Šta je novo?

Novi Benchmark forum

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene mnog sporo radi, mnog, ako u opet otvori stranu ili refresuje onu koja je otvorene, prava agonija, preko PC u mozili, win 10 ordjinale... Pre ove promene sve radilo savrseno, i nema sajta ili foruma, stranice koja se ovako sporo otvara, ovo je bas agonija.

Kod mene sve radi prilicno glatko i instant. Microsoft Surface book i Telekom net. Probacu kuci sa SBB kad dodjem.

Kod mene mnog sporo radi, mnog, ako u opet otvori stranu ili refresuje onu koja je otvorene, prava agonija, preko PC u mozili, win 10 ordjinale... Pre ove promene sve radilo savrseno, i nema sajta ili foruma, stranice koja se ovako sporo otvara, ovo je bas agonija.
Probaj obrisati kolačiće jer kod mene sve top radi na Mozili.

Pohvale za modernizaciju, kao i uvek, promene zahtevaju da se malo naviknemo na novo a to ne pada svima podjednako lako pa otud i negodovanje. Za IT forum mislim da su potpuno bespredmetni komentari da je stari VB bio bolji...

Ono što sam ja primetio, a ne videh da je pomenuto do sada - malo mi je spacing između redova preveliki, tekst mi deluje kao da je svaki red završen sa enter. Naravno, kod odvojenih pasusa to bude još veći prored pa mi vizuelno nekako deluje... previše rašireno. Kapiram i da možda ljudi ne vole previše zgusnut tekst, ali zamišljam kako tek izgleda na nekom većem ekranu kad mi je i na 1080p na 14" prevelik razmak. Verovatno je samo do mene... :geek:

Meni su dno i vrh isti. Imam i kategorije i brojeve strane i gore i dole. Samo su sada brojevi strana levo
Na desktop verziji ili mobilnoj ?
Posto na desktopu nema problema, ali u mobilnoj verziji na vrhu nema stranica, samo na dnu.

Nadam se da ovo moze da se doda, inace smo osudjeni da skrolujemo skroz do dole da bi skocili na neku stranicu.

Da li to samo ja ne vidim podforum oglasi?

Bez paranoje, ne vidim ni ja :)

IP adresa sa koje dolaziš je verovatno u DNSBL listi i zato dobijaš CAPTCHA proveru. Ništa ne mogu da uradim tu.
Uz duzno postovanje svih meni bas svejedno da li forum podrzava slicice, animirane gifove da li avatari rade ovako ili onako i slicne decije igracke ali ako CAPTCHA ne moze da se resi onda je bas uvrnuto. Moram svakih 10 minuta da klikcem na brodove i bicikle totalni smor.

Nije paranoja, nego rekoh možda je kod mene problem.

Oglasi su povučeni (ne vide ih ni modovi) dok se ne objave nova pravila. Biće ponovo vidljivi danas ili sutra.

Uz duzno postovanje svih meni bas svejedno da li forum podrzava slicice, animirane gifove da li avatari rade ovako ili onako i slicne decije igracke ali ako CAPTCHA ne moze da se resi onda je bas uvrnuto. Moram svakih 10 minuta da klikcem na brodove i bicikle totalni smor.
Ovo može da bude ozbiljan problem članovima koji su iza CG-NAT-a.

Mislim da je to do naloga, nece ni na telefonu, ni preko drugo provajdera, sve radi mnog kilavo ka da ne radi...

Prilozi

• ....jpg
    ....jpg
    183.8 KB · Pregleda: 50
IP adresa sa koje dolaziš je verovatno u DNSBL listi i zato dobijaš CAPTCHA proveru. Ništa ne mogu da uradim tu.

Ako pomaže nešto info:
Meni isto traži Captcha proveru. Koristim VPN, ali sa dedicated IP adresom (ne bi trebalo da je bilo ikakvih problema sa iste, koliko znam).
Proverio sam na https://www.dnsbl.info/, nije utefterena.

