Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

@Vladimir2101 Nije isto.
SBB blokira mts internet.
Trenutno je slobodno gledanje preko mts interneta zbog novogodisnje promocije ali nece se moci gledati UM kanali kadpromocija prodje.
Samo "eon van mreze" dakle da nije na sbb internetu je mogao gledati sve sbb kanale (prema paketu koji se placa), dok pozajmljeni i kupljeni eon za korisnike iz sbb mreze NIJE mogao da se gleda sa UM kanalima preko MTS opticke i ADSL neta .

Poslednja izmena:
Već objašnjeno gore, preko vpn-a radi sve...
A tu je i IPTV.

Okej. To je to onda,suštinu sam skapirao. Još da se dogovorim sa mojima da vidim njihove želje šta hoće/neće pa da završim to. Samo mi još nije jasna ta stavka sa VPNom. Da li ima uopšte neki proveren vpn za WebOS system. Lg je njihov televizor pa ne znam. I na koju se državu prebacujete za to?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Dobro je da postoje opcije i da se bira i što je najbitnije da sve radi. Nekad nije bilo tako, nekad se plaćao d3 i pa na primer nije radio d3go na kompu od istog naloga, takodje ni na telefonu na mts-u tj vdsl-u.

Danas se to promenilo, može da se bira, plati i radi sve sa eon-om van mreže paketom. Postoji i opcija da se kupi eon box od sbb-a, ako ste navikli na eon.

Dakle možeš da uzmeš i dve televizije ako hoćeš (ja imam eon box i mts box). I sve će raditi kako treba. Svakako preporuka od mene za optiku.

Aham. Ma to,meni stvarno neki super mega giga internet nije potreban. Za igrice i ovo ostalo sto mi treba mi ovaj odradjuje posao savršeno. Naravno ne bih se dvoumio ni ja izmedju 400/160 i 200/80,skuplji je 500 dinara a ne 250. Videcu sad na forumu negde da se raspitam da l hoce neko da proda taj kod za smart tv.

500 rsd je razlika osnovne cene. Pošto je prva godina po 1 pa u proseku bude 250rsd. 1430 vs 1180 din kada se gleda na 2 godine.

U svakom slučaju imaš izbor.

Čekaj, bb, on pita za pozajmljeni nalog.

Nisam to video. Za to nemam predloge.

Da li ima uopšte neki proveren vpn za WebOS system. Lg je njihov televizor pa ne znam. I na koju se državu prebacujete za to?

Nemaš VPN klijent aplikacija na WebOS i na Tizen OS. Što znači da ako hoćeš saobraćaj sa SmartTV-a da ide kroz VPN tunel opcije su ti ili da imaš ruter čiji firmware ima VPN klijent funkcionalnost (= da se ruter konektuje na VPN server i SAV saobraćaj koji prolazi kroz ruter ide kroz tunel) ili alternativa tome je da u LAN iza rutera imaš neki uređaj (komp, Raspberry Pi, matori Android box na koji je nabudžen Linux) na kojem je VPN klijent i koji radi 24/7 (= nikad se ne gasi) da ti bude gateway kroz koji prolazi saobraćaj sa i ka svim ostalim LAN uređajima.

Ruteri ni jednog od naših internet provajdera nemaju VPN klijent funkcionalnost tako da... ili imaš Android TV na koji može VPN klijent app ili ako nemaš kupiš lepo Raspberry Pi da bude VPN gateway.

Drugim rečima, ako zez*nje sa VPN radiš samo zbog gledanja Eon (a ne i da imaš npr potrebu da gledaš Netflix US katalog pa si zato platio VPN ili SmartDNS) mani se te priče "pozajmljen ili iznajmljen" Eon nalog + plaćeni VPN nego lepo plati za Eon van mreže i ćao. Ili juri piratske IPTV liste za te kanale kojih nema u MTS ponudi.

Da da. Tako sam i odlučio na kraju. Uzećemo Eon Light TV van mreže i MTS paket net+fiksni i rešen problem. Oni su zadovoljni svojim,ja svojim i to je to. Još je jeftinije. Hvala svima na pomoći i na svim odgovorima!

Ako kojim slucajem dodjes do podataka za logovanje, postavi ih na forum.

