Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima tema na plex forumu, nije do titlova jer na drugom uređaju radi kako treba, čak i uz transcoding. Samo LG TV ima taj problem. Titlovi koji mogu da prouzrokuju transcoding mogu da budu psg (nemam pojma šta je to) ovi su bili srt I trebalo bi da ide direct play. I na kraju krajeva, radi normalno ako se ne premotava ili pokuša ponovo da se pokrene. Čak iako pauziram I nastavim bez izlaska iz strima, nastavi kako treba. Ovo se dešava bez obzira na bitrate, neki 1080p od 20-ak GB se isto tako ponaša.

Neki su pisali da na webos 4 I 5 nema tih problema pa hoću da proverim jer mi je bx oled sledeći cilj. Prešao sam privremeno na Emby ali mi je Plex lepši i želeo bih njega u budućnosti da koristim pa ne bih da istresem 1500+ evra za tv sa kojim ću imati problem.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Nije, do titlova je. Bacite malo pogled na temu o transcodingu - ima objašnjeno lepo kada je direct play, akada transkoduje.
Ja ne koristim titlove i samo direct play original.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
55d8ffba32e7fdf807d95b448c674453.jpg

Poslednja izmena:
Hajde ako te ne mrzi probaj ovaj scenario, pusti sa titlom neki film, i premotaj napred ili nazad pa vidi radi li kako treba.

Postoji i razlika da li radi zbog video ili audio strima, audio se vrlo lako transkoduje. Npr moj TV (webos 3.5, uh668v) ne podržava ac3 a većina snimaka je ac3, pa radi transkodiranje u aac.

Moj procesor u nasu (i5-3570) lagano radi transkodiranje 1080p strima, sa 20-30% opterećenja. Nervira me što moj TV ne podržava h265, pa sve hordujem sad u h264, iako h265 zauzima mnogo manje mesta.

Sad kada su tu razne marke tva izbor je jako komplikovan tako da bi mi misljenje strucnjaka zapravo znacilo:
Koji tv do 55" za gaming (ps4 i da bude zamena za monitor) do 60.000. Nazalost nikako preko. Merkao sam neke Hisense i eventualno Samsung tu7000 seriju.

Tcl 55c715 ako ces 55".

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Pored novog panela koji ce koristiti svi proizvodjaci u premium oled modelima, LG ubacuje i Google Stadia podrsku u ovogodisnju seriju televizora, sto ce verovatno zainteresovati mnoge koji nisu hteli da se bakcu sa kompjuterima i konzolama u dnevnoj sobi :)

ajmo malo u drugu krajnost...

Sta se desava sa kategorijom najjeftinijih TV

ranije sam za tu potrebu kupovao fox od 32" i placao ga 9990din, a sada nista slicno nema ispod 16000din sto dodje 60% skuplje.

Sta ima i gde da se kupi za 10-11000din posto sve sto sam gledao nista nema na stanju?

isparili jeftini televizori...:mad:

ajmo malo u drugu krajnost...

Sta se desava sa kategorijom najjeftinijih TV

ranije sam za tu potrebu kupovao fox od 32" i placao ga 9990din, a sada nista slicno nema ispod 16000din sto dodje 60% skuplje.

Sta ima i gde da se kupi za 10-11000din posto sve sto sam gledao nista nema na stanju?

isparili jeftini televizori...:mad:
Isparile su dijagonale od 32".

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Nisu isparile u kategoriji jeftinih tv ali kao da se sve rasprodalo i sada su znacajno skuplje.

kakav je ovaj stella i alpha, to su isto neki "domaci"?

za fox znam da je bar imao solidnu sliku a o ovima nista ne znam

Procitao... ;)
sustina je da ja ne trazim dobar, nego jeftin TV za 10k i potpuno je cudno da nema da se kupi kada je prakticno do pre neku nedelju bilo

meni je taj fox vise puta zavrsio posao, ali sada necu da placam 60% vise.

Poslednja izmena:
Vid, stvarno nema tih za malo ispod 100€!
Možda skontali da je to bilo suviše jeftino?!? :trust:

Mislim, da prostiš, zaista nisu bili toliko loši koliko jeftini.
A ovi 2.5x skuplji, nisu bili toliko bolji.

Možda ima u Idea, Maxi, Roda i sličnim marketima?!?

Pa da sada to isto košta 60% skuplje.

Jeste i da je uvek pisala akcija...
Nema ni po super marketima

Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Čisto za info vezano za plaćanje kreditnim karticama u radnji na G:

Reiffeisenbank 20% popusta na maloprodajnu cenu (viša cena) za kupovinu u radnji, ne može se kombinovati sa drugim akcijama i ne važi za artikle sa šok cenom.

Intesa 7% popusta na iznos kupovine preko online, kombinuje se sa drugim akcijama i popustima i važi sa artikle sa šok cenom.

umelo je da ih bude i ovako. recimo, tokom prošle godine su bili uobičajeni.

Zna li neko da li negde u NS ima da se pogleda mi tv 4s od 43 inca. Po mogucnosti da moze da se pusti nesto sa flesa.
Xiaomi TV-i nisu na dobrom glasu ali bih hteo u to licno da se uverim.
Trenutno je bas dobra cena u G..... prodavnici. Oko 35000 za 43jku.

Čisto za info vezano za plaćanje kreditnim karticama u radnji na G:

Reiffeisenbank 20% popusta na maloprodajnu cenu (viša cena) za kupovinu u radnji, ne može se kombinovati sa drugim akcijama i ne važi za artikle sa šok cenom.

Intesa 7% popusta na iznos kupovine preko online, kombinuje se sa drugim akcijama i popustima i važi sa artikle sa šok cenom.

Do kad traje ta akcija popusta 20% sa Reiffeisenbank, ne nalazim nista na sajtu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno