Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Dobar kejs, ali taj AUTO FOCUS natpis zasluzuje da se sastruze nekim srafcigerom.

Jeste malo glomazniji u odnosu na fabricki, ali nekako lepo lezi u ruci, pa se ne oseca da je glomaznije. Ima zaravnjene stranice, pa je ok.

A natpis je kriminalan. Prava kineština. Srecom pa se stvarno ne vidi puno. Na slici sa sajta je uocljivo, a ovako je bas diskretno i na prvu se ne primecuje.
Ali stvarno kvalitetan materijal i grip. Totalno dobro naleze, kao da je neki brendiran.

Cekam da ovi slepci iz Mts dobiju crnu ili lunar verziju pa narucujem. Ako ne onda cu morati plavu koja, da budem iskren, na snimcima bas deluje jeftino.

Edit: jel moze neko ko ima plavu verziju da mi slika zadnju stranu pod razlicitim uglovima, da imam i to kao referencu. Jer evo sad gledam neki video i tamo deluje mnogo lepse, svetlije, kao da je druga boja.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Držao sam u MTS taj "aurora plavi". Tek posle nekoliko sekundi i okretanja sam primetio da se pojavljuje plava nijansa. Uglavnom dominira mat srebrna koja ne reflektuje kao ogledalo. Nimalo ne liči na boju koja se vidi na 3d rotaciji na gsm areni. Meni se više sviđa uživo nego na snimcima. Ali, s obzirom da već 3. put u poslednjih 10 dana nestaju iz ponude mts, neka dođe bilo koja boja, ionako ide u neko korito koje mu pokrije leđa - bitna su creva i da radi kako treba.

Poslednja izmena:
^ Juce i danas sam ceo dan izucavao tu boju na netu i shvatio da mi se ustvari bas svidja. Jedino sto me buni je sto mi se cini da kao da na sredini ima nekakvu tacku u kojoj se sve prelama, kao neki vir ka unutra, ne znam kako bolje da objasnim. Videcu sutra da odem da pogledam uzivo. Ali i to sto kazes, ionako ide u neku gumu od 100 grama i cm debljine.

Danas refresujem mts sajt 50 puta kao manijak ne bi li ga ugrabio ako se pojavi.

@phoboskv videcu i ja da narucim, trazim neki koji dobro stiti kameru a ovaj je tu odlicno uradio posao.

Poslednja izmena:
^ Juce i danas sam ceo dan izucavao tu boju na netu i shvatio da mi se ustvari bas svidja. Jedino sto me buni je sto mi se cini da kao da na sredini ima nekakvu tacku u kojoj se sve prelama, kao neki vir ka unutra, ne znam kako bolje da objasnim. Videcu sutra da odem da pogledam uzivo. Ali i to sto kazes, ionako ide u neku gumu od 100 grama i cm debljine.

Danas refresujem mts sajt 50 puta kao manijak ne bi li ga ugrabio ako se pojavi.

@phoboskv videcu i ja da narucim, trazim neki koji dobro stiti kameru a ovaj je tu odlicno uradio posao.

Hehehe, neces verovati da sam ja bas hteo Aurora Blue. U pravu si za tu jednu tacku u sredini. Ono na gsmareni nema blage veze. Cekao sam u Gigatronu skoro 20 dana i jos uvek je nije bilo, pa sam prihvatio cosmic black, koji me je takodje odusevio izgledom, ali otisci prstiju ostaju kao ludi. I dalje po malo patim za Aurorom :):):)
Uteha je to sto bez maske nece biti 99,99 posto vremena, tako da sam preboleo.

Ovde sam ga prvo video i zaljubio se :) https://youtu.be/QOVz3eQMDAM?t=95

Fora je sto se ta tacka na nekim videima vidi a na nekim uopste ne, zato me i buni. Probacu da ga nadjem negde uzivo, u Mts-u u Uscu su imali lunar silver, u Mi Srbija samo crni.
Uostalom nije ni bitno, samo da se pojavi opet :)

Da li je neko uspeo da podesi fabričku aplikaciju za snimanje poziva? Koji region se bira?

Ne možeš nikako to da namestiš jer je Guglova, nije Mi. Ili probaj neki drugi dialer ili flešuj xeu rom, tamo je stock aplikacija.

Meni bas bas nedostaje Xiaomi dialer, ovaj Google mi mnogo los.
Ista priča za kalendar.

Inače,ipak je baterija ok,biće da sam se pre neki dan istripovao po pitanju brojki, ili je nešto radilo u pozadini

04683ca55b7315381e97427d8012db22.jpg
b7a8472538778ac9596d89df5e135cc7.jpg

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Stigao 12.0.13. Patch. Security level 1.11.2011.

Vraća li se u MTS? Zna li se kada?

Može li neko da okači sliku IPS ekrana u mraku sa crnom pozadinom? Zanima me bleed koliko je upadljiv...

Hvala

Da li je neko dobio Mi 10t pro u MTS u poslednjih 15ak dana? Koliko ste čekali isporuku? Tri puta je nestajao sa sajta i pojavljivao se u ovom periodu.
Hvala.

Ja uzeo u MTS-u, dobio i kutiju sa poklonima koji su onako. Osim onog case-a ostalo je šminka. Dobra stvar je što je na sajtu bio model sa 128gb a dobio sam 256gb. Kao i ovih 100gb mesečno prvih godinu dana.

Takođe ga nije bilo na sajtu u ponudi ali su ga u poslovnici imali na stanju. Prošetaj se do neke koja nije negde u centru. Ja sam u Nišu kupio u Rodi gde retko ko zalazi, u Forumu verujem da je razgrabljen odmah.

I ja sam uzeo preko mts pre 10 dana sad vec

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Evo uzeo i ja danas Mi10T 6/128, imao Mi9T 6/64 postalo mi tesno tih 64gb, pa reko da se ponovim dok mi9t jos vredi nesto, pa da ga unovcim. Dobio sam MIUI 12.0.7.0 Stable update i to je to. Ima li neka Gcam da radi ok, ili za sad da se ostane na stock kameri?

Nije još uvek nešto posebno gcam za Mi10T, ali je za stock bog i batina lično. Imaš onaj gcam finder bot na Telegramu :)

Slažeš se i da ima bolju kameru od Note 20 ultra, po istom testu?

Mozda sa naslovom, kompetentan midrejndzer [emoji16]

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Slažem se sa naslovom i svim iznetim manama kamere, nisam poredio sa note 20 ultra niti ću, jer su to dve totalno različite cenovne kategorije. Naravno da note 20 ultra ima bolje kamere...

Kako ima bolje kad se pozivas na dxomark gde je po njihovim merenjima bolja ova.

Slažeš se i da ima bolju kameru od Note 20 ultra, po istom testu?
Sto ne bi imao? Senzori su slicni, kad bude bio GCam za ovaj senzor Mi 10T Pro obrisace pod sa N20 Ultra isto kao sto je Mi 8 sa GCam brisao pod sa tadasnjim Samsung flagovima.

https://tweakers.net/reviews/7692/3...urrenten-108-megapixel-samsung-vs-xiaomi.html
The HM1 sensor in the S20 Ultra captures less color information than the HMX sensor in the Xiaomi device, but can combine more pixels to make them bigger. The S20 Ultra should therefore do better in low light, but in a lot of light the Xiaomi has to produce more detailed images. We check whether this is also the case in practice.

We'll start with a 108-megapixel comparison. Initially, the difference in image processing is particularly striking. The S20 Ultra makes the photos more contrasted and the Xiaomi delivers some pale images. Maximum zoomed in, the Xiaomi photos look slightly sharper, but the difference with the Samsung photo is not very big. Both photos look grubby on 100 percent view.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Poredio s drugarom koji ima mi 10t pro i on i ja imamao.isto misljenje da note ima bolju kameru. Poredili smo u istim uslovima i otprilike istim uglom slikanja i snimanja i vidljiva je razlika u korist Samsunga. Sta ce biti kada naprave gcam za xiaomi videcemo ali do tad ce biti i za note 20u svakako. Doduse meni nikada gcam na Samsungu nije pravila bolje slike od stock kamere ,mozda samo ponekad u nocnom modu

Vrh Dno