Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno, pow je smece, zato se rodila cijela jedna nova industrija sa asic proizvodjacima/ mining farmama, rudarenje na obnovljivim izvorima energije, ukrajina pravi nuklearnu elektranu zbog pow itd.

Ada se jako lepo ponasa, i kod rasta i kod pada BTC-a. Ne znam koji su dometi. Takodje cekam DOT da krene ozbiljnije. Mislim da ce nastaviti da napreduje bolje od LTC/ETH. Samo da BTC lagano raste, ili miruje.

Пратим мало овај MATIC, и најаву ребрендирања у полигон.

Доста се залетео, чини ми се да има и највећи скок у претходна 24 сата, па је маса кренула да улаже. Свакако ван тог пумпања, занимљив пројекат.
Све нешто чекам да пропадне мало па да одем у куповину, мада можда испод 10 центи не буде више ишао.

Ne znam odakle ljudima ideja da je ovo kraj bullrun-a, kao da nisu bili tu prosli ili par pre toga.

Na osnovu iskustava od ranije (266,1200,19000), uvek je opsta ludnica pred sam kraj a tome jos nismo ni blizu, i kakav je to bull run od samo 2x prethodnog ATH?
Pa ljudi akcije pravih kompanija skacu vise od toga za krace vreme a ne kripto.

Po meni ce ovo jos da traje, ali kad krene opste ludilo u nekom trenutku ove godine, e tada ce biti znak da treba krenuti u istovar jer ce brzo posle sve da implodira i ode u bunar.

@KurtK :"Po meni ce ovo jos da traje, ali kad krene opste ludilo u nekom trenutku ove godine, e tada ce biti znak da treba krenuti u istovar jer ce brzo posle sve da implodira i ode u bunar."
@VirtualPoP :" Nego ljudi, stvarno je ovaj put drugacije. Masa ljudi pristaje na trgovinu tj. da daju robu za kripto. Uglavnom znaju sta je u pitanju. Ovo nije bilo ni pomena ranije. Mi smo boranija, zamislite u razvijenim zemljama.... "500 eur nije problem, da malo probam da vidim kako ide...."
Meni iskreno žao što ranije nisam ušao u ovu priču. Tesla je samo inicijalna kapisla, u narednom periodu očekujem još par većih kompanija koja će uraditi sličan potez.

Its just beginning...

Sledeca naredna ozbiljna psiholoska cena je 59k. Tada ce svi mediji brujati o tome da se btc izjednacio sa 1kg zlata.
Zanimljivo je i da je eth na oko 1 unce.

Bnb ubija....imali su prije neki dan presale sfp za bnb, dje si morao da zakljucas bnb i tako se prijavis za sale sfp po cijeni od 0.1$. I to tako da su oni koji najvise bnb zakljucaju dobili najvise, do hardcapa od valjda 20k po osobi. Tu je dosta novcica otislo a sfp je otvoren za trade juce po 1.3$ i otisao na 4.45$ kakvo ludilo. Znaci ljudi su odradili x20-x40 u 24 casa

Sa BNB-om je bila odlična priča. Video sam je prvog dana. Počeo BNB da skače i ja reko, zakasnio sam. Platio sam danak neiskustvu.

Ja sam kad je izasao pre oko 3-3.5 godine imao dosta BNB-a koje sam platio .30 centi. I prodao za nekih .40 centi posle 2-3 meseca i nikad ga vise nisam kupovao 🤣🤣🤣🤣
Tad je Binance secam se imao 5 coina na celoj menjacnici
Naravoucenije: Strpljenje zna da se itekako isplati

Ja gledao u btc dok je bio na 0.0013 a drug koji gleda u $ mi rece pusti bnb stalno pomjera ath mora da odmori malo 😄

Pričao sam već o svojim greškama i patern je uglavnom neodlučnost. Od kada sam počeo da pratim SOL imao sam odličnu priliku već na 5.7$ (prema TA). Juče sam ušao u SOL na 7.8$ ali ovaj put sa naučenom lekcijom postavio stop-loss order na istu cenu. Posle 6 minuta se realizovao. :ROFLMAO: Još jedna stvar je da majstorski odaberem pravi trenutak ali u pogrešnom pravcu odigram. :eek::cry::ROFLMAO:

BTCETHXRPLTCSOL-10-02-2021-1143.png

"Тако неодлучност доноси сопствено кашњење,
И дани су изгубљени жалећи над изгубљеним данима.
Да ли сте озбиљни? Искористите управо овај тренутак;
Шта можете да урадите, или сањате да можете да урадите, почните;
Смелост има генија, моћ и магију у себи." -
Johann Wolfgang von Goethe

... i još malo o tome ovde: https://www.valentinkuleto.com/izreke-o-akciji-i-preduzimljivosti/

Naravno, pow je smece, zato se rodila cijela jedna nova industrija sa asic proizvodjacima/ mining farmama, rudarenje na obnovljivim izvorima energije, ukrajina pravi nuklearnu elektranu zbog pow itd.
Bila je nekad cela industrija konjske opreme, uzgajivača konja, potkivača, itd. A onda je došao motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

PoW transakcije će uvek biti spore, jer novčić mora da se iskopa i uvek biti skupe, jer moraš da platiš rudara. To je promašen dizajn koji se morao trpeti, jer bolje nije imalo. Ako se ne slažeš sa mnom, ti slobodno stavi svoj novac na konje, moj novac je na motorima i raste vrlo lepo.

Pre ce biti da je Pow elektricni automobil. Mnogo sigurniji od SUS-a .

Daleko je to od pustog optimisma koji zamisljas. Ja sam odradio ozbiljno svoje analize, nisam nista pricao napamet niti bez osnova a nisam ni svu lovu ulozio na osnovu tog "optimizma". Siguran sam u to sto radim i uopste mi ne smeta ako mislis da ne znam sta pricam ili ako mislis da se igram na srecu. To je tvoja stvar ;)
Johohoj, tvoja ozbiljna analiza. Pomnožiš dva broja, pročitaš dva članka i ti si nešto kao analizirao. Ja sam uložio podebeli rad da pronađem novčiće da nadmaše BTC u bull marketu, ti si pre pet godina rešio da je budućnost LTC i zašto bi onda zamarao mozak trudom, kad možeš umesto toga da mudruješ po forumu. Ali kako si lenjo sejao, tako sad mršavo žanješ.

PoW transakcije će uvek biti spore, jer novčić mora da se iskopa i uvek biti skupe, jer moraš da platiš rudara. To je promašen dizajn koji se morao trpeti, jer bolje nije imalo. Ako se ne slažeš sa mnom, ti slobodno stavi svoj novac na konje, moj novac je na motorima i raste vrlo lepo.
Sve je tako, samo ima jedan mali problem - nista osim POW ne funkcionise. Mislim, funkcionise, isto kao sto funkcionise bank transfer neke banke. Decentralizovani POS jos uvek ne postoji u praksi. Ako nam ne smeta taj mali problem, tj ako nam ne smeta sto nije decentralizovano, onda si potpuno u pravu do zadnje reci.
Ali ako nam ne smeta, onda isto tako mozemo da gasimo ceo crypto.

Bila je nekad cela industrija konjske opreme, uzgajivača konja, potkivača, itd. A onda je došao motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Dash je PoW i ima transakcije od 2 sekunde zahvaljujući second layer-u masternodova. Bitcoin isto može biti brz kroz neki sistem tipa LN-a, samo što ima tu dosta tehničkih problema koje treba rešiti.
PoS jeste potencijalno brz i ne zahteva toliki utrošak energije, ali je baš zato otvoren za druge vrste napada.
Videćemo šta će na kraju da se ispostavi kao optimalno rešenje.
U svakom slučaju, fiat valute su najveći "konji" u ovoj priči

PoS vs Pow je besmislena rasprava.
I jedno i drugo ima svoje prendosti i mane.

Sve je tako, samo ima jedan mali problem - nista osim POW ne funkcionise. Mislim, funkcionise, isto kao sto funkcionise bank transfer neke banke. Decentralizovani POS jos uvek ne postoji u praksi. Ako nam ne smeta taj mali problem, tj ako nam ne smeta sto nije decentralizovano, onda si potpuno u pravu do zadnje reci.
Ali ako nam ne smeta, onda isto tako mozemo da gasimo ceo crypto.
Mnogo puta ponavljana neistina. Tehnički nema razloga zašto bi moderne mreže bile išta manje decentralizovane nego legacy. Ali ljudi neće da se upuštaju u tehničke stvari, već ponavljaju ono što su čuli od drugih koji takođe nisu hteli da se interesuju za tehniku. Plus, svako ima svoju neku definiciju šta "decentralizovano" tačno znači.

Johohoj, tvoja ozbiljna analiza. Pomnožiš dva broja, pročitaš dva članka i ti si nešto kao analizirao. Ja sam uložio podebeli rad da pronađem novčiće da nadmaše BTC u bull marketu, ti si pre pet godina rešio da je budućnost LTC i zašto bi onda zamarao mozak trudom, kad možeš umesto toga da mudruješ po forumu. Ali kako si lenjo sejao, tako sad mršavo žanješ.
On je bar rekao sta kupuje i kad to treba kupiti, a vecina vas jos krijete sta ste kupili ko zmija noge, *** nekad imam osjecaj ko da se izmedju sebe takmicimo a ne da se pomazemo informacijama i savjetima

Dash je PoW i ima transakcije od 2 sekunde zahvaljujući second layer-u masternodova. Bitcoin isto može biti brz kroz neki sistem tipa LN-a, samo što ima tu dosta tehničkih problema koje treba rešiti.
Pričali smo već o tome, Dash verifikuje transakcije kroz koncenzus, ako se koncenzus izgubi, Dash pravi fallback na PoW i onda nije ništa brži nego BTC.

