Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon za zenu

• Začetnik teme Začetnik teme m1tsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji mobilni telefon kupiti

m1tsu

Cenjen
Učlanjen(a)
23.07.2020
Poena
115
Treba mi telefon za zenu pa me zanima sta je najbolja kupovina trenutno? Zena mi je u kasnim 20im ako to moze da pomogne, voli puno da prica i da fotka (uglavnom selfije, hranu, odecu i slicne gluposti) i da pretrazuje neke krpice po internetima. Do sada se patila i snalazila sa Xiaomi S2 pa ce verovatno bilo sta sto joj uzmem biti nebo i zemlja. Ono sto bi trebalo da bude koliko toliko bitno pored gore pomenutih informacija da ima pristojnu da ne kazem jacu bateriju. Koristice se i neka manja aplikacija za posao i jako je bitno da prilikom minimiziranja iste ne kresuje, sto bi znacilo bar 4gb rama ako ne vise.

Ponuda mi deluje bas skrnavno, mozda i najtuznije u prethodnih X godina, ali po onome sto sam procitao naginjem ka Note 8 pro ili Realme 7 pro. N8P bi joj sigurno zavrsavo posao, ali ajde, neka malo promeni Xiaomi. R7P verovatno overkil, ali ce sa njenim koriscenjem moci da ga koristi duze od 2g sigurno. Neki predlog, savet? Zahavljujem!

Redmi Note 9 Pro/Poco X3

Xiaomi je vladar u tom nekom low to mid price range-u, kako god se zvao brend, (Red)mi ili Poco. Ja sam zeni sredinom prosle godine uzeo Redmi Note 9S (neke suptilne razlike u odnosu na gorepomenuti Pro), zena je odusevljena. Na pocetku joj je izgledao preveliko, pogotovo u odnosu na njene prethodne uređaje, ali vrlo brzo se navikla i msm da ne bi htela nazad sada.
Ima tu dosta modela sada samo u okviru Xiaomi-ja, pa ima da se probere svasta.

MI note 10 lite ili Realme 7 pro. Pronadji njihova poredjenja na internetu i odluči, malo su skuplji ali vredi. Ja bih ipak ovaj prvi mi note 10 lite.

Po meni, telefoni od oko 200eu nikad više nisu nudili za uložen novac. Neverovatno je da jedan RN9P nudi 90% mogućnosti jednog flagshipa. Ekran nije amoled, 90 ili 120hz i kamera nije top kad su lošiji uslovi osvetljenja. Sve ostalo, tu. Sad, na nama je da procenimo da li te dve stvari vrede 200-400 eu više.

@m1tsu
Poco X3 NFC.

@blue

Pa i nije bas tako, do 400e je koliko para-toliko muzike otprilike. Ne mozes porediti npr. RN9 Pro i Mi 10T, gde drugi ima sve flagship spec (UFC 3.1, LPDDR5 ram, SD 865, odlican vibra motor, odlican zvuk, daleko bolji ekran). To sto prosecan korisnik mozda nece videti razliku ne znaci da je nema. Tako je bilo i prethodne generacije gde nisi mogao da poredis RN8 Pro i Mi 9T Pro, a cenovna razlika je bila otprilike ista.

Nakon 400e vec drasticno opada cena/kvalitet.

I mislio sam kroz prizmu prosečnog korisnika. A to čipset, mem, brzina storage i sl. ništa ne znači u realnom radu, samo u benchmark testovima i zahtevnim igrama. U realnom radu ništa ne znači da li će fon pokrenuti neku aplikaciju 2 stotinke pre ili kasnije.

