Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
6x sam kupovao SOL danas od 7.7$ do 8.2$ i postavljao stop loss na istu cenu. 6x je stop loss okinuo i evo me opet u USDT sa istom sumom sa kojom sam počeo. 😂 To je to kockanje bez rizika! 😅 A razmišljao sam o stop loss-u od -5%. SOL upravo probio ATH. Ovoga puta lekcija je bila besplatna.

Šta treba da gledamo na slici?

Evo vratih se sa puta i vidim lepe vesti ADA otisla 100% ove nedelje :)

Cestitke svima koji su ju drzali , ja sam odma sve prodao u uzeo za taj novac pokadot ( taj pokadot je imao obicaj da opali posteno u roku od par nedelja ), a deluje mi da on jos nije imao svoj FOMO run, mada to sto radim sad je cisto nagadjanje i nema veze sa zivotom, ali ako se BTC primiri malo nece i biti neke veze ima sve da skace za 10-20% dnevno ..

Bitcoin je vise nego duplo iznad "20 week moving average" rekao bih da ce se primiriti, ali djavo de ga znati magarac moze da ode gde god se njemu svidja BTC domminance je na ~60% u julu 2017 je to otislo na ~40%..

Neko moje teoretisanje ( pusto nabadanje ), za narednih par nedelja bi islo ovako. BTC bi trebalo da se se primiri ispod 50k i onda bi ALT-ovi mogli da odrade svoj run.

Nakon toga ili BTC odradi jos jedan skok gore i ode na 60-70-80k ili se ceo ciklus zavrsi .

Ja sam i dalje uglavnom u BTC-u.

@Detector, lepo odradjeno, meni deluje da ce biti jos rasta, neki FOMO se stvara oko Ada-e. Zamisli da vremenom dogura da market cap-a ETH-a :). Ja sam kasnije usao, na 0.5, pa cu jos smisliti izlaz, ili cisto hodl, jer sam gresio u trgovini vec dosta. Bull mozda potraje, a najbolje prodjem kad ne diram nista. 60-40 sam Ada/Dota, dota prilicno miruje, ali obecava.

Poslednja izmena:
Pričali smo već o tome, Dash verifikuje transakcije kroz koncenzus, ako se koncenzus izgubi, Dash pravi fallback na PoW i onda nije ništa brži nego BTC.
Što se desilo možda par puta u poslednjih godinu dana, tokom upgrade-a mreže na novu verziju.
A i bez instant verifikacije, Dash zaključava transakcije posle jedne konfirmacije (chainlocks) i ima 2,5 minuta block time, tako da je mnogo brži od BTC-a.

@Detector, lepo odradjeno, meni deluje da ce biti jos rasta, neki FOMO se stvara oko Ada-e. Zamisli da vremenom dogura da market cap-a ETH-a :). Ja sam kasnije usao, na 0.5, pa cu jos smisliti izlaz, ili cisto hodl, jer sam gresio u trgovini vec dosta. Bull mozda potraje, a najbolje prodjem kad ne diram nista. 60-40 sam Ada/Dota, dota prilicno miruje, ali obecava.
Glavna reč u kriptu je i dalje potencijal. Cardano dobio pametne ugovore, korak ka DeFi, cena mu ode u nebesa. Iota dobila native oracle, cena ode 3x. To je samo jednostavni oracle i tek u alfa fazi, nije bitno, to je potencijal za DeFi. Dok recimo Tron i EOS koji već imaju dosta razvijen DeFi kubure.

Glavni razlog zašto Stellar nije top 5 novčić je što imaju totalno racionalni nastup, ovo nam je projekat, ovo su nam partneri, ovo je to što radimo, ovo smo uradili do sada. Niko to ne voli da čita, svi hoće neke kule u vazduhu, neka čudesa u izmaglici, neki potencijal.

Ako izuzmeno XRP ( zbog situacije od pre par nedelja ), od top 10 novčića po CMC, Cardanu je ostalo još malo do probijanja ATH. Ostaje još LTC, pa ko slučajno sumnja u isti, neka se ne iznenadi mega pump-om u narednim danima ( čitaj - slično bnb i ada pump-u )
da li je pametno iskočiti iz ade sad i uleteti u ltc?

Ako si u dobrom profitu adi, prebaciti deo u ltc je skroz ok, pa onda kad ltc dođe blizu ATH, onda isto u npr BCH.

BCH iskreno nikako ne volim, ali je on jedan od coin-a iza kog stoje ozbiljne glave sa neograničeno novca, pa ga vrlo lako mogu ponovo napumpati i pokrenuti mega hype.

E sad, ovo je samo moje neko mišljenje, pa sam odluči da li je pametno ili ne :)

Inače sam hodler i jednog i drugog novčića, ali je ovo moje mišljenje sa trejderske strane

Nemam pojma dokle moze da ide ali sudeci po ovome moze lepo da opali jos 2-3x ( a i ne mora ) moja neka ideja je ako stvarno ode jos 2-3x da udjem u Etherium i ako onda Etherium poludi da izadjem iz svega ..

Ravnam se po ovome iskreno

@morbius slazem se sa navedenim i ko ima mogucnosti da posveti vreme na prikupljanje informacija moze lepo da se opari kad dodje to takvih stvari, naravno treba biti mnogo pametan i filtrirati informacije..

@Kilzardo LTC je mnogo kilavio dosta dugo ( cele 2019-te ) i jednostavno sam ga se otarasio, ko zna kad. ( a nisam imao nesta mnogo u njemu nikad u ovom ciklusu ) . Ja licno ne zelim da ulazim u njega njega kao sto ne jurim DODGE i nikad nisam ulazio u XRP. Ako se dobro napijem nekom prilikom mozda udjem u YOLO u neki od tih novcica :)

Ja ne bih. ADA je debelo overbought i trebaće mu bar nedelju dana da se ohladi, ali bi mogao da nastavi rally posle toga. Sa druge strane LTC je zombie coin koji sasvim zavisi od institucija i po meni, neće još dugo biti u top 10. Misle neiskusni da mogu da istempiraju prelaske iz jednog novčića u drugi da izvuku maksimalni profit, najčešće se tako zeznu. Sigurnije je na vreme odabrati novčiće kod kojih vidiš i dobre tehnikalije i dobru priliku za zaradu i posle samo biti strpljiv. Juriti iz jednog u drugi u ovakvom bull marketu je rizik, čak i da znaš da će nešto da opali, ne možeš da znaš kad će.

Uleteo malopre u SOL na 9.5$ pa strpljivo. Nikakva TA, čak suprotno od toga. Spreman da izgubim sve! 😂
A kao LTC hodler da postavim i ovo:

Litecoin-2013-2021.png

Nebo i zemlja. Doge i xrp mogu u istu recenicu da se stave ali LTC-u tu nije mesto. LTC je i dalje zestoko potcenjen i mora uskoro na ATH. Samo je pitanje u kom trenutku ce da opali ali opalice sigurno, tu nema sumnje. Lepo je krenuo prosle godine ali izgleda da ce opet medju poslednjima da opali. Sve u svemu bice lepih vesti ;)

Nebo i zemlja. Doge i xrp mogu u istu recenicu da se stave ali LTC-u tu nije mesto. LTC je i dalje zestoko potcenjen i mora uskoro na ATH. Samo je pitanje u kom trenutku ce da opali ali opalice sigurno, tu nema sumnje. Lepo je krenuo prosle godine ali izgleda da ce opet medju poslednjima da opali. Sve u svemu bice lepih vesti ;)
Tacno tako , ali ne treba biti gadljiv.Oba shit-a u zadnjih 5-6 godina koliko pratim su odlicna za umnozavanje kolicine BTC-a dugorocno ako se ulazi na niskim nivoima.Da se razumemo , nikad nisam hteo-smeo neke vece sume.

pa upravo za to i služe shit coini, za umnožavanje btc-a i eth-a.
Zadnjih nekoliko nedelja ok koristiti ltc za transfere između menjačnica, jer ga ima na svim, a fee je skoro free.

Nego, da se vratimo temi.

LTC se odbio bio lepo na putu do 200$ u prvom pokušaju, o tome sam pisao pre par dana da će verovatno prvi pokušaj biti fail. Sad bi lagano mogao da probije, ali bi iskreno više voleo da bude još jedan fail.
Ukoliko se taj scenario odigra, može lagano da ga naduvaju do 215 - 220$ i to u jednom danu.

ADA - isto važi za lvl od 1$

XTZ - lagano probio 4$ iz prve. Može vrlo lako da testira po prvi put ove godine prethodni ATH

ETH - 2000$ za par dana

Za BTC bi bilo dobro da se još malo zadrži ispod 50k, da altovi još izdivljaju, i onda lagano prelazak u btc pa čekanje zone 54-55k

EDIT:
Srećan ATH btc-a svima koji slave - brzo se odigralo dok sam pisao post :giggle:

America's oldest bank, BNY Mellon, will custody Bitcoin

The chief executive of the bank's asset-servicing business says digital assets are becoming "part of the mainstream."

https://ct.com/9d36

Ja ne bih. ADA je debelo overbought i trebaće mu bar nedelju dana da se ohladi, ali bi mogao da nastavi rally posle toga. Sa druge strane LTC je zombie coin koji sasvim zavisi od institucija i po meni, neće još dugo biti u top 10. Misle neiskusni da mogu da istempiraju prelaske iz jednog novčića u drugi da izvuku maksimalni profit, najčešće se tako zeznu. Sigurnije je na vreme odabrati novčiće kod kojih vidiš i dobre tehnikalije i dobru priliku za zaradu i posle samo biti strpljiv. Juriti iz jednog u drugi u ovakvom bull marketu je rizik, čak i da znaš da će nešto da opali, ne možeš da znaš kad će.

