Šta je novo?

Playstation 5 - Gde kupiti?

I za Sony i za Microsoft konzole za Srbiju postoji zvanicno jedan uvoznik .

Prvu godinu daje Sony, a posto ga ima kod nas moze preko njih da se odradi garancija. Drugu godinu daje prodavac posto tako zakon nalaze.

Zakonsku dvogodisnju garanciju daje uvoznik , ne znam kako ide sa artiklima koji imaju na takozvanim akcijama vise od 2 godine garancije

pomenutu temu nisam citao ali znam iz posla da pantomimicari i bivsa pobeda-pobeda ne placaju robu pa kad ti zavisi garancija od treceg lica kome nisu platili 18 i olus meseci dodje do problema... a kako su postali vlasnici tih firmi to je prica za ekranizaciju i nije joj mesto ovde
Pa da, kad su pobedu kupili prava je mađija ostvariti garanciju kod bivše pobede... ne postoje kao to pravno lice više :) Međutim, sve što oni nisu uvezli može se direktno poslati uvozniku i reklamacija prolazi. Ne postoji šansa da tebi Pin ili Ewe kaže e pa oni mi nisu platili nemaš pravo na reklamaciju :) A za konzole je uvoznik Roaming i tako i piše na portalu... to je firma koja je mama svim ovim koje su sad pod Pantomimičarem. Čak i da oni propadnu, ugase se ili samo promene ime... niko neće imati problema sa reklamacijom PS5.
Post automatically merged:

I za Sony i za Microsoft konzole za Srbiju postoji zvanicno jedan uvoznik .
Tako je bilo ali se izgleda Roaming vratio u igru jer su oni originalno bili uvoznik u PS4 generaciji...
Post automatically merged:

Prvu godinu daje Sony, a posto ga ima kod nas moze preko njih da se odradi garancija. Drugu godinu daje prodavac posto tako zakon nalaze.
U slučaju da propadnu i originalni prodavac i originalni uvoznik, svi će biti ispoštovani za svoju garanciju od 24 meseca ili više od proizvođača. Nema potrebe da se brinete oko toga...

Na papiru da ali u praksi bas i ne, mada trzisna to sve zavrsava ako krenu da zatezu.

Problem je iz dva dela:

1. U Srbiji ljudi ne znaju svoja prava i oni to koriste.
2. Ljude mrzi da se bore za svoja prava.

Meni nije jasno kako bre CL moze nekoga ko ima preorder da uslovljava kada im je stigla konzola da mora da se kupi jos jedan dzojstik da bi se njima prodala konzola.

Ma ja bi to odmah resio po kratkom postupku pa da vidis kako bi mi nudili konzolu za dzabe.

Jedino Xbox ima jednog uvoznika i to je Iris Mega jer Xbox zvanicno nije dostupan pa ko zna kako ga nabavljaju dok jedini koji uvozi Playstation i moze da prodaje trecim stranama je Briv Consulting, dok Iris Mega i Roaming uvoze samo za svoje potrebe tj ne mogu da prodaju trecim stranama, dok video igre u 90% slucajeva uvozi Iris Mega ili ti vlasnici CL-a. Npr Sony kancelarija nema nikakve dodirne tacke sa Playstation divizijom to je skroz odvojena kancelarija i koliko sam shvatio neki Bugari je drze tj nadlezni su za ovaj nas region, kao sto su Madjari za ostale Sony proizvode.

Ja nisam u toku ko je tu glavni uvozni i ko ima kakve licence,realno me bas briga.
Ono sto ceo zivot praktikujem je kupovina od velikih trgovinskih lanaca jer mi se cini da je uvek od istih lakse resiti problem reklamacije.
Sa TH do sad nisam imao problema,no ne kazem da su bajni,ovo je Srbija i na sve strane ima problema oko reklamacije,ali opet bolje kad imas racun od njih nego racun od Pere,Djure sa KP.
Sto se tice ps5 meni je tu nekako TH ispala cool za razliku od ostalih sa svojim sveskama i spiskovima u kojima su se pogubili i oni sami a kamoli kupci,a od konzola ni traga ni glasa.
Na kraju stigne par komada pa puni sebe zovu ljude da im ponude pride po koju igru,sluske,tiganj,auspuh za tomosa itd... jer to ja kao takav paket.
Ovde TH koju niko nije ni spominjao, lepo dobije nesto konzola,pusti u slobodnu prodaju pa ko ugrabi, po meni normalan nacin prodaje.

Ja nisam u toku ko je tu glavni uvozni i ko ima kakve licence,realno me bas briga.
Ono sto ceo zivot praktikujem je kupovina od velikih trgovinskih lanaca jer mi se cini da je uvek od istih lakse resiti problem reklamacije.
Sa TH do sad nisam imao problema,no ne kazem da su bajni,ovo je Srbija i na sve strane ima problema oko reklamacije,ali opet bolje kad imas racun od njih nego racun od Pere,Djure sa KP.
Sto se tice ps5 meni je tu nekako TH ispala cool za razliku od ostalih sa svojim sveskama i spiskovima u kojima su se pogubili i oni sami a kamoli kupci,a od konzola ni traga ni glasa.
Na kraju stigne par komada pa puni sebe zovu ljude da im ponude pride po koju igru,sluske,tiganj,auspuh za tomosa itd... jer to ja kao takav paket.
Ovde TH koju niko nije ni spominjao, lepo dobije nesto konzola,pusti u slobodnu prodaju pa ko ugrabi, po meni normalan nacin prodaje.
Konacno neko razuman. Svi hejtuju TH iz nekog razloga, a oni su jedini ispali OK u celoj prici. Slazem se i ja da nisu bajni npr. bezobrazno je sto ti nesto daju sa 10% popusta i ti si kao ustedeo, a ono ista cena kao i svuda drugde. Sa druge strane ne prodaju ti maglu vec lepo pise koja je cena i da li ima na stanju pa ko voli nek izvoli.

realno nema krstenih trgovaca svi imaju svoju manu, bitno da ste dosli do konzola

Pa jel su dosli u fizicki dodir sa konzolom :) ?
Nije jos nikom stigla, svi jos cekaju.

