Kao prvo ti bi morao da znas da oni su dosli na montiranje, i posle toga zovu i prijavljuju u centrali da su bili na terenu i da su obavili instaliranje potrebne opreme a onda inzinjeri uzimaju posao u svoje ruke i prebacuju te sa jedne usluge na novu a to nekada zna da potraje, tako da moras da imas malo strpljenja. Pogotovo u ovo ludo vreme pandemije.
Razumem ja sve oni su terenski radnici i oni blage veze sa podesavanjem linije nemaju,oni povezu uredjaj ,kad se zakaci na mrezu provere brzinu i drugo nista nerade,dobro znam da inzenjeri u centrali rade podesavanja linije,a znam i to da su nekoliko dana pre dolaska radili na liniji tj podesavali je za ovu brzinu ,takodje je nekoliko inzenjera vec dolazilo kod mene za 10 godina koliko koristim box paket ,dobro sam upoznat sa njihovim znanjem gde sam im ja pricao odredjene stvari kako da podese na liniji (ovo pricam za moj kraj )dva sefa poslovnica su dolazila do sada i dovodila kao njihove "najbolje " ljude ,uglavnom imam itekako iskustvo sa njima i njihovim terenskim radnicima i inzenjerima ,iz toga mogu samo da kazem da u zadnjih 5 godina odprilike se usluga znatno pogorsala (izlazak na teren,odklanjanje kvara ,gde moraju da se pisu po nekoliko reklamacija,od toga da zatvaraju tikete iako nista ne urade ,)kao i ovo sada bahacenje gde daju 12 meseci free da privuku nove korisnike ,ali lako je kad imas nepresusan cup iz kog vadis pare .Uglavnom sto se tice telekoma trenutno stanje mi se uopste ne svidja ,optiku rade presporo ko zna da li ce za 20 godina da pokriju celu srbiju,pokrivenost 4g mrezom im je katastrofalna u odnosu na telenor i vip ,mobilni internet takodje los gde nema 4g mreze je 2 do 3 puta sporiji od telenora nrp,preglomazan kadar(administracija ),gde imaju malo kvalitetno obrazovanih ljudi .Videcemo za 3 do 5godina sta ce biti sa telekomom ;ja mislim da kada dostignu odredjeni broj korisnika da ce ici na prodaju verovatno nemackom telekomu.