Nisam dosao do podataka, ali danas mi je palo na pamet da probam nesto, i to radi bez problema. Uspeo sam da podesim sve sto mi je trebalo. Jedino sto je stvarno zasticeno je PPPoE sifra, ali posto se username vidi i formiran je na osnovu MAC adrese i serijskog broja, prilicno sam siguran da nisu izmenili svoj pattern, koji je detaljno opisan ovde:
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?295731-Telekom-ADSL-parametri-za-pristup

Nisam dosao do podataka, ali danas mi je palo na pamet da probam nesto, i to radi bez problema. Uspeo sam da podesim sve sto mi je trebalo. Jedino sto je stvarno zasticeno je PPPoE sifra, ali posto se username vidi i formiran je na osnovu MAC adrese i serijskog broja, prilicno sam siguran da nisu izmenili svoj pattern, koji je detaljno opisan ovde:
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?295731-Telekom-ADSL-parametri-za-pristup
Probao sam da se ulogujem na taj nacin preko firefox-a ali ne mogu.
Ubacim username [email protected] i password mac adresu modema i nista od logovanja u ruter.
Naravno XXXXXXXXX su 6 karaktera iz mac adrese i 3 zadnje cifre iz serijskog broja.

Poslednja izmena:
Probao sam da se ulogujem na taj nacin preko firefox-a ali ne mogu.
Ubacim username [email protected] i password mac adresu modema i nista od logovanja u ruter.
Naravno XXXXXXXXX su 6 karaktera iz mac adrese i 3 zadnje cifre iz serijskog broja.

Izvini, nisam bio dovoljno jasan... To je ako zelis da prebacis ruter u bridge mode. Telekom inace trazi da dokupis staticki ip da bi dobio te podatke zvanicno... Znaci, ulogujes se sa telekom/telekom i posle uradi ono sto sam ti poslao na PM.

Poslednja izmena:
Izvini, nisam bio dovoljno jasan... To je ako zelis da prebacis ruter u bridge mode. Telekom inace trazi da dokupis staticki ip da bi dobio te podatke zvanicno... Znaci, ulogujes se sa telekom/telekom i posle uradi ono sto sam ti poslao na PM.

Radi na taj nacin ali bi trebalo da ima i jedinstveno admin logovanje za sve nokia ont rutere kao sto ima za HW.

Pitanje, nevezano za ovaj ONT, na kom se cak ne vide ni bindings, pa ne vidim gde je internet servis vezan za portove 1 i 4, da li je dovoljno da jedan internet port ide u bridge mode ili moraju oba? Ako prebacim ceo ruter u bridge mode, kako da mu pristupim posle ako se moja pretpostavka za username/password za PPPoE ipak ne pokaze ispravna? Znam da ruter slusa na telnet portu 23, ali naravno nemam username/pass ni za to.

Jel zna neko jel ima optika u Surcinu ulica Nikolaja Velimirovica taj deo ili imaju u planu skoro prosirenje optike, prijatelju istice ugovor sa vipom pa bi presao na mts ako ima optika,znam da ima supernova koja radi ocajno(nije optika).

Pitanje, nevezano za ovaj ONT, na kom se cak ne vide ni bindings, pa ne vidim gde je internet servis vezan za portove 1 i 4, da li je dovoljno da jedan internet port ide u bridge mode ili moraju oba? Ako prebacim ceo ruter u bridge mode, kako da mu pristupim posle ako se moja pretpostavka za username/password za PPPoE ipak ne pokaze ispravna? Znam da ruter slusa na telnet portu 23, ali naravno nemam username/pass ni za to.

Ostavis cetvrti port kakav jeste. Ako hoces da pristupis ont-u, zabodi racunar u taj port, on ce dobiti lokalnu ip adresu i mozes mu pristupiti kao i sada

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ostavis cetvrti port kakav jeste. Ako hoces da pristupis ont-u, zabodi racunar u taj port, on ce dobiti lokalnu ip adresu i mozes mu pristupiti kao i sada

Hvala, probacu. Trenutno imam problem s tim portom, iskljucio sam DHCP na tom ruteru, tako da iza njega imam svoja dva ASUS rutera i Pi-hole, koji je DNS i DHCP. Ako zakacim nesto na taj port, racunar dobije adresu od DHCP-a, ali ako ode u idle, port totalno zaglupi - prestane da daje adrese posle nekog vremena, i ne radi ni sa statickim IP-em, sto mi je jako cudno. Moram restartovati ruter da bi ponovo proradio. Nista, probacu da napravim bridge na tom portu...

Nazalost, MAC adresa nije sifra - tako da nista od stavljanja u bridge mode zasad. Procitao sam da se mogu dobiti podaci samo ako trazis staticki IP? Koliko to naplacuju dodatno?

Pregledao sam neke MTS cenovnike i nasao samo ovo (pojma nemam sta im to znaci):
"Mesečna naknada za svaku dodatnu IP adresu 590"
U Supernova cenovniku eksplicitno stoji:
"DODATNE NET USLUGE:
Dodatna internet usluga Mesečna pretplata
Fiksna IP adresa 699,00"
Tako da tu ti je cena otprilike 590-699...
Najbolje im pusti mail i pitaj tacno za cenu i da li ce ti ako uzmes static IP dati sve potrebne podatke (da imas crno na belo).