Ma samo sam reagovao na maretovo bitno da ste dosli do konzola.
Ako stavno ispostuju i svi dobiju, onda rispekt za TM (ne znam sto svi pisu TH skracenicu).

Ali i dalje nista necu kupovati od njih, nikada.

Problem je iz dva dela:

1. U Srbiji ljudi ne znaju svoja prava i oni to koriste.
2. Ljude mrzi da se bore za svoja prava.

Meni nije jasno kako bre CL moze nekoga ko ima preorder da uslovljava kada im je stigla konzola da mora da se kupi jos jedan dzojstik da bi se njima prodala konzola.

Ma ja bi to odmah resio po kratkom postupku pa da vidis kako bi mi nudili konzolu za dzabe.
Što se tiče "prava". Predračun nije pravno obavezujući, ni za prodavca, ni za kupca.

Ni jedna od te dve strane nema bilo kakvu pravnu obavezu oko zaključivanja ugovora. I jedna i druga strana mogu da odustanu od trgovine bez bilo kakvog objašnjenja.

Što se tiče "prava". Predračun nije pravno obavezujući, ni za prodavca, ni za kupca.

Ni jedna od te dve strane nema bilo kakvu pravnu obavezu oko zaključivanja ugovora. I jedna i druga strana mogu da odustanu od trgovine bez bilo kakvog objašnjenja.
Tako je ali ako oni tebe ucenjuju da moras da kupis jos stvari da bi ti prodali nesto e to je vec za inspekciju.

Ma samo sam reagovao na maretovo bitno da ste dosli do konzola.
Ako stavno ispostuju i svi dobiju, onda rispekt za TM (ne znam sto svi pisu TH skracenicu).

Ali i dalje nista necu kupovati od njih, nikada.
Brate ti pod hitno nesto moras da uradis po tom pitanju da svima nabijas mrznju i lose misljenje ako si sam imao neki problem sa njima, bukvalno iz ove teme ovde samo si ti imao problem neki i svima hoces to da nametnes i plus sve neka negativna energija par stranica, ja sad imam problem sa VIP mrezom i ja moram to svima da govorim i pljujem ih a svi ostali zadivoljni, nigde veze.
Inace kakav je taj dodatak za punjenje dzojstika, uzeo bih ga samo zbog izgleda ruzno mi ovo na usb, i jel brze puni ili sporije, mada nije mi to puno ni bitno svakako slabo igram pa traje, nego u buducnosti?

Samo vi javite da li ste dobili fiskalni racun uz tu konzolu sto vam stize iz Tehnomanije.

Po našem zakonu, za Online, tj. prodaju na daljinu, prodavac nije obavezan da izda fiskalni račun.
Obavezan je Ugovor o prodaji na daljinu, što će i dobiti sigurno.

To je neka skorasnja naaprednjacka umotvorina. Kako se reklamise proizvod sa tim ugovorom koji stize na mejl? Jel mogu da se zalim trzisnoj sa time? Odem u servis i pokazem a u medjuvremenu Tehnomanija se pretvorila u neku drugu firmu?

Ako se zatvori, dzabe ti i fiskalni. Inace ti ugovori na daljinu su skroz validni koliko ja znam..

Meni to malo sumnjivo.
Nalog bez ocena, star 2 dana, prodaje konzolu po ceni iz prodavnice (i do koje je tesko doci, mislim na prodavnice).
Oprez :)

Jedino je fora sto mozda THM ne mora da postuje Sony-eve odluke oko nacina prodaje konzola jer koliko ja znam ne vazi vise ono pravilo da mora iskljucivo online da se kupi kao sto je bilo u Novembru, a opet ne prodaju trecim licima kao sto to radi zvanican uvoznik za Playstation koji radi kako im Sony kaze, dok THM posto uvozi za sebe prodaje na nacin koji njima odgovara tj ko prvi devojci njegova devojka, ja doduse moram da se oslonim na Iris Megu da ce uskoro dobaviti SX, iskreno samo boost koji dobijam u Destiny-u mi znaci razlike u ceni u odnosu na One X koji trenutno imam, iako ce grafika biti manje vise slicna. I npr meni se ne svidja ova politika da digitalnih konzola uopste nema jer sto su najavili 400usd konzolu koju je skoro nemoguce kupiti, mislim ja sam se ponadao da je uzmem tipa u Vipu kao sto je moglo da se uzme PS4, na 24 rate uz racun i da ne osetim, da sluzi kao konzola za ekskluzive jer mi je Xbox glavna masina, ali od toga nema nista u skorije vreme :/

Meni to malo sumnjivo.
Nalog bez ocena, star 2 dana, prodaje konzolu po ceni iz prodavnice (i do koje je tesko doci, mislim na prodavnice).
Ako ima nekog iz Sjenice neka proveri, možda mu se posreći.

Sta je sa konzolama iz TM da li je neko dobio konzolu ?

Meni to malo sumnjivo.
Jesmo li to dosli do stadijuma gde vise ne verujemo da ima postenih ljudi? :)

Treba mu podici spomenik u centru Sjenice ako proda po normalnoj ceni.

Vrh Dno