Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Na osnovu sledecih podataka da li mogu da predjem sa trenutne 10/1 Mbs internet brzine koje imam na brzinu 20/4 Mbs.
Imam BOX 3 paket - fiksni+internet 10/1 Mbs+televizija

Link Status Up
Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate(Up/Down) 1020/17407 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 1100/24496 kbps
Noise Margin(Up/Down) 8.5/16.2 dB
Line Attenuation(Up/Down) 9.4/16 dB
Output Power(Up/Down) 12.3/16.3 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 2/64
Interleave Delay(Up/Down) 3/7 ms
INP(Up/Down) 0.4/0.1 symbols
Profile N/A
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors(Up/Down) 17/53
FEC Errors(Up/Down) 54/0
HEC Errors(Up/Down) 0/431
Showtime Start 328 h 54 min 59 s

Na osnovu sledecih podataka da li mogu da predjem sa trenutne 10/1 Mbs internet brzine koje imam na brzinu 20/4 Mbs.

Link Status Up
Profile N/A
FEC Errors(Up/Down) 54/0
Moga bi jedino ako ti daju hibridni modem.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

@spinks
United Media blokira svoje kanale, mora eon van mreže...

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
@razor81: Ako nešto ne znaš nemoj da odgovaraš pogrešnom informacijom.

@fontana: Ako na tvojoj centrali ima slobodnih VDSL portova onda da najverovatnije da može... pošto si sad na ADSL 2+ gde upload od 4 Mbps ne postoji tj tehnički nije moguć sa tom tehnologijom (a na ADSL ne bi bilo ni dovoljno download-a za 20 Mbps net + nekoliko IPTV STB).

Sad imaš 2 IPTV STB?

@fontana: Ako na tvojoj centrali ima slobodnih VDSL portova onda da najverovatnije da može... pošto si sad na ADSL 2+ gde upload od 4 Mbps ne postoji tj tehnički nije moguć sa tom tehnologijom (a na ADSL ne bi bilo ni dovoljno download-a za 20 Mbps net + nekoliko IPTV STB).

Sad imaš 2 IPTV STB?

Da,imam 2 STB za 2 televizora i jedini ja u zgradu koristim BOX 3 usluge,ostali su na SBB.

Sad imaš 2 IPTV STB?
Ajde nek pozove MTS i nek vidi. Ja ti garantujem da će ponuditi Hybrid modem.

@fontana A ako već imaš SBB ja bih lično kod njih prešao zbog neta. Meni nije TV toliko bitan.

Možda će mu nuditi / pokušavati da uvale hybrid uređaj ali to nije ono što si ti napisao tj što tvrdiš da bi taj paket na toj parici mogao samo uz pomoć "hibridizacije".

Možda će mu nuditi / pokušavati da uvale hybrid uređaj ali to nije ono što si ti napisao tj što tvrdiš da bi taj paket na toj parici mogao samo uz pomoć "hibridizacije".
Ali pogledaj mu max upload. Ako gledamo po downloadu ne deluje da mu je centrala daleko, do kilometra udaljenosti. Sa druge strane upload je baš mali. Tađe i Noise margina uploada je loša, za iole dobar net vrednost bi trebalo da bude iznad 11db. Zato sam rekao da bi upload mogao da mu ispegla jedino Hybrid modem.

Poslednja izmena:
I ja sam hteo da idem na tu šemu pre godinu dana, da pređem sa box4 na box3 + daj šta daš od gratis meseci, ali ponuda je bila takva da mi ponudom besplatnih meseci za box4, cenovno doveo (prosečan račun) na cenu tadašnjeg box3 paketa. Tako da mislim da će i tebi nešto slično ponuditi.
Nece mi nista novo tj bolje dati, znam sigurno.
A i meni se prelazi na box3 ne treba mi tv kojeg za 2 god nisam 2 puta ukljucio.

Ali pogledaj mu max upload. Ako gledamo po downloadu ne deluje da mu je centrala daleko, do kilometra udaljenosti. Sa druge strane upload je baš mali. Tađe i Noise margina uploada je loša, za iole dobar net vrednost bi trebalo da bude iznad 11db. Zato sam rekao da bi upload mogao da mu ispegla jedino Hybrid modem.

Ovim komentarom samo dodatno potvrđuješ svoje neznanje. 1 Mbps upload je maximum za ADSL 2 + tehnologiju (konkretno 20 Mbps download i 1 Mbps upload), bila ti parica 150m ili 1km nema razlike. Čovek ima maximum za tehnologiju koju koristi. Sa screenshot-a se vidi jasno da je čovek na ADSL2+ signalu. Tako da kad se pogleda procena rutera za max attainable rate (Attainable Rate(Up/Down) 1100/24496 kbps) + vrednosti za atenuaciju dok mu je pušteno 17/1 uzvlači se zaključak da ima solidno dobru paricu i ne preterano dugačku za ostvarivanje 20/4 ili 30/4 preko VDSL tehnologije. Sad ima 17/1 "pušteno" (10 za net ostatak za IPTV) i za to su vrednosti parametara sasvim ok.

Takođe ne pričam napamet već sam neko ko je sa 20/1 ADSL prešao na VDSL 50/8 i to je radilo sjajno 5 godina. A dok sam bio na 20/1 sam imao nižu procenu max vrednosti i lošiji SNR od @fontana (imao sam 6.1 db downstream SNR, dakle sama donja granica a da net ne puca 20 puta na dan). Moja parica jeste solidno kraća od njegove ali je očigledno u manje idealnom stanju / sa više šuma. Kad su upload digli sa 2 na 8 Mbps onda mi je upstream SNR varirao od 7.5 do 9 db i nikad prekida nije bilo... downstream je po uvođenju VDSL 50/2 bio tipa 31 db dok sam bio jedini u ulici sa VDSL signalom, posle 4 godine je pao na 18-21 db. I to je bilo na Fast path, dakle bez interleave koji se koristi kod svih Box korisnika po default.

Naravno da treba da pita Telekom tj da podnese zahtev za proveru tehničkih mogućnosti pa će znati gde je tačno maximum na VDSL (pošto je Box korisnik tj koristi i IPTV pa treba i dodatni protok za to a ne samo 20/4 koji će raditi 95% sigurno). Ako centrala nema mogućnost za VDSL ili "samo" nema slobodnih VDSL ploča onda da jedini način da dobije 20/4 bez da čega slobodan VDSL port je da mu daju hybrid pa da LTE dopunjuje.

Poslednja izmena:
Ovim komentarom samo dodatno potvrđuješ svoje neznanje. 1 Mbps upload je maximum za ADSL 2 + tehnologiju (konkretno 20 Mbps download i 1 Mbps upload), bila ti parica 150m ili 1km nema razlike. Čovek ima maximum za tehnologiju koju koristi. Sa screenshot-a se vidi jasno da je čovek na ADSL2+ signalu. Tako da kad se pogleda procenat za max attainable rate (Attainable Rate(Up/Down) 1100/24496 kbps) + vrednosti za atenuaciju uzvlači se zaključak da ima solidno dobru paricu i ne preterano dugačku za ostvarivanje 20/4 ili 30/4 preko VDSL tehnologije. Sad ima 17/1 "pušteno" (10 za net ostatak za IPTV) i za to su vrednosti parametara sasvim pristojne.

Takođe ne pričam napamet već sam neko ko je sa 20/1 ADSL prešao na VDSL 50/8 i to je radilo sjajno 5 godina. A dok sam bio na 20/1 sam imao nižu procenu max vrednosti i lošiji SNR od @fontana (imao sam 6.1 db downstream SNR, dakle sama donja granica a da net ne puca 20 puta na dan). Moja parica jeste solidno kraća od njegove ali je očigledno u manje idealnom stanju / sa više šuma. Kad su upload digli sa 2 na 8 Mbps onda mi je upstream SNR varirao od 7.5 do 9 db i nikad prekida nije bilo. I to je bilo na Fast path, dakle bez interleave koji se koristi kod svih Box korisnika po default.

Naravno da treba da pita Telekom tj da podnese zahtev za proveru tehničkih mogućnosti pa će znati gde je tačno maximum na VDSL (pošto je Box korisnik tj koristi i IPTV pa treba i dodatni protok za to a ne samo 20/4 koji će raditi 95% sigurno). Ako centrala nema mogućnost za VDSL ili "samo" nema slobodnih VDSL ploča onda da jedini način da dobije 20/4 bez da čega slobodan VDSL port je da mu daju hybrid pa da LTE dopunjuje.
Zato si ti tu da nešto naučim. Samo kad bi prestao da uvodnim proseravanjem. Ostakak predavanja je veoma dobar.

Ako vam ne smetam, uleteo bih još jednom sa svojim pitanjem, treba mi savet da prelomim. :)
Ranije u temi sam se žalio kako su me cimali i menjali ponudu benefita za produžavanje ugovora za box 4 plavi paket, toliko da sam ozbiljno počeo da razmatram prelazak na SBB. Zvao sam ih, rekli su da na mojoj lokaciji POSTOJE tehničke mogućnosti, pošto je Pančevo "Giga grad" mogu bez problema npr. EON FULL paket (6 meseci pod dinar, posle 4000 mesečno, 250/25 valjda, ne piše za brzinu upload-a i ponudili su mi HBO paket besplatno na 12 meseci).

Da li mislite da vredi prelazak kod SBB-a, pre svega zbog interneta, koji mi je neophodan i za posao? Sadašnje stanje na mojoj liniji sam okačio u ovom postu.
Verujem da bih definitivno napredak osetio u pogledu televizije, koja mi nije presudna, ali bih cenio da se ratosiljam bede koju nose mts, njihovi stb-ovi i IRIS. :)
Što se mobilnog telefona tiče, tu sam razmatrao da li da ostanem na mts-u, vidim da nude sad promociju od 100 GB, ako bih recimo potpisao na 2 godine Omoriku 2.

Link Status Up
Profile N/A
FEC Errors(Up/Down) 54/0

Podnesi zahtev u poslovnici za vdsl i vecu brzinu, ako ima slobodnih vdsl ploca 90% da ces moci 20/4 paket.

Da,imam 2 STB za 2 televizora i jedini ja u zgradu koristim BOX 3 usluge,ostali su na SBB.

Ima li SBB samo internet?
AKO im samo uslugu neta, bez tv (koji ti ne treba kako kazes), prelazi odma na kablovsku uslugu...

@ B@K@ Papir, olovka, sracunas, izabereš povoljnije...
Mts-u govoris odo ja na SBB ako vi ne date ovo i ono, a SBB-u govoris odo ja na MTS i dobijes jos boljih benefita... ;)

Poslednja izmena:
Ima li SBB samo internet?
AKO im samo uslugu neta, bez tv (koji ti ne treba kako kazes), prelazi odma na kablovsku uslugu...

Nema ni mts ni sbb takve uslove. Kod mts-a te uslovljavaju da ako hoce bilo koju uslugu moras da imas fiksni telefon, dok kod sbb ako hoces internet moras da placas kablovsku televiziju. I kod jednih i kod drugih ne moze bez ovog preduslova.

Jedini koji ima opciju samo internet je zlorion ali njega ni najgorem neprijatelju ne bih preporucio. Olosi bili oslosi ostali.

Ja sam cuo od par ljudi sve naj o orion netu, ali mi je zlorion hit dana,nasmeja me zorom

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Drug iznajmljuje stan u kojem gazdarica ima mts-ov fiksni i ADSL internet (Box2). Hteo bi da uzme optiku koja im je pre par meseci ušla u zgradu. Može li da dobije 12 meseci po dinar na novi broj, nezavisno od toga što na toj adresi postoji već telefonska linija (koja se ne vodi na njegovo ime)?

Problem je što gazdarica ne zna hoće li biti u prilici do kraja godine da dođe i ugasi liniju (ugovorna obaveza istekla pre par meseci), a još par dana traje promocija. Mogu li dve linije da budu istovremeno aktivne na istoj adresi, na dva imena?

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

Mogu, fiksna uz optiku je VoIP koji se povezuje sa ONT-om.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Hvala na odgovoru.

BTW ne postoji način da se placa svakog meseca isti iznos zbog poziva na broj koji se menja svakog meseca? Postoji li neko zaobilazno rešenje? Znam da npr. kod Supernove izdaju takve račune na zahtev...

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

Da li kod mts postoji neka aplikacija za android kao što su eon i tv po tvom kod supernove i kako se loguje na nju? Uzeo sam box3 max (fiksni, net i tv). Mobilni provider mi je vip. Videh nešto mts tv go ali ne znam kako funkcioniše.

Isto kao EON s tom razlikom što ako koristiš MTS mrežu onda se saobraćaj ne tarifira.
Možeš na 3 uređaja da se uloguješ sa 1 nalogom.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Imali smo u stanu box 3, pa pre neki dan presli na box 4 plavi.

Na sajtu pise “ • prva 2 meseca otključan MAX paket – za sve nove korisnike BOX 4 paketa sa iris TV uslugom.”

Dal hoce naknadno sad da otkljucaju max paket na Irisu?

Za koji mesec se vrsi sledece iskljucenja usluge za BOX 3 paket zbog neplacenog racuna i da li se zna datum kad se vrsi iskljucenja?
U slucaju iskljucenja usluge zbog neplacenog racuna recimo za oktobar mesec za BOX 3 paket,da li treba sva dugovanja da se izmire ili samo taj racun da se izmiri da bi se ponovo aktivirale usluge?
Pitam jer kad sam bio kod EXE-NET kablovskog provajdera tacno sam znao kad se vrsi iskljucenje usluge zbog neplacenog racuna za odredjeni mesec.

Imali smo u stanu box 3, pa pre neki dan presli na box 4 plavi.

Na sajtu pise “ • prva 2 meseca otključan MAX paket – za sve nove korisnike BOX 4 paketa sa iris TV uslugom.”

Dal hoce naknadno sad da otkljucaju max paket na Irisu?

hoće, piši im

Koliko im treba da nakon uhvaćene reklamacije dostave ispravan - korigovan račun?

Pritom ja onaj inicijalni, netačni, još nisam platio i čekam tu korekciju koju su rekli da će dostaviti ali me ne bi čudilo da sad odu u drugu krajnost i da udare neki penal zbog neplaćenog računa zbog čega bih ponovo morao da se natežem sa njima.

Koliko im treba da nakon uhvaćene reklamacije dostave ispravan - korigovan račun?

Pritom ja onaj inicijalni, netačni, još nisam platio i čekam tu korekciju koju su rekli da će dostaviti ali me ne bi čudilo da sad odu u drugu krajnost i da udare neki penal zbog neplaćenog računa zbog čega bih ponovo morao da se natežem sa njima.
Meni su 02.11 uvažili reklamaciju za 12 računa. Do danas sam dobio samo 5 korigovanih računa. Naravno kada mi je prekipelo sve sam prosledio i Ratelu da vidim da li će se šta ubrzati.

Meni kad su uvazili prigovor na racun, rekose da ce stici ispravljeni na kucnu adresu u ne secam se sad tacno kom roku. Medjutim to se nije desilo, vec je stigao kao sledeci racun, a u nekom pravougaoniku je pisalo da je ispravka tog prethodnog racuna.

... ili emailom jave korekciju (ko je prigovarao emailom), pa se uplati korigovani iznos prema podatcima na racunu na koji si se zalio...

Ja poslao prigovor online, na prvi račun. Posle par dana, dobio generičku poruku da je reklamacija uvažena, ali nema novog računa. Pred istek tog meseca, rešim da sam uplatim 10 din na taj poziv na broj. Tek u narednom mesecu dobio korigovani račun na 1 din. Ostala pretplata od 9 din koja se sada nigde ne vidi :)

Niti ce se da vidi i uracuna već ćeš MORATI da se zalis narednih 9 meseci svaki put da ti obracunaju ...
Sistem naplate im je uzas, radio ga neko veoma veoma paglu (za racunovodstvo).

Nazad
Vrh Dno