Šta je novo?

Xiaomi Pocophone X3 NFC

Pa po meni ima veze jer se to uzima kao najveci adut. Niko nije reko da je 855 los znam jer ga imam na telefonu a isto imam i 730G tako da znam oba procesora vrlo dobro kako se ponasaju u radu.

Opet ponavljam, isto ce ti sliku snimati na 2.1 kao i na 3.1, za obicnog korisnika je to podpuno nebitna informacija.

Ono sto je bitnije da oni njega predstavljaju kao PRO varijantu ali na njemu nema nista PRO, sam telefon je korak unazad. Da su ostavili bar iste kamere pa da ih covek razume ali ovako NFC ima Sony IMX682 Exmor RS, dok PRO ima Sony IMX582 Exmor RS. Nema neke velike razlike u kamerama ali opet sto korak unazad sto ne korak unapred ka nekim jacim kamerama. Ali da su stavili jace kamere onda bi ugrozili neke druge telefone koji dolaze.

Kod njih je sve nabacano, telefone slazu kao na lutriji. Kao da imaju program pa imaju sve telefone poredjanje po karakteristikama i udari tipku random i program sklopi telefon od postojecih delova.

Ideja je prosto bila da se isprati filzoofija prvog POCO telefona, F1 koji je upravo najveci adut imao u flagship procesoru, iako je ostatak telefona bio regularni midrejdnzer.

Ja da biram izmedju NFC i Pro, uzeo bih NFC jer ne vidim koje bi prakticne benefite imao od jaceg telefona kad mi on nije potreban niti bi mi znacio u dojmu u odnosu na ono sta nudi NFC.

Ali opet, postoji ciljna grupa koja ce se "primiti" na performanse i kupice ga, A Xiaomi prakticno nista ne gubi, sve sto su uradili jeste da su uzeli jedan telefon. stavili drugi procesor, memoriju i kameru i napravili drugi prozivod.

Nama to izgleda kao izbacivanje telefona bez nekog smisla, ali iz njihovog ugla je lagan potez diferenciranja ponude uz minimalne napore prosto.

Prvi Poco F1 kada je izasao je bio vanseriski telefon koji je bio pravi flagship killer sto se za njega govorilo. Da bi izbacili danas pravog naslednika F1 morali bi da stave manje vise sve iz top klase telefona u cenu od 350-400 evra, ali to se nece dogoditi jer bi time pucali sebi u noge i zakopali se ne do vrata nego bi sebi iskopali grob.

Ovo sto se sada radi je samo zbunjivanje mase, ako kupis ovaj telefon dobijas jaci procesor i brzu memroju, ako uzmes neki drugi model dobijas jace kamere ali slabiji procesor i sporija memorija, onda treca varijanta je da negde ubace nfc a negde ne, kada pogledas unazad telefone godinu dana razlika je toliko minimalna da onaj ko danas ima Mi 9T Pro taj ne mora da razmislja o menjaju telefona bar jos godinu dve dana.

Svaki Caomi Pro je poboljsana verzija obicnog u svim segmentima ne samo cpu.
Sa su sve ostavili isto i promenili samo 860 i 3.1, Pro bi imao svrhu tj pre bi treblai da stave X3+ ne PRO
Ovako samo stancaju isto s razlicitim kucistima

Lepo iskesirate 1000+ evra i uzmete Samsung S20, 30, mega, giga, ultra i mirna backa i nemate nikakvih falinki, uzivate u telefonu. Za ove pare koliko kosta X3 nfc, je odlican fon. E sad sto je Miui sr... to je druga prica, niko vas ne tera da ga koristite, bar za ovaj model ima brdo custom romova. Ja Miui ne koristi jos od legendarnog RN3, a promenio sam ih posle njega masa Xiaomi telefona i miui koristim samo dok ne otkljucam BL...

Lepo iskesirate 1000+ evra i uzmete Samsung S20, 30, mega, giga, ultra i mirna backa i nemate nikakvih falinki, uzivate u telefonu. Za ove pare koliko kosta X3 nfc, je odlican fon. E sad sto je Miui sr... to je druga prica, niko vas ne tera da ga koristite, bar za ovaj model ima brdo custom romova. Ja Miui ne koristi jos od legendarnog RN3, a promenio sam ih posle njega masa Xiaomi telefona i miui koristim samo dok ne otkljucam BL...
Iz kog univerzuma ti sada ispade sa pricom o Samsungu.

Ovde se ne prica o tome jel telefon skup ili nije, nego se prica o tome da je uredjaj recikliran i da se prodaje pod imenom PRO. Niko ovde nema primedbe na sam rad telefona jer on ce da radi pa da radi za pare koliko kosta. Meni je veci problem sto se dize velika pompa oko njega a uopste je ne zasluzuje jer nije nista specijalan uredjaj.

To sto ti ne koristis MIUI je tvoj problem ali reci da je nesto sr**je samo zato sto ti tako mislis je pogresno.

Ja sam pored Mi 9T kojem je odkljucan BL imam XEU custom rom 12.5 zadnju verziju isto tako sam nedavno uzeo jos jedan Mi 9T Pro kome je isto odkljucan BL i ubacen XEU custom rom kao i kod predhodnog modela, nisam nikada koristio AOSP romove ali nisam nikada reko e ne valjaju nego svako koristi ono sto hoce.

U vreme kada se F1 pojavio i napravio boom, dobri procesori srednje klase nisu bili ovoliko dostupni i zastupljeni kao danas, nisu bili telefoni zaokruzeni kao danas, niti je ta razlika izmedju flagship iskustva i midrejdnz segmenta bila priblizna kao danas.
Zato je planuo, jer je ponudio neki novi momenat.

I zato ljudi danas ne trzaju na ovaj Pro, jer u principu nema potrebe, sve i da su stavili 865 recimo. Prosto su ljudima dobre performanse svejedno zagarantovane i uglavnom ce traziti da ostatak telefona to upotpuni.

Ali opet, iz ugla proizvodjaca, nista ne gubi prakticno, nije uvek ideja da odusevis niti moras da bi od toga imao korist...

Prosto udjes u prodavnicu i vidis dva ista telefona NFC i Pro i neko ti kaze ovaj desni je super a ovaj levi i malo skuplji jer nudi brzinu najboljih telefona, i jednostavno od 2 telefona dobio si 50% sanse da ces jedan prodati skuplje, a priozvidjac nije dosao u preterani trosak jer je minimalno menjao prozivodni proces, nikakvog novog dizjaniranja nije bilo i slicno.

Nama kao kupcima to jeste stancanje telefona, ali realno proizvodjac ne mora uvek da odusevi kako bi profitirao... Nekad je prosto dovoljno da nema sta da izgubi.

Uleti zato sto sam ogledao sigurno 6-7 razlicitih recenzija za ovaj telefon i niko nije naveo niti jednu jedinu manu.
A ja ih nasao nekoliko i to onih osnovnih nezahtevnih, iz svakodnevne upotrebe.
Primetio sam cak i da nece po nekad da se otkljuca jednostavno FP ne reaguje stavljam prst, stavljam, nista... tek kada do kraja pritisnem taster odglupi se i posle proradi..
Onaj problem sto sam naveo sa proksimiliti senzorom kada ekran pocrni da zabode tako i ostane crn isto bag neki.
Lagovanje i stucanje prilikom skrolovanja i povecavanja stranica primetno..

Daleko je ovaj telefon od Mi 9T po svemu sto sam vec jednom opisao, jedino u bateriji mozda moze da dominira. Sve ostalo je i na strani same cene, 46000 je bio Mi 9t kada sam ga uzeo oaj ima za 32000 u istoj radnji, ako ispeglaju probleme bice dobro, ali sumnjam jednostavno se treba navici.

Posle nekoliko meseci koriscenja ovog telefona mogu da prijavim da postoje (barem kod mene) nekoliko velikih propusta (bagova).

Desava se da pri lokom poziva ucesnici uopste ne cuju, mora restart.
Selektivno prima SMS, bez obzira na aplikaciju i podesavanja (ne radi ni SMS app koja dolazi sa telefonom). Nema resenja.
Zvuk prilikom razgovora je preglasan i telefon vibrira od jacine zvuka, cuje me cela kafana sta pricam :). Takodje nema resenja.

Ovo su osnovne funkcije jednog mobilnog telefona i one ne bi smele da lose rade.

Trazio sam odgovore od MI store, njihovog servisa, Saomija i svi se prave blesavi, kao nisu ni znali za ove bagove, satra.
Sa druge strane, koliko kosta toliko i svira..
Inace telefon stvarno izgleda kao bombonica..;)

Planiram da uzmem ovaj telefon pa me zanima da li su uspeli da reše problem sa zvukom, tj. preglasnost?

Izgleda da nema pravila kako koji primerak, recimo ja od prvog dana kupovine 3 meseca nisam imao tih problema.

