Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Samo da podsetim admine da od izmene foruma uopšte ne rade linkovi na prvoj stranici ove (a predpostavljam i drugih) teme.
Kad se izabere bilo koje od onih pitanja u delu "Šta treba da znam" dobije se:

"Oops! We ran into some problems."​

Primljeno k' znanju.
Po svemu sudeći moraće ručno sve da se sređuje tako da će potrajati. :/

Da li je neko imao iskustvo sa yanwen posiljkom da pocinje sa VR a zavrsava sa YP? Koliko je dugo cekao?

Naručio sam neke maske za telefon početkom decembra, istekao je rok za dostavu a maske nisu stigle. Kada pokušam da pokrenem spor dođem do pitanja da li je pošiljka stigla, kada izaberem da nije on me šalje na praćenje pošiljke, ne mogu nikako da nastavim dalje.

Da li negde grešim ili je problem do njih?

Probao sam sa aplikacije, videću da probam sa pretraživača.
Hvala na odgovoru, javljam šta sam uradio.

ne moze da se otvori dispute samo u slucaju da nije isteklo 90 dana
90 dana tece od datuma kada je prodavac poslao a ne od kada si kupio.

Meni stigao danas usb Wifi poručen 24.02, znači za 16 dana, mislim da mi je ovo rekord.

Paket išao Cainao poštom preko Litvanije.

Da li je neko kupovao sa aliexpressa od iste osobe termalnu pastu i termalnu traku? Pronasao sam mnogo oglasa ali nigde nisam video kod istog prodavca da prodaju zajedno. I ako ima onda je jako skupo.
Ne kupuje mi se od vise osoba da me ne rebnu na carini za obe stvari.

@Miki_
I ako uzimaš u istoj prodavnici i pastu i traku kupi posebno a u kompletu ti je skupo zbog shippinga. Do 5 USD je shipping free ili nešta sitno a preko toga je klepanje po ušima.

Izgleda da cu tako i da uradim. Samo sam mislio ako je moguce da kupim termalnu traku jako malo,ne treba mi toliko puno sto prodaju,samo hocu da zamenim sve na maticnoj da mi se ne pregreva. Oni prodaju 10x10 a meni realno 10 ukupno zavrsavaju posao.

Zaboravite na narucivanje iz Kine u skorije vreme. Bice haos :D
Jedan od najvećih teretnih brodova na svetu ostao je bez struje, nasukao se i trenutno blokira Suecki kanal.
Putanja broda pre ulaska u kanal

Vec je krenula sprdnja

Prilozi

• ever.jpg
    ever.jpg
    177.5 KB · Pregleda: 41
@virke
To se odnosi na uvoznike, ovo što mi naručujemo ide avionom, u pitanju je poštanski saobraćaj a to sa brodovima je sasvim druga priča. Jedini problem može biti ako se naručuje iz EU jer mogu da im ostanu prazni magacini ako već nisu.

@virke
To se odnosi na uvoznike, ovo što mi naručujemo ide avionom, u pitanju je poštanski saobraćaj a to sa brodovima je sasvim druga priča. Jedini problem može biti ako se naručuje iz EU jer mogu da im ostanu prazni magacini ako već nisu.
Tačno i netačno.
Kada se zatvori jedan put, većina pređe na drugi, a taj drugi nije dovoljan za sve.
Već sada postoji manjak vagona za železnički transport i manjak aviona za avio (zapravo nije već nego još uvek, a od pre godinu dana). Transport je 2.5x skuplji nego pre korone. DHL ne prihvata pakete sa više od 5 različitih artikala.
Mada licno sumnjam da ce ovo uticati na duži period.

Ogromna je razlika u ceni brodskog i avio transporta a skoro svi brodovi su stali, ne vraćaju se u luke i svi kontejneri su zarobljeni na otvorenom moru te nema uticaja na poštanski saobraćaj.

Da li je neko porucivao power bank sa alija? Vidim da tamo za 15-20$ moze svasta da se pronadje, ali nisam siguran u pouzdanost tih uredjaja :)

@ nikod

A da li si video sta ima na KupujemProdajem ?