Da li neko ko koristi statičku IP adresu može da kaže da li ga kače Captcha provere ili ne?

Kod trenutnog ISP, malo po malo me uhvate one sigurnosne provere (ukucaj kod, spoj sliku itd.) jer mi je IP adresa iza CG-NAT.
Nadam se da bi doplata za Statičku IP (odnosno ceo prelazak na MTS) taj problem rešila.

Imaš naravno Captcha i kad nisi na CG-NAT jer je cilj tj namena captcha da se zaustave botovi/spam/automatizacija pa ćeš za stvari tipa registracije, online porudžine i slično da imaš da rešavaš captcha. Učestalost toga je naravno drastično manja jer je manja učestalost "sumnjivih aktivnosti" kad vas 100 sa istom javnom IP adresom u razmaku od X vremena pristupa istom online resursu a dostavlja različite podatke...

Pregledao sam neke MTS cenovnike i nasao samo ovo (pojma nemam sta im to znaci):
"Mesečna naknada za svaku dodatnu IP adresu 590"
U Supernova cenovniku eksplicitno stoji:
"DODATNE NET USLUGE:
Dodatna internet usluga Mesečna pretplata
Fiksna IP adresa 699,00"
Tako da tu ti je cena otprilike 590-699...
Najbolje im pusti mail i pitaj tacno za cenu i da li ce ti ako uzmes static IP dati sve potrebne podatke (da imas crno na belo).

Hocu, javljam kad razresim problem. Dosao sam juce napokon do dela tehnicke podrske koji razume sta govorim.

Imaš naravno Captcha i kad nisi na CG-NAT jer je cilj tj namena captcha da se zaustave botovi/spam/automatizacija pa ćeš za stvari tipa registracije, online porudžine i slično da imaš da rešavaš captcha. Učestalost toga je naravno drastično manja jer je manja učestalost "sumnjivih aktivnosti" kad vas 100 sa istom javnom IP adresom u razmaku od X vremena pristupa istom online resursu a dostavlja različite podatke...

Trebao sam preciznije da napišem "manje učestale Captcha provere", to me zanima. Kada sam pristupao određenim sajtovima (kod kolege kući) primetio sam da me ne hvataju Captcha provere koje me uvek hvataju sa moje lične konekcije.
Posle sam saznao da on ima statičku adresu, dok je moja dinamička i očigledno blacklistovana (zajedno sa čitavim opsegom IP adresa koje su mi dodeljenje).

Hocu, javljam kad razresim problem. Dosao sam juce napokon do dela tehnicke podrske koji razume sta govorim.

Dobio sam kredencijale od telekoma danas za PPPoE - vidim da je username dobar, password je duzine sedam karaktera mala slova i brojevi. Zakacim se za port koji je na bridge modu za internet, podesim manuelno ip adresu, napravim novu dial-up konekciju PPPoE, unesem username i password i dobijem - The remote connection was denied because the user name and password combination you provided is not recognized. Da li mozda ovo ne radi iz Windowsa ili su mi poslali lose podatke?

Kladim se da je los podatak :)

Kladim se da je los podatak :)

Nije bio los podatak, dozvoljena je samo jedna konekcija prema PPPoE serveru izgleda, tako da ako je nesto drugo u to vreme aktivno, ne mozes se povezati. Setio sam se da negde imam MiRouter 4A koji cami, povezao ga, uneo podatke, naravno sve na sveze resetovan ONT i ... radi. Hvala na podrsci.

Naravno da može samo jedna aktivna PPPoE konekcija sa jednim username/login setom na jednom DSL portu :D I ne bridge-uju se pojedinačni LAN portovi sa ONT već se bridge-uje određanja WAN konekcija... a LAN portovi (i WLAN SSID) se bind-uju za neku od definitisanih konekcija.

Nisam razumeo, ja sam mislio da so raskacio sve pa tek onda nakacio taj windows komp...

U svakom slucaju ako imas mogucnosti bezi kod provajderove opreme i neces imati problema

Evo ih sad provlace optiku pored moje kuće do ormarića koji je udaljen 30m. Da li optiku razvlače i do kuća ili optika ide samo do ormarića a do kuća ostaje bakar?

Kod mene u kraju ai koliko sam video po gradu dovedu opticki kabal do kapije ili ulaznih vrata kuce. Zatrpavaju sve a taj kabal ostaje da viri iz zemlje.

Nazad
Vrh Dno