Treba mi telefon za zenu pa me zanima sta je najbolja kupovina trenutno? Zena mi je u kasnim 20im ako to moze da pomogne, voli puno da prica i da fotka (uglavnom selfije, hranu, odecu i slicne gluposti) i da pretrazuje neke krpice po internetima. Do sada se patila i snalazila sa Xiaomi S2 pa ce verovatno bilo sta sto joj uzmem biti nebo i zemlja. Ono sto bi trebalo da bude koliko toliko bitno pored gore pomenutih informacija da ima pristojnu da ne kazem jacu bateriju. Koristice se i neka manja aplikacija za posao i jako je bitno da prilikom minimiziranja iste ne kresuje, sto bi znacilo bar 4gb rama ako ne vise.

Ponuda mi deluje bas skrnavno, mozda i najtuznije u prethodnih X godina, ali po onome sto sam procitao naginjem ka Note 8 pro ili Realme 7 pro. N8P bi joj sigurno zavrsavo posao, ali ajde, neka malo promeni Xiaomi. R7P verovatno overkil, ali ce sa njenim koriscenjem moci da ga koristi duze od 2g sigurno. Neki predlog, savet? Zahavljujem!
Ja sam svojoj pre 2 meseca kupio RN 9 Pro kao novogodišnji poklon. Zahtevi su otprilike bili identični - puno fotkanja pogotovo selfiji, puno šoping aplikacija, pričanja, društvene mreže, i po koja igrica za svakodnevnu razonodu. Oduševljena je telefonom, pogotovo selfi kamerom. Šta više, i ja sam iznenađen selfi kamerom i činjenicom da pravi bolje rezultate nego moj, sad već stari Mi 9T, kao i samim telefonom. Dosta me pozitivno iznenadio, i mislim da retko koji model nudi toliko za realno mali budžet, pa samim tim i nemaš razloga da nešto mnogo okolišeš u tom cenovnom rangu. Ako joj ogroman ekran ne čini problem (što se meni lično uopšte ne sviđa, glomazan je itekako), siguran sam da će to biti pun pogodak. U mom opticaju su bila još 2 modela pored rn 9 pro, i to poco x3 i Nova 5T. Daleko sam više bio na strani oba navedena modela u odnosu na rn 9 pro, međutim nekolicinu puta mi je dala do znanja koliko joj se rn 9 pro vizuelno dopada u beloj boji, tako da nisam hteo da kvarim volju. 😀

Vidi od navedenog šta joj najviše zapada za oko i to pazari 🙂

I ja da dodam da je Nova 5T isto fenomenalan fon. Ako hoće kompaktniji telefon odličan je. Čak po perfomansama ima jači čipset od RN9P. Jedini fon van Xiaomi/Redmi sveta a da nudi isti odnos bang for bucks.

Hvala na super predlozima, o nekim telefonima nisam ni razmisljao. RN9P mi je nekako antipatican telefon pa ga nisam ni uzimao u obzir dok je Nova 5T jaci sa cenom za model iz 2019. Poco X3 NFC nisam uzimao u obzir, ali mi deluje mozda i kao favorit. Jeftiniji 50€ od Realme7p i note 10 lite a sa boljom baterijom. Mozda jedini problem taj sto je glomazniji i po dimenzijama pa cak i 30g tezi od Realme 7 pro opcije. Videcu da ih obidjemo zajedno pa da vidim koji joj se najvise svidja, ionako ce ga ona koristiti 😀

Nije baš kompakt, al ajde. Da ima novih Mi 9 SE, to bi bio idealan kompakt fon. Ali trenutno samo polovni an KP.

Zdravo drugari, i meni treba pomoc u kupovini telefona. Inace sam koristila samsung do sad i gledala sam modele a 41 i a 51, lep je naravno i a 71 malo veci ali i skuplji,
ja nisam bas neki zahtevan korisnik da igram igrice i sl. Bitno mi je da ima ok kamere i da ne bude bas previse spor, ugl nije bas po mom misljenju velika razlika u dimenzijama sad da li vredi doplacivati za a 51, a 41 mogu naci i za 200evra. Iskreno ne bih preko box paketa jer em se doplacuje i plus 500 din 2 naredne godine. Svaka pomoc je dobrodosla..
p.s poco i slicni su mi veliki i teski, pozz

Pojuri na KP A71 u garanciji. Imas full ocuvane za 220-230eu. Stvarno je bolji od oba navedena. Nije badava najprodavaniji fon u Srbiji za 2020tu.