Deluje kao da je do Cloudflare podešavanja - ako zeza veći broj ljudi, možda vredi proveriti, ako ne - onda kontam da je bolje ako ostane manje "popustljivo."

Edit: ako treba dodatni feedback, najbolje na PP, jer kontam da ne treba javno objašnjavati kako rade (spam) zaštite, zbog onih 1% koji to vole pokušati zeznuti, iz čiste zabave :)
I to kad se stigne, kontam da je sad adminima dosta dinamično dok sve ne legne nakon drastične izmene.

Ako pomaže nešto info:
Meni isto traži Captcha proveru. Koristim VPN, ali sa dedicated IP adresom (ne bi trebalo da je bilo ikakvih problema sa iste, koliko znam).
Proverio sam na https://www.dnsbl.info/, nije utefterena.

Deluje kao da je do Cloudflare podešavanja - ako zeza veći broj ljudi, možda vredi proveriti, ako ne - onda kontam da je bolje ako ostane manje "popustljivo."

Edit: ako treba dodatni feedback, najbolje na PP, jer kontam da ne treba javno objašnjavati kako rade (spam) zaštite, zbog onih 1% koji to vole pokušati zeznuti, iz čiste zabave :)
I to kad se stigne, kontam da je sad adminima dosta dinamično dok sve ne legne nakon drastične izmene.

Posto na desktopu nema problema, ali u mobilnoj verziji na vrhu nema stranica, samo na dnu.

Nadam se da ovo moze da se doda, inace smo osudjeni da skrolujemo skroz do dole da bi skocili na neku stranicu.
Isto, samo na dnu imam.

Da dodam još par stvari koje primetih na mobile verziji.

U listi foruma link do podforuma je samo tekst sa nazivom dok u listi topica je to cela kućica sa nazivom. Malo je konfuzno i za korišćenje sa telefona mi deluje bolje kada je celo polje link do podforuma tj ovako kako radi i za teme.

Druga stvar je nedostatak 'last unread' linka - ok, sada je to default ponašanje kada se klikne na naslov teme, ali zato ako nema novih postova sada baca na prvu poruku, pa nisam siguran koliko je do ukidanja 'first unread' ili do ponašanja kako radi link do teme. Mora da se odskroluje do kraja, pa strelice za last page da dođem da pogledam šta je poslednje pisano, a već je pročitano.

Isti problem na telefonu, iPhone Xs je u pitanju, iOS 14.4

Posle ovih poruka koje sam postavio sve proradilo kao sat, radi perfektno, e sad ne znam da li je neko nesto sredjivao ili sta se desilo :p

Poslednja izmena:
I da se pridružim u vezi navigacije do stranica na mobile verziji za Android, samo New/Unread Watch dugmići su na vrhu, a za izbor stranice mora na dno da se ode.

Било је тешко ова два дана без форума😀
Али одрадили сте феноменалан посао, изгледа много напредније, прегледније, лепше од старије верзије, теме су подељене сјајно(нпр за сваку марку телефона посебно Самсунг, Хуавеј, Епл), свака част и одлично урађен посао, мсм да је Тапаток сада за историју😀

Čestitke, mobilna verzija je baš dobra, uz par navedenih sugestija (dodavanje strelica za prelazak na drugu stranu u headeru, mučno je skrolovati do dna preko telefona). Forumu bas retko pristupam preko PC-a, ali preko telefona redovno, tako da mi je mobile verzija prioritet. Treba se navići.

Tapatalk je zgodan zbog preglednosti i brzine, ako ikako možete da dodate podršku - još bolje.

Zaista navigacija po stranicama na vrhu strane na mobilnoj verziji je više nego poželjna

E i meni je u prvi mah "zasmetao" veći prored između redova teksta poruke, na koji ukazuje @ mickeyrs, ali moram priznati da je tako dosta preglednije, jedina mana što na stranu stanu samo tri i po duža posta... :)

EDIT: Inače, sve radi dosta bolje i tečnije, a postavljanje slika je pesma u odnosu na ranije... Video još nisam probao linkovati, ali i to mi deluje da će biti mnogo bolje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno