Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

*******i, HVALA !!!
Ne znam kako da se zahvalimo coveku... BRAVO i HVALA sto je u ovo ludo vreme uspeo da nam pomogne da dodjemo do karti.
Kad stigne karta idu slike, utisci i testiranje.
Kolege UZIVAJTE! :D

Extra je ispalo, *******i ima turu i u Vojvodini ;)
Monitor zvao, posto sam pokupio koronu i ne zelim kontakt zamolio sam za predracun, isti je placen, kartu salju sutra ;) sve po dogovoru, vrlo korektno i sa strane Monitora :)

Hvala puno kolegi *******om, rispekt za ovo
Cene su realno plakanje, ali sta je tu je

20210128_173846.jpg

Ja odustao od kupovine u svakom slucaju pohvala za *******og, svaka cast.

msm cene su takve kakve su, kome ne odgovara taj ne uzima.

Hvala @*******i za informacije i hvala Monitor.rs za prodaju grafika gamerima umesto preprodavcima! XC3, za mesec-dva ide pod vodu sa obe strane!

Poslednja izmena:
Ne znam zašto mi se brisu postovi, pa da ponovim. Veliko hvala @*******i, stigla FTW3, ide testiranje pa javljam utiske :)

Lagani, coveku dajes pivo, ne ti da popijes :D

fcbe65474b57299d9974b4c75948f158.jpg

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

Izgleda da je Mataković bio vidovit kada je pre više od 10 godina skoro pogodio cene.

77 - Graficka.jpg

Svaka cast ljudi! Uzivajte sa novim grafickim kartama :D Ja sam se zaljubio u ovu UHD 630.

Ako nekom nije tesko da proveri ovo, skinite novi HWInfo64 i proverite VRAM Tjunction temperature pri opterecenju. Meni verovatno tek u ponedeljak stize karta pa cu tad testirati.

Ako nekom nije tesko da proveri ovo, skinite novi HWInfo64 i proverite VRAM Tjunction temperature pri opterecenju. Meni verovatno tek u ponedeljak stize karta pa cu tad testirati.

Izgleda da su samo FE kartice obuhvaćene ovim problemom. EVGA nema tih problema, kao što se vidi na snimku.

Drago mi je da je sve ispalo kako treba, kazem ispalo jer mi zivimo u takvoj zemlji da kada se nesto desi kako treba i kako je planirano to znaci da je ispalo kako treba, jer standardno nista ne bude kako treba pa mora da ispadne :d

Dobra je stvar u celoj prici sto postoje ljudi koji svoj posao rade kako treba, pa samim tim postavljaju prioritete u skladu sa poslom a ne samo u skladu sa zaradom... Sada kada je sve proslo kako treba mogu da kazem svima da je taj isti uvoznik koji je ujedno i vlasnik maloprodaja moga da uradi isto sto i vecina drugih uvoznika radi, da sve te karte proda minerima po vecoj ceni sa smanjenom garancijom jer pristaju bukvalno na sve, pun mi je telefon takvih ponuda, a verujem da je i vlasnik Monitora imao slicnih ponuda, zapravo znam jer smo pricali i naravno da ih nije uzeo u razmatranje. Covek razmislja o poslu dugorocno, u skladu sa poslom a ne u skladu sa tim sto sad moze da zaradi par hiljada evra vise na konto ovih okolnosti. Mi kao kupci treba makar to da cenimo, i to je razlog zasto sam resio malo da se angazujem, kolegama sa foruma na neki nacin da pomogne da dodju do karti (steta jedino sto cena nije bolja) i da podrzim nekoga ko radi posao kako treba, ne deli za dzabe, ne poklanja, nego samo radi posao kako treba, kako bih ja to radio i kako sam nekada radio :)

Mislim da sam se svima javio, odgovorio na svaku poruku, i da sam ispostovao svakoga ko mi se javio... Ako mi je neko promako nije namerno jer bilo je mnog poruka, neka mi se javi ponovo pa da vidim sta moze da se uradim. Evo kolega @lagani_niz coveku sam posteno napisao da je od juce na forumu i da ne ocekuje previse jer ga ne znam, a nema staz na forumu, kao i svima tog profila, a stavio sam sve na sipsak koji ispunjavaju uslove staz na forumu, da nisu mineri, i preprodavci, koliko je to bilo u mojoj moci da utvrdim na osnovu njihove aktivnosti na forumu, mozda sam se negde i zeznuo :p

Toliko do mene, hvala na paznji (al stvarno hvala svima da ne navidim sve pojedinacno koji su se obratili :)) i dovidjenja :d

To sa temp memorije je poznato nama minerima vec mese -dva. Memorije na 3080 se zestoko greju kada kopaju ETH.