Iz kog si mesta, da znam gde da gledam?

Ok. Šaljem na poruke neki link.

Не буди стипса узми жени А71😀, добра батерија, камере, екран, гугл сервиси, чак и изглед споља баш је некако женски у одређеним бојама...

I meni treba preporuka za android do 200eur 😀

Trenutno ima A7 2018, ne zanima je roza boja i da je zenstven, vec da ima sto bolju bateriju i da je tu negde sa dimenzijama A7ice. Kamera joj nije nesto bitna jer nije od onih koje se stalno fotkaju, ali ne mora biti ni gora od trenutnog modela.

Vidim da ima par preporuka, a mene zanima koji je "najbrzi". Da li A71 (posto gotivi Samsung) ili ipak neki od Xiaomi modela?

EDIT: Otpada A71 jer vidim da je oko 300eur, treba mi nesto oko 200eur

Poslednja izmena:
Sta mislite o ovoj ponudi mts uz crveni box paket sta je isplativo uzeti, uz ovu doplatu ispod cene ide jos puta 24 ide i racun dve godine veci za 500 dinara mesecno
Pa tehnicki retko kad se isplati nesto od provajdera, pogotovu od MTS-a. Jedina olaksavajuca okolnost jeste to sto ti daju u ratama.

Samsung A71 ti se tu ne isplati. Izađe preko 40.000 dinara. Isplati ti se najviše Redmi Note 8 Pro - koji je u svemu egal sa Redmi Note 9 Pro (negde brži jedan, negde drugi, glavne kamere iste). Isplati se i Redmi Note 9 Pro, Motorola G9 Plus, Huawei P40 Lite (ako ti ne treba google servisi) - svi ti telefoni su u rangu A71 po čipsetu, naravno minus Amoled ekran. Formula za cenu telefona preko MTS-a bi ti bila sledeća:

primer RN8P, BOX crveni ugovor na 2 godine:
rata za fon - 24 x 450 din = 10800 plus 12 x 500 din = 6000 što ukupno daje 16800 din odnosno oko 140 eu što je top cena
(12 x 500 je razlika u ceni tarife sa i bez ugovora (500 din), a množi se sa 12 meseci jer 12 meseci ugovor ide po dinar)

primer Samsung A71, BOX crveni ugovor na 2 godine:
rata za fon - 24 x 1475 = 35400 din plus 12 x 500 din = 6000 din što ukupno daje 41400 din ili 350eu, što baš i nije povoljno u odnosu na Xiaomi/Redmi, ali slična cena onoj u prodavnicama
(12 x 500 je razlika u ceni tarife sa i bez ugovora (500 din), a množi se sa 12 meseci jer 12 meseci ugovor ide po dinar)

Generalno se fonovi preko operatera ne isplate, pogotovo ne top fonovi poznatih brendova (flagship modeli). Ali se zato se generalno isplate mid range telefoni.

Po meni, trenutno RN8P best buy. Skoro u rangu (sem ekrana) sa A71 a više nego duplo jeftiniji. Plus ako ga cepiš, zamnea i ekrana i leđa ne više od 50eu, dok za Samsung A71 moraš da kešneš 150 samo za ekran.

Poslednja izmena:
Nisam znala da je 12 meseci u boxu po dinar, jer mi potpisujemo unazad godinama ali nismo uzimali telefon. Ovde jedino a31 je na popustu ali mi deluje da nije bas nesto, RN8P sam uzivo videla nekako mi deluje i veliki i tezak sta znam, jos te price oko ukidanja gugla na saomiju, a da li bih se snasla bez gugla da idem na p 40 lite jer ovo drugo se ocito ne isplati, a za motorole ne znam kakve su sad...

Nazad
Vrh Dno