otkljuca, ako sam u pravu?

Pa i ja pretpostavljam da je tako, ne verujem da ima opcija da se fingerprint aktivira tek kada se skroz stisne taster..
Mislim da samo moze da radi na dodir.

Sto znaci da telefonu nije ukljucena pin zastita i svako moze da ga otkljuca, ako sam u pravu?
Ili je samo isklucen otisak prsta a otklucavanje pinom ili sablonom svaki put.
Post automatically merged:

Pa i ja pretpostavljam da je tako, ne verujem da ima opcija da se fingerprint aktivira tek kada se skroz stisne taster..
Mislim da samo moze da radi na dodir.
I ja mislim da nema, ajd da cujemo autora sta ce da kaze.

Ili je samo isklucen otisak prsta a otklucavanje pinom ili sablonom svaki put.
Post automatically merged:

I ja mislim da nema, ajd da cujemo autora sta ce da kaze.
Ima opcija. Fingerprint radi tek kad se dugme stisne.

Prilozi

• Screenshot_2021-04-06-21-23-13-022_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-04-06-21-23-13-022_com.android.settings.jpg
    32.2 KB · Pregleda: 35
Ima na miui ili bese na Xeu ta opcija da se otkljuca pritiskom a ne dodirom, tj ima dve opcije pa biras. Znam da sam video na nekom od ta dva roma, na custom nema, ima samo na dodir..

Ima na miui ili bese na Xeu ta opcija da se otkljuca pritiskom a ne dodirom, tj ima dve opcije pa biras. Znam da sam video na nekom od ta dva roma, na custom nema, ima samo na dodir..
Evo probao sam moze da radi i na pritisak ucitane prste, naravno i kada se podesi ovako ili onako 👍

Nazad
Vrh Dno