- Učlanjen(a)
- 19.04.2005
- Poena
- 2,425
mozda nisam najjasniji jer se od 21h drndam sa ovim![]()
Ma bitno da je grafa ispravna. Ne sumnjam da ćeš rešiti ostalo.
Evo da javim prve utiske. Grafa kida s performansama, ono sto mi se nije dopalo u startu je da je vruca i ventovi vrte ko besni. 83c i fans 77% stock bios.
Kod mene su temperature visoke, ali ne baš kao kod tebe. Ali ja znam da je kod mene kućište i loš airflow problem. Verovatno je isti problem i kod tebe. Za 3xxx seriju grafičkih je potrebno veliko solidno kućište sa dobrim airflow-om da bi se hladila bez problema.
Undervoltovao sam je minimalno, prakticno ne vidim pad performansi namestio sam boost clck na 1950@950mva i sad ne prebacuje 70c@65% fans. Probacu jos malo da dotegnem ali i ovo je super.
Umesto što čačkaš karticu, ja bi proverio intake i exhaust fanove na kućištu. Kako su pozicionirani i na koliko su RPM-a. Probaj bez stranice na kućištu i videćeš i sam koliko će temperature biti manje.
Jos jednu stvar sam primetio, kad mi bootuje komp javlja mi ploca beep i pali diagnostic lampicu, kao da nesto ne valja, medjutim sistem se digne normalno i sve radi stabilno. Jel imao neko slican problem?
Potpuno isti problem je imao moj drugar kad sam mu dao moju 3070. Beep, error, ali sistem bootuje i sve radi bez greške. Nakon BIOS update-a, problem je nestao.