Šta je novo?

Menjačnice

ljudi jedno noob pitanje. Hocu da kupim EGLD, REEF, ZIL, CELR, DIA na binance. Kako mi je najjeftinije da to odradim? Bukvalno mi treba navesti svaki korak posto sam vec to radio pa u celom procesu izgubio vise od 10% od ulozene sume.

Želim u budućnosti da zamenim BTC za RSD (bih i u EUR, ali ne može), u domaćim srpskim menjačnicama provizija je čak 4,95% (što nije malo).

Postoji li način da se konverzija bude jeftinija?
Sem toga, pošto je to transakcija iz Srbije koja se izvršava u Srbiji (nije ino-doznaka) i uplata se vrši na tekući račun, verujem da ne može da se poveže sa aktuelnom temom radnika na internetu i porezima?

Postoji nacin a to je kripto debitna kartica ,binance,coinbase ,bitpay nsiu dostupne u Srbiji
Ali ova 100% radi u Srbiji,narucis karticu kosta 15 evra napunis je BTC i podignes kes na bankomatu

Punjenje kartice je samo 2% i ATM podizanje 3 evra

Upozorenje da je ovo sa karticom verovatno scam.
Bilo da jeste ili nije, molim moderatore da obrisu ovaj moj post nakon sto ovaj iznad mog bude proveren. ;)
Ukoliko nije, izvinjavam se autoru i zahvaljujem sto mu je prvi post na forumu jedan od najkorisnijih procitanih ove godine. (moja sumnja postoji jer je nov user i to mu je prvi post)

Poslednja izmena:
Upozorenje da je ovo sa karticom verovatno scam.
Bilo da jeste ili nije, molim moderatore da obrisu ovaj moj post nakon sto ovaj iznad mog bude proveren. ;)
Ukoliko nije, izvinjavam se autoru i zahvaljujem sto mu je prvi post na forumu jedan od najkorisnijih procitanih ove godine. (moja sumnja postoji jer je nov user i to mu je prvi post)

Nije nikakav scam
Kartica radi u Srbiji
Ja je koristim od prosslog ljeta
Za nju sam cuo na jednom drugom forumu gde se okupljaju ljudi iz Srbije

Poslednja izmena:
Preko niih se moze i kupovati kripto 0% provizija karticom
Debitna se naruci stigne za 15 dana u Srbiju postom na adresu koju ste ostavili prilikom registracije
Potrebno je proci KYC verifikaciju
Mozete odamh napraviti neogranicen broj virtuelnih visa kartica ako treba nesto da online placate dok cekate plasticnu

Debitna se naruci stigne za 15 dana u Srbiju postom na adresu koju ste ostavili prilikom registracije
Mozete odamh napraviti neogranicen broj virtuelnih visa kartica ako treba nesto da online placate dok cekate plasticnu
Koliko je odrzavanje , da je uporedim sa btse koju vec imam?

Cryptopia

Drugari, ima li vas ovde kojima su ostala sredstva na Cryptopi-i?
Ja sam pokusao tamo nesto da se verifikujem no po svemu usudeci nisam uspeo

Da li za njihovu Virtuelnu karticu potreban Aple (Iphone) ili moze i android?

ovaj stru4ni engleski mi je 100% nepoznat tj ne mogu da ga lepo, ljudski protumacim (stara garda sta da radim :( ..)

koliko sam shvatio sajt jos ne radi i jos je sve pod istragom.. molim za kratko objasnjenje ovog teksta sa linka ako moze:"

David Ruscoe and Russell Moore from Grant Thornton New Zealand were yesterday appointed liquidators of Cryptopia
Despite the efforts of management to reduce cost and return the business to profitability, it was decided the appointment of liquidators was, in the best interests of customers, staff and other stakeholders.
The liquidators are focused on securing the assets for the benefit of all stakeholders. While this process and investigations take place, trading on the exchange is
suspended.
“Given the complexities involved we expect the investigation to take months rather than weeks.”
The liquidators are also working with independent experts and the relevant authorities with regards to the company’s obligations.
Grant Thornton will be contacting all customers and suppliers about its appointment in the next few days.
Further enquiries, please email [email protected]"

@ cccc
pogledah link koji si dao , nesto ne vidim da pisu u opciji za cach out da kartica radi direktno sa bankomatom...

Koliko je odrzavanje , da je uporedim sa btse koju vec imam?
3 evra kosta mesecno odrzavanje 2% punjenje kartice kriptom 3 evra ATM transakcija 0,25 evra POS transakcija
Ako neko odluci otvoriti nalog Iskoristite moj referal kod scwm9 dobijam i ja i vi po 5 dolara Hvala
BTSE je moze za Srbiju ili zivis negde vani

Poslednja izmena:
3 evra kosta mesecno odrzavanje 2% punjenje kartice kriptom 3 evra ATM transakcija 0,25 evra POS transakcija
Ako neko odluci otvoriti nalog Iskoristite moj referal kod scwm9 dobijam i ja i vi po 5 dolara Hvala
BTSE je moze za Srbiju ili zivis negde vani
Moze , racunaj da trenutno ne funkcionise , mailom su mi odgovorili da ce najverovatnije od marta da je puste.

Cek' , cek', kartica trenutno ne funkcionise, nego ce tek moci?
Pa ja imam jos od 2017. obecanja takvog tipa. Nekoliko kartica. Ono cega se secam je Monaco koji me je stavio u beskrajni red i nista nije bilo od toga i TenX koji mi je uzeo 15usd u BTC i nikad nije isporucio karticu. I svi su bili tada "evo tek sto nije" i eto 4 godine.....

Pa ja imam jos od 2017. obecanja takvog tipa. Nekoliko kartica. Ono cega se secam je Monaco koji me je stavio u beskrajni red i nista nije bilo od toga i TenX koji mi je uzeo 15usd u BTC i nikad nije isporucio karticu. I svi su bili tada "evo tek sto nije" i eto 4 godine.....
malo drugacija situacija , kartica narucena prosle godine , stigla za 3 dana , funkcionisala normalno , onda nas obavestili da ce nesto da upgrade-uju i da prestaje da funkcionise neko vreme.Mailom nisu garantovali da ce tog i tog datuma proraditi , klasika , izvinite nadamo se itd...

ma nema brige bice .. bice ... mart mesec je blizu (jos da su rekli i koje godine ...). dotle samo hold..

... za one koji su u kripto bez direktnog ulozenog fiata :)

Covek prica o BTSE kartici ova o kojoj sam ja govorio radi normalno ja je koristim od avgusta prosle godine
Virtualnu Visa karticu mozes odmah da napravis cim odradis KYC i ona je besplana
Ima tih kartica gomila sada samo je problem sto retko ko radi sa Srbijom
Za sada znam za ovu koju ja koristim i blackcatcard ,i sad sam cuo za ovu BTSE
Advcash priprema uniopay kazu da ce biti worldwide

ovaj stru4ni engleski mi je 100% nepoznat tj ne mogu da ga lepo, ljudski protumacim (stara garda sta da radim :( ..)

koliko sam shvatio sajt jos ne radi i jos je sve pod istragom.. molim za kratko objasnjenje ovog teksta sa linka ako moze:"

David Ruscoe and Russell Moore from Grant Thornton New Zealand were yesterday appointed liquidators of Cryptopia
Despite the efforts of management to reduce cost and return the business to profitability, it was decided the appointment of liquidators was, in the best interests of customers, staff and other stakeholders.
The liquidators are focused on securing the assets for the benefit of all stakeholders. While this process and investigations take place, trading on the exchange is
suspended.
“Given the complexities involved we expect the investigation to take months rather than weeks.”
The liquidators are also working with independent experts and the relevant authorities with regards to the company’s obligations.
Grant Thornton will be contacting all customers and suppliers about its appointment in the next few days.
Further enquiries, please email [email protected]"

@ cccc
pogledah link koji si dao , nesto ne vidim da pisu u opciji za cach out da kartica radi direktno sa bankomatom...
Slaba vajda. Idu u likvidaciju. Nema nista...

ljudi jedno noob pitanje. Hocu da kupim EGLD, REEF, ZIL, CELR, DIA na binance. Kako mi je najjeftinije da to odradim? Bukvalno mi treba navesti svaki korak posto sam vec to radio pa u celom procesu izgubio vise od 10% od ulozene sume.
A nista od bitnih stvari nam nisi rekao - gdje su ti pare, i imas li kesh ili neki kripto.
Kako bih ja to uradio - kupio bih na Cexu Ltc ili Xlm, to prebacio na Binance i tamo pretvorio u BUSD pa u te coine, pod uslovom da postoji BUSD par, ako ne onda USDT ili BTC

Tako je 15% je na kripto.A ako svlacis na paypal pa na banku/karticu onda ces da budes oznacen kao freelencer ,sto je jos gore.

Na tihj 5 % dodaju ti i pdv 21 %

Pogledaj račun transakcije.
Otkud sad 21% PDV? Nisam nikada menjao kripto u domaćoj menjačnici. Odgovorili su mu mejlom da je ukupan trošak trenutno 5% + 100din za uplatu dinara na račun.
mozes. pogledaj na sajtu kolike su provizije za skidanje. nece ti praviti problem.
sto se tice poreza, mislim da ga neces izbeci tako, ali bolje da na to neko iskusniji odgovori.
Hvala svima! Najpre, vrlo mi je bitno da ne budem označen kao frilenser, još i time da se bavim. Ako mi novac legne na srpski račun 2-3x godišnje (sam biram), to onda ne deluje kao da sam frilenser, ne?
Hajde da vidimo koja je najpovoljnija varijanta da mi neko plaća redovno iz inostranstva (plus posledice!), ako mi firma 2x mesečno plaća i nudi opcije: PayPal (u USD), BTC, XE (USD wire transfer).

1) Domaća BTC menjačnica: trenutno 5%
2) PayPal: 5,5% + 0,35€ prenos novca na stanje + 1% upload na karticu (konverziju vrši VISA) - da kažemo najmanje 6,5%
3) XE - ne odgovara jer nema stanje, TransferWise bi bio super
4) CEX - ne mogu da nađem provizije. Molim da neko izračuna koliko bi bila konverzija BTC u EUR i onda EUR wire transfer na račun u SRB. Ili kako najjeftinije podići EUR sa CEX?
5) Crypterium kartica - koliko je konverzija BTC u EUR, to nije napisano. Chatovao sam sa support-om da saznam koliko bi me sve koštalo ali ništa nisam razumeo (sačuvao sam chat).
6) Nešto drugo? Možda mogu da im predložim! Any hint is welcome! :cool:

Evo sa računa koji sam dobio na email :

Količina bitkoina: 0.14289013
Jedinična cena bitkoina: 460,493.67 RSD
Ukupna cena: 65,800.00 RSD

Provizija:

PDV osnovica: 3,500.00 RSD
PDV (20%): 700.00 RSD
Iznos naknade: 4,200.00 RSD

Ukupno uplaćeno: 70,000.00 RSD
Post automatically merged:

Hehe, ovo je kad je btc bio ok 4000 €

ne postoje sigurnosne reči na cexu, postoji pin prilikom ulaska i postoji 5ocifreni broj za withdraw, njega si ukucao kada si pravio registraciju, ali ga svakako mozes promeniti ako si ga zaboravio, samo se javi supportu.
Ja se ovog uopste ne secam.

@DynDNS
Ovo je zaista bilo davno, tu se vidi da je provizija bila tačno 5% i na tih 5% je obračunat PDV.
Sada možda isto rade, samo ne prikazuju odvojen PDV (kao što je u prodavnicama PDV uračunat u cenu), pa je provizija malo niža nego tada, i ukupno je 5%.

^ 5 po 5%, i u jednom trenu provizije "pojedu" lavovski deo ulaganja.
+ može da "okine" i označi me kao frilensera.

+ može da "okine" i označi me kao frilensera.
XECE.gif

Pa jos da aplikacija ima barem neki pozitivan komentar ove godine pa i da je uzmem u razmatranje.

a 5% ti je puno?
Proceni sam, PayPal vs. TransferWise.

PayPal mi na 5.000€ uzima najmanje 6,6% (prenos, konverzija, uplata na račun), što je 330€ provizije!

TransferWise: provizija je konstantna bez obzira na iznos kad je ista valuta u pitanju:

npjwN6j.png

Odavde wire transfer na moj račun košta 20-30€.
804x jeftinije od PayPal-a!

Koristio sam istu valutu, pošto ovi kažu da plaćaju u USD, onda je skuplje, i ne može USD u USD, već u EUR i izgleda ovako:

rWaRKkG.png

12x jeftinije od PayPal-a!

Otkud sad 21% PDV? Nisam nikada menjao kripto u domaćoj menjačnici. Odgovorili su mu mejlom da je ukupan trošak trenutno 5% + 100din za uplatu dinara na račun.

Hvala svima! Najpre, vrlo mi je bitno da ne budem označen kao frilenser, još i time da se bavim. Ako mi novac legne na srpski račun 2-3x godišnje (sam biram), to onda ne deluje kao da sam frilenser, ne?
Hajde da vidimo koja je najpovoljnija varijanta da mi neko plaća redovno iz inostranstva (plus posledice!), ako mi firma 2x mesečno plaća i nudi opcije: PayPal (u USD), BTC, XE (USD wire transfer).

1) Domaća BTC menjačnica: trenutno 5%
2) PayPal: 5,5% + 0,35€ prenos novca na stanje + 1% upload na karticu (konverziju vrši VISA) - da kažemo najmanje 6,5%
3) XE - ne odgovara jer nema stanje, TransferWise bi bio super
4) CEX - ne mogu da nađem provizije. Molim da neko izračuna koliko bi bila konverzija BTC u EUR i onda EUR wire transfer na račun u SRB. Ili kako najjeftinije podići EUR sa CEX?
5) Crypterium kartica - koliko je konverzija BTC u EUR, to nije napisano. Chatovao sam sa support-om da saznam koliko bi me sve koštalo ali ništa nisam razumeo (sačuvao sam chat).
6) Nešto drugo? Možda mogu da im predložim! Any hint is welcome! :cool:

Payoneer ?

Pa advcash, dosta ljudi ovde koristi, ja sam probao, otvoris nalog, linkujes sa binancom i kupujes direktno
Pozdrav svima!
Takodje koristim CEX a pokusavam da napravim depozit na Binance u.
Sta podrazumevate pod "linkujes"? Da li moze to malo detaljnije? Cex-Advcash pa Advcash-Binance,i koja je to opcija u Cexu?
Prilikom skidanja Fiat a bilo bi obrnuto,msm radilo bi bez obzira sto Advcash na prima uplate preko Visa kartica iz Srbije neko vreme...?
HvalaI

Nazad
Vrh Dno