Ja mislim da nije problem u jacini zvuka.
Mislim da ovaj problem stvara pozicija zvucnika, koji je na vrhu telefona.
Vise se cuje iza telefona, kad okrenem tel vodoravno prema meni bolje se cuje, nego u normalnom polozaju za razgovor.
Delimicno resenje da se smanji jacina zvuka.

S obzirom da se RN10 Pro lomi kao keks :D , izbor svakako pada na Poco X3 NFC ili RN9 Pro

S obzirom da se RN10 Pro lomi kao keks :D , izbor svakako pada na Poco X3 NFC ili RN9 Pro
Ako imas prilike prvo otidji pa negde pogledaj Poco X3 da vidis jel ce ti odgovara zbog velicine i tezine. Ne mogu svi da se naviknu na ovaj telefon ajde velicina jos nekako ali tezina velikoj vecini hoce da pravi problem.

Pozdrav svima,
ukratko, sta mislite, koja nillkin maska bolje stiti telefon od pada - frosted shield ili nylon texture? ako u opste postoji razlika po tom pitanju, u opste.
Hvala puno

Obe odlicno rade svoj posao... iz prakse :) frosted me nervira zbog rupe na kameri..
Inace sinu sam uzeo POCO m3 i frosted za njega - i puno je lepsa od ove za X3 (plus sto sam nasao plavu, a za x3 su mi i frosted i textured crne...)

Sta je ovo i kako da ga uklonim?
Post automatically merged:

Kad ovo otvorim to mi se od jutros pojavljuje, ne znam cemu sluzi?

Prilozi

• Screenshot_2021-03-31-11-29-51-713_com.mi.android.globallauncher.jpg
    Screenshot_2021-03-31-11-29-51-713_com.mi.android.globallauncher.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 67
  • Screenshot_2021-03-31-11-33-06-077_com.mi.android.globallauncher.jpg
    Screenshot_2021-03-31-11-33-06-077_com.mi.android.globallauncher.jpg
    62 KB · Pregleda: 59

Prilozi

• Screenshot_2021-03-31-14-28-20-859_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-03-31-14-28-20-859_com.android.chrome.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 45
Ovo je kod mene ukljucena nova verzija kontrolnog centra, sto je najgore kad prvi put ukljucim telefon i udjem u kontrokni centar on zakuca i posle minut on proradi, to se desava od jutros posle od nekog sistemskog azuriranja inace je A11 u pitanju i sve je radilo dobro dok nisam azurirao ovu sistemsku aplikaciju.

Prilozi

• Screenshot_2021-03-31-14-35-14-874_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-03-31-14-35-14-874_com.android.settings.jpg
    94.6 KB · Pregleda: 41
Sad sam probao to se samo desava kad je ukljucena nova verzija kontrolnog centra.

@djokastepa

Pa deinstaliraj to zadnje sto si instalirao ili sto se nadogradilo na noviju verziju. Ja kod sebe sve app koje imam rucno radim upgrade ali jednoj ne dozvoljavam nikako da se nadogradi (Android Sistem WebView) i dok je ceo svet imao neki problem nedavno ja sam najnormalnije koristio telefon.

U pitanju je ova nadogradnja druga po redu Backups, neznam kako da je deinstaliram nigde je ne vidim u telefonu.

Prilozi

• Screenshot_2021-03-31-14-56-53-385_com.xiaomi.discover.jpg
    Screenshot_2021-03-31-14-56-53-385_com.xiaomi.discover.jpg
    65.2 KB · Pregleda: 45
Kliknes na Backups i treba da ti se otvori sam deo gde ce ti pisati da mozes da deinstaliras najnovije azuriranje a u samom Settings pa Apps mozes da odes pod Manage apps pa ces u desnom cosku videti tri tackice pa tu ukljuci da vidis sve sto imas u telefonu pa u Search ukucas Backups pa vidis jel postoji a sigurno da postoji program pa mozes mozda da ga privremeno onemogucis da radi ili da kroz adb komade da ga iskljucis da nikako ne radi ali to ces morati da vidis na YT kako se radi da podpuno uklonis tu funkciju a pored nje ima jos gomila stvari koje mogu da se kroz adb komande iskljuce sa telefona i time dobijas jos bolje korisnicko iskustvo.

Evo probao ponovo novi kontrolni centar zakucava, stari radi normalno, svakako nesto su s... bali po obicaju, valjda ce popraviti.
Post automatically merged:

Ajde pokusacu pa javim sta sam uradio u svakom slucaju hvala!

Nazad
Vrh Dno