Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^ @PPC ceniš da će ti vratiti pare, ili ćeš tražiti zamenu za neki treći model?

Uvek mozes da trazis pare nazad, ja sam sva 3 televizora kupio kod razlicitih firmi i od dve sam vec dobio pare nazad, lomim ga za ovaj Q80T i dalje. To si ti pretpostavio da je bilo sve kod jedne radnje i da mi menjaju model za model, zaboravih da te ispravim.

Zakon je zakon, ako si ga kupio online i nisi nista izgubio/slomio/pocepao nemaju razlog da te odbiju (iako pokusaju i voleli bi) jer znaju da ako to ode na sud onda em moraju da vrate pare em placaju kazne za nepostovanje zakona em sudske troskove.

Ovo je klasican sindrom zivota u srbiji, tvoje misljenje, da pravde nema i da se zakoni ne postuju. Ima i postuju se samo moras malo da se iscimas, ponekad. Moja preporuka je svima da uvek insistiraju na zakonskim pravima i obavezama, jedino ce tako postati default, kad trgovci znaju sta ih ceka ako budu bezobrazni.

Poslednja izmena:
Ne znam da li je vec bilo, ali za sve buduce kupce TCL televizora jedna napomena. Iz nekog razloga je TV koji sam uzeo za roditelje od devojke (50P715) počeo posle par dana da pokazuje ribbon reklamu za TCL sa desne i leve strane display-a, kako kad. Ispostavilo se da je u podešavanjima za environment bio podešen Shop mode. Da napomenem, TV je kupljen u fabričkom pakovanju, dakle nije bio izložbeni model.

Na bilo kom izvoru pritisnete podešavanja na daljincu, odete u System > Environment (poslednja opcija) > Home - to rešava problem za stalno.
Pogledaj ti ovo :)
Kako proveriti da li je vaš TCL TV nov i koliko je radio!
TV Settings (zupčanik na daljincu) - Picture - Advanced Settings - Brightness Settings - obeleži se Contrast (jednom strelica na dole na daljincu) i ukuca 6425
Otvoriće se Service menu u kojem pod Running Time piše ukupno vreme rada televizora od trenutka kada je prvi put uključen.

Nisam ja siguran da su ti LG VA (50) paneli ustvari LG.
Iz viđenog bih rekao da su trenutno među najgorim VA panelima na tržištu.

Kad sam rekao da Philips imaju LG panele nisam bio dovoljno precizan. Mislio sam na "The One" modele, (prošlogodišnja 73 i ovogodišnja 85 serija). Bar sam tako nalazio po netu, e sad ne mogu 100% da garantujem

Stigao Philips 58PUS8505. Sve super, ali nadjem (za sad) jedan mrtav pixel. :S:
Ne znam sta da radim. Da li ovo podleze garanciji?

Stigao danas 55U7QF, javljam utiske posle par dana testiranja.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Kako se instalira? Meni ne treba, jer imam na tom TV-u sve kanale. Eto čisto da probam da javim ovde.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Pogledaj ti ovo :)
Kako proveriti da li je vaš TCL TV nov i koliko je radio!
TV Settings (zupčanik na daljincu) - Picture - Advanced Settings - Brightness Settings - obeleži se Contrast (jednom strelica na dole na daljincu) i ukuca 6425
Otvoriće se Service menu u kojem pod Running Time piše ukupno vreme rada televizora od trenutka kada je prvi put uključen.
Sledeci put kad budem isao cu proveriti, hvala.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Stigao Philips 58PUS8505. Sve super, ali nadjem (za sad) jedan mrtav pixel. :S:
Ne znam sta da radim. Da li ovo podleze garanciji?

Verovatno ne a ako ne koristis tv kao monitor sansa je da sa 1,5-2m neces taj pixel ni videti, pogotovo za video sadrzaj.

@Recoba20

Svaki proizvođač ima tačno navedeno do kog broja neispravnih piksela ne podleže garanciji, ako je tv poručen i kupljen preko web-a samo ga zapakujete i vratite nazad(pisano već o tome ovde).

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Zdravo, šta je neki Best buy u kategoriji 4K od 43" za oko 35000 RSD, nebitno da li je VA ili IPS panel? Garancija od 5g obavezna.

Vidim da kod manijaka ima Phillips 43PUS6503/12 ili npr. Hisense H43B7300. Neki drugi bolji predlog?

Pozdrav svima.

Mrtvi pixel se nalazi u gornjem desnom uglu, 26cm od desne vertikalne lajsne i 23cm od gornje horizontalne lajsne. Povrsine oko 1mm² jedva je uocljiv je na beloj pozadini sa nekih 1,5m razdaljine od TVa. TV gledam sa kauca, koji je 3,5-4m udaljen od TV-a. Pokusao sam sa masiranjem (i prstom i olovkom), kao i sa https://www.youtube.com/watch?v=hpeLXoqyiyA da ga ozivim, ali bez uspeha.
Primetio sam, dok sam pustao ovaj youtube video, da se pixel ne vidi na tamnijoj nijansi plave i zelene podloge, a vidi se na sivoj i ostalim svetlijim podlogama. Pod uglom posmatranja od 45 stepeni se vidi jasno kvadratic, pod pravim uglom izgleda razmazano.
Je l' ima jos neko neku ideju za popravku mrtvog pixela, ili da se pomirim sa sudbinom?

Mrtvi pixel se nalazi u gornjem desnom uglu, 26cm od desne vertikalne lajsne i 23cm od gornje horizontalne lajsne. Povrsine oko 1mm² jedva je uocljiv je na beloj pozadini sa nekih 1,5m razdaljine od TVa. TV gledam sa kauca, koji je 3,5-4m udaljen od TV-a. Pokusao sam sa masiranjem (i prstom i olovkom), kao i sa https://www.youtube.com/watch?v=hpeLXoqyiyA da ga ozivim, ali bez uspeha.
Primetio sam, dok sam pustao ovaj youtube video, da se pixel ne vidi na tamnijoj nijansi plave i zelene podloge, a vidi se na sivoj i ostalim svetlijim podlogama. Pod uglom posmatranja od 45 stepeni se vidi jasno kvadratic, pod pravim uglom izgleda razmazano.
Je l' ima jos neko neku ideju za popravku mrtvog pixela, ili da se pomirim sa sudbinom?

Po analizi ja bih ti rekao da ti to lepo vratis i zamenis jer cini mi se da ce te samo saznanje da je pixel tu nervirati strasno :D

To mu je otp to, masazom generalno mozes da napravis vise stete nego koristi. Svaki put kada sam se susreo sa mrtvim pixelom provrteo sam mu te programe po principu "bas da vidim", nikad nista se nije desilo, ni makac. Po mom iskustvu, to ti je sto ti je.

Po analizi ja bih ti rekao da ti to lepo vratis i zamenis jer cini mi se da ce te samo saznanje da je pixel tu nervirati strasno :D

To mu je otp to, masazom generalno mozes da napravis vise stete nego koristi. Svaki put kada sam se susreo sa mrtvim pixelom provrteo sam mu te programe po principu "bas da vidim", nikad nista se nije desilo, ni makac. Po mom iskustvu, to ti je sto ti je.

Bojim se da si u pravu sa analizom. :D
Imam jos 4-5 dana fore da zamenim bez pogovora, ali se bojim da novi ne bude jos gori. Nisam nesto primetio na temi da se ljudi zale na mrtve pixele na novim televizorima. Da li ih nemaju ili su jednostavno navikli na to?

Evo dok ovo pisem i sam gledam u jedan, moj je vrlo zanimljiv, prilikom "printa" pixela jedna duzina zelenog subpixela je preskocila ali se prostire na dva pixela. Vrlo cudan ishod, nisam do sada vidjao, evo slika.
IMG-20210101-105619.jpg

Ispade da je manje primetan jer mu je defekt zavrsio malim procentom i u "mrezi" izmedju pixela. Na belom i zelenom se primecuje kao kad je trunka na ekranu, prelama malo ali nije bas crna ili bela tacka. Crvena ga skoro pojede, na crnoj se zatvori skroz. Mogao je da bude jos malo levo, upada mi u 1440p na sredini ekrana gde se igram ali, realno receno, ako ista radim i probam da ga pronadjem (a znam tacno gde je) po 2-3 sec mi treba da ga uocim sem ako nije bas cista boja vece povrsine i to nesto svetlo. Desavalo se da imam tako osusenu kapljicu koja prelama svetlo po 3-4 pixela povrsine pa je ne ocistim po 3 meseca sve kao ajde obrisacu ceo ekran da ga ne umrljam pa danas, sutra, danas, sutra... i nisam skocio s terase zbog tih 3 pixela, vise to nervira na psiholoskoj bazi nego sto zaista smeta. Vecina ne prijavljuje jer ni ne gledaju. Uvek sledeci moze da bude gori. Sta da ti kazem. ;)

Realno je 4k proces panela sazreo, redji su defekti nego ikada ali opet je ~8 mil pixela u igri tj x3 ako racunamo subpixele, jedan ako omane zaista ne mozes da uzmes za zlo. Jes lepo kad je potpuno clean panel ali sta da se radi, ako nervira, vrati, nije vredno toga. Evo mene ovaj Q80 nervira sve vise iz dana u dan. VRR ne radi, u PC modu sam salta brigtnes za 3 poena na staticnom desktopu, zamraci pa instant krene polako da vraca a stoji prazan desktop. Kao da radi neki eco mode, a ne radi, 3x gledao. Ni ovaj mrtav pixel mu ne pomaze mnogo. :D

Poslednja izmena:
@PPC
I meni treba par sekundi da se zagledam u ekran da ga pronadjem. Nisam nesto zahtevan po pitanju ostalih aspekata kvaliteta slike na panelima, ali mi je jedino bitno da panel nije ogreban, da nema mrtav pixel i sl., dakle da nema jasno uocljivih defekata, kao i da je panel savrseno cist. :D Da li osvetljenje probija po ivicama ili slika malo vuce na neku boju i sl., nije mi toliko vazno.
Nervira me, ali TV cu najverovatnije zadrzati jer nemam ni zivaca ni vremena da se zezam sa slanjem.
U poslednje vreme jednostavno nemam srece sa online kupovinom tehnike. Pre par nedelja mi je stigla ulubljena mikrotalasna. :S:

Koji je najjednostavniji nacin da TV ima pristup hard diskovima na kompjuteru? Nesto kao network share izmedju kompjutera. Pokusao sam da share-ujem folder sa filmovima na desktopu, ali sa TVa ne mogu da mu pristupim. Ne trebaju mi nikakve napredne funkcije, samo da TV moze da pusti film sa desktopa, a da to nije share screen.
Gledao sam neki Plex, ali koliko sam razumeo, to je aplikacija koja skenira foldere sa fajlovima i pravi katalog.

@PPC
Koji je najjednostavniji nacin da TV ima pristup hard diskovima na kompjuteru? .

ja koristim mezzmo pa sad da kazem vec nekoliko godina. odradjuje dosta dobro zaista.
A sada ako mogu da postavim pitanje i potrazim pomoc :)
hteo bih uzeti jedan tv uz box paket, zbog duzije dijagonale izbor je sveden na sledeca dva modela
samsung UE55TU7172UXXH i na lg 55UN71003LB.AEU.
unapred zahvalan na predloge i sugestije.

@PPC
I meni treba par sekundi da se zagledam u ekran da ga pronadjem. Nisam nesto zahtevan po pitanju ostalih aspekata kvaliteta slike na panelima, ali mi je jedino bitno da panel nije ogreban, da nema mrtav pixel i sl., dakle da nema jasno uocljivih defekata, kao i da je panel savrseno cist. :D Da li osvetljenje probija po ivicama ili slika malo vuce na neku boju i sl., nije mi toliko vazno.
Nervira me, ali TV cu najverovatnije zadrzati jer nemam ni zivaca ni vremena da se zezam sa slanjem.
U poslednje vreme jednostavno nemam srece sa online kupovinom tehnike. Pre par nedelja mi je stigla ulubljena mikrotalasna. :S:

Koji je najjednostavniji nacin da TV ima pristup hard diskovima na kompjuteru? Nesto kao network share izmedju kompjutera. Pokusao sam da share-ujem folder sa filmovima na desktopu, ali sa TVa ne mogu da mu pristupim. Ne trebaju mi nikakve napredne funkcije, samo da TV moze da pusti film sa desktopa, a da to nije share screen.
Gledao sam neki Plex, ali koliko sam razumeo, to je aplikacija koja skenira foldere sa fajlovima i pravi katalog.

Plex radi posao prilično dobro, koristim već duži niz godina.

ja koristim mezzmo pa sad da kazem vec nekoliko godina. odradjuje dosta dobro zaista.
A sada ako mogu da postavim pitanje i potrazim pomoc :)
hteo bih uzeti jedan tv uz box paket, zbog duzije dijagonale izbor je sveden na sledeca dva modela
samsung UE55TU7172UXXH i na lg 55UN71003LB.AEU.
unapred zahvalan na predloge i sugestije.

Samsung definitivno, mislim oba su obicni modeli ali Samsung je u ovom slucaju malo bolji..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno