@dakula74
Da li je to isto kao "upskale koji radi vecina 4k" nemam 4k tv, ne znam na osnovu poredjenja, znam da je prikaz odlican uz osetno bolje performanse, veci fps, znacajno veci. To su moja zapazanja za sad, ako se nesto promeni napisaci i to...
Evo imam ja pa ću ti reći - upscale na televizorima nije ni blizu DLSS-u. Pre svega nisu za poređenje.
Za DLSS treba da se poznaje sledeće:
- ima nekoliko modova, kad se kaže da je slika skoro ista kao native misli se na quality
- nije ista implementacija u svim igrama, najbolja za sada je u Control i Death Stranding
- nije isti kvalitet upscale-a na svim rezolucijama, bolji je na većim, npr. 4K DLSS quality je 1440P interni render i tu su najbolji rezultati. Što je niža rezolucija lošiji su rezultati, pogotovo ako se koristi slabiji DLSS mod
- fps boost je najveći (procentualno) kada je fps najmanji. Što je veći fps, manja je korist od DLSS-a
Naravno, sve što sam naveo odnosi se na DLSS 2.0. Ranije implementacije, uključujući Metro Exodus su daleko lošije.
Što se tiče Cyberpunk-a, ovo što si okačio između DLSS quality i native je skoro isto, evo uneo sam se u tv i gledam stubove, razlike skoro da nema, a da ne pričamo u toku igranja. Na drveću je pala senka pa će nekome da se učini da su mnogo mutnija sa DLSS-om.
Pa ima poređenja na Digital Foundry, ljudi zumiraju istu scenu 400% i gledaju, razlike su minimalne, tj. u nekim igrama je DLSS čak oštriji u nekim scenama ali u drugim scenama ima par artifakta. Sve u svemu može da se kaže da je isto. Ali kao što sam rekao, nije u svim igrama ista implementacija.
Ili možda niste videli kako rade druge upscale tehnike pa da uporedite.
Recimo AMD Fidelity FX CAS je običan resolution upscale + sharpen filter i to može da uradi bilo ko (a moglo je i pre 5700 serije). Samim tim daje daleko lošije rezultate. Evo DF je uradio poređenje DLSS performance i Fidelity FX u Cyberpunk-u:
https://www.youtube.com/watch?v=pC25ambD8vs