Lighning network za BTC efektivno pravi banku u sidechain-u. I tako novčić koji je trebalo da nas oslobodi banaka zahteva banku da bi mogao da se efektivno koristi. E, divota. Zato ja nemam nikakvog poverenja u 2nd layer rešenja. Pokušavamo da ispravimo nešto što se krivo rodilo, umesto da koristimo nešto što već radi kako treba.
Post automatically merged:

On je bar rekao sta kupuje i kad to treba kupiti, a vecina vas jos krijete sta ste kupili ko zmija noge, *** nekad imam osjecaj ko da se izmedju sebe takmicimo a ne da se pomazemo informacijama i savjetima
Prođi kroz moje postove, svaki novčić koji sam pominjao i predlagao drugima i sam imam. Mislim da sam sa svoje strane ispao maksimalno korektan.

Poslednja izmena:
Ušao sam malopre u SOL na 7.7$. Bio fini drop, order uspeo da uhvati 94%, odmah sam postavio stop-loss na istu cenu, pa ako krene dole vraća me u USDT. Kockanje bez rizika!!! Ako tako nešto uopšte postoji. :ROFLMAO:

Pitanje je da li će ovakvo ludilo da traje još 2 dana ill 5 meseci.

Pozdrav svima, nov sam ovde, mada pratim već 4 godine forum.
Post automatically merged:

Eno ga Doge već u nebo ode, izgleda mi Twitter kasni koji minut 😬😂

Prilozi

• IMG_20210210_161159.jpg
    IMG_20210210_161159.jpg
    94.9 KB · Pregleda: 87
Ako ovo sto se desava sad vec nije opste ludilo onda ne znam sta je?
Ako si ispratio prethodne bullrun-ove znao bi da nije, isto tako 2x starog ATH je smesno, “those are rookie numbers”.

Ma da, kopas 10e dnevno po kartici, ja ne znam koje ludilo se ceka, da kopas 50e po kartici?
Šta znam meni to uopšte nije kriterijum. To sto je trenutni manjak kartica za kopanje pa ok stagod, to ne govori ništa o kraju bull run-a.

Poslednja izmena:
Bnb ubija....imali su prije neki dan presale sfp za bnb, dje si morao da zakljucas bnb i tako se prijavis za sale sfp po cijeni od 0.1$. I to tako da su oni koji najvise bnb zakljucaju dobili najvise, do hardcapa od valjda 20k po osobi. Tu je dosta novcica otislo a sfp je otvoren za trade juce po 1.3$ i otisao na 4.45$ kakvo ludilo. Znaci ljudi su odradili x20-x40 u 24 casa
Ovo se vrlo cesto desava na Binance, pa nikad BNB nije doziveo rast x3 u roku od 7 dana. Verovatno klasicna pump & dump sema.

Ako si ispratio prethodne bullrun-ove znao bi da nije, isto tako 2x starog ATH je smesno, “those are rookie numbers”.
Svaki bullrun se razlikuje, pa i ovaj, 10x ATH na ~50b nije isto sto i 10x na 300B 400B. Trenutno BTC ima market cap 800 B, da bi otisli na 1T+ 2T+ svasta jos tu mora da se desava. Cak ni Elon nije mogao da dovede BTC do 50k (za sada).

Inace ko kupuje Teslu BTC-om mora u USA da plati capital gains tax, tako da ce ovaj nacin kupovine najverovatnije biti rezervisan za kripto entuzijaste... Isto vazi i za svaki drugi biznis koji omoguci placanje proizvoda/usluga BTC-om. Ovo jeste bullish u short term-u, ali u long term-u verovatno ne toliko. Ono sto BTC nudi Tesli jesu "shady accounting practices" sto je za njih verovatno trenutno mnogo bitnije.

Kathy Wood iz Ark Invest se itekako dotakla kripto-a (ona je predvidela na vreme rast Tesle):

Ukratko, ekstremno bullish bazirano na realnim primerima (200k+), samo naravno ne u short term-u.
Takodje, WeBull CEO je u toku Gamestop krize sa RH izjavio cak dva puta da problemi tog tipa nece postojati kada backend infrastruktura bude bazirana na crypto-u. Ono za šta je trenutno potrebno ~2 dana, sa crypto-om se izvršava instant...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno