Šta je novo?

iPhone 12

uzeh iphone 12. kontam lakse cu ga obrnuti kad izadju 13ice pa da dodam ta pro modele sa promotion ili cu sacekati 14 😅
Jesam li se zeznuo il je i 12 ok ? (Nisam neki camera freak)

Ok je.

Slabo se snalazim sa tastaturom, nekako mi je isuviše prosta. Na androidu sam stalno koristio swipe, ovde toga nema sa srpskom verzijom. Takođe mi se ne sviđa sto nema brojeva u gornjem redu, tačka, zarez, nego moraš da menjaš prikaz.

Swiftkey je mnogo bolja, ali ako im ne doVolis puni pristup, ne radi predikcija i swipe. A nisam bas siguran ni u MS da salju šta kucam na njihov cloud. Kod androida sam to mogao da rešim sa firewall-om, a ovde ne znam kako.

Šta vi koristite i kako rešavate problem privatnosti?

Ja cu preci na 13 ako izbace onu Orange boju :D

Za sada nosim 12 mini bez maske, uskoro cu uplatiti i AC+ i miran sam.

Kakav je po pitanju ogrebotina.Ja se ne usudjujem da ga izvadim iz maske i da skinem staklo, kao da je on mene kupio a ne ja njega.

Pa za sad nema nista. Istina, na poslu mi stoji na ubrusu, a kuci na podlozi za mis, tako da nisam bas merodavan.

Porucio sam na aliju neki zastitni gel i staklo za kameru, al izgleda da nece stici...

Da li se isplati prelazak sa XR na 12icu? U pitanju je doplata od 320 evra...

Xr je i dalje odlican tel, meni licno jedan od najdrazih jer je lepo iznenadjenje ulozeno/dobijeno. 320e nije velika doplata ako je klasican 12 u pitanju.

Da li negde kod nas ima da se naruci taj hidrogel za ledja ili nesto na foru dbrand skinova? U Srbiji sam jos 2 nedelje pa da uzmem dok sam tu

Mučim muke sa aplikacijama. Npr, ne mogu da platim račun preko moj mts aplikacije, kad treba da izaberem karticu iz liste, ne reaguje.

Moja lpa neće uopste da mi dozvoli da se prijavim pomoćilu dvofaktorske autentifikacije, consentid se startuje, međutim lpa samo vrti loading.web aplikacija radi bez problema sa istom consentid aplikacijom, tako da mora da je nešto između komunikacije lpa i consentid.

SMS poruke isto hoće da se zaglupave, to sam primetio kad npr primim poruku od mts info (npr račun),piše nova poruka u notifikacijama, ja idem na open, on me onda odvede na neku drugu grupu poruka koja se isto zove mts info (npr obaveetenja o roamingu i sl).onda se vratim jedan korak unazad, vidim grupu mts info, uđem i vidim novu poruku. Ako npr sada ugasim ekran i opet upalim, opet vidim poruke iz one druge grupe.

Ovo je sve radilo na Android bez problema, izgleda da je kvalitet naših aplikacija na ambroidu bolji nego na iOS.

P.S. El zna neko da li ima u iOS select all opcija, kada nor uđem menjan tekst, i selektujem jednu reč, nudi mi graničnike da pomeram levo /desno i selektujem više reči. Da li mogu jednim klikom da selektujem sav text ,ili moram ručno?

Ima li call record opcija? Naravno vidim da imaju app koje se placaju ali imali bez placanja?

Nema. Jedino uz JB mislim da ima.

Moja lpa neće uopste da mi dozvoli da se prijavim pomoćilu dvofaktorske autentifikacije, consentid se startuje, međutim lpa samo vrti loading.web aplikacija radi bez problema sa istom consentid aplikacijom, tako da mora da je nešto između komunikacije lpa i consentid.

SMS poruke isto hoće da se zaglupave, to sam primetio kad npr primim poruku od mts info (npr račun),piše nova poruka u notifikacijama, ja idem na open, on me onda odvede na neku drugu grupu poruka koja se isto zove mts info (npr obaveetenja o roamingu i sl).onda se vratim jedan korak unazad, vidim grupu mts info, uđem i vidim novu poruku. Ako npr sada ugasim ekran i opet upalim, opet vidim poruke iz one druge grupe.

Ovo je sve radilo na Android bez problema, izgleda da je kvalitet naših aplikacija na ambroidu bolji nego na iOS.

P.S. El zna neko da li ima u iOS select all opcija, kada nor uđem menjan tekst, i selektujem jednu reč, nudi mi graničnike da pomeram levo /desno i selektujem više reči. Da li mogu jednim klikom da selektujem sav text ,ili moram ručno?
Ocigledno je do LPA, bukvalno su neusaglaseni sa funkcionisanjem te aplikacije i Consent ID na iOS-u. Ni ja nikad nisam uspeo da na telefonu udjem u LPA a na MBP radi.
Ovo za poruke nikad nisam primetio kao bug.
Selektovanje radi, tapni na neku rec ili krace zadrzi, ne da ti oznaci celu tu rec, i pojavi ti se menu gde je select all.

imao sam iphone se2 , sad sam presao na 12 i solidan je upgrade. odgovara mi veci ekran ipak (notch je manje zlo od iphone8 dizajna se2). nekako 12ica deluje fluidnija u menijima. ostalo je manje vise isto. Vidim prednosti oba modela. Cudi me sto na svakom mestu citam o losoj prodaji 12 mini on mi deluje kao kandidat za top seller telefon godine. mozda zbog imena losiji marketing niko nece da uzme apple i kaze uzeo sam "mini" :ROFLMAO: hteo sam da uzmem neki mini po oglasima za 550e al mi iskocio standardni 12 za 128 gb za 620 pa nisam odoleo. za sad je sve ok i da izgubim stotinak i kusur evra kad budem prelazio na 13icu necu zaliti.

Što mislite, vrijedi li kupiti 12 Mini? Ima li netko dojam o ovom telefonu? Sviđa mi se što je mali i vjerojatno ga je prikladno nositi sa sobom, pogotovo ljeti;)

Meni je odlican. Bas se osetio prelaz sa iPhone 8. Baterija mi duze traje, telefon brze radi. Ja sam bas zadovoljan

Telefon je bruka, ja ga imam skoro 2 meseca i prezadovoljan sam. Presao sam sa X i to sam uzeo 256gb da ne zafali memorije u naredne 3 godine :D

Prijatelju se desilo da je 12P “utihnuo”. Ispustio je čudan zvuk i pravio se mrtav. Taman ekran, nije mogao da ga ukljuci. Desetak minuta kasnije ponovo je proradio. Nije se restartovao jer bi tražio šifru da jeste.

Što mislite, vrijedi li kupiti 12 Mini? Ima li netko dojam o ovom telefonu? Sviđa mi se što je mali i vjerojatno ga je prikladno nositi sa sobom, pogotovo ljeti;)
po meni da. Ako nadjes za dobru cenu mislim da je ekstra ako ti treba telefon a ako ces i da ga akas za multimediu (znam studentariju koji tel koriste za serije / filmove) onda bolje neki od vecih ekrana. Mada cene pro max i pro pogotovo ne opravdavaju ulozeno. Ne znam koja je fora da je pro max sa cenom kao pro model.
Ja sam presao sa se2 na ip12 i mislim da bi mini bio pun pogodak da velicino i odnosom ekrana prema kucistu. I ip12 mi je ekstra sa velicinom al tu sam na granici.

Ja se bas razmisljam da zamenim 11pro za mini, malo me smara ova velicina. Uzeo stari se da koristim malo i bas se zagrejao za ideju manjeg telefona a mini mu dodje tu negde izmedju, najnoviji hardver i malo drugaciji izgled u dosta tanjem kucistu.

Vrh Dno