Ja bio kod pantomimicara i prvo pogledao izloženi primerak philipsa 43pus7555 (identičan kao moj) i definitivno ima IPS panel. Slika je sasvim dobra i kada se gleda skroz sa strane.
Njihov radnik apsolutno demantuje mogućnost da moj primerak ima drugačiji panel i kaže da ako hoću mogu da donesem TV na reklamaciju ali onda moram čekati da njihov servis proceni situaciju i to sve na način da mi stavi do znanja da se manem ćorava posla.
Bio sam blizu da kupim Philips 65 ili 70 PUS8545/12.
Trenutno sam pokoleban zbog recimo ovih review:
https://www.philips.co.uk/c-p/70PUS...led-android-tv-with-ambilight-3-sided#reviews
Znam da bi trebalo 65 biti IPS a 70 VA.
Posto su review zajednicki mozda vise vazi za neki tip panela ili mozda sve?
Mada uglavnom su po netu pozitivna misljenja za ovu seriju. Kao i na benchu.
Kome verovati?
Ako bi se biralo izmedju 65 i 70 nevezano za dijagonalu koji bi bio bolji?
Izmedju ostalog postoji dvojaka inforamcija da su paneli 10bit, ali i 8+2.
I ja se odlučio za taj, al gospođi se sviđa lg nano. Valja li to čemu?
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
Koji si ti nanomrzac!
Ja bio kod pantomimicara i prvo pogledao izloženi primerak philipsa 43pus7555 (identičan kao moj) i definitivno ima IPS panel. Slika je sasvim dobra i kada se gleda skroz sa strane.
Njihov radnik apsolutno demantuje mogućnost da moj primerak ima drugačiji panel i kaže da ako hoću mogu da donesem TV na reklamaciju ali onda moram čekati da njihov servis proceni situaciju i to sve na način da mi stavi do znanja da se manem ćorava posla.
Evo fotografije mog tv-a pa mi recite da li ja mozda previse ocekujem od ovog TV-a ili je ovo stvarno VA umesto IPS panela u modelu 43pus7555
Slike su u atacmentu.
Koji si ti nanomrzac!
Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
@dakula74
TV sa ovog testa je 50 inca i on ima VA panel. I na snimku moze da se vidi da iz uglova boje blede i gubi se kontrast isto kao i na mom koji bi trebalo da je IPS.
Odneo sam tv u prodavnicu, njihovi sluzbenici se prave ludi i kazu da ne primete nikakvu razliku. Otac i ja smo se odmah slozili da izlozeni primerak moze da se gleda skros sa strane, gotovo u ravni sa televizorom i slika je i dalje odlicna, cak i iznenadjujuce dobra. Za svaki slucaj sam snimio telefonom taj izlozeni primerak.
Inace za TV mogu da dam samo pohvale sto se tice interfejsa i kvaliteta slike, ko kupuje tv za roditelje i netrebaju mu neke preterane smart funkcije philips je dobar izbor samo obratite paznju da li vam treba IPS ili VA ekran.
Jesu, tv je sad na reklamaciji pa čekam da vidim šta će odlučiti. S obzirom na reakciju zaposlenih neverujem da će doneti odluku u moju korist.Pa jesu li ga uzeli na reklamaciju?
Philips ima Chot panele.Koliko sam shvatio Philips-ovi televizori imaju LG panele, a to znači da su neparni IPS (43,49,55 itd.) a parni VA (50...)
Ispravite me ako grešim.
I ja primećujem da se kvalitet slike gubi iz ugla na mom LG 55UN80003 ali ni približno ovako drastično, tačnije niko osim mene u kući to ne primeti. A meni čak i na kutiji piše IPS. Možda je i do nekih podešavanja što reče drakula74
Molim za pojašnjenje.
Nisam ja siguran da su ti LG VA (50) paneli ustvari LG.Koliko sam shvatio Philips-ovi televizori imaju LG panele, a to znači da su neparni IPS (43,49,55 itd.) a parni VA (50...)
Ispravite me ako grešim.
I ja primećujem da se kvalitet slike gubi iz ugla na mom LG 55UN80003 ali ni približno ovako drastično, tačnije niko osim mene u kući to ne primeti. A meni čak i na kutiji piše IPS. Možda je i do nekih podešavanja što reče drakula74
Molim za pojašnjenje.
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
Nije da nisam pomislio, ali s obzirom da sam im pravio uputstva kako sta da koriste, čisto sumnjam. Rekao sam im da kada stisnu nešto slučajno i nađu se u nepoznatom okruženju, samo home da stisnu i da se vrate na početni ekran. Nisu poznali niti taj deo menija niti samu opciju kada sam objašnjavao preko fona šta da urade da bi se rešili problema.A možda i bude da su oni nešto "čačnuli"
Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari