^ @PPC ceniš da će ti vratiti pare, ili ćeš tražiti zamenu za neki treći model?
Pogledaj ti ovoNe znam da li je vec bilo, ali za sve buduce kupce TCL televizora jedna napomena. Iz nekog razloga je TV koji sam uzeo za roditelje od devojke (50P715) počeo posle par dana da pokazuje ribbon reklamu za TCL sa desne i leve strane display-a, kako kad. Ispostavilo se da je u podešavanjima za environment bio podešen Shop mode. Da napomenem, TV je kupljen u fabričkom pakovanju, dakle nije bio izložbeni model.
Na bilo kom izvoru pritisnete podešavanja na daljincu, odete u System > Environment (poslednja opcija) > Home - to rešava problem za stalno.
Nisam ja siguran da su ti LG VA (50) paneli ustvari LG.
Iz viđenog bih rekao da su trenutno među najgorim VA panelima na tržištu.
Stigao danas 55U7QF, javljam utiske posle par dana testiranja.
Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk
Sledeci put kad budem isao cu proveriti, hvala.Pogledaj ti ovo![]()
Kako proveriti da li je vaš TCL TV nov i koliko je radio!
TV Settings (zupčanik na daljincu) - Picture - Advanced Settings - Brightness Settings - obeleži se Contrast (jednom strelica na dole na daljincu) i ukuca 6425
Otvoriće se Service menu u kojem pod Running Time piše ukupno vreme rada televizora od trenutka kada je prvi put uključen.
Stigao Philips 58PUS8505. Sve super, ali nadjem (za sad) jedan mrtav pixel. :S:
Ne znam sta da radim. Da li ovo podleze garanciji?
Mrtvi pixel se nalazi u gornjem desnom uglu, 26cm od desne vertikalne lajsne i 23cm od gornje horizontalne lajsne. Povrsine oko 1mm² jedva je uocljiv je na beloj pozadini sa nekih 1,5m razdaljine od TVa. TV gledam sa kauca, koji je 3,5-4m udaljen od TV-a. Pokusao sam sa masiranjem (i prstom i olovkom), kao i sa https://www.youtube.com/watch?v=hpeLXoqyiyA da ga ozivim, ali bez uspeha.
Primetio sam, dok sam pustao ovaj youtube video, da se pixel ne vidi na tamnijoj nijansi plave i zelene podloge, a vidi se na sivoj i ostalim svetlijim podlogama. Pod uglom posmatranja od 45 stepeni se vidi jasno kvadratic, pod pravim uglom izgleda razmazano.
Je l' ima jos neko neku ideju za popravku mrtvog pixela, ili da se pomirim sa sudbinom?
Po analizi ja bih ti rekao da ti to lepo vratis i zamenis jer cini mi se da ce te samo saznanje da je pixel tu nervirati strasno
To mu je otp to, masazom generalno mozes da napravis vise stete nego koristi. Svaki put kada sam se susreo sa mrtvim pixelom provrteo sam mu te programe po principu "bas da vidim", nikad nista se nije desilo, ni makac. Po mom iskustvu, to ti je sto ti je.
Slikaj ekran izbliza (macro) da se vide pixeli. Tako ćeš 100% sigurno znati koji je panel u njemu.Evo fotografije mog tv-a pa mi recite da li ja mozda previse ocekujem od ovog TV-a ili je ovo stvarno VA umesto IPS panela u modelu 43pus7555
Slike su u atacmentu.
^ Zar ti nisi vratio i ovaj TV?
Znam da me je zanimalo da li su pristali da ti vrate pare ili isključivo nude da se menja proizvod za proizvod...
@PPC
Koji je najjednostavniji nacin da TV ima pristup hard diskovima na kompjuteru? .
@PPC
I meni treba par sekundi da se zagledam u ekran da ga pronadjem. Nisam nesto zahtevan po pitanju ostalih aspekata kvaliteta slike na panelima, ali mi je jedino bitno da panel nije ogreban, da nema mrtav pixel i sl., dakle da nema jasno uocljivih defekata, kao i da je panel savrseno cist.Da li osvetljenje probija po ivicama ili slika malo vuce na neku boju i sl., nije mi toliko vazno.
Nervira me, ali TV cu najverovatnije zadrzati jer nemam ni zivaca ni vremena da se zezam sa slanjem.
U poslednje vreme jednostavno nemam srece sa online kupovinom tehnike. Pre par nedelja mi je stigla ulubljena mikrotalasna. :S:
Koji je najjednostavniji nacin da TV ima pristup hard diskovima na kompjuteru? Nesto kao network share izmedju kompjutera. Pokusao sam da share-ujem folder sa filmovima na desktopu, ali sa TVa ne mogu da mu pristupim. Ne trebaju mi nikakve napredne funkcije, samo da TV moze da pusti film sa desktopa, a da to nije share screen.
Gledao sam neki Plex, ali koliko sam razumeo, to je aplikacija koja skenira foldere sa fajlovima i pravi katalog.
ja koristim mezzmo pa sad da kazem vec nekoliko godina. odradjuje dosta dobro zaista.
A sada ako mogu da postavim pitanje i potrazim pomoc![]()
hteo bih uzeti jedan tv uz box paket, zbog duzije dijagonale izbor je sveden na sledeca dva modela
samsung UE55TU7172UXXH i na lg 55UN71003LB.AEU.
unapred zahvalan na predloge i sugestije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari