Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Pa iris nema nikakve veze sa netom, ali baš nikakve
A i ja nikakvih problema sa irisom nemam

Pa iris nema nikakve veze sa netom, ali baš nikakve
A i ja nikakvih problema sa irisom nemam
Kako nema veze sa netom? Pa kako radi IRIS platforma i STB bez neta. Sta ce mi onda utp kabel u stb-u??
Da nisi ti promoter MTS? :eyebrows:
Koliko vidim ti si jedini kojem IRIS radi odlicno.

Nema veze sa brzinom neta, i pucanja istog ili sličnih problema stručnjak

@ nidzesi
@ wvladimir

Hvala

^ @Bishop Naravno da ce biti bolja optika (cija god). Ako ti nije problem nedostatak N1 (bez tog neki nisu u stanju da zive), SK, NovaS i sl UM exluziviteta, onda predji na mts optiku ako imas mogucnost.
Mreza radi odlicno, puca samo kad je kamion zakaci na banderi inace radi kako treba. Evo ima nekih problemcica sa novim softverom na tv boxu ali i to se resava resetom urdjaja, nadamo se da ce ispeglati nedostatke ubrzo. Sve ostalo, pogotovo 12m po 1rsd je dobro...

Hvala na odgovoru svima.

Što se tiče kanala kad bi sutra ugasili N1, Novu S, Pink, Happy, B92, Prvu, ja nikakav nedostatak ne bih osetio u životu, a što se tiče SK, on će mi nedostajati, ali sad mi nedostaje Arena, pa je opet 50:50.
Zato uvek mogu da nadjem nekog drugara koji će mi dati šifru za Eon i rešen problem SK

Poslednja izmena:
Imam i ja drugara koji mi juce dao sifru za eon pa na wi fi mrezi ne mogu gledati SK. Preko mobilne mreze hoce(mts) ali preko wi fi ne. Pritom slika mi je bila losa kada sam sa telefona cast sliku na tv iako je HD kanal

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

@bojana123 Nije teško zaključiti da si zaposlena u mts-u.

Jel možda znaš ili si imala ti ili neko drugi ili ako možeš da mi se raspitaš i rešiš dilemu a ujedno pomogneš, jer ljudi u poslovnici nije bitno kojoj, ali rade dugo zapamtio sam ih, nisu znali kako će da vam odreaguje aplikacija nakon odredjenih stvari i promene paketa.

Naime, uzeli smo za stan optiku box 3 skoro, pre mesec ipo (optika + tv+fix) na suprugu. Ona je novi korisnik, na mene se sve živo vodilo vdsl, telefoni, televizija, zbog akcije 12 meseci po dinar. Ja sam tv na mene vratio, takodje i net.

Glavno, imam 2 broja na mene sad, preveo bih na nju i ubacili u ugovor i napravili box 4 (200 gb i povoljnije Omorike). Jel to ok? Ključno šta se dešava sa 12 meseci, kako vam reaguje aplikacija? Ako to sad uradimo?

Jedan broj ističe 19.03.2021. drugi 21.03.2021. oba ugovora sa telefonima, prvi je na 36 i isplaćen je telefon, tj rata. Drugi na 24m.

Poslednja izmena:
Danas posle 5 dolaze da mi instaliraju optiku (Box 2 - Fiksni + NET 400/160)

Samo da proverim par stvari pre nego što dođu

1. Huawei HG8245Q2 je i dalje najbolje što imaju?
2. Da li ga sigurno dobijam uz ovaj paket ili treba/mogu da insisiram? Meni bi, zbog smeštanja u policu, odgovarao neki manji model. I ovako ide u bridge.
3. Da li daju neki telefonski aparat ili treba da imam svoj?
4. Da li je telefonska linija odmah aktivna?

1. Da, nema bolje ni gore, ranije su imali H.
2. Sigurno dobijas, nema potrebe da insistiras.
3. Ne daju, mora da imas svoj
4. Da, meni su dosli da razvuku opticki kabal i aktiviraju fiksnu liniju, tek posle nedelju dana je aktiviran internet i tv.

Meni je sve odmah bilo aktivno. wifi koristi na 5g za ful brzinu.

Q2 ide obavezno koliko znam, ako je neko skoro dobio nešto drugo neka napiše. Aparat ne dobijaš, a linija bude aktivna brzo, kod mene je bila posle desetak minuta.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Pitanje:

Imam optiku 8245H i mali paket 50/8. Sutra idem da potpisem ugovor na 200/40.

Moje pitanje je da li to ovaj 8245H moze da isporuci?

Na kablu može, na wifi max 100

Je li to dovoljan razlog da mi zamene H sa jacim Q2 ili ce da otkace?

Danas posle 5 dolaze da mi instaliraju optiku (Box 2 - Fiksni + NET 400/160)

Samo da proverim par stvari pre nego što dođu

1. Huawei HG8245Q2 je i dalje najbolje što imaju?
2. Da li ga sigurno dobijam uz ovaj paket ili treba/mogu da insisiram? Meni bi, zbog smeštanja u policu, odgovarao neki manji model. I ovako ide u bridge.
3. Da li daju neki telefonski aparat ili treba da imam svoj?
4. Da li je telefonska linija odmah aktivna?

1. Da. On meni radi sam, a jos bolji Asus ruter u kutiji čuči jer mi sve u skoro pa max brzini radi na Q2 i nemam potrebe nikakve za premošćavanjem i svojim ruterom. Spominjao je nko da negde su poceli davati neki Nokia ONT... (il sam ja nesto pomesao).
2. Trazi, sta te kosta da trazis ako donesu nesto drugo a ne svidja ti se... mada mozda je drugi manji... :d
3. Treba tvoj telefon, u stvari moze tvoj a da li bas daju svoj telefon ne znam, meni nudili nisu mada jesu neki operateri barem na pocetku delili svoje telefone (razlog ne znam).
4. Meni odma aktivirali telefonsku liniju, odma aktivirali tv, odma aktivirali net. Ne pustas iz kuce i ne potpisujes ugovore dok ne puste svu uslugu.

LAN kablove neka prave ako ti treba razvuci negde LAN do kompa.
Smisli gde ce ZOK da stave i gledaj dobro gde ga postavljaju...

Pitanje:

Imam optiku 8245H i mali paket 50/8. Sutra idem da potpisem ugovor na 200/40.

Moje pitanje je da li to ovaj 8245H moze da isporuci?

Na kablu može, na wifi max 100

Je li to dovoljan razlog da mi zamene H sa jacim Q2 ili ce da otkace?

Trebalo bi da bude dovoljan razlog da zamene ONT.
Trazi, insistiraj, napomeni da hoces ont sa 5GHz wifijem...

Uz malo više natezanja konačno odrađen tehnički prijem optičke mt:s infrastrukture u stambenoj zgradi "Kula 3" u Kraljevu . Svim zainteresovanim stanarima omogućen je prelazak na optiku po promo cenama koje za sad važe do 31.12.2020.god. .

P.S. U zgradi imamo SBB (po koaksijalnom kablu) , Orion Telekom (optika) i od danas i mt:s (optika). Još da u prvoj polovini 2021.god. "navučemo" u zgradu Supernovu sa njihovom optičkom infrastrukturom i spuštamo crtu .

• Like
Reagovanja: M J
da li neko zna kako na q2 da blokiram login na ruter sa jednog lan porta, da li mogu da pristupim iptablama ili nest. Je neko uploadovo novi config na ruter, ako ga pokvarim e moze rad reset tipa drzim dugme 2 min ili tako nesto?

Kako nema veze sa netom? Pa kako radi IRIS platforma i STB bez neta. Sta ce mi onda utp kabel u stb-u??
Da nisi ti promoter MTS? :eyebrows:
Koliko vidim ti si jedini kojem IRIS radi odlicno.

Pa, ima i nema. A zapravo nema. :d

Da IPTV je televizija preko interneta, tj. koristi internet protokol, ali se preko MTSa internet i TV salju preko dva razlicita VLANa. Drugim recima, odvojeni su, kao da dolaze preko dva posebna kabla. A to opet tehnicki znaci da strimovanje TV programa je odvojeno od samog internet protoka koji korsitis. Primer: Ako MTS ostane bez interneta kao posledica kvara negde na nekom glavnom cvoristu u Evropi, neces imati internet ali ces moci da gledas TV program. :eyebrows:
I, da, i kod mene iris radi normalno i to na tri STBa.

Poslednja izmena:
1. Da. On meni radi sam, a jos bolji Asus ruter u kutiji čuči jer mi sve u skoro pa max brzini radi na Q2 i nemam potrebe nikakve za premošćavanjem i svojim ruterom. Spominjao je nko da negde su poceli davati neki Nokia ONT... (il sam ja nesto pomesao).
2. Trazi, sta te kosta da trazis ako donesu nesto drugo a ne svidja ti se... mada mozda je drugi manji... :d
3. Treba tvoj telefon, u stvari moze tvoj a da li bas daju svoj telefon ne znam, meni nudili nisu mada jesu neki operateri barem na pocetku delili svoje telefone (razlog ne znam).
4. Meni odma aktivirali telefonsku liniju, odma aktivirali tv, odma aktivirali net. Ne pustas iz kuce i ne potpisujes ugovore dok ne puste svu uslugu.

LAN kablove neka prave ako ti treba razvuci negde LAN do kompa.
Smisli gde ce ZOK da stave i gledaj dobro gde ga postavljaju...

Hvala tebi i ostalima na brzim odgovorima. Došli oko 18h i ostali skoro 1h. Doneli samo Q2, pošto je kod mene ZOK već bio postavljen u hodnku u izgradnji stana, uključujući i unutrašnje kabliranje, pa su trebali samo da povežu Q2 na njega.

E to samo je potrajalo skoro ceo sat pošto je bio negde prekid u liniji pa dok su ga našli u hodniku na spratu da ga splajsuju.
Obe usluge (tel i net) su proradile dok su još bili tu.

Čim su izašlli prebacio sam Q2 u bridge ali ka trenutno još ne koristim, pošto sam i dalje na SBB (do 28) u mreži pa mi ne bi radili svi kanali na TVu
Mrzi me da za par dana nameštam rutiranje sa dva WANa pa da tako razdvajam TV. Možda za vikend namestim da je jedan AP samo za SBB, pa na njega povežem samo televizore.

Kad smo kod bridga.
Koliko znam ne postoji mogućnost da se ostavi WiFi na Q2 da bude u funkciji dok je bridge na LAN1. Prosto nema šta da rutira saobraćaj sa klijenata.
Ili ima neki način?

Jedno pitanje, s obzirom da živim u novoj zgradi koja je razvukla kablove iz zidova za SBB, da li optika buši zidove za kablove i provlači ih kroz stan kao što se to insče radi ili su malo suptilniji i ne ostavljaju za sobom veliki haos?

I ja sam se bojao toga ali evo. Imao sam vec iz hodnika zgrade probusenu rupu zbog kablovske,samo smo je proširili malo i ubacili ovo. Da ti ne slikam dalje,sad ide ovaj kablic oko vrata pa do neke male kutijice
f11a45f52d6e43903b6c2e6f55487b1b.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ok je to, ako je izvodljivo. Meni su kablovi SBB razvučeni po zgradi još kad se pravila, a razvodna kutija mi je ispred stana. Ne znam da li iko može da koristi postojeći sistem iz zida, osim SBB.

Šta je sa optikom, kutijama? Jel su u hodniku zgrade i jel to odradjeno?

Jeste, zato i pitam, ne znam kako se sprovode do stana. Nisam baš za to da mi buše zidove.

Mislim da će morati. Al videćeš već ili kad ti odlučiš da uvedeš ili neki komšija.

Od ovakve kutije kod mene ide kanalica do vrata stana. Posle unutra optički kabal, skoro nevidljiv itd.

Prilozi

• IMG_7622.jpg
    IMG_7622.jpg
    718.8 KB · Pregleda: 190
Jeste, zato i pitam, ne znam kako se sprovode do stana. Nisam baš za to da mi buše zidove.

A kako zamisljas da ti u stan uvuku opticko vlakno?
Kako zamisljas da ti vode kroz stan iz prostorije u prostoriju to isto opticko vlakno?
Kako zamisljas da ti eventualno iz jedne sobe do u drugu sprovedu LAN kablove...?
Naravno da moraju bušiti zid negde između hodnika zgrade i stana (kod ulaznih vrata od stana najcešće), pa onda voditi vlakno najčešće rubom plafona pa bušiti opet kroz prostorije do mesta gde će biti ZOK i ONT, pa odatle ako treba voditi lan kabl(ove)...
I monteri bi ti bili zahvalni ako znas za neki nacin da ne moraju busiti.

Evo meni bušili nisu, provukli su kroz vec postojece rupe pored koaksialnih kblova koji su u stanu... ;)

Ne mora da se buše zidovi, ima i druga varijanta. Mogu kablovi da idu kroz vrata. :)

Nazad
Vrh Dno