Sa AE je tesko pronaci dostavu za uredjaje koji sadrze baterije.

bat.jpg

Za oko 20€ u prodavnicama imas sa racunom i garancijom - narucis online i ako ne valja vratis u roku od 14 dana.

a joj da, skroz smetnuo sa uma to sa posiljkama i baterijama. Imao sam skoro lose iskustvo sa kupujem/prodajem, bukvalno bacio pare, pa ne bi opet da se kockam. Hvala na odgovoru, ostaju mi onda domace prodavnice

Naručio sam ovaj artikal i piše da je stigao i isporučen. Ali ne u Srbiju nego u Ukraijnu. Da li je prodavac dao pogrešan broj za praćenje ili me laže da je poslao pošiljku. Više nema vremena do kada treba da stigne nego da imam 5 dana da preuzmem pošiljku. Šta da radim?

Prilozi

• Screenshot_20210327-211136_AliExpress.jpg
    Screenshot_20210327-211136_AliExpress.jpg
    91.6 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot_20210327-211119_AliExpress.jpg
    Screenshot_20210327-211119_AliExpress.jpg
    82.7 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_20210327-211109_AliExpress.jpg
    Screenshot_20210327-211109_AliExpress.jpg
    78.1 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20210327-211037_AliExpress.jpg
    Screenshot_20210327-211037_AliExpress.jpg
    92.6 KB · Pregleda: 28
Naručio sam ovaj artikal i piše da je stigao i isporučen. Ali ne u Srbiju nego u Ukraijnu. Da li je prodavac dao pogrešan broj za praćenje ili me laže da je poslao pošiljku.
Otvori žalbu, priloži ove slike i ukratko sastavi nešto smisleno kao poruku za žalbu.
Nije tvoje da istražuješ da li prodavac daje lažne brojeve za praćenje, to radi AliExpress.
Tebi je sad cilj da dobiješ žalbu i povratiš sredstva.

Neće, piše da mora da prodje 10 dana od kako je poslao.

Prilozi

• Screenshot_20210327-235735_AliExpress.jpg
    Screenshot_20210327-235735_AliExpress.jpg
    95.2 KB · Pregleda: 24
Kontaktiraj prvo prodavca, pusti mu poruku da je poslao pošiljku u Ukrainu i ako ti ne odgovori u roku od 24h kontaktiraš suport. Ako odgovori sa pričom za malu decu sačekaš zadnji dan i tad otvoriš spor i priložiš skrin.
Pogledaj na Ninja ili Parcelsapp gde je pošiljka upućena, mora da piše početna i krajnja destinacija

@ jerichon

Dispute mozes da pokrenes u ponedeljak.

Napisi da je distributer poslao posiljku na pogresnu adresu.

I Cainiao i SF Express to potvrdjuju , a isto se vidi i na postal.ninja

Kontaktiraj prvo prodavca, pusti mu poruku da je poslao pošiljku u Ukrainu i ako ti ne odgovori u roku od 24h kontaktiraš suport. Ako odgovori sa pričom za malu decu sačekaš zadnji dan i tad otvoriš spor i priložiš skrin.
Pogledaj na Ninja ili Parcelsapp gde je pošiljka upućena, mora da piše početna i krajnja destinacija
Od prvog dana ne odgovara na poruke, veoma loša saradnja sa njim. Pokrenuću dispute u ponedeljak kao što kaže Saša022. Ovo mi je prvi put da naručujem preko Aliekspresa. Naručio sam sitnice u vrednosti oko 200 dolara. Smatram da je ok prodaja, ali svuda ima neozbiljnih prodavaca. Nego novac koji sam mu platio je na njegovom računu ili Aliexpress čeka moju potvrdu da mu pošalje novac. Ako je novac kod njega, može ladno da mi ne pošalje pare.

Novac je pod AE zastitom . Posle isteka roka za dostavu ili od dana potvrde prijema imas jos 15 dana za podnosenje zalbe.

Ovde je jasno da je posiljka ciji si kod dobio otisla u Ukrajinu i ne bi trebalo da bude problema oko refunda.

Jel to više nema plaćanja na AliExpress-u preko Webmoney? Ne vidim više da nude tu opciju kada nešto treba da se plati. Ima samo kartice. Džaba mi onda cashback. Da nisam nešto prevideo?

Ima li nekih novih saznanja oko cene poštarine za Srbiju? Da li će se promeniti uskoro i da li neko uopšte može da radi na tome?

Nazad
Vrh Dno