Informacija o Spare bloks ti se nalazi na onoj fotci od ssd softvera.Gde vidis te spare bloks uopste ?
Koliko se vama inace greju SSD-ovi ?
Stari Kingstonov a400 je bio dosta hladniji..
Blic pitanje:
Kingston 480G A400 ili Patriot 480GB Burst?
Ne znam po kojim cenama gledaš te, ali je Western Digital Blue 500GB SSD, SATA 3, 560/530MB/s (WDS500G2B0A) za 6900din bolja ponuda, malo skuplji od Patriota(6790 din)Blic pitanje:
Kingston 480G A400 ili Patriot 480GB Burst?
Kingston 5.769din a Patriot jutros bio 5.990din a sad 6790din.Ne znam po kojim cenama gledaš te, ali je Western Digital Blue 500GB SSD, SATA 3, 560/530MB/s (WDS500G2B0A) za 6900din bolja ponuda, malo skuplji od Patriota(6790 din)
WD Blue kida. Ne bih nista drugo uzimao za budget-mid klasu.i sta je sad neki best buy od oko 500gb i neka cena oko 50e
Slažem se sa konstatacijom ali druga strana novčića je da se isti takvi koriste npr. za Raspberry Pi 4 tako da je ogromna razlika kada imaš bilo kakav hladnjak na čipu nego kad ga nema.Inače ne bi preporučio da koristiš one iz pojačala koje si naveo zato što imaju znatno manju površinu transfera toplote, odnosno jednostavno rečeno imaju mnogo manje peraja (finova) u odnosu na mnoge alu stock procesorske kulere.
a dosta budžetskih od plastike, koji su kod nas možda i najčešći. Npr Crucial BX:Kako su kućišta SSD-a od lima, neka i od Aluminijuma,
WD Blue kida. Ne bih nista drugo uzimao za budget-mid klasu.
Ogromna. Ako se ne varam Green postoji samo u planar varijanti, za razliku od Blue koji je kasnije dobio 3D Nand model koji je toliko hvaljen ovde na forum-u. Predpostavljam da nema DRAM, kao i da su performanse su ogranicenije zbog starijeg Planar NAND-a i verovatno manje kanalnog kontrolera. Poenta je sto je WD Blue 3D toliko povoljan, da budget varijante iz tog vremena nema smisla razmatrati sem u slucaju gde im je cena duplo manja(a uglavnom razlika nije ni blizu tolika).Koja je razlika između plavog i zelenog ?
Definivno ti treba bolje i malo veće kućište, koje ima mesta za za 2-3 ventilatora napred, koji će duvati unutra i bar 2 koja će izbacivati(gore i nazad), sa mrežicom napred da se lako uvuče vazduh, tj bez staklene prednje strane, i bez tih 5.25'' mesta koja samo smetaju strujanju vazduha. Moguće da su ti i problemi u ranijoj temi nastali jer se nešto pregreje.
Sto je najgore ovaj WD Blue SN550 (NVME) iako nema DRAM, po performansama tuce i jeftnije SSD-ove sa DRAM-om.Ogromna. Ako se ne varam Green postoji samo u planar varijanti, za razliku od Blue koji je kasnije dobio 3D Nand model koji je toliko hvaljen ovde na forum-u. Predpostavljam da nema DRAM, kao i da su performanse su ogranicenije zbog starijeg Planar NAND-a i verovatno manje kanalnog kontrolera. Poenta je sto je WD Blue 3D toliko povoljan, da budget varijante iz tog vremena nema smisla razmatrati sem u slucaju gde im je cena duplo manja(a uglavnom razlika nije ni blizu tolika).
Cek, ja sam pricao o SATA WD Green i SATA WD Blue i SATA WD Blue 3D. SN550 WD Blue jeste jedan od boljih DRAM-less drive-ova, ali da li tuce ove sa DRAM-om, to vec ne bih se slozio. U najboljem slucaju bih rekao da trade-uje blows sa A1000/A2000. Ne znam za druge budget DRAM NVME SSD-eve.Sto je najgore ovaj WD Blue SN550 (NVME) iako nema DRAM, po performansama tuce i jeftnije SSD-ove sa DRAM-om.
Pogresio sam bio, od A1000 je brzi SN550 u svakoj situaciji, ali od SX8200 i A2000 nije. Crucial P1 ima QLC NAND i zbog toga ne mislim da je u istoj klasi kao ostali uredjaji.Ista je cena za SATA I NVME maltene. Barem kad sam gledao za 1TB kod nas. (doduse kupio 2TB na kraju preko jer kod nas nije bilo).
Recimo Adata SX8200 i Crucial P1 kao popularne budget opcije sa DRAM-om, od oba je brzi.
Mora da su ovi sa Legitreviews-a imali los primerak. Anyway super sto tebi radi i sve to, ali pre nego sto je SN550(i sada Samsung 980) izasao nisam bio spreman da prihvatim DRAM-less drive-ove, a QLC cu da prihvatim tek kad ne bude bilo vise TLC na trzistu.Interesantno, a vidi guru3D ima drugaciji rez. Odradicu i ja bas da vidim ciji je tacniji. Doduse meni je drive vec polu pun pa ce sigurno zbog toga biti slabiji rez.
Ja sam u fazonu nema veze jel TLC ili QLC, gledam samo po ceni da su u istoj klasi. Mislim da je na 1TB velicini razlika oko 1000 rsd samo.
Pogledajte prilog 302393
Evo i mojih rezova. Imaj na umu da je polu pun i da ima masu gluposti popaljenih, tako da je sigurno rez malo manji nego sto bi trebalo.
Pogledajte prilog 302392
Vise puta je preporucivan ovde na temi, ali nisam obratio paznju na to da li/koliko ljudi ga je uzelo.Ni ja, iskljucivo sam jurio storage drive sa DRAM-om koji je bio pristupacan i uzeo P1, ali zbog lokacije drive-a iza maticne mi nije radio posao. Kontroler je previse topao.
I budem u fazonu ajde uzmem SSD bez DRAM-a, jer mi nista ne znaci ako throttluje zbog toplote. Kad ono, radi i bolje.
Prvi put cujem za ovaj Transcend sada.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari