Šta je novo?

Xiaomi kompakt telefon

Sta bi moglo da se uzme polovno a da je kamera odlicna kao s7( ili bolja) , da je ta famozna baterija dobra , ekran amoled ? Jel ima tu neki Saomi ili Huawei?
Polovno 170-180e

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Mijenjaju se i percepcije stalno. Nađoh neki dan Sony Xperia U u fioci... Sad mi ono djeluje kao kutija šibica. Sve to ide u talasima, i prati cijene i razvoj hardvera. Mini flagshipovi su bili prisutni kod svih najvećih proizvođača doskora. Apple je samo vratio trend u prvi plan i javno mnjenje prati.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Koji su proizvođači pravili do skoro flagship u mini verziji

Sta bi moglo da se uzme polovno a da je kamera odlicna kao s7( ili bolja) , da je ta famozna baterija dobra , ekran amoled ? Jel ima tu neki Saomi ili Huawei?
Polovno 170-180e

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Mi 8.

Naravno kad je previse mali. Da je kao SE, druga prica bi bila.

Naravno kad je previse mali. Da je kao SE, druga prica bi bila.

Kako previse mali? Pa veci je od SE-a. :trust:

Apple je namerno ubacio malu bateriju u 12mini i korisnicima dao skuplju opciju u vidu obicne 12ice, a samo malo vecu.. (svi su recezenti su preporucivali 12icu bas iz tih razloga, neznatno veci sa boljom baterijom)

Poslednja izmena:
Nije od SE 2020.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Tacno, ali meni je odlicnih dimenzija. A stvarno mi se cini da su izveli madjionicarski trik. Ne znam da li negde moze da se vidi ukupan % narucenih 12mini tel. za proizvodnju u odnosu na druge modele.

Kako previse mali? Pa veci je od SE-a. :trust:

Apple je namerno ubacio malu bateriju u 12mini i korisnicima dao skuplju opciju u vidu obicne 12ice, a samo malo vecu.. (svi su recezenti su preporucivali 12icu bas iz tih razloga, neznatno veci sa boljom baterijom)

12ica je drasticno a ne neznatno veca od mini 12ice https://www.phonearena.com/phones/size/Apple-iPhone-12-mini,Apple-iPhone-12/phones/11333,11417
Mozda je tebi odlicnih dimenzija ali vecini nije, otud i manja prodaja od ocekivane

Samo 15mm, iliti 1,5cm. Ako si imao prilike da koristis S10e to je relativno mala dimenzija, ok u odnosu na 12mini deluje povece ali ne toliko.

Ja mislim da je sve ispod 5.7, 5.8" prosto bespotrebno premalo danas.

Meni je recimo Pixel 4a savršeno odmereni kompaktni telefon sa svojih 5.8" i prosto cenim da u poređenju sa njim gabariti iPhone 12 Mini ne pružaju neki dodatni kompaktniji momenat.

Imao sam službeni A40, istih dimenzija kao Pixel 4a u mm, čak je imao i veći ekran, od 5.9" zbog manjih okvira i kada sam prvi puit uzeo taj telefon u ruku bilo je kao da sam otkrio ponovo mobilni i pomislio kako je to savršena veličina i da bi sve ispod toga ipak bilo premalo.

Ovaj Mini deluje kao igračka, jer jedna stvar je kompaktan uređaj a druga minijaturan a granice mogu da budu baš blizu.

A A50 ? A70 ? Mi9t ? One plus 5t ?

Sent from my SM-N935F using Tapatalk
Ne zna se koji je lošiji od Mi 8. :d
Prešao sam sa S7 na Mi 8, upgrade je bio na skoro svim poljima, pogotovo na polju baterije i kamere. Progledao sam sa baterijom, nije morao u toku dana 2x da se puni. I posle skoro 2 godine baterija je mogla da mi izgura skoro ceo dan, bolje je držala nego nov S7. Za 130-140e nema boljeg.

Ja mislim da je sve ispod 5.7, 5.8" prosto bespotrebno premalo danas.

Meni je recimo Pixel 4a savršeno odmereni kompaktni telefon sa svojih 5.8" i prosto cenim da u poređenju sa njim gabariti iPhone 12 Mini ne pružaju neki dodatni kompaktniji momenat.

Imao sam službeni A40, istih dimenzija kao Pixel 4a u mm, čak je imao i veći ekran, od 5.9" zbog manjih okvira i kada sam prvi puit uzeo taj telefon u ruku bilo je kao da sam otkrio ponovo mobilni i pomislio kako je to savršena veličina i da bi sve ispod toga ipak bilo premalo.

Ovaj Mini deluje kao igračka, jer jedna stvar je kompaktan uređaj a druga minijaturan a granice mogu da budu baš blizu.

A jb6a nekom deluje ko igracka, nekom deluje kao telefon. Ja bih voleo da imam prvenstveno telefon da se javim, da pogledam mail, poruku, da mogu da slusam muziku ko covek sa 3,5mm nastavkom za slusalice i tako. Za rad i igranje koristim PC, za gledanje filmova i serija koristim TV.

Gledam po oglasima mi8 je 160 evra u normalnom stanju. Odustao sam od s8 i s9 generalno jer vidim da imaju problema oko ekrana a i baterija. Xiaomi mi je zanimljiv zbog custom romova, cipseta a i baterije. Ima dosta ram-a i mi8 i mi9. Sta im je ta oznaka T ili bez T ?
A51 je zanimljiv isto mada je kamera losija od ovih a brza i kvalitetna kamera mi je jako bitna. Kod S7 sam izradjivao dosta fotki i odlicne budu a i brzo mi radi fon

Mi 9T je vrh, Mi 8 ima bolju kameru i chipset, na 9T je bolji ekran, zvuk, dizajn i baterija.

Džabe su krečili ako taj hipotetički novi kompaktni bude osakaćen baterijom kao Mi 9 SE.

Slicna je cena Mi8 i Mi9t na oglasima. Kameru Mi8 sam video po recenzijama, u klasi je sa P20 Pro( isto slicna cena na oglasima). A Mi9t mi je nepoznanica
Mi9 SE isto ima ali mi se ne svidja

Mi 9T ima dobru kameru, pogotovo sa GCam.

Mi 8 je bolji po tom pitanju, ali ne drasticno.

^Taj Asus ili sta je vec nije kompakt telefon, mada mi se svidja resenje za kameru, samo nema OIS...

U videu su prikazana oba telefona Zenfone 8 i 8 flip, običan Zenfone 8 jeste kompakt telefon sličnih dimenzija kao iPhone 12. Konačno jedan flagship android kompakt telefon, voleo bih da vidim Xiaomi kompakt fon, Mi 11 Mini se pominjao početkom godine ali za sada ništa od toga...

Uh ovo izgleda dosta dobro, cak ima i 3.5mm konektor 😀
PS: ^ po gsmareni ima OIS (pricam za manji kompakt Zenfone 8).
PS2: ne svidja mi se ova crna boja. Inace, vec ga ima na KPu, cena 800EUR. Preskacem.

Poslednja izmena:

A niko od reviewera nista da spomene...

Toni je za bateriju rekao oko 8h sot...

Evo ja bih Mi 11 Lite okarakterisao kao "kompaktan"... Bas ga devojka juce dobila.

Po strogim dimenzijama duzine i sirine i ekranom od 6.55 svakako da nije kompaktan, ali s obzirom koliko ima gotovo nepostojecu tezinu u ruci i koliko je tanak i bukvalno mozes da ga zavuces bilo gde, definitivno je nesto sto se moze smatrati uredjajem sa velikim ergonomskim adutom u lakoci drzanja ili koriscenja jednom rukom recimo.

160mm, previse.

Zato kazem, nije istinski kompaktan ali moze da prodje eventualno kao mnogo laksi i pogodniji od vecine.

Steta sto su se odrekli one SE serije... U tolikoj masi proizvedenih telefona odbili su da naprave jedan solidan a da ne bude veci od 6.0".

Nazad
Vrh Dno