To sa temp memorije je poznato nama minerima vec mese -dva. Memorije na 3080 se zestoko greju kada kopaju ETH.

Kakva je situacija u igrama? Posto po onome sto sam citao i tu dolazi do 100+. Opet naravno sve zavisi od modela kako je uradjeno hladjenje ali generalno se bas dosta greje GDDR6X

Drago mi je da je sve ispalo kako treba, kazem ispalo jer mi zivimo u takvoj zemlji da kada se nesto desi kako treba i kako je planirano to znaci da je ispalo kako treba, jer standardno nista ne bude kako treba pa mora da ispadne :d

Dobra je stvar u celoj prici sto postoje ljudi koji svoj posao rade kako treba, pa samim tim postavljaju prioritete u skladu sa poslom a ne samo u skladu sa zaradom... Sada kada je sve proslo kako treba mogu da kazem svima da je taj isti uvoznik koji je ujedno i vlasnik maloprodaja moga da uradi isto sto i vecina drugih uvoznika radi, da sve te karte proda minerima po vecoj ceni sa smanjenom garancijom jer pristaju bukvalno na sve, pun mi je telefon takvih ponuda, a verujem da je i vlasnik Monitora imao slicnih ponuda, zapravo znam jer smo pricali i naravno da ih nije uzeo u razmatranje. Covek razmislja o poslu dugorocno, u skladu sa poslom a ne u skladu sa tim sto sad moze da zaradi par hiljada evra vise na konto ovih okolnosti. Mi kao kupci treba makar to da cenimo, i to je razlog zasto sam resio malo da se angazujem, kolegama sa foruma na neki nacin da pomogne da dodju do karti (steta jedino sto cena nije bolja) i da podrzim nekoga ko radi posao kako treba, ne deli za dzabe, ne poklanja, nego samo radi posao kako treba, kako bih ja to radio i kako sam nekada radio :)

Mislim da sam se svima javio, odgovorio na svaku poruku, i da sam ispostovao svakoga ko mi se javio... Ako mi je neko promako nije namerno jer bilo je mnog poruka, neka mi se javi ponovo pa da vidim sta moze da se uradim. Evo kolega @lagani_niz coveku sam posteno napisao da je od juce na forumu i da ne ocekuje previse jer ga ne znam, a nema staz na forumu, kao i svima tog profila, a stavio sam sve na sipsak koji ispunjavaju uslove staz na forumu, da nisu mineri, i preprodavci, koliko je to bilo u mojoj moci da utvrdim na osnovu njihove aktivnosti na forumu, mozda sam se negde i zeznuo [emoji14]

Toliko do mene, hvala na paznji (al stvarno hvala svima da ne navidim sve pojedinacno koji su se obratili :)) i dovidjenja :d
Mislim da je ovo reklama sa najvecim mogucim efektom i za brend i za radnje a ni dinara nisu ulozili (ako ne racunamo manjak od moguce zarade sa majnerima).
Uvoznik ima pice na moj racun.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

Kakva je situacija u igrama? Posto po onome sto sam citao i tu dolazi do 100+. Opet naravno sve zavisi od modela kako je uradjeno hladjenje ali generalno se bas dosta greje GDDR6X

Uroshe jesi ti odgledao video koji si okačio. Čovek je lepo naglasio da se u igrama problem ne dešava, jer igre ne mogu da stresiraju VRAM kao mining i rendering.

Uroshe jesi ti odgledao video koji si okačio. Čovek je lepo naglasio da se u igrama problem ne dešava, jer igre ne mogu da stresiraju VRAM kao mining i rendering.

Citao vise postova na tu temu i stavio video kao primer, desava se pri vecem opterecenju VRAM-a, svakako manje u igrama nego u miningu. Poenta je samo uporedjivanje tih maksimalnih temperatura na razlicitim modelima koje ljudi imaju.

Poslednja izmena:
stigla danas 3080..i veliki problem odmah.moja pretpostavka je da je grafika neispravna :(
imao sam 5700 u kompu na win10. sa ddu obrisah drajvere i instalirah poslednje nvidia drajvere..odmah tokom instalacije drajvera pukne komp i nakon restarta udje u win i odmah ima male artefakte i posle tipa 30 sekundi se izgubi slika,,.
vratio 5700 sve ok..opet obrisao i stavio predposlednje nvidia drajvere i opet isti problem...baksus sam? ili? sad cu probati jos malo da cackam. mozda i da reinstaliram komp al mi komplikovano to. videcu mozda i samo cist drajver da izaberem bez svih dodatnih stvari da instalira...
ali nazalost deluje mi da grafika nece da radi sa drajverom :( tj jedna od tipicnih neispravnosti grafika

napajanje je kolink 1000w. ne bi smelo da je to ikakav problem..novije napajanje. radile su 2 x 5700 jesenas na njemu bez problema.

dok nema drajvera, grafika kao "Video adapter" normalno radi...sve mi se cini da sam tezak maler :(

pa ako neko ima neki predlog.ja cu sad svakako da nastavim da cackam :smash:

Verovatnoća da je grafička neispravna, a ti je prvi raspakovao, je užasno mala, mada ne i nemoguća. Probaj prvo da update-uješ bios na MB, ukoliko nije poslednji - prijavljeno kao čest problem kod serije 3000. Sledeći korak reinstalacija Windowsa pod obavezno. Srećno!

Poslednja izmena:
Probaj da ocistis jos jednom i AMD i Nvidia drivere u safemodu sa DDU pa instaliraj opet, ako ne funkcionise rekao bih da reinstall sistema treba da resi problem

Na drugom starom ddr3 kompu proradila lepo.izgleda je potreban nov bios na primarnom. Grafika je ispravna :)

opet obrisao i stavio predposlednje nvidia drajvere i opet isti problem...

Zašto predposlednji drajver ? U ovoj temi smo u više navrata zaključili da predposlednji drajver ne valja ništ, i da je većina problema rešena u poslednjoj verziji drajvera.

Ti treba da odradiš sledeće:

1. Prvo proveri da ti napajanje nije daisychain 2x8 + 1x8 PIN konektor, nego 3 nezavisna 8 PIN konektora.
2. Ako je sa napajanjem sve ok, flashuj poslednji BIOS za tvoju ploču.
3. Instaliraj poslednju verziju Windows 10 20H2 i odradi Windows update.
4. Instaliraj najnovije drajvere za ploču.
5. Instaliraj poslednji Nvidia 461.40 drajver.
6. Opciono, ako imaš mogućnost, probaj grafičku na nekom skroz drugom sistemu.

Ako i dalje ima problema, kartica je neispravna i treba da ide na reklamaciju.

Ne znate vi sta je agonija kada 3090 nece da baca sliku nikako nekih 1h vremena i onda proradi od jednom bez i jednog razumnog razloga zasto nije proradila iz prve :p Udje win, vidm da sve radi, sistem se podize, a nema slike i tako sat vremena dok jednog trenutka da tako kazem ploca nije shvatila da nesto nije uredu i da grafika nije u sklopu sistem kako treba da bude, palim masinu krene i gasi se, pali, gasi i proradi kao sat :p Prosetam je ponovo za svaki slucaj po svim PCI-e slotovima i sve radi, montiram PCI-e produzni ponovo sve radi, ali osta agonija od sat vremena :p

Poslednja izmena:
@*******i :
nov sam ovde na Benchu pa ne znam nikoga (zna me mnogo ljudi ali u moto-svetu), ali moram da se pridruzim cestitkama i da i ja kazem: BRAVO !
I tebi, i Monitoru. Od tebe jako, jako kolegijalno, od Monitora vise nego profesionalno. Od sada, ako mi nesto zatreba, prvo njih jurim.
Svaka cast !

Na drugom starom ddr3 kompu proradila lepo.izgleda je potreban nov bios na primarnom. Grafika je ispravna :)
Kao što rekoh, prvo update-uj bios na MB (po mogućstvu verzija koja je izašla posle septembra) i odradi, preporučujem, clean install Windowsa i radiće sa bilo kojim driverom.
Ali bi bilo poželjno da instaliraš poslednji 461.40, takođe clean install, kao što je @alex303 predložio, jer se dosta ljudi žalilo na problem sa Black Screen greškom korišćenjem starijih drivera, dok je navodno sa ovim poslednjim valjda ispravljena.
Mada ti još nisi stigao do tog problema, ajde prvo da ti proradi grafička.

Poslednja izmena:
Zašto predposlednji drajver ? U ovoj temi smo u više navrata zaključili da predposlednji drajver ne valja ništ, i da je većina problema rešena u poslednjoj verziji drajvera.

Ti treba da odradiš sledeće:

1. Prvo proveri da ti napajanje nije daisychain 2x8 + 1x8 PIN konektor, nego 3 nezavisna 8 PIN konektora.
2. Ako je sa napajanjem sve ok, flashuj poslednji BIOS za tvoju ploču.
3. Instaliraj poslednju verziju Windows 10 20H2 i odradi Windows update.
4. Instaliraj najnovije drajvere za ploču.
5. Instaliraj poslednji Nvidia 461.40 drajver.
6. Opciono, ako imaš mogućnost, probaj grafičku na nekom skroz drugom sistemu.

Ako i dalje ima problema, kartica je neispravna i treba da ide na reklamaciju.

mozda nisam najjasniji jer se od 21h drndam sa ovim :)

1. da probao sam je na kompletnom svom sekundernom kompu (koji je stari ddr3, sa krsh cpu...oba kompa imaju 1000w napajanje). na drugom kompu nisam imao win pa sam instalirao win10 sa 3080. i odmah je sve radilo kako treba. sem sto je malo bucna u odnosu na 5700 :) ali ono furmark i jos neke testove..sve je prolazilo..dakle grafika ne moze biti neispravna

2. uradio sam updejt biosa na primarnom kompu (450 asus i 5600x ryzen), to kao i pise da je pre 2 dana dosao patch bas zbog "problema sa 3xxx". drajvere sam naravno brisao sa DDU. cak sam i zameni namerno napajanja , tj uzeo napajanje na kome je 3080 radila na ddr3 konfiguraciji staroj.

3.i dalje ne radi na ryzen, cim instaliram drajvere..dok je jelte radilo na ddr3 amd kompu starom :)

4.reistal win10 na glavnom kompu je *******o iz milion razloga..jer je to i poslovni komp, i za zabavu i sve..i ima malo vise stvari.to bih radio kao poslednju opciju.ako bas nema sta drugo..

5.probao sam poslednje 3 verzije nvidia drajvera..cak sam jedan skidao i sa evga sajta a ne nvidia :)

Poslednja izmena:
^
Jedini logican zakljucak je, AMD je krs :d

Evo da javim prve utiske. Grafa kida s performansama, ono sto mi se nije dopalo u startu je da je vruca i ventovi vrte ko besni. 83c i fans 77% stock bios. Undervoltovao sam je minimalno, prakticno ne vidim pad performansi namestio sam boost clck na 1950@950mva i sad ne prebacuje 70c@65% fans. Probacu jos malo da dotegnem ali i ovo je super.
Jos jednu stvar sam primetio, kad mi bootuje komp javlja mi ploca beep i pali diagnostic lampicu, kao da nesto ne valja, medjutim sistem se digne normalno i sve radi stabilno. Jel imao neko slican problem?

Da video sam i ja da se greje i jaci je vent cim se nesto zahtevbije pokrene na ddr3 kompu gde hoce da radi..

E sad uzeh lepo hdd sa ddr3 kompa sa sveze instaliranim win10 na kom je 3080 radila..prebacih ga na ryzen i tu se isto desava.kao mini artefakti zrnasta slika.i da grafika se malo pali gasi.crni ekran na sekund pa radi.i posle 2 minuta se ugasi skroz ..dakle kao na mom ssd primarnu.

Plus dakle nece da instalira drajver.tj ne dovrsi instalaciju.pukne.posle restarta to kao ima drajver al radi minut :).... A na ddr3 kompu lepo radila. Sad cu da spavam.pa da vidimnsta sutra probati ..a htedoh da se poigram sa rdr2 veceras na 4k al ne ide :)

Vrh Dno