U pravu si.. nekoliko puta do sada sam pokusavao da profitiram na prelasku iz jednog coina u drugi i skoro nikada nisam pogodio trenutak.

Da li je jos ko od vas slucajno investirao u SRK, ja sam usao sa 100usd negde u julu mesecu i od tad mi je coin napravio skoro 100x tj oko 10k usd, izasao sam upravo sa 50% novcica i ovo ostalo stavljam na rizik stoposto jer mislim da ovaj coin moze da napravi ono sto je XVG 2017. Daleko moj najbolji return od kako sam u kriptu.

SRK sad ima market cap od 87 miliona, što znači kad si ga kupio je imao cap manji od milion. Gde si uopšte našao da kupiš tako nešto?

Meni je BAO napravio x10 za ~10 dana sad skoro :) Što ne može da se poredi sa x100, svaka čast :)

Pretpostavljam da je kupio na Uniswapu, gde bi drugde :)

pa upravo za to i služe shit coini, za umnožavanje btc-a i eth-a.
Zadnjih nekoliko nedelja ok koristiti ltc za transfere između menjačnica, jer ga ima na svim, a fee je skoro free.

Nego, da se vratimo temi.

LTC se odbio bio lepo na putu do 200$ u prvom pokušaju, o tome sam pisao pre par dana da će verovatno prvi pokušaj biti fail. Sad bi lagano mogao da probije, ali bi iskreno više voleo da bude još jedan fail.
Ukoliko se taj scenario odigra, može lagano da ga naduvaju do 215 - 220$ i to u jednom danu.

ADA - isto važi za lvl od 1$

XTZ - lagano probio 4$ iz prve. Može vrlo lako da testira po prvi put ove godine prethodni ATH

ETH - 2000$ za par dana

Za BTC bi bilo dobro da se još malo zadrži ispod 50k, da altovi još izdivljaju, i onda lagano prelazak u btc pa čekanje zone 54-55k

EDIT:
Srećan ATH btc-a svima koji slave - brzo se odigralo dok sam pisao post :giggle:
To moze apsolutno bez ikakvih problema obzirom da se BTC sprema da napadne 50K. Ako se BTC smiri na 50K (hipoteticki) LTC uvek lagano moze na onih 0.0042 sto je 210$. Videcemo samo kada ce malo ozbiljnije da opali, mislim da ce do 240$ ovako da davi.

SRK sad ima market cap od 87 miliona, što znači kad si ga kupio je imao cap manji od milion. Gde si uopšte našao da kupiš tako nešto?
To je bilo negde u maju/junu mesecu kada sam na CBu video da je neki coin top gainer tj. SRK skocio za dan 1500% secam se dobro. I tad sam odmah imao u planu da uzmem taj coin jer to mi je bio neki znak da moze da opali zestoko u dolazecem bull-u. Sacekao sam da padne naravno i u julu ulozio skromnih 100usd. Ne, nisam kupio SRK na uniswapu nego na BitMart-u i evo jedan shot trenutnog stanja, kod mene je uvek bilo sve transparentno a to znaju pojedini od vas. Ne znam, da li je pusta sreca da sam ubo ili ne ali mogu reci da u ovih par godina trgovanja sa kriptom nisam izgubio ni 1$, nigde, nikada. Trenutno drzim vise od 30 razliciti novcica i na svakom sam dobio najamnje 3x i mnogo mnogo vise.

Prilozi

• 149075160_430877564876378_4019269970057831872_n.jpg
    149075160_430877564876378_4019269970057831872_n.jpg
    171 KB · Pregleda: 87
To moze apsolutno bez ikakvih problema obzirom da se BTC sprema da napadne 50K. Ako se BTC smiri na 50K (hipoteticki) LTC uvek lagano moze na onih 0.0042 sto je 210$. Videcemo samo kada ce malo ozbiljnije da opali, mislim da ce do 240$ ovako da davi.

Hvala ti za informaciju, jer sam i ja zacrtao sebi 0.0042 kao realan target. Trenutno mi je pozicija 5-6% u plusu.

A sto samo 0.0042? Pa samo u januaru se 3x odbio od 0.0044, a u decembru prelazio 0.005. Sad i mene nervira jer sam mislio da ce prije na 190$ nego dot, ada i link x2, kakav danak neiskustvu😄

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno